Scudo Sports

Ölmek İstemiyorum! Lütfen!

Geçmiş olsun kardeşim.İşe hergün bisikletle gidip gelmekteyim.Senin gibi Allah'aşükür büyük kazam olmadı.Vandalizm malesef misafirperver türk halkımızda mevcut durumda.Kültürlü diye tabir edilen kesimden bile araç içindeyken vandallama haraketler görüp yaşıyorum her gün.Çok kez araçları durdurmaya çalıştım ama boy cüssedenmidir bilemiyorum duran olmadı.Duran olursa asıl vandallığı ben yapacağım tüm bisiklet dostları için:)Deşarj olmak istiyorum resmen.Bu olaylar yüzünden artık dolup taştım artık.Medeniyet bizim toplumumuz için malesef bir hayalden ibaret..

Scudo
Eskiden eğitimsiziz, cahiliz diyordum, ecnebilere bakınca ama şimdiki düşüncem olayın tamamen "Gen" meselesi olduğu ve eğitimle de 50 yıl geçse de düzelemeyeceği yönünde... Çözümsüz...Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: bono
@Emre Sefa SEFER Hocam ben bu yazdıklarını ilgili mercilere ve emniyet müdürlüğünde tanıdıdığım bir başkomisere yolladım bu konuda birçok projem mevcut tamam yaşım küçük olabilir ama dolaylı yoldan bu projelerimi hayata geçiriyorum, mesela antalyada kıçiçi kadarda olsa Varyantdan Kapalı yola kadar bir bisiklet yolumuz mevcut (Gerisi tramvay yolu) buna gözünü dikmiş mahlukatlar var tabi plaka fotoğrafları ve 150tl ceza, ve sonra okulumda bir kural hayata geçirttirdim "KASK" bundan sonra mesela kaskın yok okula bisikletle geldin "Bir hafta süresince bisikletin kilitleniyor ve kask alana kadar geri verilmiyor" Heryere bisiklet yolu yapılmalı Şehirler arası yollara bile (Otobanlar hariç) Hiç yoktan emniyet şeridini kullanalım Geçen d400 emniyet şeridinde normal seyir halindeydim hızım 40-45 hafif bir eğim var yanıma bi araba yaklaştı tabi beni görmedi sanırım, kültablasını boşalttı !!! bütün küller yüzüme geldi Hadi ben gözlük takıyorum birşey olmadı ya benim yerime başkası olsaydı gözlük takmasaydı yoldaki taşı görmeseydi takla atsaydı ? işlek bir yolda !!! 40-50 hadi 60 kilometre hız arabalar ve Motorsikletler için bir hiç olabilir 2-3 saniyede 50 kilometre hıza çıkabilirsin ama bizim için o hız çok fazla altımızda en kötü 15 kiloluk bisiklet var ve senin gibi 50-60la giderken kaza yaptığımızda kurtulma şansımız herzaman olmayabiliyor...

Lütfen Çevremizi bilgilendirelim Okullara Direklere afiş hazırlayalım asalım Bisiklek yoluna park etmiş arabaların sileceklerini kaldırmaktansa ufak bir kağıt iliştirelim

Mesela bundan 2 hafta önce bisikletim ile bisiklet yolunda gidiyordum, baktım bira kamyonu mal indiriyor dedim "Kaldırıma çıkayım" çıktım sonra normal 3-5 km/h hızla ilerliyorum yayaları rahatsız etmeden tabi arkasında gittiğim amca sanırım sonik kulaklara sahip beni gördü ufak çaplı bir tartışma çıktı dedi " Sizin bisiklet yolunuz yokmu neden kaldırımdan gidiyorsunuz çoluk çocuk var kaldırımda ezeceksiniz vs." Bende indim bisikletten dedim "Amca bisiklet sürmeyi biliyormusun ?" Oda "Evet, ama biz küçükken kaldırımdan sürmezdik..."Derken kestim lafını verdim bisikleti işaret ettim "Aha bak amca görüyormusun şurdaki kamyonu al bu bisikleti geç kamyonun içinden ama bisiklet yolundan çıkmak yok !" Orda kala kaldı dedi sonra "Bisikleti yeri kaldırım değil çık yola git" dedi hanzoluğu ile sonra elindeki şişeyi yere attı cam şişe Bende dedim "Senin çocuğun var mı" "Var" dedi Bende "Senin çocukların yolda mı sürüyor ?" Dedim kaldı öyle etrafta herkes bize bakıyor tabi.

Allah'tan Antalyadaki şöförler adam akıllı yol falan veriyorlar trafikten sayıyorlar insanı tabi aradan 1-2 züppe fırlıyor Mercedes li Bmw li

@TheOneUser Çok polemiğe girmişsiniz. Böyle insanlara laf anlatmaya çalışmak sadece sizi yorar. Laf anlayana anlatılmalıdır. Gülüp geç kardeşim, kefine bak. Sinirlerini bozmana gerek yok. Ben trafiğe kapalı bir alana girmiştim geçen yaz bisikletimle. Genelde bahsettiğim bu yolda motorsiklet de kullanılır. Biri laf attı hemen, buraya girmen yasak falan gibisinden dedim bende al plakamı ver polise :) gül geç yani, ne kadar anlatırsan anlat adam bilmiyor bu işi, bilmeyecek.

• Beğen
Tepkiler: TheOneUser
@sspl
Plaka işi iyiymiş hocam :D bundan sonra bu sözü kullanacağım :D

Çok güzel bir yazı olmuş. Öncelikle çok geçmiş olsun. ülkemi bu tür anadolu çomarları yüzünden sevmiyorum. Anayollara elimden geldiğince çıkmamaya çalışıyorum ki en az derecede sıkıntı olsun ama ara yollarda bile gözümü dört açarak gidiyorum çünkü ciddi kazalar atlattım.

Olayın çözümü ağır cezai yaptırımlarında. Çünkü bizim toplumumuz oportünistdir. Canını yakmazsan senin canını önemsemez. Bisiklet sürmeden önce bende bu kadar saygılı değildim ama hicbir zaman taciz etmedim. Şimdi elimden geldiğince uzun yollarda durup birşey ihtiyacı var mı diye soruyorum, tehlikeli bir yol ise dörtlüleri açıp eskortluk yapıyorum filan. Şundan eminim ki eğer başka araca çarpması sonucu alacağı hasarı bisiklet kazasında da alsa kesinlikle kazalar müthiş derecede azalır. Cezalar bu noktaya gelirse hiç korkmadan trafiğe çıkabiliriz çünkü bizim milletimiz kabul etmesek de menfaatçi!

devlet arkamızda dursa çok şeyler başarabiliriz. bisiklet yolu yapıp sağ şeridi kullanın demekle bitmiyor olay. sen bunu takibini yapmıyorsan bisiklet yoluna ne gerek var? cezalar ağır olmalı. alkollü araç kullanıp bisikletlilere çarpıyorlar. hiçbir yaptırımı yok malesef. "ne işin var caddede?" denilip olayı kapatıyorlar.
dikkatli olun hocam

Hastahaneye gittiğinizde hastahane polisi adli vakalarda (bir aracın çarpması) durumunda olayı ilgili birimlere aktarıp müdahil olur. Özel hastahaneler de bu durumu polise bildirmek zorundadır.
Siz kovalamazsınız bu kazanın peşini. Olay kamu davası olur sağ şeritte giden bir araca çarpıp yaralamaktan ötürü. İlginç olan sizde bu işlemlerin ve sürecin hiç işlememiş olması...
Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: yunus50
öncelikle geçmiş olsun.bizim ülkemizin gelişmesi iki nesil sonra belki yavaş yavaş yani ortalama 50 60 yıl kadar sürecektir çünkü insanlarımızın çoğu okumamış cahil kesim böyle insana saygı diye birşey yok ülkemizde malesef yaya geçerken yaşlı adama hızlı geçsin diye üstüne sürüp korna çalan milletiz yurtdışındaki saygıyı görenler ne demek istediğimi gayet iyi anlarlar o yüzden medeniyet gerçekten çok önemli saygılar..

• Beğen
Tepkiler: Tayfun Sezer
Eksoz dumanları beyinlerini kaplamış insanların . Aynaya bakmadan kapı açanları mı ararsın sinyal vermeden duranları mı kırmızıda geçenleri hiç saymıyorum bile .Allah bizi korusun

Gözlerim doldu hocam çok kaliteli bir tecrübe yazısı olmuş Türkiyem ile bir kes daha endişelendim...
Ama hiç bir araç sürücüsü unutmasın ki arabadan inince onlar da yaya oluyor.

Hocam buna bir önlem olarak size yakın gruplarla çıkın. Böylesi daha güvenli olur. Çok geçmiş olsun.

Kavga ederek çözüm bulduğumuz şeylere neden konuşarak uzatıyoruz. Burası Türkiye ne bekliyon :(

@Burak_Cakir
Doğru hocam, En iyisi sulugun yanına bi pompa tutucu takıp pompa yerine sopa koymak

@TheOneUser

Seni tebrik ederim genç arkadaşım. umarım dediğin şeyleri fazlasıyla yapmaya devam edersin. ihtiyar amca da kendi çapında haklı, biz nasıl kendi yolumuzu işgal edenlere tepki veriyorsak o da kendi yolunu koruma güdüsünde. olur böyle şeyler, lakin güç sahibi olan motorlu araçların bu konudaki kusuru herkesinkinden büyük. özetle; tebrik ederim, devam et.

• Beğen
@Engin er.
Hocam sağolun, Ama haklı olduğu konu yok o amcanın yani ben kimseye dokunmuyordum dropbar genişliği zaten az ben öyle gidiyordum bir anda duydu

@TheOneUser

olur öyle, bozma moralini.

• Beğen
@Engin er.
Ama hocam hep olmaz ki ? Bu kaçıncı bu gün de az önce markantalyanin oradan 30-35 gibi bir hızla ordaki benzinlige gidiyorum Adamın biri çekmiş sağa tıkamış zaten 30cmlik emniyet şeridini birde üstüne rampanin tam önüne, sinir oldum vallaha in kaldırıma çık bin bide kaldırım bozuk, kaldırım kalite kontrol yaptım birde :D

@TheOneUser

oluyor, hep oluyor. olmasa çok güzel olurdu ama olmaması için senin okulda yaptıklarına devam etmen gerekli. bu algı, ön yargı günden güne değişebilecek bir şey değil. eğitimle, direnmeyle, hak talebiyle olacak şeyler. yoksa kimsecikler çıkıp da " al bu da senin hakkın, biz yanlış yapıyoruz" falan demeyecek. bu beklenti boşunadır. ama sen direneceğim diye yola park eden araçları ateşe verme yine de. başka yöntemler daha akılcı.

• Beğen
Geri