Scudo Sports

Pahalı bir bisikleti satmaya çalışan ama bilgisi sıfır olan insan modeli

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
İlanı veren kişinin hırsızlıkla suçlanmasına, bisikleti doğru açılardan çekmemesine, ilan detayının yeterli açıklama içermemesi gibi sebeplerle bu denli eleştirilmesi ve buraya konu açılmasını ben de doğru bulmuyorum. Bu ilanla ilgili yapılacak en fazla şey, buraya konu açılacaksa illa ki, bu durumlardan alaycı bir tavır olmadan bahsetmek ve bu ilanla ilgilenecek kişileri temkinli olmaları yönünde uyarmakla sınırlı olmalıydı. Adam linç edilmiş resmen. Satacak kişinin doğru foto açılarını bilmesi veya satışa uygun detayları içeren ayrıntıları yazması gerektiğini düşünmüyorum. Adam bisiklet hakkında her şeyi bilmek zoruna değil. Neden olsun ki? Ha bu durum satışını baltalar mı evet ama büyük bir hata yapmış gibi eleştirilmesi yersiz.

Scudo
@CmlCLK Ben de tanıyorum öyle birini ama kuzenim olur. Ben asla öyle değilimdir; kendisi kuzenim olur. :) :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
İnsanın geçmişindeki nasıl bir travma binlerce kişinin içinde bulunduğu forumdaki tüm bireylerden kendini yukarda görür yazılar yazdırıp ataklarda bulundurarak bireyin kendisini böylesine küçük duruma düşürür.

Bazı bireylere bakıyorum da hakim olmuş karar vermiş, savcı olmuş tetkiklerde bulunmuş.

Nasıl bir farkındalık eksikliği ve kendini bilmezliktir ki bir bireye bir internet ilanı sayesinde hırsız yaftası yapıştırmaya kollar sıvanır.

Nasıl bir özgüven düşüklüğüdür ki başka bireylerin dil bilip bilmemesine, açtığı ilandaki yazınlarını yada beceremediklerini dalga konusu ederek kendini yükseltmeye çalışıyor.

Keşke bu utanç yazılari ile dolu konu silinse kaldırılsa ve hepimiz hic bu muhabbetler yapılmamış gibi insanlık için üzülmeden bu gece rahat rahat uyusak.

Suçu ıspatlanıncaya kadar her insan masumdur demek geldi içimden. Adam bilgisiz olabilir ama hırsızlıkla suçlanamaz. Ne garip bir durum. Birisi bisiklet satmaya çalışıyor ve düzgün fotoğraf çekmediği ve İngilizce'si zayıf olduğu için hırsızlık ile itham ediliyor.

Aklıma bir soru geldi. Hangi hırsız çaldığı bidikleti sosyal medya aracılığı ile satmaya çalışacak kadar gerizekalı olabilir?

Biraz mantıklı ve çok azıcık da merhametle düşünelim. Adamı yerden yere vurmak yerine nasıl daha iyi satış yapabilir bilgilendirelim üstün bisiklet bilgimizle. Dalga geçmek yerine yardımcı olalım.

Keşke daha fazla bilgim olsaydı bisiklet konusunda. O vakit adamı hırsız yerine koymak yerine bisikletini daha iyi satabilmesi için yardımcı olurdum.

İnsanlarla alay etmekten, onları hor görmekten bıkmadınız. Masumiyet karinesinin M'sinden haberiniz yok, gelmiş burada dedektifçilik oynuyorsunuz.

Bu forumda başka yönetici kalmadı mı merak içerisindeyim. Zira bu konuyu açan şahsın da denetime tabi tutulması gerektiğini düşünüyorum.

Ben normalde eski bir üyeyim. Bu beyefendinin egosu o kadar yüksek ki örnek vermem gerekirse bir zamanlar forumda sele ilanı vermişti ve ben de o sıralar acilen sele aramaktaydım. İlanla ilgilendiğimi ifade eden birden fazla mesaj atmama rağmen hiçbirine zahmet edip de cevap dahi yazmadı. Ancak sanırım ürün fiyatını sürekli güncelliyordu, yani ilan aktifti. Artık aklınca benim o ürünü alamayacağımı ya da ingilizcemin yeterli olmadığını mı düşündü bilemiyorum. Bu vb. tutumlar sebebiyle üyeliğimi sildirmiştim bu tavırları gördükçe keşke yeniden üyelik açmasaydım diyorum.

İnternette o kadar çok google translate çevirisiyle yabancı sitelerdeki fotoları koyup insanları dolandırmaya çalışanlar var ki.Temkinli olmakta fayda olabilir.Kötü niyetli ilanların ortak özelliğini hepimiz biliyoruz:Berbat ve tutarsız bir google çevirisi,bisikletlerin güzel ve fiyatının ucuz oluşu, satıcının sorulan sorulara cevap vermemesi,sorulara sinirlenmesi, eksik ve yetersiz bilgilendirme,ilanların küçük şehirlerde açılması vb.İnsan bu tarz şeyleri görünce de acaba mı demiyor değil.İnsanların paranoyaklaşmasına da bir şeyler dememek,lazım.
Bu ilan ve konu özelinde konuşmadığımı da belirtmek isterim.

Konu gereksiz olmuş. Çok pahalı arabalar var ve çoğu esp nin açılımını bilmez. V8 silindir dizilimi olduğunu bilmez vs. Zaten bilmek zorundada değil, kültürlü olması ingilizce bilmeside gerekmez.sadece alım gücü olması yeterli. Ben kimsenin ne kültürünü ne dil bilgisini sorgulayamam zira bunda. Bananeki. Kimseyi ne küçük görelim nede hor görelim. Birbirimizi kırmayalım.bu hareketler bizi yüceltir güçlendirir.

@Mercimekgökhan sakin olunuz öncelikle. Burası racon kesme yeri de değil, facebook da değil.

Daha önce defalarca kez yaptık, yapmaya da devam edeceğiz: Şüpheli bulduğumuz ilanları paylaşıp birbirimizi uyarıyoruz. İlanınız tam bir şüpheli ilandı çünkü her ayrıntıyı sakladınız, oldukça basit fotoğraflar çektiniz, bisikletini adını bile doğru yazamadınız ve çabucak agresifleştiniz.

4 madde saydım size bakın. Ben de forumdaşları ilan sebebiyle dikkatli olmaları konusunda uyardım. Dikkat edin, güvenmeden, ayrıntıları bilmeden, bu tip bisikletleri almayın dedim.

"Bu bisiklet kesinlikle çalıntıdır, satıcı da hırsızdır" demedim, demişim gibi davranıyorsunuz.

@uslsy şahsıma hakaret ediyorsunuz. Forumda hiç kimse hiç kimseye alenen hakaret edemezken, biz buna bile müsade etmezken, siz bir yöneticiye hakaret üstüne hakaret etmişsiniz. Size, hangi konularda ne derece karar verebileceğimi göstermem gerekiyor bu durumda. :snzdglsn:

Konu çözüldüğü için kilitliyorum arkadaşlar. İyi forumlar :harika:

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri