Scudo Sports

Ön far tavsiyesi

memnun musunuz? aşağıdaki seti mi alsam yoksa 1300 lümen ön + 50 lümen arka moon mu alsam çok kararsız kaldım. 600 + 50 set alırsam 545₺, 1300 + 50 alırsam 817₺. hali hazırda ön ve arka farlarım var ama bence yetersiz. zamlar gelmeden de yenilesem iyi olacak. bende şu ucuz olanlardan var. yada sadece 1300 lümenliği 654₺ye alıp arkayı mevcut olanı mı kullansma?
291107 dosyayı görüntüle
291108 dosyayı görüntüle
Moon 1300 aldim. Gayet memnunum. Sadece lumen farki yok. Yanma sekillerinin lümenini de siz degistirebiliyorsunuz. 600 lumen olanda var mi bilmiyorum. Cift tıklayınca 1300 lumen gücü anlik alabiliyorsunuz tabii ki cok uzun süre kullanima uygun değil gibi. Aşırı parlak ve isinir diye cekimserim. Aklınızda 1300 vara digerini alirsaniz keşke alsaydim diyebilirsiniz. Her gecen gun zam geliyor ben 1300 lumen moon u 530 tl küsur almistim 1 yil olacak.

Scudo
Moon Vortex'lerde ışık gücü farkının dışında batarya farkı da var. 1300'de 3350 mAh, 1000'de 2600 mAh, 600'de ve 450'de 1600 mAh batarya var. Işığı kendiniz ara bir değere ayarlıyorsanız (mesela 600 lümen civarına) 1300 modelinde şarj epey daha uzun dayanıyor.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Moon 1300 aldim. Gayet memnunum. Sadece lumen farki yok. Yanma sekillerinin lümenini de siz degistirebiliyorsunuz. 600 lumen olanda var mi bilmiyorum. Cift tıklayınca 1300 lumen gücü anlik alabiliyorsunuz tabii ki cok uzun süre kullanima uygun değil gibi. Aşırı parlak ve isinir diye cekimserim. Aklınızda 1300 vara digerini alirsaniz keşke alsaydim diyebilirsiniz. Her gecen gun zam geliyor ben 1300 lumen moon u 530 tl küsur almistim 1 yil olacak.
Bende 1000'lik var. Sürüş esnasında zarar verecek kadar ısınmıyor, yandaki hava kanalları soğutmak için. Durduğunuz zaman aşırı ısınırsa da belli bir sıcaklıktan sonra otomatik olarak kendini düşük lümenli bir koruma moduna alıyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Fota ve ufuq81
(link)

Arkadaşlar merhaba, bisikletimde 2 lamba mevcuttu. Aliexpressten satın aldığım, aynı zamanda korna özelliği olan lambamın micro usb portu bozuldu ve bağlantı yeri kırıldı. Şimdi yukarıda yazılı olan modeli almayı düşünüyorum. Az buçuk kaliteli bişey olsun istiyorum. Aramızda kullanan var mı? Tavsiye edermisiniz?
Bende bu modelden var. 2 ay önce Erdoğanlardan 240 a almıştım. İçinde ki çıkan piller adi maalesef. Boşta duran iki adet molicell p42 21700 pillerimi bu ışığa takınca harika oldu, bayaa bayaa güçlendi. Ama 15 dk içinde ısınıp 1000 lümenden 300-400 lere düşüyor bilgin olsun. İdare eder bir ışık,sadece bisiklet de değil,kampta vs başka işlerde de gayet kullanışlı bir model,ama ağır! Eğer aliexpressten tekrar bakarım dersen, lumintop,fenix ve nitecorenin çok güzel bisiklet ışıkları mevcut. Lumintop daha ucuza bulunabilir. B01 modeli gayet güzel arkadaşıma aldık. Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: ordi
Adil abi en yüksek seviye de kaç saat gidiyor senin ışık? Bende de Moon Vortex var, 1300lm de açtığım zaman 2 saat gidiyor sonra sarjı azaldığı için lümeni düşüyor otomatik.
Ben gece çok çıkmadığım için genelde çakar modunda kullanıyorum. O yüzden ne desem yalan olur.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Bende bu modelden var. 2 ay önce Erdoğanlardan 240 a almıştım. İçinde ki çıkan piller adi maalesef. Boşta duran iki adet molicell p42 21700 pillerimi bu ışığa takınca harika oldu, bayaa bayaa güçlendi. Ama 15 dk içinde ısınıp 1000 lümenden 300-400 lere düşüyor bilgin olsun. İdare eder bir ışık,sadece bisiklet de değil,kampta vs başka işlerde de gayet kullanışlı bir model,ama ağır! Eğer aliexpressten tekrar bakarım dersen, lumintop,fenix ve nitecorenin çok güzel bisiklet ışıkları mevcut. Lumintop daha ucuza bulunabilir. B01 modeli gayet güzel arkadaşıma aldık. Tavsiye ederim.

Hocam vermiş olduğun değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Tavsiyen üzerine ürünü iade etmeye karar verdim. Önerdiğin modellere bakacağım şimdi. :harika:

selamlar garmin tutucuya uygun bir ürün arıyorum önerisi olan var mı acaba 250lumen yeterli olabilir

Hocam vermiş olduğun değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Tavsiyen üzerine ürünü iade etmeye karar verdim. Önerdiğin modellere bakacağım şimdi. :harika:

Merhaba, dediğiniz ürüne baktım. Fiyatı tahminimin üstünde çıktı. Onun yerine moon marka yada bir kaç sayfa geride bir arkadaşın bahsettiği DOVEYI marka ışığı almayı düşünüyorum. Moon markanın da 600 lümen-1000 lümen derken fiyatlar yükselip gidiyor :)

Merhaba, dediğiniz ürüne baktım. Fiyatı tahminimin üstünde çıktı. Onun yerine moon marka yada bir kaç sayfa geride bir arkadaşın bahsettiği DOVEYI marka ışığı almayı düşünüyorum. Moon markanın da 600 lümen-1000 lümen derken fiyatlar yükselip gidiyor :)
Maalesef hocam artık ucuz ürün kalmadı piyasada. Ama Fenix ve nitecorenin ürünleri evladiyelik ürünlerdir. Fenix marka el fenerimi 13 yıldır kullanırım,hala taş gibidir. Aynı şekilde nitecorenin anahtarlık tarzı mini cep ışıklarım da var, onlarida yaklaşık 6-7 yıldır kullanıyorum. Çok saglamlar. İlk gün ki gibi çalışırlar. Bu yüzden de 50 bin saat led ömrü verirler ürünlerine.

Maalesef hocam artık ucuz ürün kalmadı piyasada. Ama Fenix ve nitecorenin ürünleri evladiyelik ürünlerdir. Fenix marka el fenerimi 13 yıldır kullanırım,hala taş gibidir. Aynı şekilde nitecorenin anahtarlık tarzı mini cep ışıklarım da var, onlarida yaklaşık 6-7 yıldır kullanıyorum. Çok saglamlar. İlk gün ki gibi çalışırlar. Bu yüzden de 50 bin saat led ömrü verirler ürünlerine.

(link) mi?
Yoksa
(link) mı?

@sugosu

(link) mi?
Yoksa
(link) mı?

@sugosu
Hocam doveyi 2400 lümen demiş. Açıkçası hiç inandırıcı gelmedi. 2400 lümen çok güçlü bir lümen, profesyonel markalar hariç, çoğu marka bu kadar güçlü lümen veremez, verse de bu fiyata veremez,o yüzden ona hiç bakma bence. İkisi arasında Moonu tavsiye ederim. Fenix bc30,bc25r,bc26r bunlara da bakabilirsin. Nitecore br25,br35 bu ikisi de çok iyidir. Bunların haricinde newboler,gaciron, rockbros,boruit bunlar da ae de satılan kaliteli diğer markalar hocam. Almışken kaliteli bişey al bir kere al. Ha unutmadan astrolux ve thrunite da çok iyi fener markalarıdır. Eğer bisikletin harici av,gezi,kampta da ışık kullanırım dersen, standart bir el feneri alıp gidon tutucusu ile birlikte hem bisiklet de,hemde diger aktiviteler de kullanabilirsin. YouTube da flashaholic ve Charlesbridtech diye iki kanal var. Sürekli fener incelemesi yaparlar. Oralara da bakıp fikir edinebilirsin.

