Scudo Sports

Orbea Uludağ Performans Tırmanışı

Scudo
@Candan Biberci, mrb hocam herhangi bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum sadece yol bisikleti kabul olsa o şekilde yazarlardı tahminimce :harika:

Bu pazar sabah 7.30 itibari ile havanında güzel olmasını fırsat bilip (37 derece) bi Uludağ zirve yapıcam son durumlar nedir nasıldır burdan yazarım yine....

@İlker_Yılmaz
Allah kolaylık versin size.
Ramazan vesilesiyle uzun mesafe yapamıyorum.
Bu yıl Uludağ'a tırmanış fırsatım olmadı henüz organizasyon haftası zamanım kısıtlı olduğu için iş çıkışı 5-6 gün Mudanya yapmakla yetineceğim.
Böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmak çok güzel.

• Beğen
Tepkiler: İlker_Yılmaz
Teşekkürler @Candan Biberci,
Evet Ramazan dolayısıyla bisiklet sürmek kolay değil muhakkak ama Mudanya'da sizin için oldukça iyi olur antrenman açısından...Zaten uzun yol deneyimleriniz oldukça fazla kondisyon yönününden bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmam...Tek sıkıntı yüksek irtifa sebebi ile olabilir...Bu tarz organizasyonlar güzel Bursa'mızda inşallah daha da fazlalaşır...Başarılar :harika:

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@İlker_Yılmaz
Teşekkürler.
Bayram bitimi Cumartesi çıkışlı bir gece konaklamalı 500+ km Bursa - Gelibolu maratonu planlıyorum Allah izin verirse.Bu sebeple bayramın 3. günü muhtemelen Uludağ yapabilirim.Haftasınada iş çıkışı +5 gün Mudanya..
Tırmanışa iki hafta kala toplamda baya mesafe yapacağım kısmetse:)

@gokhankoc (link)

Linkte kayıt listeleri gün gün güncelleniyor. Burada beklemedeki kayıtlar arasında Adınız yazılı. Katılım ücreti yatırıldıktan sonra otomatik tamamlanacaktır. ;)

Uzun marataon bende çok istiyorum ama bisikletim uygun değil maalesef gerçi eşimin var ama kadro boyu L oda ufak gelir bana....Ama mutlaka yapacaklarımın arasında yer almakta...Tekrar tebrik ederim sizi yapılan kolay bişey değil :harika:

• Beğen
25 haziran ctesi sabah 6:00 gibi ben de uludağa ilk defa çıkacağım.Performas aktivitesine katıldım ama keşiş rotasını yapacağım fazla vaktim yok(iki günlük aile gezmesi).Yolda tabelalar yönlendiriyor zannedersem pek karıştırılacak yol değil değil mi?Bursalı bir performanscı gelse de çıkarsa bizi.

@özcan yılmaz
Yol karıştırılacak gibi değil merak etme:)Zaten bilinen tek biir yol var ve tabelalar seni hotellere kadar götürecek.

• Beğen
Tepkiler: özcan yılmaz
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12004901_1039895192709721_1047634812425653631_n.jpg?oh=b15c6fffc1cfc88957db292d81f1c765&oe=57E2F592

gelmişken 21 km çıkıp,gişelere varayım diyorumda ama sıfırdan gelmiyorum ayrıyeten mudanyadan 21 km gelecem ,birde döneceğiz .

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/11219307_1039889036043670_4607162970946373058_n.jpg?oh=482e37aa0d3aee00df38d1e39112a0b2&oe=57C39E71

ayrıca trafiğin olması sıkıcı olacak,5 km tırmanır dönerim,inşallah 8 saatliğine şu yollar araca kapanırda adam gibi çıkar inerizde hayal tabi,cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışının ilk gününde beylerbeyinden ta beykoza oradan yuşaya oradan yorosa kadar silme polis yolları bir güzel kapatmış idi,o gün istanbul cennet idi,seneye aynı güzergah kapatılacak ise yaşadık.

