Peter Sagan Roubaix için:
''Bu yarış her zaman benim rüyam olmuştu, Delikanlı yaşlarımdayken Paris Roubaix'i kazanmak hep hayalimdi, Flanders kazanmayı ya da dünya şampiyonluğunu hiç düşünmedim bile, Kendime güvendim, Ve sonunda, Yarışı bitirdiğim için mutluyum çünkü ben de yaptım.'' demiş.
(link)
Zafer fotoğrafı spor fotoğrafçılığının üstadı Kristof Ramon'dan gelsin
Spartaküs Sagan'ın kazanması hakkında şunları söylemiş:
''Sagan'ın uzun menzilli atağı gayet güzeldi. Fırsatı gördü ve gerekeni yaptı. Zor bir deneme fakat yapması gerekiyordu. Kazanma şansının olduğunu düşünüyordum. Takım arkadaşı olmadan da yapabileceğini biliyordum.''
Üç Roubaix fatihliğinin ikisini solo atakla bitiren Cancellara kendi kazandığı yarışa benzetilmesi üzerine:
''Kazanma şansına sahip olmak için kendi başıma bitirmem gerektiğini biliyordum. Kafamı kullanmam gerektiğini ve doğru zamanda saldırmam gerektiğini. 2010'da herkes bana karşıydı, şimdi Sagan'a karşı oldukları gibi. Güçlü olmak tek başına yeterli değildi, bu yüzden sabırlı davrandım. Quick Step iyi yarıştı ama sayılara takıldı. 2010 yılında benim için grup büyüktü. İnsanlar etrafa baktı ve işi yapmaya hayır dediler. Sagan için de aynıydı. O artık daha da hızlı olacak!''
@hamlet2006