Scudo Sports

Ön far tavsiyesi

Hepsiburada, efetelekomtic satıcısından ((link) sitesinin e-ticaret sitelerinde satıcı ismi) Moon Meteor Vortex Pro 1300 siparişi verdim bakalım; umarım düzgün bir ürün gönderirler. Birkaç gün içinde sonucu buradan paylaşıyor olurum.

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Scudo
Hepsiburada, efetelekomtic satıcısından ((link) sitesinin e-ticaret sitelerinde satıcı ismi) Moon Meteor Vortex Pro 1300 siparişi verdim bakalım; umarım düzgün bir ürün gönderirler. Birkaç gün içinde sonucu buradan paylaşıyor olurum.

Efetelekomtic'den ben çok ürün aldım, iyidir.
Fiyat için N11'de aynı satıcıya bakmış mıydınız?
unknown.png

unknown.png

Yaygın platform dışındaki sitelerden peşin ya da Axess ile 3 taksit alışveriş yapmayı tercih edebilecekler için kendi sitelerinde fiyat şöyle:

unknown.png

(link)

Efetelekomtic'den ben çok ürün aldım, iyidir.
Fiyat için N11'de aynı satıcıya bakmış mıydınız?
unknown.png

unknown.png

Yaygın platform dışındaki sitelerden peşin ya da Axess ile 3 taksit alışveriş yapmayı tercih edebilecekler için kendi sitelerinde fiyat şöyle:

unknown.png

(link)

Hepsiburada ve visa kart kampanyası ile 640'a geldi ;) Sorun çıkarsa (iade/defolu ürün gönderimi vs.) iade kolaylığı ve Hepsijet kargo teslimatını beğendiğim için buradan aldım. Ama ilginiz için çok teşekkür ederim, benim için fiyat araştırmışsınız. 🙏

Hepsiburada ve visa kart kampanyası ile 640'a geldi ;) Sorun çıkarsa (iade/defolu ürün gönderimi vs.) iade kolaylığı ve Hepsijet kargo teslimatını beğendiğim için buradan aldım. Ama ilginiz için çok teşekkür ederim, benim için fiyat araştırmışsınız. 🙏

Fiyat araştırmadım, fiyatlar hep araştırılık. Arkadaşlar için 10 günde 6 tane 1300'lük Vortex aldık, en ucuzunu Geçen Pazar Doğa'nın HB satıcısından kampanyasız 619'a aldık, ondan sonraki en iyi fiyat 669 lira ile ŞahinMoto diye bir satıcıdaydı, Efe Telekom'da da 674.

-----------------

Vortex 1000'i yeterli görenler için de N11'de 522.5-530.7 arasında fiyatlar var:
unknown.png

(link)

Fiyat araştırmadım, fiyatlar hep araştırılık. Arkadaşlar için 10 günde 6 tane 1300'lük Vortex aldık, en ucuzunu Geçen Pazar Doğa'nın HB satıcısından kampanyasız 619'a aldık, ondan sonraki en iyi fiyat 669 lira ile ŞahinMoto diye bir satıcıdaydı, Efe Telekom'da da 674.

-----------------

Vortex 1000'i yeterli görenler için de N11'de 522.5-530.7 arasında fiyatlar var:
unknown.png

(link)
Aslında çok ihtiyaç değildi ama işte fiyatlar yükseliyor, iyice çığrından çıkmadan alayım dedim. Mevcut 600 ve 700 lümen farlarım daha önceden yetse de şimdi sol gözümde katarakt çıkmasıyla görüşüm epey bozuldu ve daha da ilerlemekte. Doktor da ameliyat şimdilik beklesin diye tavsiye verince daha iyi aydınlatan bir fara ihtiyaç doğdu. Arka aydınlatma olarak Moon Sirius 200 lm kullandığım için Moon kalitesini görmüş oldum ve tercih sebebi oldu. Yalnız gönderdiğiniz görsel 1000 lümen modele ait galiba. (edit: zaten yazmışsınız 1000 lümen model diye, ben atlamışım) :)

