Scudo Sports

Ön far tavsiyesi

araçlar selektör yapıyorsa biraz yola doğru indir istersen ışığı, insanlar rahatsız olmasın değil mi?
Tabi ki öyle yapıyorum artık. Birkaç sefer oldu öyle zaten bende sonrasında araca doğru elimi kaldırıp pardon işareti yapmak marifetiyle verdiğim rahatsızlıktan ötürü araç sahiplerinden özür dilemiş oldum. Duyarsız değilim, ışığın gücünü anlatmak için yaşadığım bazı olaylardan alıntı yaptım o kadar :)

• Beğen
Tepkiler: mcanerg ve -Deniz-
Scudo
Hem aşağı yönlü hem de düşük güçte (tahmini 400-600 lm civarı) sürerken gözünü almadığı halde selektör yapan tipler oluyor. Vortex 1300 kumandasından bir adet çift tık yapıp geriye kapatınca selektörler kesiliyor hemen. Yani bazı motorlu taşıt sürücüleri de bu selektör işini abartıyor. Ama Rigel Max'da kumanda olsa ona geçerim, onda göz alma engelleyici, çift yönlü takılabilen aparat var. Ben bunu eskitene kadar öyle model de çıkar herhalde.

Hem aşağı yönlü hem de düşük güçte (tahmini 400-600 lm civarı) sürerken gözünü almadığı halde selektör yapan tipler oluyor. Vortex 1300 kumandasından bir adet çift tık yapıp geriye kapatınca selektörler kesiliyor hemen. Yani bazı motorlu taşıt sürücüleri de bu selektör işini abartıyor. Ama Rigel Max'da kumanda olsa ona geçerim, onda göz alma engelleyici, çift yönlü takılabilen aparat var. Ben bunu eskitene kadar öyle model de çıkar herhalde.
Type-C olan Moon kumandalar hepsine uyuyor aslında denedim ben onu. Meteor'un kumandasını Rigel'e taktım aynı şekilde çalışıyor. İşin ilginç tarafı arka ışıklarda bile çalışıyor kumanda. İlerde bir gün Rigel modellerinden alırsanız kumandayı saklayın. Moon'un son seri ışıklarında kablosuz kumanda var ama o modeller Türkiye'ye gelmedi henüz. Önümüzdeki yıllarda Rigel ve Meteor serilerinin de kablosuz kumandayla güncelleneceğini düşünüyorum ben.

• Beğen
Tepkiler: Peregrine
Aliexpress’den şu ürünü aldım aydınlatması çok iyi, kesilme çizgisi var ve idare eder. Ben biraz aşağı ayarladım arabaların ve yayaların belden yukarısına ışık vurmuyor. Eski tırt ışığıma göre daha geniş açılı. 50 dk en yüksek ışıkta 21 derece havada aşırı bir ısınma olmadı. Galiba yine buraya atmışlardı bu ışığı burdan görüp almış alabilirim. 1200 civarına geldi vergi ile.
(link)

Selamlar bu aralar ön ve arka far seti arayışındayım. Araştırma yaparken şu ürünü gördüm knog serisi: Knog Mıd Cobber Twinpack USB Şarjlı Ön Arka Aydınlatma Seti FST-412 . Aklıma takılan ürünün usb şarj uçlarının kırılmaya müsait göründüğü tasarımı itibari ile. Kullanan ve tavsiye eden var mıdır acaba

(link)
bu feneri 1 senedir kullanıyorum geniş açı aydınlatması ve 2 tür flash modu olması ki bir tanesi yavaş mod,type c şarj soketi olması da güzel.

Bende yakın zamandır gerek olumlu yorumları ile gerek @Özcan tavsiyesi ile ihtiyacım doğrultusunda moon vortex 1300 aldım,birazda batarya çıkarılabilir avantajını hesap ederek aldım (ki) maalesef o konuda yanılttı beni 😀 bataryası maalesef standart al tak 18650 değil(eksi ve artı kutup standart dışı aynı yerde)bende İstanbul'da yaşamanın avantajlarını kullanarak Perpa-Karaköy- Sirkeci vb her türlü yeri gezdim ve pilinin muadilini bulamadığımdan sonra vardığım sonuç,ancak kullandığımız stok batarya öldüğüne emin olduktan sonra üzerindeki özel devre bir başka 18650 pil üzerine entegre edilip yeniden kullanılabilir hale getirmek.
Moon pili uzun vade üzmeyecek biliyorum fakat benim amacım uzun sürüşlerde powerbank taşımak yerine yedek olarak pil taşımaktı..olurya bataryası ölen arkadaşlar,internet üzerinden standart 18650 pil aldığınızda feneri çalıştırmazsınız ama onun yerine el beceriniz varsa kendi ölü bataryası üzerinden devresini alarak,yeni aldığınız 18650 bataryaya aktararak işe yarar hale getirebilirsiniz..yada pil işinden anlayan birilerinden yardım alabilirsiniz.. umarım yeterince açıklayabilmişimdir,mobil üzerinden yazıldığı için şimdiden imla ve kelime hatalarını mazur görün

