Scudo Sports

Otobüsle bisklet götürmek?

bende metro turizmde 2 defa sorun yaşadım bisikleti koliledigim halde birinde 20 digerinde 15 ytl istediler mavine sordum bu parayı niye istiyorsunuz yük parası oldugunu şirket politikası oldugunu söyledi yazzanedeki yetkiliyi devreye sokunca morardı. benim bisiklet kolisi otobüsün bagajını dolduruyormuş halbuki bagaj boştu. mavine ve şöföre biletli yolcu oldugumu almaları gerektigini BİLETİ YAKAR SİZE O PARAYI VERMEM deyince tırstılar. mavinle muvinle ugraşmayın direk yazzanedeki yetkiliyi devreye sokun 1 kuruş alamazlar bisikletide istedigin gibi taşıyabilirsin NOT:METRO turizmle yolculuk yapmayında ne yaparsanız yapın.

Scudo
kamil koç candır, dosttur gibi görünüyor şu an için...

Degerli arkadaşlar gecen sene bisiklet sevenler derneği ve kipa ile antalyada bir organizasyon yapıldı sagolsun dernek bizide aldı götürdü. Kamil koç ile antalyaya gidişte hiç bir porblem yok yine kamil koç la antalyadan dönerken bisikleti otobüsün bagajına koyduk ve otobüse bindik çakal muavin elerini oguştura oguştura yanımıza geldi evet arkadaşlar bagaj parası dedi biz ne bagajı bisiklet aldıkya dedi onların parası dedi. Bizde sizin şirketinizin bisikletini al gel diye kampanyası var hiç bir şekilde para alamsınız diye itiraz etik ama eleman laftan anlamıyor biz böyle bir bilgi gelmedi biz bilmiyoruz diyor ve o sırada birisi muavini çagırdı hemen arkadaşlarımdan biri telini açıp bisiklet sevenler derneginin sekreteri murat beye mesajla durumu bildirdik. ilk mola yerine girene kadar murat beyde otobüsün arkasından kendi aracıyla istye dogru geliyordu yolumuzun üstünde olan ama şuan hatırlayamadıgım bir terminbale girdi ve murat abide peşinden osırada yoldaykende murat abi kamil kocun müdürünü aramış aracın plakasını ve yaptıklarını sölemiş. arac daha yanaşır yanaşmaz yazaneden biri fırladı şöförü çagırdı. koşa koşa gitiler şöför geldinde yüzü bir karış tı ama görmeliydiniz benim o surat aklımdan gitmiyor firma yetkilileri buna güzel bir fırça çekmişler birde murat abi yolda hatalı solama yaparken otobüsün vidyosunu çekmiş onuda gösterince kamil koç yazanesindeki elemanlara hemen otobüs hakında zabıt tutuldu sonra ne oldu bilşmiyorum ama ist ye gelene kadar o muavin bize çok iyi davrandı.. Eee okadar fırçayı bende yesem bende davranırım :D:D

yahu boşuna bisiskleti paket falan yapma dostum.ben istanbuldan adanaya defalarca gittim.bir keresinde bisiklette götürdüm .hiç sorun çıkmadı walla...

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
ümit_levent tebrik ederim bunlar hep birbirlerine anlatılıp öğrenecekleri şeyler...

Kamil koç ile defalarca bisiklet taşıdık. Hatta Bursa'dan Eskişehir'e iki kez 3 bisiklet birden taşıdık. Eskişehir-Aydın arasında Kamil koç ile bisikleti taşıyorum. En son da Anadolu Turizm ile taşıdım.

Ne olur ne olmaz diye de kamilkoçun kampanya afişini yanıma alıyorum. Muavin firmasından bihaber ise bilgilenince susmak zorunda kalıyor. Ağırlık bahane edilemez çünkü 14 kilo bir bisiklet. Biletlerin arkasını dikkatlice okuyun. Para isteyen muavine de okutun.

Bence en önemlisi bisikleti yerleştirip, indirirken muavinin, sizin yağ, toz, çamur v.s. bulaşmaması. Ve yine diğer yolcuların çantalarını batırmaması. Bunun için de bir naylon v.s. ile bisiklet sarmanız yeterli. Böyle paketli olunca zaten hiç bakmıyorlar bile ne olduğuna.

@eYa

bu afisi bulabilirmiyiz veya bir jpeg resmini yollarmisiniz, diger firmalara yollayacagim. firmalarla yaptigim yazismalar sonuda bir cevap yazmak istiyorum. ornek olarak KK gosterecegim.

otobus firmalariyla usanmadan mucadekle etmek lazim. Halkla iliskilere yazmak, talep etmek ve israr etmek lazim. hani cok yerden gelirse talep bisikleti resmi olarak tasiyacaklarini ifade ederler.
gibime geliyor.

@el turco

ben vermiştim önceki sayfalara bakın lütfen

@el turco

Buyrun.

(link)

(link)

Firmalara eposta ile yazışmanızı tavsiye etmiyorum. Malesef halen epostalar çoğu ticari şirket tarafından kontrol edilmiyor bile. Posta, Telefon ya da yüzyüze görüşmeler çok daha etkili olacaktır.