Aslında çok ihtiyaç değildi ama işte fiyatlar yükseliyor, iyice çığrından çıkmadan alayım dedim. Mevcut 600 ve 700 lümen farlarım daha önceden yetse de şimdi sol gözümde katarakt çıkmasıyla görüşüm epey bozuldu ve daha da ilerlemekte. Doktor da ameliyat şimdilik beklesin diye tavsiye verince daha iyi aydınlatan bir fara ihtiyaç doğdu. Arka aydınlatma olarak Moon Sirius 200 lm kullandığım için Moon kalitesini görmüş oldum ve tercih sebebi oldu. Yalnız gönderdiğiniz görsel 1000 lümen modele ait galiba. (edit: zaten yazmışsınız 1000 lümen model diye, ben atlamışım) :)

Çok doğru yapmışsınız. Ben de benzer şekilde yakında almayı düşünebileceğim şeyleri şimdiden alıyorum. Bu fiyatları çok ileride değil, birkaç gün sonra bile arayacağız. Şu anda popüler satıcılarda aynı ürün için 800, 900 ve hatta 1300'e kadar fiyat gördüm. İmkan oldukça yakında alınması gerekebilecek her ürünün zaman kaybetmeden alınmasında fayda var.
Ayrıca geçmiş olsun, umarım kısa zamanda iyileşirsiniz.

Amazondan cocugun bisikleti icin sunu almistim

(link)

tr de

(link)

yari fiyatina geliyordu.

ancak kendi bisikletim icin aldigim su urun 200 tl daha pahali,430 tl totalde.fakat birisi iphone 13 pro max digeri xaiomi :) o kadar ciddi fark var..direk cocuga geleni iade edip kendime aldigimdan alacagim.,en azindan uzun yillar kullanir.

(link)

ayrica moon markanin farini da denedim magazada.samimi soyluyorum on arka isigi ( kalite ve isik lumeni,sarji ) > moon x 3

bu mesajimda belirttigim cocuk icin aldigim far takimina iade actim..amazon urun sizde kalsin paranizi iade ediyoruz dedi..saka gibi..

bu mesajimda belirttigim cocuk icin aldigim far takimina iade actim..amazon urun sizde kalsin paranizi iade ediyoruz dedi..saka gibi..
Neden? Ne sorun yaşadınız? Diğer üründe bir sorun var mı? DOVEYI olanda, bende dün sipariş verdim

Neden? Ne sorun yaşadınız? Diğer üründe bir sorun var mı? DOVEYI olanda, bende dün sipariş verdim

once ki mesajlarimda belirtmistim.doveyi olan ferrari ise bu son gelen cocuk icin aldigim tofas :)

200 lira icin dedim iade edip doveyi alayim,sonucta yillarca kullanilacak.onda da amazon parayi iade etti urun kalsin dedi..malum kullanicaz artik..

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
once ki mesajlarimda belirtmistim.doveyi olan ferrari ise bu son gelen cocuk icin aldigim tofas :)

200 lira icin dedim iade edip doveyi alayim,sonucta yillarca kullanilacak.onda da amazon parayi iade etti urun kalsin dedi..malum kullanicaz artik..

Size güvenip aldım :) Bende memnun kalırım inşaAllah :)

Evet ürünüm bu akşama doğru geldi. Moon ne hikmetse ürün kutularının ön kısmını açıkta bırakıyor; bu açıkta kalacak kısmı örtecek şekilde üzerine karton dolanarak koli bandıyla sabitlenip poşete konularak gönderilmiş. Ürün kutusunun mükemmel durumda elinize geçmesi gibi bir beklenti içine girmezseniz yeterli sayılabilecek bir paketleme olmuş. Moon kutuları sağlam olduğu için deforme olmadan ve ürün hasar görmeden elime ulaştı. Ürünü çok mükemmel olmayan görme yetim ile gördüğüm kadarıyla herhangi bir kullanılıp iade edilmiş sonra bana gönderilmiş durumu yok; sıfır duruyor. Onun haricinde kutunun ön tarafının açık olmasından dolayı kutu içine biraz toz girmiş. Nemli mikrofiber bezle silerek çözdüm. Bir de ürün tam şarjlı (çalışır vaziyette 3 ışık yanıyor) ve aç/kapa kilidi, kilitli olarak geldi. Velhasıl kelam; teslimat ve düzgün ürün gönderme konusunda sıkıntı çıkmadı.

Ürünün ışık şiddetine gelirsek, o biraz beklentimi karşılayamadı keza elimde mevcut olan Gaciron V9F-600'den sadece boost (1300 lm) modunda farkedilir olarak daha parlak ışık verebildi. 1000 lm modu sanki kafa kafaya veya bir tık daha iyi gibi. Siyah poşet torba eritme testinde 1300 lm modunda Gaciron'dan belirgin daha çabuk sonuç verdi. Şarj ederken tam parlaklıkta ışık verebilmesi Gaciron'dan iyi olsa da (Gaciron şarja takınca sadece en düşük parlaklıkta, sanırım 200 lm modunda çalışıyor) Gaciron V9F-600'ün optikli yapısı (ışın merkezine (ışığının en parlak aydınlattığı yer) kadar bisikletle olan mesafeyi sütun şeklinde aydınlatması) Moon'da yok, standart daire şeklinde bir ışın merkezi ve çevresine hafif ışık sızdıran standart bir yapısı var. Genel olarak 600-1000 hatta 1300 lümen arasında göreceğimi umduğum farkı göremedim ancak kesinlikle kötü bir ön far değil. Elinde Gaciron V9F-600 olan arkadaşlara buna terfi edin diyemem ancak elinizde bu çapta bir ön far yoksa Moon'u tercih edebilirsiniz. Ülkemizde, yurt dışı (Moon Sport resmi sitesi) fiyatı olan 90$'dan daha uygun fiyatlı satılması da bir artı. Dikkat çekeceğim son iki olumlu nokta ise ürünün Gaciron gibi natürel beyaz bir ışık değil de daha sıcak bir tonda ışık vermesi (gözü yormaz) ve pilinin bozuk para (ben kapak zedelemesin diye beze sarılmış plastik kart kullandım) tak çıkar şeklinde olması.

Ürünün şarjının ne kadar süre dayandığını henüz bir sürüşe çıkıp tecrübe edemedim ama o konuda ürün özelliklerinde vadedilen süreleri verebilirse yani pili bozuk falan değilse bir problemi olmadığı için iade etmeyeceğim ve Gaciron ile dönüşümlü olarak kullanacağım. Spartiat'a da yardımları için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81 ve Spartiat
Bugün sürüşte bir kaç konu daha açıklığa kavuştu.

+ Pili 3350 mAh
- gidon sabitleme aparatı sabit durmuyor, far üzerindeki tuşu kullanırken ayarladığınız açı değişiyor
- soğutma kanalları yeterince derin değil ve sayısı az dolayısıyla yetersiz geliyor ve bisiklet durduğu anda fazla ısınıp koruma mekanizması devreye girerek ışığı kısıyor.
- 1000 Lm modunda 2,5 saat gider denmiş. zaten sürekli ısınıp kıstığı halde 2 saati geçtikten sonra şarj göstergesi tek ışığa düştü kısa süre sonra da yanıp sönmeye başlayıp farı kıstı. Dik yokuşlu bir yerden inerken 1300 Lm moduna almıştım, eğer 1300 Lm'e almamış olsam belki güç bela çıkarırdı ama zaten sürekli ısınıp ışığı kıstığı yerler de olduğu için 2,5 saat zor biraz.
- V9F-600'ün optikli yapısı ve tüm yolu kör nokta bırakmadan aydınlatmasından sonra dümdüz optiksiz yapıda bir far çok tat vermedi, ileri ayarlayınca bisikletin önü karanlık kalıyor, yakına ayarlayınca ilerisi görünmüyor. Ama gidin V9F-600 alın demiyorum keza onun bataryası 2500 mAh ve bu kadar dayanmaz ve bunun birçok gelişmiş özelliği var. Örneğin bunun 2. sürekli yanma modu VLS yardımıyla yaklaşık 600 Lm civarına ayarlansa tam şarjla yanış süresi 4 saatin üzerine çıkar diye tahmin ediyorum.

Özet olarak, güzel kaliteli bir far, acımasızca yermemek lazım ama tırt yanları da yok değil. 🤷‍♂️

düzeltme nedeni: imlâ

Son düzenleme:
Moon'a haksızlık olmasın diye güncelleme yapma gereği duydum. Dün 19:30-22:30 arası akşam-gece turu yaptım ve zifiri karanlık dahil çeşitli şartlarda test etme fırsatım oldu. Yine optik yapı bir tık eksikliğini hissettirse de farı uzağa ayarladığınızda bisikletin önünü görebileceğiniz kadar ışık sızıyor ve ışık şiddeti 1000 lm'de diğer farın 600 lm'ine göre oldukça fark ediyor, 1300 lm modu ise bariz farklı. Far kesinlikle yeterince aydınlatma yapıyor. İkinci devamlı yanma modunu VLS ile 1000 lm modundan aşağıda bir yere (tahmini 600 civarı) ayarlayıp genelde bu şekilde kullanarak ihtiyaç halinde 1000 lm'e geçilirse çok çok tatminkar yanma süresi de sağlayacaktır. Uzun ve hızlı inişlerde ise 1300 lm modu çok iyi iş görüp çok uzakları dahi problemsiz aydınlatıyor. Bir önceki mesajıma dayanak olan test sürüşümde hava tamamen kararmadan eve geldiğim için Moon'un yumuşak tondaki ışığı muhtemelen sokak lambalarının ışığıyla karıştığı için yetersiz gibi geldi. Son fikrim: eğer fiyatı çok rahatsız etmiyorsa bir tek bu farı alırsanız daha güçlü bir far arayışınız olmaz. Kablolu kumanda ve kask aparatının da kutudan çıkması büyük nimet.

Merhaba,

Uzun araştırlamalarım sonunda kafam çok karıştı, 700-800 tl para da vermek istemedim ve Decathlon'dan FL920 modelini aldım.
Kullandığım yerlerde benim için yeterli oluyor.
Fikir verir diye fotoğraflarını paylaşayım dedim.

iyi forumlar herkese.

foto (1).jpegfoto (2).jpegfoto (3).jpeg

• Beğen
Tepkiler: hasanben ve nhtpkl
Merhaba,

Uzun araştırlamalarım sonunda kafam çok karıştı, 700-800 tl para da vermek istemedim ve Decathlon'dan FL920 modelini aldım.
Kullandığım yerlerde benim için yeterli oluyor.
Fikir verir diye fotoğraflarını paylaşayım dedim.

iyi forumlar herkese.

290634 dosyayı görüntüle290635 dosyayı görüntüle290636 dosyayı görüntüle
Gayet güzel işlevini yerine getiriyor ve sizi tatmin etti ise güle güle kullanın ben öyle 1000-2000 gibi rakamları bu tarz aparatlara vermeye karşıyım esasen. güle güle kullanın

Aylardır moon lm1300 kullanıcısı olarak şunu söylebilirim. Bu kadar para verip gidon tutma aparatını bu kadar kötü nasıl yapılabilir aklım almıyor. En ufak bir çıkıntı da denge ayarı bozuluyor.

Aylardır moon lm1300 kullanıcısı olarak şunu söylebilirim. Bu kadar para verip gidon tutma aparatını bu kadar kötü nasıl yapılabilir aklım almıyor. En ufak bir çıkıntı da denge ayarı bozuluyor.

Nereye takılı? Bende bir bisiklette XLC'nin uzatmasına, birinde Topeak'In uzatmasına takılı, ikisi de milim kıpırdamıyor. Gidon bandının üstündeyse ya da fazla gevşekse ondan oynuyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: hasanben ve ufuq81
Nereye takılı? Bende bir bisiklette XLC'nin uzatmasına, birinde Topeak'In uzatmasına takılı, ikisi de milim kıpırdamıyor. Gidon bandının üstündeyse ya da fazla gevşekse ondan oynuyor olabilir.
Gidon bandının üzerine takılı, gidon bandını çıkarıp kullanınca bu sefer yerinde hiç durmuyor maalesef. Çok geniş geliyor gidon bantsız.

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Geri