hasanben
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 762
- İsim
- Hasan
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Diğer
Ön vitesnde öyle bir sorunu bisikletçinin çözememesi gaeip. Başka bir bisikletçi bul ve vites telini değiştirip ayar yaptır sorun çözülsün. Zincirdeki şıngırtı ise , aktarıcının makaralarında biriken yağları tornavida ile temizle o ses yapabilir. Ayrıca arka aktarıcının açısı doğru düzgün değildir onu ayarlatın. Nasıl ayarlarnır ben de bilmiyorum siz de kendinize güvenmiyorsanoz şehrinizde deneyimli bir bisikletçi(dükkan olan) bulunuz. Gerçekten deneyimliyse çözer zaten. O şıngırtı bende de oluyordu ne yapacağımı bilemiyordum. Yani aslında açı ile falan da alakalı değil galiba vites ayarıyla ilgili. Vites mesela 3 te iken alttaki bacak onun hizzasında olmuyor ve ses çıkıyor makaralardan falan yani büyük ihtimal o dur sorun.
abi sen oyuna gelmişsin niye sorup soruşturmadan gidip parça değiştiriyorsın ki. o kadar ufak bi ses sence o kadar paraya değer mi? Altustan tabi ki daha iyileri var da yani 13 aylık bisiklette öyle parçalar eskimiş olmuyor genelde. Hayırlı olsun yine ahlaksız bir esnafın kazığını yiyenler kervanına katıldınız. Fotolara da bakıyorum da yani ruble zincir iyi duruyor. Bi de sorun arkadayken hangi mantıkla aynakol değişti anlam veremiyorum. O bisikletçi kimse işini bilen dolandırıcıymış@isahocam sele borusuyla beraber zincir aynakol ruble 500 liraya patladı yazıklar olsun bu ülkeye kazığı yedim herturlu sanırım neyse... o ses sistem değişince gitti freehubda sorun yok zaten zinciri olctuler zincir ve rublede problem varmış velhasıl aynakolu 28 yaptık performans arttı Ancak arka aktariciyi değiştirmedim orda hata yaptım küçük dislilerde dürtme var zincir de bana değişmesi gerek dediler altusla değiştirmeleri iyi olur 165 TL fiyat çıkardılar ekstra altus 7 8 vites uyumlu sanırım bendeki turneye siz nediyorsunuz altus mu daha üstü bir sistem varmidir
Neyse olur öyle artık bisikletçi ne derse tabi hemen değiştirelim dememe yeteneğine sahipsin. Bir daha gidip aktarıcıdaki ufak bi sorun için aynakol değişmezsin :dddddd . veya bu kazığı hazmedip kendine gelince kendin tamir etmeyi öğrenmeye başlarsın@isahocam sele borusuyla beraber zincir aynakol ruble 500 liraya patladı yazıklar olsun bu ülkeye kazığı yedim herturlu sanırım neyse... o ses sistem değişince gitti freehubda sorun yok zaten zinciri olctuler zincir ve rublede problem varmış velhasıl aynakolu 28 yaptık performans arttı Ancak arka aktariciyi değiştirmedim orda hata yaptım küçük dislilerde dürtme var zincir de bana değişmesi gerek dediler altusla değiştirmeleri iyi olur 165 TL fiyat çıkardılar ekstra altus 7 8 vites uyumlu sanırım bendeki turneye siz nediyorsunuz altus mu daha üstü bir sistem varmidir
Selam, hangi grup set kullanıyorsunuz?Merhaba,
Önde 2 vitesim var ancak sanki 3 vitesim varmış gibi oluyor. Kolu yükseltirken veya düşürürken çift ittirmem gerekiyor.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Şimdi deneyip oynayıp bozup yaparak öğrenirim ama elime almışken doğru şeyi yapayım dedim.
Shimano fd-m675Selam, hangi grup set kullanıyorsunuz?
Hocam sizin vitesinizin ince ayar kısmı kırılmış. Kolun o siyah kısmını tedarik etmeniz gerekli ki bisikletçilerden ancak o parçaya ulaşabilirsiniz. Tel takmadan en fazla kadrodan yükseklik ayarını yapabilirsiniz. O da krank dişlerine vurmadığına emin olarak yükseltebilirsiniz. Kolay gelsin, bol pedallamalar.274117 dosyayı görüntüle
Yazlıkta ki bisikletimde ön vites ayarı yapmak için çıkartmıştim galiba bu ön vites telini şuan takamiyorum acaba kolu çıkarıp mı takmak gerekli? Ayrıca teli takıp mi ön aktarıcı ayarı yapmak daha doğru olur yoksa takmadan mı
Yukarda da aynı sorun belirtilmiş eski bisiklet olduğu için masraf etmek istemedim bakalım gündüz halledemezsem bisikletciye gösteriyim elinde parça var mı vites kolu değişmeden olur mu. Burda bisikletçiler çok kötü maalesef geçen sene verdim tamir için ön arka aktarıcı fren bacağı Shimano noname ile değiştirmiş tamir etmek yerineHocam sizin vitesinizin ince ayar kısmı kırılmış. Kolun o siyah kısmını tedarik etmeniz gerekli ki bisikletçilerden ancak o parçaya ulaşabilirsiniz. Tel takmadan en fazla kadrodan yükseklik ayarını yapabilirsiniz. O da krank dişlerine vurmadığına emin olarak yükseltebilirsiniz. Kolay gelsin, bol pedallamalar.
İsteseydiniz keşke o parçaları da ustadan... Neyse, hurdaya çıkmış olan vites setlerinin birisinden bulunabilir diye düşünüyorum. Ayrıca başka bir önerim, o fren kollarını en kısa zamanda değiştirin. Zaten o fren kolu mekanizmasında büyük ihtimalle teneke metalden saplama ve civata kullanılıyordur, çok paslı olduğundan kısa süre sonra kırılıp kazaya sebep olabilir. Kolay gelsin.Yukarda da aynı sorun belirtilmiş eski bisiklet olduğu için masraf etmek istemedim bakalım gündüz halledemezsem bisikletciye gösteriyim elinde parça var mı vites kolu değişmeden olur mu. Burda bisikletçiler çok kötü maalesef geçen sene verdim tamir için ön arka aktarıcı fren bacağı Shimano noname ile değiştirmiş tamir etmek yerine
Arkadaşlar 105 set var, ön attırıcı bisiklet belli bir hıza çıkınca atıyor ama düz yolda vs. giderken bir türlü atmıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?
İlk defa yol bisikleti kullanıyorum. Yokuş aşağı yüksek kadans yakaladığımda geçiş yapıyor büyük vitese ancak düşük hızda giderken geçmiyor. Arka viteste herhangi bir sorun yok ve ikisinde de arka vites 3. en küçük dişlide."belli bir hıza çıkınca atıyor" derken yüksek hızda önde büyük vitese geçebilmesini kastediyorsanız muhtemelen arka dişli yeterince küçülüp zincir hizaya geldikten sonra atabilmesindendir. Kolu vitesi atmak üzere ittirince geçmeyip tekrar trim konumuna ittirince geçiyorsa bundan emin olabiliriz. O zaman gerginlikle ayarlanır.
Kastedilen başka bir şeyse ona dair bir tarif alınca fikir yürütebilirim.