@funq

helal olsun kamil koç'a.ben genelde buzluyu kullanıyordum fakat artık kamil koçla giderim herhalde.

metro turizmi hiç sevmiyorum,ne zaman kullansam problem çıktı.tüm görevlileri polat alemdar takılan saygısız tipler!(en azından benim onlarca mecbur seyehatlarimde karşılaştıklarım!)

arkadaşlar merhaba,
ben her sene en az iki üç sefer izmir-antalya yapıyorum bisikletimle. genelde bagajım da oluyor.otogara varıp heybeyi ve ön tekeri söküp, gidonu yan çevirerek en dibe koyuyorum bisikleti. bagajları da yanına istifliyorum. her seferinde kamil koçla gidiyorum. bagaj parası isteyenler oluyor ama hiçbir firmanın buna hakkı yok. arkadaşların dediği gibi hepsi cebe indiriliyor onların. biz ıspartadan izmire tam 9 bisikletle bindik otobüse. bagajlar da vardı, uyku tulumlarından çadırlara varana kadar. otobüse binerken bagaj parası diye başladı muavin, biz izmirde indik, bisikletleri topluyorduk, hala bagaj parası diye dolanıyordu peşimizde. buyrun yazıhaneye gidelim dedik en son, adam arkasına bile bakmadan kayboldu ortadan. çanakkaleden de izmire tam 7 bisikletle döndük. kimi muavin çok yer kaplar diyor, ben onu söküp güzelce yarleştiririm deyin ve kendiniz yerleştirin otobüse. hem bisikletinizi de sağlama almış olun. yoksa size uyuz olan muavin kötü davranabilir bisikletinize :D almamak gibi bi durum söz konusu olamaz, merak etmeyin ;)

• Beğen
Tepkiler: bigboss.fatih
Merhaba!
Bu başlık 3 sene önce açılmış ama konuyla ilgili 3 ay önce yaşadıklarımı anlatacağım ve göreceğiz ki bir arpa boyu ilerleme yok.
İstanbul'dan Muğla'ya gittik. Belli başlı tüm firmaları aradım ve sadece Kamil Koç bisikleti kabul etti. Bileti alırken de 3 adet bisikletimiz olduğunu belirttik, buna göre bilet kesin bize dedik. Tamam deyip kestiler. Otobüs geldiğinde içinde 4 tane bisiklet olduğunu gördük. Muavin kesinlikle alamayız dedi, yer olmasına rağmen bu kesin tavırla karşıladı bizi. Çoktan ön tekerler çıkarılmış, en küçük pozisyonu alacak şekilde hazırlanmıştı bisikletler. Muavin ve şöför ile tartışmalar uzadıkça uzadı, sonunda sorumlu kişiyi istedik, telefonlar edildi briyerlere derken, muavin birden çok tatlı oluverdi ve bisikletlerimizi yerleştiriverdik. Biz İstanbul Anadolu yakasından binmiştik. Diğer 4 bisikletli arakadaş İstanbul Otogar'dan binmelerine o sırasda otobüs boş olmasına rağmen zorluk çıkarmışlar. Dönüş yolunda ise hiçbir zorluk yaşamadık. Kamil Koç'un yukarıda yayınladığı yazı hala geçerli mi bilmiyorum ama tüm çalışanlar bunu bilmiyor ve o anki duruma göre istedikleri gibi davranıyorlar.
Bugün de TCDD'yi aradım. Sirkeci'den Çerkezköy'e gitme için, bisiklet almıyoruz dediler. Daha önce bu yolu kullananlar olduğunu biliyorum, ayrıca Haydarpaşa-Sapanca arasını kendimden biliyorum. Akşam bisikletimle gara gideceğim ve ne yapıp edip, tren yükleyeceğim onu.

Daha uzatmadan özet şudur ki; bisiklet algısı hala aynı.
Soru da şudur ki; ne yapacağız?
Bir kampanya başlatalım derseniz ben varım derim.
Önerilerinizi bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mücahit Kıvrak
Ben şanslıymışım yaa. :) seda bisikletten aldığım aspect 30'u izmir'den aydın çine'ye götürmek için Bülent abi'nin tavsiyesi sonucu kamilkoç'u seçtim. Bi kaç gevelediler. Otogara sürerek geldiğim bisikletin sadece ön tekerini çıkarak içeri aldılar.. :D şimdi istanbul düşünüyorum. Artık paket, gidon kırma, çift tekerlek çıkarma gerekir...

@funq

Kocamustafapaşadaki bayisi oyle demiyor ama. Adamlar bisikleti dağıtın oyle alalım dediler. istanbulda dağıt, İzmirde topla. Geri Dönerken İzmirde dağıt İstanbulda topla. Bisikleti canı çıkmazmı? :eek: "Kamil Koç" :Skull-175

@ihsan onur şener

Bu başlık 3 yıl sonra nasıl hortladı bilmiyorum.. Adam 3 yıl çnce 29 yaşındayken açmış konuyu.. Şimdi hayatta mıdır acaba? Bu kadar uzun soluklu olacaktı adama bir teşekkür edin bari..

Neyse..

Ben bisikletle belediye otobüsüne bile biniyorum.. 16 inç bisikletimi dağıdıp iki battal boy siyah çöp torbasına koyup ağzını bağlıyorum..

Tek akbille istediğim yere gidiyorum..

Geri