Scudo Sports

papuçlardan gelen cyakk sesi ??

Rahman Ketenciler

Daimi Üye
Tepki
499
selamlar,
forumda araştırdım ama cevabını bulamadım.. Frenlerimi sıkınca çıkan caart currt cyaakk seslerinin nedeni ne olabilir? Bu seslerin çıkmaması için ne yapmalıyım??

Scudo
Fren ayarının tam düzgün olduğundan emin olur(ayar bozuksa ses yapar)
jan fren yanaklarının kirli,yağlı olmadığından emin olun
fren papuçlarınızı kontrol edin,papuçlara çapak bulaşmış olabilir,(sıfır zımpara ile zımparalayabilirsiniz)
aklıma gelenler bu kadar,umarım en kısa zamanda hallolur

• Beğen
Tepkiler: Kaan Eryürek
@catngs
Selam..
Bir sürü fren çeşidi var.. Hepsine ayrı tür ayar yapılıyor.. Sesin nedeni ayar da olabilir, bulaşmış yağ-mazot vs de olabilir.. bin tane nedeni var..
Keşke biraz daha ayrıntı yazsaydın..(fren tipi, markası, jantların durumu, ses her zaman mı var vs. vs...)
Aşağıda yazan mailime de kopyalayıp atarsan daha çabuk cevap alırsın..
Selamlar..

o cyakk sesi benim ön fren bacaklarımda da oluyor. Xt fren bacakları kullanıyorum. Papuca gelincede ismini unuttum ama kışlık, 3 renk olan papuçtan kullanıyorum. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım:D Bende deterjanlı suyla bi yıkamayı deniyim. Çok teşekkürler..

Papuçlarının yüzeylerini kontrol etmeni öneririm. Geçen ada yarışında benim ön sol papucuma cam parçası saplanmış.

Pabuçların arkası janta az daha yakın duracak şekilde ayarla düzeleceğini tahmin ediyorum.

toz ses yapmada en büyük etken.arkadaşlar söylemiş zaten nemli bir bezle siliver sonra dene.büyük ihtimalle geçer.:)

Arkadaşlar
Prensip olarak V fren pabuçlarına açı verilmez.. Açı verince sorun düzelebilir ama bu başka yerde bir sorun var demektir..Pabuca saplanan cam vs. "ciyak" sesi yapmaz..Yapsa yapsa "hışşş, kışşşşş" sesi yapar..(ve de jantı oyar)
Bazı eski XT-XTR V frenler feci ötüyordu ne yaparsanız yapın.. Üstelik Mavic jantlarla daha da feci ötüyordu..Shimano açıklama yaptı: "Öter, yapacak bir şey yok" dediler..Sonra paralel itme sistemindeki boşluğu aldılar ötme kalktı..
Ötme nedenleri:
1-Fren pivotlarında fazla boşluk var.
2-Pabuçlar tam yüzey basmıyor ve önce arkası basıyor..
3-Eski model XT-XTR freniniz var
4-Janta(pabuca) mazot vb. bulaşmış
5-Çok hafif (üst model) fren sisteminiz var.. (en ufak titreşimde rezonansa giriyor)
6-Pabuç yüzeyleri çok kaygan (cam gibi) olmuş.. (biraz zımpara işe yarayabilir)
7-Nemli havada/ortamda düzgün ayarlı frenler bile ötebilir (geçici olarak)

Bu arada Baradine(3 renkli) pabuçların üstüne pabuç tanımam. (3 renkli olması "kışlık" demek değildir. 2004 yılı yazında Kaçkar dağlarına gittiğimden beri aynı pabucu kullanıyorum(üstelik seramik kaplı jantla) yüzeyinden 1 mm. dahi eksilmedi!! Hem de sayısız defa ormanda çamurda bindim.. Hala da zımba gibi tutuyor.. Bu nasıl bir pabuç anlamış değilim..Amerika'lardan feci pahalı pabuçlar getirten arkadaşlarım sonunda bunları atıp yerine Baradine taktılar..Nokta..:)

bendede oluyordu ama ıslandığında falan çıkıyordu...

Şimdi ise sürekli çıkıyor (ön fren - V) Nedeni pislenme olabilir mi çünkü hafif siyahlık var sanki pabuç içine erimiş gibi :)

TEşekkürler

O sese bayılıyorum. Genelde ön frende oluyor. Korna niyetine kullanıyorum. Hatta o sesin daha çok çıkması için yollar arıyorum. Ama bazen can sıktığı oluyor. Sessizlik aradığında.. Köpekleri uyandırmaya da yarıyor :(

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
bu ses bendede çıkıyordu benim janttaki nedeni papuçların ıslanması ama çaresinide buldum 2 veya 3 sefer aralıklarla ön freni sert sıkarsan (öne düşmücek şekilde) ordaki ıslaklıgı hafif nemi alıyor ondan sonra tamgaz devam
test edilmiş onaylanmıştır

herkese saygılar sevgiler DAPOET

@gürsel

gürsel abi bu papuçları nasıl temin ederiz. birde fiyatı nerelerde bu pabuçların :rolleyes:

@boreas.oti

yeşil bisiklette var sanırım,sitede 7 usd yazıyor bu fiyat çifti için mi? Gürsel abi..

ben de aynı sesten baya çektim. deterjanlı su ile jant temizliği ve ince zımparayla pabuçları temizledim. ses tamamen kesildi. ama asıl önemli olan pabucun janta tam basması. ben ona dikkat etmemiştim pabuç baya dengesiz aşınmış :rolleyes:

Geri