Scudo Sports

Otobüste yaşadığım tartışma ve kavga

geçmiş olsun diyeyim.
bende çalıştığım kurumun etkinliğinde anladım saygıyı önce haketmeliler, yaşlıyım ben hep saygı duysunlar mantığı var..

Scudo
valla ben yaşlılara ve bayanlara yer vermiyorum. nedenmi? yanında rahat rahat torununu oturtan yaşlıları BOLCA gördüğüm için.
bayanlara gelince, herşeyde eşitiz falan filan diye her mecrada konuşuyorlar otobüse gelince çıt kırıldım oluyorlar. beni bu konuda dahada tahrik eden kendi gözlemimi aktarmak istiyorum; otobüse nezaman hamile bir bayan binse hiçbir genç bayan kılını kıpırdatmıyor.

Sen kendine yakışanı yapmışsın kardeş boşver. Millet öyle bi düşüncede ki sanki yer vermek zorundaymışız gibi. Genç olunca sanki hiç bir rahatsızlığı hastalığı olmuyor insanların. Bilemiyorlar , düşünemiyorlar. Boşver sen onları takma. Bu yapılanlar onların cahilliği ve terbiyesizliği.

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
@Hamit E.

Yanında torunuyla oturan yaşlılardan dolayı bütün yaşlılara yer vermemek bahaneden başka bişey değil. Gençlerin bazılarında görülen birtakım kötü davranışlarla ilgili kimsenin sizi itham etme hakkı olmadığı gibi bu da yanlıştır bence. Tabii yine sizin bileceğiniz iş. Ben ototbüse binince neredeyse -şehirler arası hariç :) - hiç oturmuyorum.

Bir de Hamit hocam yer vermeyen genç bayanlar konusunda çok yerinde bir tespit yapmışsınız. Yaşlılara ve hamile bayanlara yer veren bayan vatandaş 1.5 sene içinde gördüğüm 3-5 taneyi geçmez. Genç bayanlar %99 erkeklere göre daha duyarsız, vurdumduymaz. Ben yer verilmesinden yanayım. Tabii anlatılan şekilde yük veya çeşitli sebepler sözkonusu değilse. Huysuzluklarına diyecek yok ama affınıza sığınarak 'İte bulaşma,çalıyı dolaş' deyip geçiyorum. Hayırlı günler.

Topluma açık yerlerde, çekilenin izni olmadan kimsenin fotoğrafı çekilemez.
Eğer ki fotoğrafınızı çekmiş olsaydı tazminat davası bile açabilirdiniz.

Bisiklet sürerken yorulmak zor gelmiyor da, otobüste sizden büyüklere yer vererek ayakta kalmak mı çok yorucu oluyor? Bu kafayla bisiklet sürmeyin, yorulursunuz.

Elvis binayı terk etmiş.. Gerek yok tartışmaya.. Boşverin.
Arada bir Seyrantepe- Topkapı minübüslerini kullanın.
Hayatta kaldığınıza şükredip ne şanslıyım diyeceksiniz. :)

Şunu anlamıyorum malesef,

Herkez 'de bir karşısındakinden saygı görme arzusu var.. Yaşlı genç ayırmıyorum, Otobüs Trafik ayırmıyorum, Malesef insanımızın unuttuğu en büyük değer SAYGI....

bence SAYGI KARŞIDAN BEKLENILMEZ, SAYGI GÖSTERILIR...

Belkide insan gibi gelip sorsalar yerinizi verirdiniz ancak saygısızca davranıp birde saygı beklemek malesef normal olmuş, Zaten yer verecek durumu olup da kimsenin yer vermeyeceğini düşünmüyorum.

Tekrar geçmiş olsun,

Bu yer olayı eskişehirde aşırı çirkin bi hal almış vaziyette. Normalde bi yaşlı yada ayakta durması sıkıntı olan birini gördüğümde hemen yer veririm. Sırf kalkacağımı bildiğimden de oturmam zaten çoğu zaman. Ancak bu eskişehirde öyle bişey ki insanlar tramwaya biner binmez hemen ilk önce şöyle bi bakıyolar ki kimin yanında duriyimde yer versin diye. Terbiyesizliktn başka birşey değil. Bazen diyorum oturiyim kalkmıyımda kendme yakıştıramıyorum. O yüzden böyle şeylere denk gelmemek için artık tramway boş olsa bile oturmuyorum.

