Scudo Sports

Oturarak yoksa ayakta mı ?

@alpyese
alışırım herhalde

Scudo
ben eve dönüşte 200m yokuş çıkıyorum bazı yerleri bayağı dik turdan sonra güç kalmıyor şimdilik yürüyerek çıkıyorum zamanla geliştiririm kendimi sanırım aslında 200 metreyi strava hesapladı ama haritadan hesapladım 2400m yokuş çıkıyorum

Yokuşa ilk girişte yüksek viteste ayakta 10-15 sn. sürdükten sonra oturarak küçük viteste devam etmek güzel olabiliyor. Tabi bazen oturduğumda duvara çarpmış gibi de kalabiliyorum, hala o dengeyi sağlayamadım.

Oturarak çıkmak ilk tercihim, ayakta çıkarken pedala fazla güç veriyoruz ve bu da yerler uygunsa teker kaymasına neden olabiliyor. Bence ihtiyaca ve koşullara göre davranma, kendini çok zorlamama, ritmi kaybetmeme ön planda derim şu anlık tecrübelerimden.

Ben amuda kalkarak tırmanırım hep

Bugün yokuşu 2 kere çıktım eve gelirken ve bi yöntem buldum yokuşa girerken hızlanıyorum ayakta yokuşa o hızla girip oturuyorum yavaş yavaş pedal ile birlikte vitesi düşüyorum ardından sonlara doğru tekrar arttırıp ayakta çıkıyorum yokuştan

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Ayakta çıkmak daha çok efor sarfettirir, daha fazla yorar.
Ancak uzun tırmanışlarda farklı kas gruplarının da çalışabilmesi için zaman zaman ayakta, zaman zaman da oturarak çıkmak faydalı olacaktır.

Aslında kondüsyonum da iyidir fakat ayakta sürmeye kalkdığımda hem düzenli dairesel çeviriş de zorlanıyorum hem de nefesim bozuluyor. Sanırım spd olmadığı için sağlıkşı yapamıyorum hareketi

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@NKurtuldu
dediğin doğru abi bide anlıyorsan birazdan bidaha antremana çıkıcam fotoğraflarını atıyım yokuşların

@ahmtayd
dairesel çeviriş ?

@ahmtayd Yokuşun tipi senin kondüsyonuna bağlıdır. Temel olarak, mümkün olduğunca oturarak, ara ara da ayağa kalkmak gerekiyor.

Tahmini olarak, 3-4 birim zaman oturarak, 1 birim zaman ayakta çıkmak iyi olabilir.

Sprint tekniğini öğrenmem için bir kaynak önerisi olan var mı? :)

ayakta bisiklet kullanamıyorum ...:)

@puskuruk youtube da global cycling network kanali var, orada cogu bilgiyi bulabilirsin.

Dik mi bilemem ama Ben yokuşta devirim kesilmesin diye ayağa kalkarım bir de ilk kalkış anında

Geri