Paris, Seni Seviyorum

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul
20 yönetmenden, 18 farklı aşk hikayesi… Paris I Love You / Paris, Seni Seviyorum’da Vincenzo Natali, Joel-Ethan Coen kardeşler, Alfonso Cuaron, Oliver Schmitz, Tom Tykwer, Isabel Coixet, Christopher Doyle gibi, dünyanın çeşitli ülkelerinden farklı yönetmenler, konusu Paris’te geçen kısa aşk öyküleri anlatıyorlar…

Oyuncu kadrosunda Steve Buscemi, Juliette Binoche, Maggie Gyllenhaal, Emily Mortimer, Rufus Sewell, Natalie Portman, Gérard Depardieu gibi ünlü isimlerin olduğu film, ilk kez 2006 Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış bölümünde seyirci karşısına çıktı… Paris, Seni Seviyorum, ülkemizde 2006 yılının Ekim ayında gerçekleştirilen Sonbahar Film Haftası filmekimi’nin programında da yer almıştı…

Eğlenceli olduğu kadar dokunaklı ve duygusal öyküler anlatan Paris, Seni Seviyorum'da Joel ve Ethan Coen kardeşlerin Tuileries, Oliver Schmitz’in Bayram Meydanı, Vincenzo Natali’nin Quartier de la Madeleine ve Wes Craven’in Pere Lachaise adlı filmleri ön plana çıkıyor… Romantik filmlerden hoşlananlara...

Filmlerin özeti:

Montmartre Bruno Podalydes
Oyn: Florence Muller (Genç Kadın), Bruno Podalydes (Arabadaki adam)
Montnartre’ın dar sokaklarında park yeri arayan bir adam kendi kendine sorununun ne olduğunu ve neden gerçek aşkı bulamadığını sorar. Esrarengiz bir kadın, birden arabasının yanında düşüp bayılır. Beklediği aşk belki de buydu?..

Quais de Seine / Seine Rıhtımları Gurinder Chadha
Oyn: Leila Bekhti (Zarka), Cyril Descours (François)
François ve iki arkadaşı Seine nehri kıyısında oturmuş gelip geçen kızlara laf atarlarken ayağı taşa takılan güzel bir Müslüman kız sendeleyip, düşer. François, arkadaşlarının alay etmesine rağmen kızın yardıma koşar.

Le Marais Gus Van Sant
Oyn: Marianne Faithfull (Marianne), Elias McConnell (Elie), Gaspard Ulliel (Gaspard)
Genç bir adam olan Gaspard, Eli’den bir anda müthiş etkilenir. Eli ancak onun gidişinden sonra çok özel ve ender bir şeye tanık olduğunun bilincine varır ve peşinden koşar (!).

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/forum/parisseniseviyorum/f3.jpg

Tuileries Joel ve Ethan Coen
Oyn: Steve Buscemi (Turist), Julie Bataille (Julie), Axel Kiener (Axel)
Amerikalı bir turist, Tuileries metro istasyonunda şehir rehberini incelerken, gözü karşı tarafta tutkuyla öpüşen genç Fransız çifte takılır. Rehberdeki tavsiyelerden biri de ‘metroda asla biriyle göz temasına girme’dir…

Loin du 16e / 16. Bölgeden UzaktaWalter Salles ve Daniela Thomas
Oyn: Catalina Sandino (Ana)
Şafakta, genç göçmen bir anne bebeğini bir çocuk yuvasına bırakır ve şehre giden metroya biner, 16. Bölgeye gelir. Şimdi başka bir kadının çocuğuna dadılık yapacaktır.

Porte de Choisy / Choisy Kapısı Christopher Doyle
Oyn: Li Xin (Madam Li), Barbet Schroeder (Bay Henry)
Gezgin bir satıcıyla Çin kuaför salonunun güzel sahibesi arasında garip, sıra dışı bir ilişki…

Bastille İsabel Coixet
Oyn: Miranda Richardson (Kırmızı yağmurluklu kadın), Sergio Castellitto (Koca), Leonor Watling (Metres)
Bir adam, tutkulu, genç metresiyle yaşamak için boşanmak istediğini söylemeye hazırlanırken, karısı gözyaşlarına boğulup, kanser olduğunu ve sadece birkaç aylık ömrü kaldığını açıklar. Adam her şeyi bırakıp karısıyla ilgilenmeye karar verir ve ona yeniden aşık olur.

Place des Victoires / Zafer Meydanı Nobohiro Suwa
Oyn: Juliette Binoche (Suzanns), Willem Dafoe (Kovboy), Hippolyte Girardot (Baba)
Bir kadının uykusu, ölmüş çocuğunun ağlamasıyla bölünür. Çocuğunun öldüğü meydana döner ve orada garip bir kovboyla karşılaşır. Kovboy ortadan kaybolmadan önce çocuğuyla biraz vakit geçirmesine izin verir.

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/forum/parisseniseviyorum/f1.jpg

Tour Eiffel / Eyfel Kulesi Sylvain Chomet
Oyn: Yolande Moreau (Mim oyuncusu kadın), Paul Putner (Mim oyuncusu)
Bir mim oyuncusu Eyfel Kulesi’nin altında saçmalıklar yapıp turistlerin canını sıkmaktadır. Sonunda yerel polis, onu huzuru bozmakla suçlayıp tutuklar. Polis merkezinde güzel bir kadın mim oyuncusuyla karşılaşır.

