Scudo Sports

Çamurluk Teli Yapımı

TanerHoca

Aktif Üye
Tepki
1.805
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba
bir yıl kadar önce Decathlon'dan kadroya monte (telsiz) bir çamurluk almıştım. Arka çamurluk kadroya montajdan sonra, çamurluğun arkaya uzanan bölümü herhangi bir destek (çamurluk teli) olmadığı için sürüş esnasında fazlaca sallanıyor, hopluyor - zıplıyor, yerinden kayıyordu. Bu da beni rahatsız ediyor sürüş keyfimi kaçırıyordu. Çamurluğun bu oynak bölümünü sabitlemek için çeşitli yollar denedim ama bir türlü istediği gibi olmadı. Çamurluğu tam olarak sabitlemek için illaki bir çamurluk teli gerekiyordu. Biraz aradım ama istediğim gibi bir şey bulamadım. Bunun üzerine de ihtiyacım olan şeyi kendim yapmaya karar verdim. Aşağıda malzemeler ve ortaya çıkan sonuçla ilgili fotolar mevcut.Ben ortaya çıkan sonuçtan çok memnun kaldım. hem basit hem ucuz hem de bisiklete göre ayarlaması mümkün.Umarım fikir verir, birilerinin işine yarar.

Gerekli malzemeler dört adet kablo pabucu ve iki adet jant teli. Jant teli yoksa örgü şişi de olabilir. Ben ilk denemeyi hanımın kullanmadığı örgü şişleriyle yaptım. 😂
Jant telini tercih etmemdeki sebep daha rijit olmasıydı. Kablo papuçlarından ikisinin ağız kısmını çamurluğun kenarına takmak için yan keski ile kestim. Pabuçları iki ucundan jant teline pense ile sıkarak sabitledim. Ve direk montajı yaptım. Maliyet 14 lira (papuçlar için), jant teli elimde vardı. Dediğim gibi jant teli yoksa örgü şişi de olur.

WhatsApp Image 2023-02-16 at 18.43.34.jpeg

WhatsApp Image 2023-02-16 at 18.42.48.jpeg

WhatsApp Image 2023-02-16 at 18.42.48 (1).jpeg

Spey boya ile son rötuş.
WhatsApp Image 2023-02-16 at 18.42.47 (1).jpeg

Dosyalar

• WhatsApp Image 2023-02-16 at 18.42.48.jpeg
    WhatsApp Image 2023-02-16 at 18.42.48.jpeg
    78,4 KB · Okunma: 7
Son düzenleme:
Scudo
Geri