Son düzenleme:
Bende yakın zamandır gerek olumlu yorumları ile gerek @Özcan tavsiyesi ile ihtiyacım doğrultusunda moon vortex 1300 aldım,birazda batarya çıkarılabilir avantajını hesap ederek aldım (ki) maalesef o konuda yanılttı beni 😀 bataryası maalesef standart al tak 18650 değil(eksi ve artı kutup standart dışı aynı yerde)bende İstanbul'da yaşamanın avantajlarını kullanarak Perpa-Karaköy- Sirkeci vb her türlü yeri gezdim ve pilinin muadilini bulamadığımdan sonra vardığım sonuç,ancak kullandığımız stok batarya öldüğüne emin olduktan sonra üzerindeki özel devre bir başka 18650 pil üzerine entegre edilip yeniden kullanılabilir hale getirmek.
Moon pili uzun vade üzmeyecek biliyorum fakat benim amacım uzun sürüşlerde powerbank taşımak yerine yedek olarak pil taşımaktı..olurya bataryası ölen arkadaşlar,internet üzerinden standart 18650 pil aldığınızda feneri çalıştırmazsınız ama onun yerine el beceriniz varsa kendi ölü bataryası üzerinden devresini alarak,yeni aldığınız 18650 bataryaya aktararak işe yarar hale getirebilirsiniz..yada pil işinden anlayan birilerinden yardım alabilirsiniz.. umarım yeterince açıklayabilmişimdir,mobil üzerinden yazıldığı için şimdiden imla ve kelime hatalarını mazur görün

siz söyleyince baktım aynı şekilde + - kutbu tek yana almışlar. Zaten 18650 bataryalarda dış kasa eksi kutup, artı kutup sadece uçta oluyor. Yurtdışında same side diye satılıyor ama o kadar uğraşmaya gerek yok Moonun batarya zaten 2mm daha uzun ucuna bu kontak noktasını koymuşlar, bunu yurtdışından bulur veya elde hazırlayıp pili yeniden kaplarsak aynı şekle gelir. Kaplama için özel pil kılıfları satılıyor veya herhangi bir pilci yapacaktır. Kontak aparatıda sadece kutuplar üzerine oturan 2 iletken arası yalıtkan malzeme ama iptidai şartlarda elde yapmak riskli, kaplamayı pilciye yaptırabiliriz, kontaktörü de bir arayım bulabilecekmiyim.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
siz söyleyince baktım aynı şekilde + - kutbu tek yana almışlar. Zaten 18650 bataryalarda dış kasa eksi kutup, artı kutup sadece uçta oluyor. Yurtdışında same side diye satılıyor ama o kadar uğraşmaya gerek yok Moonun batarya zaten 2mm daha uzun ucuna bu kontak noktasını koymuşlar, bunu yurtdışından bulur veya elde hazırlayıp pili yeniden kaplarsak aynı şekle gelir. Kaplama için özel pil kılıfları satılıyor veya herhangi bir pilci yapacaktır. Kontak aparatıda sadece kutuplar üzerine oturan 2 iletken arası yalıtkan malzeme ama iptidai şartlarda elde yapmak riskli, kaplamayı pilciye yaptırabiliriz, kontaktörü de bir arayım bulabilecekmiyim.
@bilalfidanboy hocam karşılaştırdı, Moon marka batarya 2mm kadar daha yüksek standart pilden.
(link)
(link)

Bu iki sitedeki ürün tanıtımlarında pilin içinde dahili olarak fazla şarj koruma devresi bulunduğundan bahsedilmiş.
Yani muhtemelen bataryanın uçlarının birine onu da sıkıştırmışlar diye düşünüyorum.
Ölü bir moon batarya sahibinin pilin kaplamasını açıp içinde neler var göstermesine ihtiyaç var :)

Not: 2019 model Vortex kullanıyorum, 6 yıldır batarya verimi olsa olsa yüzde 90'a düşmüştür. Gayet memnun şekilde kullanıyorum. Hatta geçenlerde bunun iki pilli versiyonu olan Storm Pro modelinden aldım daha yüksek lümen gerektiren orman içi gece faaliyetlerim ve çok uzun turlarım için. Severek kullanıyorum ve tavsiye ederim.

• Beğen
Şarj koruma devresi dedikerinde çok bir teferruat bulunmuyor zaten 2 mm yeterli. Bugün moon pili aldım yanıma iş çıkışı soracağım benim pilciye belki bir çözüm buluruz. Olmadı geçen gün 6-7 tane bitik 18650 atmıştım, bir tane kalmış onda bir deneme yaparım hafta sonu.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Alt kutuba bir kablo lehimleyip üste uzatsak sorun çözülmez mi ?

Farın içinde artı ve eksi kutup yanyana zaten kısa devre yapmadan bağlamak lazım. bugün konuştum ellerinde koruma devresi var ama kontakları Türkiyede bulamazsın bulursan biz montajlarız dediler. Yarın bir tane şarj aparatı alıp adamlardan tornada bir parça yaptırmayı düşünüyorum istediğim gibi olursa götürüp monte ettireceğim bakalım ne olacak.

• Beğen
Farın içinde artı ve eksi kutup yanyana zaten kısa devre yapmadan bağlamak lazım. bugün konuştum ellerinde koruma devresi var ama kontakları Türkiyede bulamazsın bulursan biz montajlarız dediler. Yarın bir tane şarj aparatı alıp adamlardan tornada bir parça yaptırmayı düşünüyorum istediğim gibi olursa götürüp monte ettireceğim bakalım ne olacak
Benimde genelinde aldığım cevap bu yönde , sonuç olarak en son yapılacak şey ölü pil üzerinden gibi , fakat işi bilen birisi tarafından yapılması gerekiyor...
Alt kutuba bir kablo lehimleyip üste uzatsak sorun çözülmez mi ?
Olsa bile riskli olacağını hareket halinde iken kopma yada ark yapar gibi birşeyler dediler.o şekilde riske girip yapmayız diyende oldu, denemek lazım diyende,

O köpek öne monte edilen farı rahat bırakmamıştır, "madem kurcalayıp huzur vermiyorsun al ben de kafana takayım" şeklinde olmuştur olaylar, şahsi kanaatim. 🙃

Ön ışığım bontrager ton 200 ü wahoo mountun altına almak için bir ucu ışığa bir ucu gopror mounta uygun bir aparat bastırdım, mazlemeyi biraz yanlış seçmişim biraz pürüzler var ama sağlam istediğimi elde ettim açıkcası, güzel oldu.
IMG_7392.jpegIMG_7393.jpegIMG_7394.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Peregrine ve MakRo
Merhabalar. Bende moon'un 10 yıl önce aldığım basit aydınlatması var görünmek için yetiyor fakat görmek için yetersiz kalıyor
Moon rigel 1500 mü yoksa Knog 1300 mü tavsiye edersiniz Knog'a bu parayı vermeye değer mi yoksa moon dan fazlası yok mu?

Merhabalar. Bende moon'un 10 yıl önce aldığım basit aydınlatması var görünmek için yetiyor fakat görmek için yetersiz kalıyor
Moon rigel 1500 mü yoksa Knog 1300 mü tavsiye edersiniz Knog'a bu parayı vermeye değer mi yoksa moon dan fazlası yok mu?
Hocam Knog ürünleri kalite hissiyatı Moon'a göre daha fazla. Yani her ikisini de şöyle bir eline alınca Knog çok daha tok ve sağlam hissettiriyor. Yanlış anlaşılmasın Moon kalitesiz demiyorum. Knog üst seviye kalite ise Moon biraz daha normal kaliteli gibi oluyo. Yine Moon ışıklarında bazı modellerde birleşim yerleri tam denk gelmemiş gibi olabiliyor. İşçilik hatası veya kalite kontrol hatası denilebilir. Bendeki Meteor Storm Pro modelinde öndeki ışık tarafı ile batarya tarafındaki vidalı birleşim yerleri öyle mesela. Ama kullanıma, işlevselliğe veya yalıtıma etkisi yok. Knog markasında bunlar hiç yok. Son derece nizami ve muntazam bir üretime sahip. Buna mukabil fiyatı pahalı. Bendeki Meteor 2000 lümen versiyonu. Açıkçası ikisi arasında ışık gücü olarak bariz üstünlük Moon'da ama eşdeğeri ile karşılaştırmak lazım. Benzer lümendeki bir ışıkla karşılaştırma fırsatım olmadı. Arkadaşımda vardı Knog Blinder 1300 modeli. Benim gördüğüm farklar böyle ..

Hocam Knog ürünleri kalite hissiyatı Moon'a göre daha fazla. Yani her ikisini de şöyle bir eline alınca Knog çok daha tok ve sağlam hissettiriyor. Yanlış anlaşılmasın Moon kalitesiz demiyorum. Knog üst seviye kalite ise Moon biraz daha normal kaliteli gibi oluyo. Yine Moon ışıklarında bazı modellerde birleşim yerleri tam denk gelmemiş gibi olabiliyor. İşçilik hatası veya kalite kontrol hatası denilebilir. Bendeki Meteor Storm Pro modelinde öndeki ışık tarafı ile batarya tarafındaki vidalı birleşim yerleri öyle mesela. Ama kullanıma, işlevselliğe veya yalıtıma etkisi yok. Knog markasında bunlar hiç yok. Son derece nizami ve muntazam bir üretime sahip. Buna mukabil fiyatı pahalı. Bendeki Meteor 2000 lümen versiyonu. Açıkçası ikisi arasında ışık gücü olarak bariz üstünlük Moon'da ama eşdeğeri ile karşılaştırmak lazım. Benzer lümendeki bir ışıkla karşılaştırma fırsatım olmadı. Arkadaşımda vardı Knog Blinder 1300 modeli. Benim gördüğüm farklar böyle ..
Yani Knog'a verilen paraya değer diyorsunuz
Knog'un alarmlı bisiklet takip cihazını aldım kutusu çok muntazamdı :)
Edit: Knog 1300 sipariş verdim 🙂

Son düzenleme:
Geri