Scudo Sports

Pahalı bir bisikleti satmaya çalışan ama bilgisi sıfır olan insan modeli

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Bu pedaldaşa (bisikleti sürdüğünü sanmıyorum ama, bisikleti olan herkes pedaldaşımdır) dün akşam facebook alım-satım grubunda denk geldim,

Giant Propell Edvantage satıyor :D

Dedim ki adını yanlış yazmışsınız, sanırım bisiklet hediye geldi size, pek bir bilginiz yok anlaşılan.

Çünkü bu tip durumlar, onlar farkında olmasa da bazı şeyleri belli ediyor :snzdglsn:

1.png

Çıkışmış, cevap yazmış bana, sen neden karışıyorsun sana ne tarzında :D Dedim ki cihazın faturası olsaydı, açıp bakardınız. Ne kullanım sürenizi belirtmişsiniz, ne nereden alındığını...

Hala atar yapıyor bana :)

Başka bir gruba, yine ilan açmış yine adını düzeltmiş, ama yine yanlış :D

2.png

Sen 6.000 liralık bisiklet satma niyetindesin, yazdığın tek açıklama "kusursuz denecek kadar iyidir"
Hıyar satarken bile "çengelköy hıyarı" deriz, nereden geldiği belli olsun diye arkadaş :) Yani bir hıyarın bile bu bisikletten daha çok özelliği, yapılacak açıklaması var(mış demek) :snzdglsn:

4. denemede adını doğru yazıp yazamayacağını sizinle paylaşırım :D Ben de merak ediyorum çünkü.

Fotoğraflar da "ben bisikletten anlamıyorum" diyor arkadaşlar. İkinci el ilanlarda dikkat edin bu küçük ayrıntılara. Bisikleti uzaktan çekmiş de çekmiş vatandaş, sağdan, arkadan, çaprazdan çekmiş. Çünkü bilmiyor, aynakolun durumunu merak edebileceğimizi, bilmiyor ruble dişlilierinin ,zincirin kullanıma bağlı aşındığını, paslı olabileceğini, bunları görmek isteyeceğimizi düşünemiyor, çünkü bisikletle herhangi bir alakası yok vatandaşın. Jant tellerinin ve tel başlarının durumunu bilmiyoruz, çekmemiş, lastiklerin durumu belirsiz. Gidon bandının bakımsız ve griye döndüğünü görebiliyoruz sadece. Zaten yukaredan çekim STI kol fotoğrafı beni benden aldı :D

Arkadaşın malesef bu bisikletle hiçbir alakası yok arkadaşlar. Bisiklet de öyle triban 500 değil ha, 6.000 liralık bisiklet, karbon bisiklet, pahalı bir model, performans modeli. Bu parayı bisiklete verebilen birini düşünün, ama bisikletten hiç anlamıyor, parayı vermiş, almış, adını bile bilmiyor. Çok zengin, parasını savurmuş dersiniz. Ama verdiği cevap bisikleti zor şartlarda edindiği yönünde:

3.png

Dikkat edin arkadaşlar :harika:
Ne idüğü belirsiz bisikletler almayın. Satıcıların bisikletten bihaber olup, çok pahalı modeller satmaya çalıştığı durumlarda ayık olun. Agresifleşeceklerdir zaten direk. Sinirleniyorlar çünkü sizi enayi yerine koyamadıklarını fark edince :)

Scudo
İlk bakışta "nolmuş ya herkes her şeyi bilmek zorunda mı?" diye düşündüm ama, bol paralı biri hava atmak için almış olsa tekrar satma derdine düşmez diye düşünüyorum. Para çok zaten koyar bi köşeye dursun. Ya da birine verir.
Parası az olan biri bu tip bir bisikleti alıyorsa, o kişi bisikleti almadan önce her şeyini ezbere öğrenmiştir zaten. Hatta bisikletin adını kendi adı gibi öğrenmiştir.

Muhtemelen dediğiniz gibi hediye... Diğer durumu düşünmek dahi istemiyorum (hırsızlık)

• Beğen
Tepkiler: sağlıkçı44
@Serkan Mıstınoğlu Çoğu ikinci El Bisikletler sıkıntıdır, ya Hırsızlık malıdır-Ya bir yerinde ilkin fark edilemeyecek ağır kusurları var ve bunlardan öte daha çok Dolandırıcıların ilanlarına dikkat etmek lazım .. (link) Bir Komutan bile kolaylıkla parasını Dolandırıcılara kaptırabiliyorken sıradan vatandaş nasılda rahat dolandırılıp parasını kayıp edebilir ortadadır.

