Scudo Sports

Oto yıkamacıda bisiklet...

Daha bisikletime 1 damla su değdirmedim. Yoldaki bazı birikintilerden nokta halinde çamur oluyor bisiklet. Kurumasını bekliyorum ve direk temiz bir bez ile siliyorum. Pırıl pırıl oluyor. Gerçi daha 350 km felan yaptım :koptum:

Scudo
@ventiol Bugun zincirimi kantrol ettim hala uzerinde yag var. Parmaklarim siyah oldu. Zinciri 0 temizlemeli miyim yoksa direk yag eklesem olur mu acaba?

@Nox En son ne zaman zinciri temizleyip yağladiniz ona göre değişebilir ama bir temizleyip yağlamak daha iyi olur bence.

Ben yağmurlu havada fırçasız malzeme yoktu 1 tane eski fırçaya benzer birşeyle mazotla (mazotu koyduğum spreyde bozuldu) mecburen yavaş yavaş dökerek yaptım bu aradada spreyle kullancam diye mazotun yarısından fazlasını lavaboya dökmüştüm bitaraftan montla terlerken llerim donmuştu birde yağmur yağıyordu sonrada u ıslaklıkla benzinciye igdip yıkadım 3-4 kere bir işeyde yaramamıştı çok sadece zincirleri hafif paslandırdı :D

@Nox Zincire balata spreyi mazot vs. sıkmadıysanız sadece köpük varsa iyice bezle kurulayın sonra sıkın yağı gitsin gerek yok temizlemeye boşuna yorulursunuz.

Oyo yıkamacıda köpük sıkıldı ardından normal hortumla durulandı bisiklet. Daha önce hiç yağlamadım zaten bisiklet de yeni 200 250 km yapmışımdır en fazla. Üzerinde dediğim gibi hala yağ var. Temizlemek için wd40 almıştım, bir de yağ aldım bisiklet için. Ya wd40 la zinciri sıfırlayacağım ya da direk yeni yağdan koyacağım biraz.

Abi gonlun rahat edicekse temizleyip yaglamak daha iyi tabi =)

bu tazyikte su ile yıkamak sağlıklı mıdır:
5.10

@qtay arkadaş bisiklet nasıl yıkanır yapmıyor show yapıyor o yüzden böyle yıkanmaz tabiki 😱
Öyle yıkanırsa ne kadar rulman varsa eline alır yakında 😠
Bisikletin suyla yıkanması önerilmiyor ıslak kuru bezle silinmesi daha hoş olur.
Eğer yıkanacaksa da tepesinden aşağıya doğru yıkanmalı. 👍 Yatay değil dikey yıkanmalı yani

@qtay arkadaş bisiklet nasıl yıkanır yapmıyor show yapıyor o yüzden böyle yıkanmaz tabiki 😱
Öyle yıkanırsa ne kadar rulman varsa eline alır yakında 😠
Bisikletin suyla yıkanması önerilmiyor ıslak kuru bezle silinmesi daha hoş olur.
Eğer yıkanacaksa da tepesinden aşağıya doğru yıkanmalı. 👍 Yatay değil dikey yıkanmalı yani
ya evet içim acıdı benim de ama bu arkadaş baya yarışlara falan katılıyor bi bildiği vardır dedim sanırım yokmuş :)

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
@qtay bu kadar yakın mesafeden bu şekilde yıkanmaz benim bildiğim.
Yanlış yapıyor.

Adam klasik bir "Yutubır". Yani dikkat çekmek ve tepki almak için sizin asla dediğiniz bir çok şeyi yapacak olanlardan. O yüzden ciddiye almayın ki daha da ilginç şeyler ile karşınıza gelmesin.

@ToroMir İsmail neler yapmadı ki 🤣 daha önce yaptıklarını yapsa izlenmesi için yeterli. insanlar onları izliyor çünkü. Olayı çözmüş bir kardeşimiz ben çok yüklenmek de istemiyorum. Keşke bi taraflara yazsa kanal show amaçlıdır ciddiye almayın yaptıklarımı yapmayın gibi bir şeyler 🤣

klasik youtuber lafları
Aga beeee
Hadi bakıiim 🤣

Ben hortumla yıkıyorum bir şey olmuyor ama sele borusunun üstü açıksa kapatın öyle yıkayın yoksa orta göbeğiniz sudan kaynaklı paslanır ve kırılır.

@turbotx150 genç arkadaşım en son ne zaman jantınızı bakıma götürdünüz?

@turbotx150 genç arkadaşım en son ne zaman jantınızı bakıma götürdünüz?
6000 km önce göbekleri açıp greslerini yeniledim ve o zaman da öyle çok kötü durumda değildi jantlar. Şimdi de akıcılıkları gayet güzel. Dışarıda da sürüş sırasında yağmur yağıyor, su birikintisine giriliyor, diğer araçlar su sıçratıyor bisikletin kullanıldığı ortamlar da %100 kuru değil yani. Suyla temasa dayanıklı aletler bunlar. Bisikletlere şekerden yapılmış muamelesi yapmaya gerek yok.

Bisikletlere şekerden yapılmış muamelesi yapmaya gerek yok.
Sanırım sizde tabanca ile yakın mesafeden yıkıyorsunuz ki savunuyorsunuz.
Aklınızda bulunsun, araba boyasını bile söküyor o tabancadan çıkan suyun basıncı. Hatta su jeti ile metal bile kesilebiliyor.

• İnanılmaz
Tepkiler: qtay
Sanırım sizde tabanca ile yakın mesafeden yıkıyorsunuz ki savunuyorsunuz.
Aklınızda bulunsun, araba boyasını bile söküyor o tabancadan çıkan suyun basıncı. Hatta su jeti ile metal bile kesilebiliyor.
Yok ben bahçe hortumu kullanıyorum

Geri