Scudo Sports

Paris Roubaix 2018

Kacta nereden izleyebiliriz yarisi?

Scudo
Eurosport 1 yayın akışı şu şekilde. Geçen hafta pazar 7 saatlik keyif dolu bir canlı yayın vardı. Bu hafta da 6 buçuk saatlik bir şölen bizi bekliyor :islik::islik:
Adsız.jpg

geçen haftasonu 267kmlik DeRonde'den sonra bu haftasonu da 256kmlik Roubaix .. keşke her haftasonu böyle uzun süren yarışlar olsa :D

Söylediklerinizin hepsine katılıyorum. Ama katılmadığım tek nokta. Sagan kazanamaz. Rondeden de bildiğimiz üzere. Peloton yarışı Terpstra'ya hediyye etdi. (Ha. Terpstranin yarışın sonlarına doğru 12 kmlik insanüstü eforuna diyecek laf yok) peloton tamamen Sagan kazanmasın diye organize olmuştu. Bence bu yarışta da aynısı olacak. Aslında bir Sagancı olmama rağmen Saganın kazanma ihtimali yüzde 1 gibi.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@hamlet2006 Chris Froome neden Rube'yi kazanamaz? E hocam ''Dopinkçiler beceremez'' dedik ya:D

O kısım artık mahkemede, o kısmı geçip Kriz Fruumun neden kazanamayacağını kendimce açıklıyayım. Öncelikle Sky gibi bir takım bütün şöhretli yarışları ister. Elbette Paris Robaix'i de ister. Sistemleri bunun üzerine kurulu. Mükemmel yıldızlara sahip olmasına rağmen yıllarca UCI puan sıralamasında aynı mükemmeliği görememizin nedeni aslında bu. Şöyleki; zirve yarışları kazanabilmek adına, bunların en üstünde TDF yer alıyor malum, yarışçılarına form kazandırmak için görece az yarışa sokup antrenmanla form sivriltiyorlar. Kiwatovski'yi Rube'de araki bulasın. Kendisi de söylediğine göre formunu Milan Sanremo'ya sivriltmiş. Milan'da Sagan duvarına çarptı orası ayrı.:) Şimdi de huzurlarınızda Rubeye form sivrilterek gelmiş Geraint Thomas beyefendiyi görüyoruz. Stennard, Moscon boş adamlar mı? Değil elbet, ama ne yazık ki Sky politikasına kurban gidiyorlar. Hani şu herkese aşikar olmuş politika: Yarışı şöhretli adama kazandır, gerisine karışma, ferdi mücadeleye girme, her şey lider içindir, yeri geldi mi atak yapmayı unut, önüne bak devam et. Böyle böyle robot gibi takım oluşturdular. Fruum efendi tüm sezon boyunca yatar, mücadeleye girmez, wattına bakar, yarışı antrenman niyetine kullanır, robotlarını takar peşine devam eder. Ta ki TDF'ye kadar. Nerede kaldı sporun mücadele ruhu, yarış zevki...

Stennard deyince şu anlar bisiklet tarihine geçmeli derim, 2015 Omloop

Fruum Roubaix'i kazanmak ister elbet. Aynı Wiggins'in ''Vedamı zirve yarışla, Rube'yle yapmak istiyorum'' demesi gibi. Kazanamadı, her ikisi de kazanamaz. Savaşçı ruhluluğu geçiyorum, Rube'nin kaldırımlarını geçiyorum, şunlardan dolayı yapamazlar. Klasikçiler tek günlük yarışlara göre adamlar. Senin de söylediğin gibi hem vücutları, hem de antrenman şekilleri. Formları da ona göre oluyor. Örneğin siprinterler yılda daha çok zirve yapabilmesine rağmen aynı zirveyi uzun süre devam ettiremiyorlar. Çok günlük yarışların genel klasmancıları tam tersi. Söylediğin gibi vücutları daha hafif, antrenmanları daha uzun. Formlarını haftalarca sürdürebilmelerine rağmen yıl içersinde sık zirve yapamamaları da handikapları. Fruum efendinin sürekli ve artık Quintana'nın bu sene yarışlarda kötü gözükmesinin sebebi bu;)Kendilerini TDF'ye saklıyorlar

Fruumun zamana karşısının iyi olmasına gelince. Bu özellik tek başına klasik kazandırmaya yetmiyor. Defalarca TT'de şampiyon olmuş Tony Martin gibi mesela. Martin klasik kazanabilmek için klasiklere göre antrenman yapıyormuş artık. Sporcuların güç zaman grafiği gibi meseleler de var ama hiç girmeyelim. Kriz Fruum elini klasiklere hiç uzatmasın, fısfısını çeksin wattına baksın