@sargonnas
@sargonnas

Geçen sene İzmirden katılmış bir ekip olarak ben de bir cevap yazayım sonuçta aynı iklimin insanıyız. :D

O tarihlerde sıradışı bir durum yoksa, bursa merkez oldukça sıcak oluyor (izmiri aratmaz) çıkış esnasında son 3-4 km ye varıncaya kadar sıcaklık oldukça yüksek, güneş kremi vb önlemler alınması lazım.

Güneş batıncaya kadar zirvede kısa kollu ile oturulabiliyor, serin bir hava hakim ama üşütücü değil. Gece 10 derecelere düşüyor sabaha karşı -2 -3 görülebiliyor, Sabah uyandığımda arabanın camlarındaki buhar donmuştu. Sıradan bir çadır içinde, tulum ve bir adet battaniye ile çok rahat uyudum.

@özcan yılmaz hocam Çekirge rampasını çıktıktan sonra sağa dönüp Uludağ güzergahına giriyorsun...Sonrasında bol yeşillik içerisinde güzel bir tırmanış seni bekliyor olacak...Yol üzerindeki tabelalarda herşey mevcut...Sana eşlik etmeyi isterdim fakat hem o gün çalışacak olmam hemde Pazar günü aynı rota için arkadaşım ile sözleşmem nedeniyle maalesef gelemiyorum..Bu arada inişte dikkat etmenizi tavsiye ederim çünkü yollarda bazı kısımlarda maalesef derin çukurlar var...Size güzel sürüşler dilerim :):harika:

@bulut çavuşoğlu

Cumartesi günü trafiği sabahtan saat 14:00'a kadar normal seyrinde. sonrasında artış oluyor. Pazar günü trafiği felaket. Bu yüzden etkinlik Cumartesi günü yapılmakta ve öğlen saat 14:00'de bitecek şekilde planlanmakta... Ayrıca yolda Motorsiklet ve araba ile eskorlar desteği de olacaktır. :)

• Beğen
Tepkiler: İlker_Yılmaz
İstanbul dan katılacaklar acaba nasıl gelecekler oradan geri dönüş nasıl olur bende katılmayı düşünüyorum ancak bursada kalacak yerim olmadığı için günübirlik gidip gelmek gerekli deniz otobüsü hızlı götürüyor ancak nerede indiriyor pek bilgim yok.

@Ertan M. Mudanya'da indiriyor, mudanyadan gelirken Uludağ tırmanışına başlamak için 15-20km yolunuz var. (5'i rampa)

@Ertan M. İdo'da en erken Yenikapı-Mudanya sabah 07.30 seferi var ve yolculuk 90 dk sürüyor saat 09.00 da Mudanya terminalde oluyorsunuz.
Sonrasında 1 saatiniz kalıyor(etkinlik 10.00 da başlıyor) ve önünüzde 25 km civarı yolunuz var. Yolu ezbere bilmediğiniz için 09.50 civarı kent meydanına gelebilirsiniz diye düşünüyorum. Mecit Tatlıcılar ile konuşup 9.50 civarı gelmenin sorun olup olmayacağını konuşsanız iyi olur sanırım. Bu güzergah üzerinde Mudanya rampasından sonra metro da var ama metronun Emek-Kentmeydanı süresini bilmiyorum.
Budo'da ise en erken sefer 8.30, Budo ile yetişemezsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
@Mecit Tatlıcılar ;
Bu şekilde İstanbul'dan gelecek arkadaşlar için organizasyon tarafından BUDO önünden belirtilen saat üzerinden servis aracı kaldırılma imkanı sağlanamazmı ???

• Beğen
@İlker_Yılmaz

Boyle birsey olursa cok sevindirici bir haber olur. Bende katilmak istiyorum ama nasil gidecegimi bilmiyorum

Başvurumu yaptım ama ulaşım tarafını tam olarak değerlendirmemişim anlaşılan, Bursa'ya ilk bisiklet seferim olacak :). Ulaşım açısından alternatifler üretilebilirse süper olur. Bölgeyi bilen arkadaşlardan da gelen tavsiyelerin devamını diliyorum :harika:

Geri