Ya birde bisikletin B'sinden anlamayan adama kim ne diye böyle bir yarış bisikleti hediye etsin. Madem etti; ne diye satıyor cidden merak konusu. Benim de burnuma hiç iyi kokular gelmiyor. Umarım yanılıyorumdur.

muhahaha kusursuz denilecek kadar iyidirmis sanarsin epil siosu tim kuk amca yeniden kesfettik falan yazmamis bari hahaha

1-png.163892

Yukarıdaki resimlerde gidon boğazının altında 3cm falan spacer var. Aşağıdakilerde ise spacerlar çıkartılmış, şaft borusu kesilmiş. Benim tahminim bisikleti satanın sorunu hiç İngilizce bilmiyor olması. Bisikletin 2. veya 3. sahibi olması da mümkün...

2-png.163893

@Murat B. Alıp kesip satmak istemiş olma ihtimali de var tabi :ssrtcbya:

6000 verilebilir edvantege da olsa advanced de olsa

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
Hersey olabilir ikinci elde ama herkes bisiklet uzmani olmak zorunda degil, ya adam belki bahcivandir bir villada , patronu " al la senin olsun" demistir. Hem 6 bin liralik bisikletten anlayacak kisi o degil musteri olmali bence. Guvenmiyorsanda almazssin olur biter. Ben bunlara takilmadim. Affiniza siginiyorum ama adamin ingilizce bir kelimeyi yazamamasinda ne gbi bir komedi var ben onuda anlamadim.
Zaten ben sipeşilayzid da diyemiyorum :)

Benim tanıdığım bir arkadaş var ultra zengin de değil, adam geçenlerde 35.000 liraya ses sistemi aldı. Arada müzik dinliyor :)

Daha yeni mac pro bilgisayar (silindir) sipariş etti yurt dışından gelmesini bekliyor. Ne yapacak diyorsanız facebook'a girecek :)

Parası olanlar genelde teknik detayları bilmezler veya ilgilendirmez, onların için pahalı demek iyi demektir.

@Taner James

Ayni bu hastaliga yakalanmis cok yakindan tanidigim, hatta cocuklugunu bildigim birini taniyorum. Tamam yaziyorum, halamin oglu olur kendisi :D. Arkasindan konusmus gibi oldugumu dusunmuyorum cunku kalabalikta ya da yalnizken surekli bu kotu huyunu yuzune soyluyorum ;).

"Adam haklı beyler, ingilizce bilmek zorunda değil" deyip olayı geçiştirmeye çalışan forumdaşlar;

Çekilen fotoğrafların "bisikletten uzaklığı" ve bisikletle ilgili hiçbir açıklamanın yapılmayışını neden atlıyorsunuz? İşinize gelmeyen şeyleri atlamayın lütfen :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
@Serkan Mıstınoğlu
O konuda haklisin. Ama hatirlatirim ki konunun odagi zaten senin basliginda " pahali bisikleti satan adamin bisikletten anlamamasi " olarak kodlanmis. Ama ne tuhafsa adama hirsizda denmis, ingilizce bilmedigi icin dalgada gecilmis.
Bu tip satislarda esas olan malin birebir kontrol edilip begenilirse satin alinmasidir.
Benim odagimda ise adama yapilan muamelenin ve ithamlarin yanlis olmasi var.
Dusunun misalen : dayiniz size Amerika'dan pahali bir sey hediye getirdi ama sizi sarmadi bu satacaksiniz.

Satistanda anlamadigimizi varsayalim, gelen seydende.

Siz satisa koyuyorsunuz ve bir forumda sizi hem hirsizlkla itham ediyorlar , hemde bir tek ingilizce kelimeden dolayi alay ediyorlar.
Siz olsaniz ne yapardiniz?