...
@CmlCLK Hah hah haaa Aynı öyle oluyor @Yusuf_AZE Duygularla mantık çatışınca ben çoğunlukla birinciyi seçiyorum @tırıvırı. sizin yerinize de izleriz artık, sandalyenin biri boş kalsın

@MehmetAliB. Team Sky hayal kırıklığı ile geçen bahar klasikleri dönemi yaşıyor.
Paris Roubaix'e sanki Gianni Moscon,İan Stannard gibi klasik spesiyalistlerine Geraint Thomas gibi iyi bir zamana karşıcıya rağmen lidersiz geliyorlar gibi.Sanki bu sefer lider sultası yokmuş gibi bir izlenim bırakıyorlar.
Ben oyumu Team Sky'da ''Dylan van Baarle'' için kullanıyorum.Kesin bir kaçış yapacak.Yedirmezler orası ayrı.

Eurosport player i mobilden veyahut akilli tvden izleyemiyorum. Oynaticiyi kabul etmiyor. Uygulamasi da turkiye tarafindan desteklenmiyor. Tek care pcden izlemek mi?

Froome ve Team Sky hakkında eleştiriler çok hafif kalmış bence. Daha ağırını hak ediyor bu pislikler. Mahvettiler bisiklet sporunu. İngiliz Amerikan ekolunden gelen Armstrong ve Froome yüzünden soğudum bu spordan. Makine gibi adamlar. Ruh yok. Maneviyat yok. Pantani'yi kaybederken izlemek bile zevk veriyordu bize. Bu sene de Sagan'ı kaybederken izlemek bize zevk verecek. Sagan'ın bu yarışı kazanma ihtimali yüzde 5 bile değil. Fakat yine de sırf Sagan kazanmasın diye çabalayan pro pelotonun nasıl maymuna döndüğünü izlemek için yarışı izleyeceğim.

Yazı mükemmel. Yüreğine sağlık. Fısfısçıya fısfısçı demek maalesef kolay bir şey değil artık. @MehmetAliB.

TV+ app indirdim oradan yürğuoyür.

Paris Roubaix'de diğer birçok yol yarışından farklı olarak endurance kadro bisikletler,28 mm lik lastikler ve daha sık oranda disk frenler kullanılıyor.
Philippe Gilbert'in Specialized S-works Roubaix'i

dsc_0375_670.jpg

Her yıl Roubaix geldiğinde takım mekanikerine fazladan mesai yazılır. Yarış atları savaşa uygun şekilde donatılır. Her tür yol bisikleti kullanılmakla beraber genellikle endurance türü bisikletler kullanılır. Aero modası başlayalı beri biraz geri kaldı bu anlayış ama hala devam ediyor. Gidon bantları çift kat sarılır. Kimisi gidona fazladan fren takar, kimisi de pedala bile kaymasın diye bant yapıştırır. Lastik genişliği çoğunlukla 28 mm'dir. 30 mm lastikleri dahi rahatlıkla görebilirz. Sarsıntıyı defetmek amacıyla yapılan bu önlemlere düşük lastik basıncı eklenir. 60'tan 100'e kadar hava basılır lastiklere. Suluk kafesleri kaymayanlarla değiştirilir, aynakollar değiştirilir, zincir koruyucular takılır, daha neler neler...
D5A_0017.jpeg

Az kaldı geliyor. İlk kez izleyecekler vardır belki aramızda, dümdüz gözükmesi kimseyi yanıltmasın, bu yarış başkadır. Yarışın bitimine bakayım nasıl olsa bir şey olmazı unutun, ortasından sonra bakayım nasıl olsa aksiyon çıkmazı geçin, son 50 kilometreye baksam yeter demeyin, yetmez.
Paris-Roubaix-Route-with-cobbles.png
Geliyor, Burada geride kalan her şeyi kaybeder: Trouée d'Arenberg geliyor, Kazanacaklara selam duracak: Mons-en-Pévèle geliyor, her biri birbirinden beter, son şans: Carrefour de l'Arbre geliyor, Yarın Kuzeyin Cehennemi, Paris Roubaix geliyor:krsn:

@MehmetAliB.
Tabuta son çivi burada çakılır.Çakılmazsa veledromda küçük bir grup sprint atar.
cancellaraa_600.jpg
Cancellara'ya selam olsun

Geri