Parc Monceau / Monceau Parkı Alfonso Cuaron
Oyn: Nick Nolte (Vincent), Ludivine Sagnier (Claire)
Orta yaşlı Amerikalı bir adam güzel, inatçı, genç bir Fransız kadınla randevusuna geç kalmıştır. Bulvarda yürürlerken hararetli konuşmaları mahrem ve karmaşık bir ilişkiyi açığa vurur.

Quartier des Enfants Rouges / Kızıl Çocuklar Mahallesi Olivier Assayas
Oyn: Maggie Gyllenhaal (Liz), Lionel Dray (Ken)
Güzel, Amerikalı bir aktris, Paris’te eski bir konakta çekim yapmaktadır. Uyuşturucu satın aldığı Parisli, bir uyuşturucu satıcısından çok etkilenir...

Places des Fetes / Bayram Meydanı Oliver Schmitz
Oyn: Aissa Maiga (Sophie), Seydou Boro (Hassan)
Meydanın tam ortasında, yerde yatan yaralı genç bir adama yardım etmeye çalışan deneyimsiz bir tıp öğrencisi genç kızın, başlamadan biten aşk öyküsü.

Pigalle Richard LaGraveuse
Oyn: Fanny Ardant (Fanny), Bob Hoskins (Bob)
Kırmızı fenerli evlerin bulunduğu Pigalle’in ortasında, seksi bir aşk hikayesi sürerken yaşlıca bir çift ilişkilerini kurtarmaya uğraşır.

Quartier de la Madeleine Vincenzo Natali
Oyn: Elijah Wood (Erkek çocuk), Olga Kurylenko (Vampir)
Genç bir adam, son avıyla beslenen dişi bir vampire çarparak sendeler. Bir anda cazibesine kapıldığı bu dişi vampire sahip olmak için sonuna kadar gitmeye kararlıdır.

Pere Lachaise Wes Craven
Oyn: Emily Mortimer (Frances), Rufus Sewell (William), Alexander Payne (Oscar Wilde)
Genç bir çift, kabristanda Oscar Wilde’ın mezarını ararken, farklı yanlarını tartışırlar. Tartışma, Oscar Wilde’ın esrarengiz hayaletinin ortaya çıkmasıyla çözüme ulaşır.

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/forum/parisseniseviyorum/f2.jpg

Faubourg Saint-Denis Tom Tykwer
Oyn: Natalie Portman (Francine), Melchior Beslon (Thomas)
Güzel Amerikalı bir aktris, kör sevgilisini arayarak ilişkilerinin bittiğini söyler. Genç adamın anılarına yapılan yolculukla, ikisi arasındaki ilişkinin başlangıcından itibaren sergilendiği bir anlayış ve bağışlama öyküsü.

Quartier Latin Frederic Auburtin
Oyn: Gena Rowlands (Gena), Ben Gazzara (Ben), Gerard Depardieu (Restoran sahibi)
Şık, zarif, yaşlı bir Amerikalı, resmen boşanmak istediğini söylemek için eski karısıyla buluşur. Kibarlık kısa sürer. Ben ve Gena birbirlerine hakaretler yağdırırlar. Yaraların yıllar süren ayrılıktan sonra bile kapanmadığını ve aşkın asla ölmediğini açığa vuran çarpıcı bir kara mizah.

14e arrondissement Alexander Payne
Oyn: Margo Martindale (Carol)
Amerikalı Turist bir kadının 14. Bölge de yürürken sonunda kendini anlayıp kabullenmesi.


Paris, Seni Seviyorum /Paris, I Love You / Paris, Je Ta’ime
Türü: Romantik Yapım: Lihtenştayn, İsviçre, Almanya, Fransa Gösterim Tarihi: 30 Mart 2007 (Umut Sanat – Özen Film)
 
Scudo

emreden

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Aralık 2006
Mesaj
503
Tepki
288
Şehir
Sabancı Üni - İstanbul
Bisiklet
Corratec
güzel tatlı-şeker ve de çok farklı bir film bu.. izlemenizi tavsiye ederim.. özellikle sevgilinizle birlikte izleyecek-gidecek seviyeli-romantik bi film arıyorsanız paris je'tami çok harika bi seçim olur...

hele müzikleri pek bi güzel-dinlenesi olmuş.. internetten bulabilirseniz soundtrack'larını indirin derim
 

Ginger Fergus

Aktif Üye
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
188
Tepki
65
herkese tavsiye ederim , daha önce parise 3 defa gitmiştim , filmi seyredince bir defa daha gitmiş gibi oldum , parisin her köşe bucağından güzel küçük hikayeler... şehri gezmiş gibi oluyorsunuz , ayrıca her bir hikayede kendi içinde son derece kompakt ve iyi oynanmış...
 

güray

Daimi Üye
Kayıt
9 Aralık 2006
Mesaj
297
Tepki
84
Şehir
antalya\istanbul
fransız filmleri modern insanın iç dünyasındaki fırtınaları yansıtıyor hep.ne zaman fransız filmi izlesem sinemadan çıkstığımda kafam karma karışık oluyor.insanı düşündüren filmler.ama aşk filmleri de olsa biraz ağır ve melankoliktir bence.izleyin diyorum tabi ama eğer aşkla derdiniz varsa salondan pek mutlu ayrılmayabilirsiniz...
alain delonla dalidanın paroles paroles şarkısını buldum youtubeden.tavsiye ederim: (link)