@mariokaldato uzun süredir ilk kez ciddi olduğunuzu ilk kez görüyorum sayın koldato. İlan sahibi tanıdığınız mıdır nedir, canla başla savundunuz :snzdglsn:

Başlıkta uzun uzun cümleler kurmam mümkün değil, en fazla 7-8 kelime kullanabiliyorum. Ne yazsaydım?
"Bakınız geçen gün feysbukta bir ilan gördüm, adam hem adını yanlış yazmış, hem bisiklet hakkında hiçbir bilgisi yok, hem kullanım süresi belli değil, nereden alındığı belli değil, garip bir ilan değil mi sizce de?" mi yazsaydım koldato :) Siz, olayı kendi istediğiniz noktaya çekip garip garip şeyleri savunmanıza örnek göstermektesiniz. Başlığı böyle yazdığımı farzedin bir kez daha okuyun ne diyim :)

Görmek istemediğiniz ayrıntıları bir kez daha madde madde yazıp size her şeye rağmen anlatmaya çalışıyorum. Belli ki ingilizce bilmediği için aşağıladığımı, diğer maddeleri de bahane ettiğimi düşünüyorsunuz. Kendiniz de iyi ingilizce bilmediğiniz için, bunu üzerinize alındınız ve arkadaşı canla başla savunmayı kendinize ilke edindiniz. Sizi iyi anlıyorum koldato. Uzun zamandır bu denli ciddi görmemiştim sizi :)

• Fotoğraflar bisikletin hiçbir ayrıntısını gösterir nitelikte değiller, belli ki bisikletten anlamayan biri (ilan sahibi) çekmiş bunları. Hiç 6.000 liralık karbon bisiklet sahibi birinin çektiği fotoğraflara benzemiyorlar koldato. Yolda geçen herhangi birinin eline fotoğraf makinesi verin ve bisikletinizin fotoğraflarını çekmesini isteyin, aynı şekilde fotoğraf çekecektir. Çünkü bisikletin hiçbir bileşenini bilmiyor, detaylarını bilmiyor, onun için komple fotoğraf çekecektir, tıpkı ilandaki gibi. Adam aynakolu rubleyi çekmemiş, gitmiş gidonun üstten fotoğrafını çekmiş. :D
  • Kullanım bilgisini ısrarla söylemedi, nereden alındığını, faturasını söylemedi. O kadar laf etmeme rağmen söylemedi :) İnsan üzerine bu kadar gelince illa ki söyler, eğer haklıysa. Haksızsa da susar, çünkü verecek cevabı yok.
  • Bisikleti zor şartlarda aldığını yazdı, yani sizin örneğiniz imkansız. Örneğiniz: "Dusunun misalen : dayiniz size Amerika'dan pahali bir sey hediye getirdi ama sizi sarmadi bu satacaksiniz." Yani bisikleti kendisi, zor şartlarda almışmış :kötü:
  • Ve son madde, şansın facebook resimlerinde bu bisiklet hiçbir yerde görünmüyor. Mavi bir MTB bisikleti var kendisinin, Giant marka. Yani kendi bisikleti Giant mtb. Bu bisiklet, tahmin ettiğim gibi havadan geldi :snzdglsn: 6.000 tllik karbon bisikletiniz olsa feyse koymaz mısınız sayın koldato? Şimdi siz bu arkadaşı körü körüne savunduğunuz için "hayır koymam" da dersiniz :D

Lütfen ingilizce bilmediğiniz için kendinizi yakın hissedip, körü körüne savunmayınız şahsı. Beni de ingilizce bilmeyenleri aşağılayan biri olarak lanse etmiş oluyorsunuz, farkında değilsiniz. :kötü:

Arkadaş bisikletten anlamıyorsa fiyatını neye göre belirlemiş ki 6000 TL lik malın varsa bişilerini bilirsin iyi kötü, kaç vites, kaç jant üzerindeki set ne (aktarıcının üstünde yazıyor zaten basit bir göz gezdirme ile öğrenilebilecek bişi) ilginç. Ama 2. el ilan sitelerinde bu tip ilanlarda denk gelebiliyor özellikle araba konusunda ilan detayında iki kelimeyi zor yazıyorlar 40000-50000 TL lik araçlar için o yüzden mümkün.

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
Maalesef ülkemizdeki bisiklet 2.el dünyası bu şekilde.
Bisikletlerinden bir haber insanlar sıfır fiyatına bakıp fiyat veriyorlar.
Geçen gün biri bisiklet buldum Sıfırı 6200TL , 2ele 5300 yazmış. Msj attım kardeşim fiyatın 2.ele göre çok yüksek , 900TL için niye 2.el alalım diye. Eleman cevap vermiş "işine geliyorsa". Hem bisikleti bilmiyor hemde kafasına göre 2.el fiyat yazıyor

@Serkan Mıstınoğlu
Yok valla tanimam etmem adami.Elestirilerine bende katiliyorum. Dedigim gibi takildigim konu adam hakkinda yargisiz infazlar yapilmasi

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri