Scudo Sports

"Orta göbekteki ses"

Cenk Devrim

Aktif Üye
Tepki
27
Bisikletimi alalı bir ay oluyor yaklaşık. Pedala fazla yüklendiğimde , mesela ayağa kalkıp sürdüğümde orta göbekten ritmik olarak, yani pedalın her tam turunda bir "tık" sesi geliyor.
Bunun nedeni ne olabilir acaba?

Scudo
Bendede benzer bi problem var ses oalrak fakat sesin orta göbeklenmi yoksa arka göbek veya rubledenmi geldini tam kestiremedim.

Benimkinin ortadan geldiğine eminim pedala sert basarsam geliyor çünkü, ağırlığımı ona verdiğimde

bisikleti aldığınız yere götürün, orta göbeği çıkartıp temizlesinler yağlasınlar
sorun çözülecektir..

@Cenk Devrim

ben eski bisikletimde o sesden o kadar çok çektimki:mad: :mad: :mad:
orta göbeği söktürdüm temizlettim olmadı.pedala baktırdım olmadı...orta göbeği değiştirmek en iyi çözüm olacaktır..
başka bir arkadaşımda daha olmuştu ondaki sesin pedaldan kaynaklandığını bulmuştuk..değiştirince ses gitmişti..

beyler belki inanmayacaksınız ama her ne kadar o ses yüklenince gelsede pedal veye göbekten gelmez ama öyle hissettirir çok uzun süre bu sıkıntıyı yaşadım çok fazla yaşayan arkadaşım oldu ama SDS bisiklet yani OGÜN ÇAVUŞ bu konuda bizi aydınlattı bu ses kadronun esnemesi sonucu sele borusu ile kadro arasına sıkışmış kir ve tozdan kaynaklanır sele borunuzu ve borunun kadroda girdiği deliği iyice temizleyip silerseniz sesin yok olduğunu göreceksiniz . yani bu sesin kaynağı yüzde 99 bu oluyor ama bi ihtimal geçmez ise göbeğinizde de toz veya kum olabilir.
ama söylediğimi deneyin sesin kesildiğini görün. :)

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Kubaş
@Fatih Esen

Son 2 gündür bende ses problemi yaşıyorum. Fatih arkadaşımızın belirttiği durum aklıma geldi ve pedal çevirmeden yolda bisikletin üstünde hafif hafif zıpladım ama Fatih arkadaşımızın söylediği gibi kadrodan kaynaklanmadığını anlamam zor olmadı. Ses sadece pedalı çevirirken oluyor ve göbekten geliyor ses. Yapılacak en iyi şey bisikleti aldığımız yere götürüp başında bekleyer bir güzel baktırmak olacaktır :D O kadar para saydık bisikletlerimizi alırken, bir zahmet ilgilensinler dimi :D

• Beğen
Tepkiler: Fatih Esen
@Bahadır Kubaş

yinede bahsettiğim temizlik ile de bu ses çoğu zaman geçer ve zıplama sırasındaki esneme ile pedala yüklendiğinizdeki esneme çok farklı ama yinede dediğim gibi sorun belki göbektede olabilir

Hocam aynı sorun bendede vardı ne alakadır bilmiyorum ama bigün zinciri söküp temizledim taktım ve ses gitti :)) deneyin bi belki sizdede düzelir :))

• Beğen
Tepkiler: can bülbül
pedaldan gelmesi ihtimali çok yüksek. tamamen aynı şekilde, yüklenince göbekten (...olduğunu sandığım) ritmik bir ses geliyordu. pedalı değiştirdim, tamamen gitti. pedalı değiştirmenizi tavsiye edebilirim.

Göbeğin ve pedalın vidalarını sıkın düzelir. Yeni alınan her bisiklette en başta olur bu sorun.

• Beğen
Tepkiler: nightkobe
kaset olmayan orta göbeklerde görülen bu ses gevşekliğin göstergesidir.kontra bilezik gevşetilip göbek iyice sıkılırsa ses kesilecektir.sol kolun milimetrik gevşemesi sonucu da gıcırtı olur.bunu da unutmayın.sadece sola basınca gelir.metalik gıcırtı sesi şeklinde yankılanır ;)

• Beğen
Tepkiler: şans topoğraf
Göbeğe kum girince 'tık' sesi deilde gıcırtı gelir,pedalı geri çevirince ses dahada artar.Çözümü göbeğin açılıp temizlenmesidir..
'tak-tuk' sesler genelde göbekte boşluk olduğunda duyulur.Pedala yüklenirsin çeyrek tur boşa döner sonra tak die sesle birlikte çekiş başlar..
benimde yorumum bu :)

Arkadaşlar ben de bu gıcırtıdan rahatsız olmuştum. Ekip arkadaşlarımla durumu paylaştım. Sizin çoğunuzun belirttiği üzere toz kaçmıştır yorumları üzerine bisikletçimize gittim ve temizlediler. Şimdi ses yok.

bisikleti yeni aldığımda bende de olmuştu bu sorun..orta göbek vidalarını sıkınca ses gitti..

Geri