Scudo Sports

Yama Seti ve Raf Ömrü

Seyda Ünlü

5 Vakit Bisiklet ve Kamp
Tepki
1.135
İsim
Seyda Ünlü
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Zefal'in yama setini almıştım bisikleti ilk aldığımda. Yaklaşık olarak 6-7 sene oluyor. Hiç lastiğim patlamadığından dolayı kullanmadım. Geçen gün şişme botu yama yapmak için açtığımda solüsyonun tamamen kuruduğunu gördüm. Bunların ömrü ne kadar acaba. Solüsyonsuz kendinden yapışkanlı yamalarda iş görür mü sizce tavsiyeniz nedir?

Scudo
Sadece solüsyon da satılıyor mağazalarda, ben öyle yapıyorum. Hepsi turuncu kısmı eriterek yapıştıran nitelikte o ürünlerin.

Kendinden yapışanlar idareten iş görecek, eve döndürecek ürünler, çok güvenmeyin

Her şeyin raf ömrü var mutlaka ancak saklama koşullarına bağlı olarak ''tecrübe ile sabit'' solüsyonu 8 yıla kadar kullanabilirsiniz. Bende, 8 yıllık ağzı açılmış ama kendi kapağıyla kapalı Thumbs Up solüsyonu denemek için bırakmıştım. Geçen ay lastik patlağı için kullandım, kullandığım yamalarda 8 yıllık yamalar. Sağlıklı bir şekilde yamadım ve herhangi bir yerinden kaçırma olmadı. Bu örnek'ten çıkacak sonuç. Eğer ki aynı sıcaklıkta saklamayı başarabiliyorsanız herhangi bir sorun olmuyor. Zefal'in yama setinden bende de var plastik paket'te. Hiç açılmamış solüsyon halâ kullanılır durumda.
Bunun gibi denemelerim var ve bir çoğu başarı oluyor.

Kendinden yapışkanlı olanların raf ömrü kısa kullanımı kolay olsa da geçici çözümdür. Yapışkanı zayıftır, anı kurtarır ama sonrasında solüsyonlu klasik yamalar devreye girer.
Ben kendinden yapışkanlıları tavsiye etmem. Klasik iyidir.

Tavsiyem bu yama setinden yana olacak. 24'lü alırsanız büyük boyut. 48'li alırsanız standart boyut yamalardır bilginiz olsun.
İsterseniz sadece solüsyon olarak ta bu şekilde alabilirsiniz.

Dosyalar

• IMG-1894514605961898.jpg
    IMG-1894514605961898.jpg
    40,4 KB · Okunma: 11
  • IMG-6783283019687318226.jpg
    IMG-6783283019687318226.jpg
    73,4 KB · Okunma: 10
Para olsa da TPU iç lastiklere nasıl yama yapılır onu konuşsak.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Geri