Son düzenleme:

Lanet ışık! 2 sefer sipariş verdim ikisinde de iptal oldu. DOVEYİ için konuşuyorum. Sipariş verirseniz durumu hakkında bilgi verir misiniz? Olmadı başka bir kişi üzerinden sipariş vereceğim

@Simon Adebisi rockbrosun (link) ürününe gidip geliyorum. İçimizde kullanan var mı acaba. Yorum alsam iyi olur

Lanet ışık! 2 sefer sipariş verdim ikisinde de iptal oldu. DOVEYİ için konuşuyorum. Sipariş verirseniz durumu hakkında bilgi verir misiniz? Olmadı başka bir kişi üzerinden sipariş vereceğim

@Simon Adebisi rockbrosun (link) ürününe gidip geliyorum. İçimizde kullanan var mı acaba. Yorum alsam iyi olur
Hocam öncelik tavsiyem Fenix,Nitecore marka bisiklet ışıkları olur. Bütçenize uygun olana aralarından bakın. Dediğiniz ışığa baktım da, kimisi kesinlikle 1000 lümen vermiyor demiş,kimisi kısa bir kullanımdan sonra sadece flaş modu çalışıyor demiş. Rockbros bundan 2 yıl önceye kadar gayet ucuz kullanıcı dostu fiyatlara ürün satardı, şuan bakınca bir Fenix, Nitecore, lumintop fiyatlarına yakın fiyatları var. O yüzden dediğim markalara göz gezdirebilirsiniz.
Lowabot.com diye bir site de Fenix bc25r 625 TL hocam. Çoğu yerde fiyatı 1000 TL civarında. Düşünen arkadaşlar varsa kaçırmasın derim, ömürlük üründür. İstanbul da olanlar gidip yerinden alabilir.
Adam ayikti,stok bitti gözüküyor şimdi.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: RmzBurak ve MakRo
@RmzBurak D3-1000 modelini kullanıyorum. (link) ile karşılaştırınca alakaları yok. Yani şöyle söyleyeyim. Gece sürüşünde ikincil aydınlatmanın (araç veya sokak aydınlatması) olduğu bir yolda kısa mesafesi geniş olarak aydınlatıyor. Öte yandan şunu fark ettim görünürlüğü var. Şöyle söyleyeyim 100 metredeki tabela gibi objelere çakarı veya aydınlatması o ek aydınlatmalara rağmen çok rahat ulaşıyor. Ama adındaki 1000 ile alakası yok. Benim önceliğim şarj halinde kullanım ve daha pratik bir şey almaktı aldığım dönemde de fiyatı vergi dahil 360-380 arasına geldiği için almıştım. Tabi hala üzerinde gelen şarj ile kullanıyorum ekstra şarj etmedim ve aktif olarak kısık konumda kullandım. Ama 1000lm değil orası belli. Linkteki ürün ağır hantal olsa da hala işimi görüyor, onda da durum tam tersi biraz ileriyi aydınlatsın diye bakış açısını kaldırınca araçlar selektör yapıyor.

@Simon Adebisi maalesef ürünler tükenmiş. Bu arada Lowa 'nın botları iyidir.

Dosyalar

• 1657801020270.png
    1657801020270.png
    132,4 KB · Okunma: 20
  • Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Pilleri değiştirince sürelerde de uzama oldu mu?

Pilleri değiştirince sürelerde de uzama oldu mu?
Süresi artmadı hocam,sadece parlaklık gözle görülür şekilde arttı. Ama taktığım pilin piyasa fiyatı şuan 220 TL olmuş. Feneri de 240 a almıştım. Tam güçte 1-2 dk yandıktan sonra ışık gücü baya azalıyor. 1000 lerden 300 lere düşüyor desem abartmış olmam.

• Beğen
Tepkiler: Fatih AYTAÇ
Uzun süredir kullandığım şarjlı model. Bisikletçiden almıştım.

1 kuvvetli far (arabalardaki gibi uzun far gibi), 2 ekonomik (kısa far) bu mod en az 6 saat gidiyor ve şehir içinde fazla fazla yetiyor, 3 kuvvetli çakar.

Bunlar dışında ürünün beraberinde gelen kornası da var. Hem far, hem korna ikisini bir aradan çıkartabilirsiniz. Ben bisikletçiden almıştım, tavsiyem bisikletçilere bakmanız.

