Scudo Sports

Orbea Uludağ Performans Tırmanışı

@Candan Biberci

fena ,35 derece,hissedilen 42 derece,çok yüksek ,ısı fazla olur ise gelmem güçleşebilir,16 temmuzda makul derece benim için 28 derece, o da hissedilen,nitekim 100 km sonra 15 km eğimde tansiyonum düşmüş idi,35 derece idi o gün.
09.00-10.00 arası 35 derece olur ise fena ,mudanya çekirge arasında eğim var,dönüştede var 16.00 'da ısı 42 derece olur ise dönüşüm işkence,açıkça bu tarih bence yalnış ,bu yarış ekimde yapılır ise insanlar fazla zorlanmaz,valla korkarım patır patır millet dökülebilir ,ayran maden suyu takviye olmaz ise eğimlerde millet çatlar.kayseri erciyes yarış tarihide bence yalnış ekime alınması lazım,haziran-temmuz-ağustos-eylül bu aylar riskli.

Scudo
@Candan Biberci;
Katılıyorum sana saatin erkene alınması yarışmacılar için her ne kadar iyi olduysa da şehir dışından gelecek arkadaşlar açısından kötü oldu gerçekten..:(

@Kudret Kurtcebe abi en son yaptığım tırmanışta görünen sıcaklık 32 hissedilen ise 41 dereceydi :hihi:...Jandarma'dan sonra hem orman yoğunluğu hemde irtifa sebebi ile azalan sıcaklık ve eğim tek teselli olmakta fakat yarış olması sebebi ile nabız devamlı yüksek olacak bunuda göz önünde bulundurup bol sıvı takviyesi almak şart...Yol üzerinde bulunan birçok çeşme var buralarda sanırım uzun kuyruklar oluşabilir :huhuu:...Bu şartlarda rotayı bitirebilmek bile bir başarı olarak sayılmalı...Mudanya yolu ise belirttiğin saatlerde tam bir işkence hem uzun dümdüz rampası, hem trafik yoğunluğu olup gölgelik alan ise neredeyse hiç bulunmamakta maalesef...

Görüşmek dileğiyle,

Bilginize;

image.jpg

2015 teki organizasyonda Pro grubu Dobruca eğimini çıkarken.
image.jpg
Facebook sayfasından alıntıdır.

Pro grubun rotası Keşiş grubuna göre daha sert ama bir o kadarda keyifli.Uludağ'ın arka kısmından dolanarak tamamlayacaklar.
Keşişler ise klasik dağ yolundan hoteller bölgesine.

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/image-jpg.75735/

candan dostum mtb 'ile katılanda olmuş bisiklet ayrımı yapılmamış... yanılmıyor isem fox yüzlük amortisör..

@Candan Biberci
internet sitesinde keşiş grubu için kayıtların 8:00 da başlayacağı 8:30 da ise sürüş etkinliğine başlanacağı yazıyor. Bu saatlerde bir değişiklik oldu mu? tam olarak anlayamadım.

• Beğen
Tepkiler: Mecit Tatlıcılar
@Kudret Kurtcebe abi ulaşım sıkıntı bence. 16 Temmuzda ilk ido feribou 7.30'da. O da 09.05'de bursa iniyor. Feribottan sonra bi 20-30 m var start alanına. Feribot ile ulaşım sorunlu. Ki keşiş grubu daha erken start alacaktı onlara hiç uymaz..

@Kudret Kurtcebe
Evet abi doğrudur zaten ödül kategorisinde mtb var.
image.jpg image.jpg image.jpg

İddiam yok ama benimki Fitness mantıken yol kategorisine dahil olmam gerekiyor

@Fuubar İnternet sitemizdeki saatlerimizde bir değişklik yapılmamıştır. Sadece duyurularımızda kayıtların son dakika prüz çıkarmaması adına yarım saat erken toplanılması amaçlı duyuru yapmaktayız.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@Mecit Tatlıcılar start öncesi net olarak ne verilecek bilgilendirebilir misiniz(sırt ve bisiklet numaraları, imza işlemleri, gıda takviyesi, forma)? Bu konuda güncelleme falan dedi bikaç kişi ama net bilgiyi sizden almak daha doğru olur..

• Beğen
Tepkiler: Mecit Tatlıcılar
@lealtad

doğru ,keşiş grubu saat 08.30 çıkış yapar ise,ben nasıl yetişirim diye düşündümde ,09.05 mudanyadan topuklamaca
21 km sonra çekirgedeyimde,2 saat önde olacaklar,genede bi şekil düşünüyorum.saat 10.45 en geç çekirgede olur isem ,21 km tırmanarak gişelerde durabilirim ,gerçi 5 km tırmanırım demiştim ,sağım solum belli olmaz ,16 temmuzu yakın takibe aldım bakalım sıcaklık ne olacak yalnız ekim ayında acaip sıcak olmuş idi 20'inci km 'de 3'üncü turda ,
ama 2'inci turda yukarılar serin idi sis vardı.1'inci turda yağmura yakalanmıştım.

@Kudret Kurtcebe
Yarış zaten performans zorlandığı için zirveye varıp bitirmeden yağış da olsa pek üşüme olmaz bence abi. Ama feribot ile iskeleye yanaşma inme falan 09.10 olur. Ondan sonra yardırıp başlangıç noktasına gidip yarışa başlamak zor gibi. Feribot git gel 30-50 tl arası zaten. Topluca gidip bi minibüs falan ayarlanarak yakıt parası aynı rakama gelebilir körfezden dolaşınca bile. Ama şimdiden olmuyor. Son hafta netleşir daha iyi..

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@lealtad

hüseyin zati ben yarış için değil yarışçıları desteklemeye gidecemde,valla o gün hava bana bi kıyak yapsa diyorum, hissedilen derece 25-28 arası olsa diyorumda ama zor gibi,genede son ana kadar takip edecem havayı bellimi olur..

Bir yokuş özürlusü olarak şimdiden keşişler grubunun sonuncusu olacağım haberini vereyim

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Flash23
Adamın dibisin hemşehrim :)
Misafirperverliğin bir çok kişinin işine yarayacaktır emin ol:harika:
@Kudret Kurtcebe
Abi paça çorbasını temmuzda içecektik.Sen 16 gibi dönerim diyorsun 15 te yukarda mangal var olmadı mangalı es geçerim sana Mudanya'ya kadar eşlik eder Güzelyalı Turan Emeksiz'de balık çorbası ikram ederim:)

• Beğen
Tepkiler: Flash23
@leyla_p
Adınıza sevindim.
Keşiş grubunda bu kadar yol bisikletine karşı bir fitness kullanıcısı olarak işim baya zor olacak :)Tamamlıyalım yeter:)

Geri