Hüseyin Gündoğdu çok iyi bir davranış sergilemişsin. Tebrik ederim.
bende otobüste yer vermiyorsam, haklı bir sebebim vardır. bunun için kimseye hesap vermem. hadi kalkta yer ver dercesine aşağılayıcı bakış atanlara bende aynı şekilde karşılık veriyorum. zaten gerçekten hasta, rahatsız, bir şekilde ayakta duramayacak gibi gördüğüm insanlara kendi özel sebeplerimi göz ardı ederek, yaşları ne olursa olsun yer veriyorum. bu sebepten dolayı benim için gayet ferah. :)

• Beğen
Bu başlık bir utanç başlığıdır. Gençler yaşlılara ve hamilelere yer vermelidir ve bunu isteyerek severek yapmalıdır. Toplumun geldiği nokta çok düşündürücü.

arkadaşlar ben olaya şöyle bir yaklaşım yapmak istiyorum. Yanlış anlamayın mutlaka yer verilmeli noktasında değilim. Elinizde yükünüz olduğu için vermemişsiniz duruma ve kişiye göre tercihen değişecek bir konu, karşıdaki ihtiyarda belli ki biraz lüzumsuzluk yapmış. Ancak o amcayı eleştirebilmemizin mantıken bir yolu var, gelecekte onun yaşına geldiğimizde aynı özeni beklememek. Zaman nasip olurda o yaşlara getirirse, o zamanın gençlerinden yer beklemememiz gerekir.

Saygi ve empati...
Gunumuz insani yaslisindan gencine bencil ve saygisiz bir yapiya sahip oldu, daha dogrusu boyle olmaya itildiler. Gelenek, gorenek ve kulturumuz igdiş edildi resmen. Ozellikle medya ve TV lerin katkisini ayakta alkisliyorum bu konuda. Yapilan tum yarisma ve reality programlarda, saldirgan tavirlar takinan, surekli sesini yukselten ve cirkeflik yapanlar rating aldi ve cogunlukla programin odulunu, odulu olmasa da populerlikle baska alanlarda maddi kaymagini aldi. Bu ugurda yitip gidenlerde var...
Bu durum sokaga da yansidi. Herkes edepsizlik ve bencil bir saygisizlikla karsisindaki ahlakli insanlari bastirip istegini elde etme cabasina girdi. Hosgoru kalmadi, empati yapilmiyor. Ahlak, kultur ve kamu alaninda kanuni hakliliginizin bir onemi kalmadi. Edepsiz olan heryerde isini yurutuyor mantigi ve gercegi var maalesef.

Koskoca TBMM'de bile ornek olmasi gereken guya Turkiye'yi yonetecek vekiller kavga gurultu yumrukla birbirlerini sindirip fikirlerini kabul ettirmeye calisiyor.

Olayi siyasi boyuta cekmek gibi bir kaygim yok yanlis anlasilmasin.
Ancak hersey bastan ayaga ve tekrar ayaktan başa kokuyor bu sistem devir ettikce.
Kimsenin kimseye saygisi kalmamisken, saygi beklemek maalesef mumkun degil. Oncelikle insani degerlerimizi geri kazanmali ve edepsizlik, saygisizlik, usulsuzluk ve kanunsuzlukla hakli gorunmeye calisarak karsimizdakileri sindirmekten bezdirmekten vazgecmeyi, insan gibi yasamayi ogrenmeliyiz...

arkadaşlar bunun çözümü benim için basit ne kadar boş olursa olsun kolay kolay oturmuyorum, insanların sabahları gözleri dönmüş şekilde metrobüse saldırmasını bekliyorum şöyle bir sakinleşi,nce ayakta kıyıda köşede duracak bir yer varsa geçiyorum ne birini itiyorum nede dokunuyorum, hele ki kucağında çoçuğu olanı itiirenleri yaşlıları ittirip yer kapma davasında olan kadın erkek leri gördükçe cidden iğreniyorum, malesef yapacak bir şey yok insanları böyle olmaya itiyorlar....

