Scudo Sports

Paris Roubaix 2018

Scudo
Peter Sagan Roubaix için:
''Bu yarış her zaman benim rüyam olmuştu, Delikanlı yaşlarımdayken Paris Roubaix'i kazanmak hep hayalimdi, Flanders kazanmayı ya da dünya şampiyonluğunu hiç düşünmedim bile, Kendime güvendim, Ve sonunda, Yarışı bitirdiğim için mutluyum çünkü ben de yaptım.'' demiş.
(link)
Zafer fotoğrafı spor fotoğrafçılığının üstadı Kristof Ramon'dan gelsin
Sagan_Roubaix2018.jpg

Spartaküs Sagan'ın kazanması hakkında şunları söylemiş:
''Sagan'ın uzun menzilli atağı gayet güzeldi. Fırsatı gördü ve gerekeni yaptı. Zor bir deneme fakat yapması gerekiyordu. Kazanma şansının olduğunu düşünüyordum. Takım arkadaşı olmadan da yapabileceğini biliyordum.''
Üç Roubaix fatihliğinin ikisini solo atakla bitiren Cancellara kendi kazandığı yarışa benzetilmesi üzerine:
''Kazanma şansına sahip olmak için kendi başıma bitirmem gerektiğini biliyordum. Kafamı kullanmam gerektiğini ve doğru zamanda saldırmam gerektiğini. 2010'da herkes bana karşıydı, şimdi Sagan'a karşı oldukları gibi. Güçlü olmak tek başına yeterli değildi, bu yüzden sabırlı davrandım. Quick Step iyi yarıştı ama sayılara takıldı. 2010 yılında benim için grup büyüktü. İnsanlar etrafa baktı ve işi yapmaya hayır dediler. Sagan için de aynıydı. O artık daha da hızlı olacak!''

@hamlet2006 :D

Sagan ve Terpstra podyumda konuşurlarken(şimdi çeviri yaparım ama konuyu kapattırırım:D:snzdglsn::DSaganTerpstraPodium-800x528.jpg )
Sagan muzip adam O'nu da öyle sevmek lazım.

@hamlet2006
Sagan:What do you think about this?
Terpstra:Absolutely huge ''daş'' (Daş means pave in French:D)(Daş means cobble in English:D)
Sagan:You had to show your daş at the race
Terpstra: I will have to show my daş next Paris Roubaix

upload_2018-4-10_10-14-29.png
Arkadaşın iki eliyle asıldığı bu tel nedir? Kablolar açıktan mı gidiyor bu modelde? :eek:

@Özcan.
hocam bence sol elde görünen vites kablosu değil, jant teli açıdan ve görüntü kalitesizliğinden o şekilde görülüyor. sağ elde görülen ise sarı yanaklı lastikler. o da aynı şekilde görüntü kalitesi kaynaklı:harika:

Efsanevi Paris Roubaix yarışında Efsanevi Aranberg'e Cehenneme Açılan Kapı denir.
Aranberg Ormanları
abfa1.jpg

Sanıyor musunuz Paris Roubaix'de sadece cehenneme açılan kapı var.''Mutluluğa açılan kapıyı'' da barındırıyor efsanevi Paris Roubaix

Sagan'ın yarışı bitirmesinden tam 1 saat sonra zaman sınırının dışında bisikletçi Siskevicius geldi.Organizatörler Roubaix Veledromunun kapısını açarak Sporcunun finiş çizgisinden geçmesini sağlayarak ''mutluluğa açılan kapıyı'' açmış oldular:Tek kelimeyle müthiş:harika:
DaXh9ZiXkAAAmC_.jpg

Bu bile Paris Roubaix'i bitirmenin ne kadar değerli olduğunu gösterir.

@MehmetAliB. Siskevicius'un yarışı bitirmek için verdiği mücadeleye bakar mısın?
Siskevicius vs Süpürge arabası
İnanılmaz
(link)
linkteki videoyu izleyiniz.

Flamanca bilmeye gerek yok.Bence Sagan'dan bile daha çok mücadele ediyor.

@Cem cm

Yarışı bitirme zevkine erişmiş sporcular üstlerindeki tozu çamuru temizlemek için velodram duşlarının yolunu tutuyorlar. Bu duşlarda her kazanan için adına bir rozet kazınıyor. Ve yıllar sonrasına ''Bu yarışın fatihi burada yıkanmıştı'' dedirtiyor.

Veledromun meşhur duşları.Sağ üstteki fatih Degenkolb.Sol alttaki de Mathew Hayman'a benziyor.
DaabpRZUwAARJL3.jpg large.jpg

@MehmetAliB.

Sep vanmarcke :Kaybedenlerin en büyüğü.Müzmin kaybeden.Adam taktik konusunda sıfır.Nerede atak yapacağını hiç bir zaman öğrenemedi.
Ben yarışları izlerken Sep Vanmarcke bir yerlerde atak yapınca tamam diyorum burada atak yapılmaz.
Sprinti de kötü.Aslında çok formdaydı.Sagan'dan önce atak yapsaydı -ki bunu hiçbir zaman düşünemez:D- yarışı alabilirdi.Rouleur özellikleri ,savaşçılığı iyi ama.
Kırılma noktasını bir aşamadı bir yarı klasik kazansa kesin patlama yapacak ama .

GVA da geç açıldı.
Cadel Evans da müzmin ikinciydi 0 da geç açıldı.

@hamlet2006 Kendi başına buyruk, kimseyle yardımlaşmamak gibi pis bi huyu var. Cancellara yardımlaşalım dedi, bu takmadı, 2. 3. oldular. Daha böyle hikayesi çok. Olsun Sep'i biz böyle seviyoruz.
Büyük adama büyük at
omloop-het-nieuwsblad-27-1519650148584-ye65578fphu6-768-80.jpg

@hamlet2006
Bence burda kapıyı açarak yarışçının hayallerine, emeğine saygı gösterip her ne kadar zaman sınırının içinde velodrama ulaşamasada o atmosferi yaşamasına izin verdiği için organizatörüde tebrik etmek lazım.

Geri