Merhaba!
Bu başlık 3 sene önce açılmış ama konuyla ilgili 3 ay önce yaşadıklarımı anlatacağım ve göreceğiz ki bir arpa boyu ilerleme yok.
İstanbul'dan Muğla'ya gittik. Belli başlı tüm firmaları aradım ve sadece Kamil Koç bisikleti kabul etti. Bileti alırken de 3 adet bisikletimiz olduğunu belirttik, buna göre bilet kesin bize dedik. Tamam deyip kestiler. Otobüs geldiğinde içinde 4 tane bisiklet olduğunu gördük. Muavin kesinlikle alamayız dedi, yer olmasına rağmen bu kesin tavırla karşıladı bizi. Çoktan ön tekerler çıkarılmış, en küçük pozisyonu alacak şekilde hazırlanmıştı bisikletler. Muavin ve şöför ile tartışmalar uzadıkça uzadı, sonunda sorumlu kişiyi istedik, telefonlar edildi briyerlere derken, muavin birden çok tatlı oluverdi ve bisikletlerimizi yerleştiriverdik. Biz İstanbul Anadolu yakasından binmiştik. Diğer 4 bisikletli arakadaş İstanbul Otogar'dan binmelerine o sırasda otobüs boş olmasına rağmen zorluk çıkarmışlar. Dönüş yolunda ise hiçbir zorluk yaşamadık. Kamil Koç'un yukarıda yayınladığı yazı hala geçerli mi bilmiyorum ama tüm çalışanlar bunu bilmiyor ve o anki duruma göre istedikleri gibi davranıyorlar.
Bugün de TCDD'yi aradım. Sirkeci'den Çerkezköy'e gitme için, bisiklet almıyoruz dediler. Daha önce bu yolu kullananlar olduğunu biliyorum, ayrıca Haydarpaşa-Sapanca arasını kendimden biliyorum. Akşam bisikletimle gara gideceğim ve ne yapıp edip, tren yükleyeceğim onu.
Daha uzatmadan özet şudur ki; bisiklet algısı hala aynı.
Soru da şudur ki; ne yapacağız?
Bir kampanya başlatalım derseniz ben varım derim.
Önerilerinizi bekliyorum.