@suatgecer
şu ittirme olayı benim de acayip komiğime gitti. aktarma için bekliyordum birden metrobüs önümde durdu bomboş bir baktım takım elbiseli adamlar, şık giyinimli bayanlar ittiriyor kapı açılınca içeri depar attılar. ben de herkesi hararetli görünce hiç farkına varmadan bende depar attım :D küçücük metrobüs ya. sonra herkeste bir uyuma havası falan. cam köşelerinde oturanlar dışarıyı izler gibi bakıyor öyle. hiç iç tarafa dönmezler aman diye. acayip bir ortam ya :D

Kusura bakmayın ama zaten yok çocuklar üşütmesin diye spor yapmasın terlemesin, yok yaşlımız yorulmasın diye ayakta durmasın, yok hanım kızlarımız o kadar değerliler ki evde otursunlar ha çıkarlarsa çarşıya onlara da yer verelim vs diye milletin topluca iskelet kas sistemi ve bağışıklığı üzerine çökülmüş yıllarca. Sonra 60 yaşında kalp damardan millet mort oluyor. Avrupada 70 yaşında millet sırt çantasıyla dağ bayır dolaşıyor, bisiklet tepesinde kıtalar geçiyor yahu. İşçi sınıfını bu kadar suyunu sıkana kadar çalıştırmasalar suudi tipli vücut yapısına sahip olacaktık valla. Yaşasın kapitalizm :p

Neyse siz gene de ayakta duramayacak olanlara yer verin de gerisi biraz efor sarfetsin hayatta kalmak için. Eyyorlamam budur.

Ya işte İstanbul böyle bir şehir insanın enerjisini alıveriyor :) İki günlük tatil beni en fazla bir gün idare ediyor tıpkı akıllı telefon pilleri gibi :(

• Beğen
Önceleri, toplu taşıma araçlarında yaşlı birisini gördüğümde terddütsüz yer verirdim. Ancak yerel seçimler öncesinde iki ayrı partinin seçim mitingini izledim. Baktım ki benim otobüste karşılaştığımda tereddütsüz yer vereceğim türde yaşlı başlı insanlar, parti liderini SAATLERCE AYAKTA bekleyip, SAATLERCE DE AYAKTA dinlediklerine şahit olunca eskisi kadar gönüllü yer vermiyorum artık yaşlılara.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
İnsan yaşını başını almış da olsa cahil kalabiliyormuş demek ki. Valizler yerine başka bir durumda söz konusu olabilirdi bacağınız ayağınız acıyor olabilirdi oturmak zorunda olabilirdiniz geniş düşünmeden siz öyle çıkışmış olmaları tamamen terbiyesizlik.

Beşiktaş vapurundan inmiş eve gidicektik kalabalıktı baya vapurdan inenler falan yola indim dayının teki bisikletimin önüne atladı gidonun önünden tutup başladı bağırmaya beni ezmeye kalktın sen kimsin dikkat etsene... dedim amca sen benim önüme atladın suçlu ben mi oluyorum ? Adamdan olumlu yanıt beklerken insene aşağı dedi kendisine yaşına ithafen saygı duyduğumu gitmesini söyledim bana vurdu. Bende kendimi tutamayıp ittim kendisini yere düştü. Sakinliğinizi korumakla en iyisini yapmışsınız. O gün ittiğim adam yere düşünce kafasını vurabilirdi kalp krizi geçirebilirdi ölebilirdi ve bu tamamen benim suçum olurdu. Eminim etrafta görenlerde aa görüyormusun yaşlı başlı adamı yere düşürdü diye ayıplamışlardır. Ben uzaklaştım polis geldi adam hala bir şeyler anlatıyordu beraber pedal bastığım bir iki abi yatıştırdı adamı. O yüzden bu insanlarla hiç muhattap olmadan bulunduğunuz ortamı değiştirmek gerekir diye düşünüyorum. Cahil insana laf anlatılmaz. Cahil insanla tartışmaya girilmez. Cahil insan cahil insandır. Uzak durunuz efendim.

• Beğen
@Gürkan Ç.

En iyisini yapmışsınız. Böyle bir şey benim başıma gelse bende kılımı kıpırdatmazdım. Kendi hatası işini adam akıllı yapsaydı.

Geri