(link)

Tabi yorumları incelemekte de fayda var.

Hocam doveyi 2400 lümen demiş. Açıkçası hiç inandırıcı gelmedi. 2400 lümen çok güçlü bir lümen, profesyonel markalar hariç, çoğu marka bu kadar güçlü lümen veremez, verse de bu fiyata veremez,o yüzden ona hiç bakma bence. İkisi arasında Moonu tavsiye ederim. Fenix bc30,bc25r,bc26r bunlara da bakabilirsin. Nitecore br25,br35 bu ikisi de çok iyidir. Bunların haricinde newboler,gaciron, rockbros,boruit bunlar da ae de satılan kaliteli diğer markalar hocam. Almışken kaliteli bişey al bir kere al. Ha unutmadan astrolux ve thrunite da çok iyi fener markalarıdır. Eğer bisikletin harici av,gezi,kampta da ışık kullanırım dersen, standart bir el feneri alıp gidon tutucusu ile birlikte hem bisiklet de,hemde diger aktiviteler de kullanabilirsin. YouTube da flashaholic ve Charlesbridtech diye iki kanal var. Sürekli fener incelemesi yaparlar. Oralara da bakıp fikir edinebilirsin.
Merhaba,
Tavsiye ettiğiniz ışıkları internetten kontrol ettim, dediğiniz gibi çok kaliteli oldukları belli ancak bütçemi aşıyorlar. Şu anda moon vortex 1000 aklıma yatıyor ancak trendyolda aynı isimde 2 ayrı ürün mevcut biri 555tl fiyatlı diğeri 650 TL civarı. Fiyatı ucuz olan ürünün eski sürümü olabilir mi? Çünkü modelin güncellendiği ile ilgili birşeyler okumuştum. 555 TL olan modelin siparişini vermek üzereyim ama sırf birazcık daha ucuz diye eski sürümü almış olmak istemiyorum.

(link)

(link)

Merhaba,
Tavsiye ettiğiniz ışıkları internetten kontrol ettim, dediğiniz gibi çok kaliteli oldukları belli ancak bütçemi aşıyorlar. Şu anda moon vortex 1000 aklıma yatıyor ancak trendyolda aynı isimde 2 ayrı ürün mevcut biri 555tl fiyatlı diğeri 650 TL civarı. Fiyatı ucuz olan ürünün eski sürümü olabilir mi? Çünkü modelin güncellendiği ile ilgili birşeyler okumuştum. 555 TL olan modelin siparişini vermek üzereyim ama sırf birazcık daha ucuz diye eski sürümü almış olmak istemiyorum.

(link)

(link)

EFETELEKOMTİC ((link)) fiyat politikası ile çok hızlı ürün tüketen bir firma. Tüm alışveriş sitelerinde Moon ürünlerinde en iyi ya da ikinci fiyat onlarda oluyor. Ellerinde eski bir modelin kalacağını sanmıyorum.
Trendyol'a özgü bir fırsat kullanmayacaksanız N11'de biraz daha hesaplı satıyorlar: (link)
unknown.png

Alternatif olarak Şahinmot&bike de EFETELEKOMTİC'in Trendyol'da sattığı fiyatın çok az altına aynı ürünü diğer resimle satıyor: (link)
unknown.png

Yine de N11 gibi hızlı cevap verdikleri bir platformdan firmaya sorarak modelden emin olmak faydalı olabilir.

Diğer yandan, sadece ışık yüksekliği için değil, 1000'de 2600 mAh, 1300'de 3350 mAh batarya olmasından dolayı 1300 almanızı önerirdim ama fiyatının 700 liraya varmış olmasından bir şey diyemiyorum. Haziran boyunca kendime 2, arkadaşlara 9 tane Meteor 1300 aldık; en ucuzunu 619, en pahalısını 632 liradan alırken 1000'ler 520-550 lira arasında satılıyordu, 80-100 lira farka değmez diye herkes 1300 aldı. Şimdi 1000'ler 10 lira artmış ama 1300'ler ile farkları 170 liraya kadar çıkmış.

Efe'nin kullandığı resim:
1_org_zoom.jpg

Doğa ve Şahin'in kullandığı resim:
1_org_zoom.jpg

Resmi sitedeki resim ( (link) ):
W_METEOR-VORTEX-2020.png

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri