Ön diskim sürtüyor..

Emirhan Kaya

Daimi Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
300
Tepki
149
Şehir
Çorlu
Merhaba. Yeni bisiklet aldım ve evde topladım yanlışlıkla ön tekerlek takılı değilken frene bastım ve sanırım yapıştı. Sonra tornavidayla çok zorlamadan açtım ve tekerleği taktım ama tekerlek bir tanesine sürtüyor( adını bilmiyorum :p baskı yapan şeye ). bu durumu nasıl düzeltirim ?

Teşekkürler.
 
Scudo

mustafa-38

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Ocak 2011
Mesaj
435
Tepki
187
Şehir
Bisiklet üstü..
büyük ihtimalle balatalara bastıgından dolayı biraz daha içe gitmiştir sen onu biraz kullan frene felan bas olmaz sa yazarsın...
 

Emirhan Kaya

Daimi Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
300
Tepki
149
Şehir
Çorlu
Kullanıyorum 3gün falan oldu ama bi değişim yok. yakından baktım frene bastıgımda Rotor sanırım(metal çember) onuda azıcık yamultuyor.
 

ali tekintüre

Daimi Üye
Kayıt
24 Kasım 2010
Mesaj
331
Tepki
137
Şehir
İstanbul
Padlar tam yerindeyse,dolayısıyla pistonlar ,kaliper ayarına girer ..
 

şans topoğraf

Daimi Üye
Kayıt
10 Eylül 2010
Mesaj
231
Tepki
106
Şehir
Sofia
Öncelikle merhaba...
elixir r 203mm rotorlu,ram dhx kadro kullanıyordum. 2. el almış olmama ramen hiç bir sorun yaşamadım 1-2 ıslık sesi dışında :))
downhilimi sattım ve 3te 1 fiyatına,0km ram ht3 kadro xc bisiklet aldım.üzerinde avid juicy 3 185mm-160mm rotorlar var ilk 1 hafta oldu ve her gun kullanmama ramen kaliperlerin üstünde siyah balata tozları birikti ama sürtünme hala geçmedi..
aksine yeni sorunlar çıktı,arka diskimde her 1 dönüş turunda metallerin sürtünme sesi geliyo...0 bisiklet alıp bu tip sorunlar yaşamak gerçekten üzücü:(
arka diskte yamukluk mu var diye düşündüm ama herhangi bir darbede olmadı...

dostum bende disk yokkken yanlşlkla fren sıktım yaşadığın sorun benimde başıma geldi...balatalara zarar vermicek(çay kaşığı vb)bi nesneyle balataları açıp ön jantla diski maşaya yerleştirdim üstünden 1 hafta geçti hala önde sürtünme devam ediyo..arka disktede yukarıda bahsettiğim sorun var...
son çare olarak pazartesi günü teknik servise götürücem...balatalarının diske alıştığını düşünüyosan ve sürtünme devam ediyosa bence sende servise danış...
 

Selim Esener

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Temmuz 2009
Mesaj
870
Tepki
392
Şehir
Ankara
@şans topoğraf

Balatalar biraz eskise ve her şey yoluna girsede disk sürtmesi çok normal servise götürsen sorun çözülsede bir süre sonra disk yine sürtücektir...disk sürtmesi kadar normal bir şey yoktur ama jantın dönmesini engeleyecek kadar sürtüyorsa işte bu sorundur ama az bir sürtme normaldir..
 
  • Beğen
Tepkiler: BORA AÇAR

şans topoğraf

Daimi Üye
Kayıt
10 Eylül 2010
Mesaj
231
Tepki
106
Şehir
Sofia
@SeLiM ESENER

önceden kullandığım elixir r 0km deildi ama hiç sorun yaşamadım.fren performansıda başarılıydı...
bu juicy3 ler başımı cidden ağrıttı...ufak ses gelse kıllanıyorum...
sırf bu sorunları yaşamamak için 0km aldım :((
 

Taner Erinmez

Aktif Üye
Kayıt
2 Mayıs 2011
Mesaj
178
Tepki
124
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Sedona
@Emirhan Kaya

Bisikletiniz yeniyse lütfen ama lütfen konusunda da pek bilgili değilseniz aldığınız yere veya servise götürün. yeni aldığınız bisiklet garantisiniz bozmayın oynarken gidin ayar yaptırın, çok az bir ses geliyorsayani çok çok yavaş giderken bir ses duyuyorsanız inceden o normal, ama dikkatinizi çeken bir sürtme varsa düzelttirin.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
benim de ön tekerimde böyle bir durum oldu ama düzeltemedim hala

frenin tutmasını sağlarsam tekere sürtüyor frenim tutmassa sürtüyor