Scudo Sports

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

Scudo
Geç de olsa Suç ve Ceza'yı bitirdim bir de şu an "Birçok Üstad Birçok Yaşam"'ı bitirmek üzereyim gerçekten etkileyici bir kitap.Tavsiye ederim.

benim okudugum kitap 'a 'dan 'z' ye seri katiller ansiklopedisi 3 kere us uste okudum ve bu kitabi okuduktan sonra disardaki insanlara daha acayip gozle bakiosunuz pskopatlikla degil korkuyla!!!!!

@özgüç

birey oss mat. denemelerı ve bırey geo. soru bankası okurum:D

ben kendı ıstegımle kıtap okumaya bu yaz basladım:D DİJİTAL KALE yı okuyorum cok da zevk alıyorum.
bir de kucukken açar ansıklopedı okurdum:D

Anketvari konular arasında en yararlı olanlardan olmuş.

Bilimsel başvuru kitapları, gerektiğinde sözlükler ve ansiklobediler dışında kitaplarla pek işim olmaz. Dikkati çabuk dağılan biri olduğumdan roman türü kitaplar kesinlikle yakınıma uğramaz. Kitap okumayla vakit geçirmem.

Baymineral gibiyim ben de. Dikkatim çok çabuk dağılıyor. Kitap okurken bir bakıyorum gözler kelimeleri takip ediyor ama kafa başka yerlerde. Bundan dolayı kitap okumaktansa belgesel izlemeyi tercih ederim. Zaten televizyonda izlediğim tek şey belgesel. Şu an Prof. Dr. Türkkaya Ataöv'ün Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu adlı kitabını okumaya çalışıyorum.

Şu an için okudğum bir kitap yok.Ama en sonki kitabın ismi"REİS" idi.Kitapta mit,mafya,12 eylül gibi konular ele alınmış.Kitap,Abdullah Çatlı üzerine kurulmuş gibi.Zaten Reis adı ordan geliyor.Merhum Çatlı'nın lakabı Reis idi.Etrafındakiler ona bu ismi takmışlardı.Abdullah Çatlı'nın yaşadıklarına baktığınız zaman,hiç kimsenin yaşayamayacağı şeyler yaşamış.Çok mücadele vermiş bu ülke için.Allah rahmet eylesin.Kitapta en sonunda Susurluk olayı anlatılmış.Çok ilginç olaylar zincirinin son halkası Susurluk.Orda çok duygulandım açıkçası.Çünkü Reis rahmatli oluyor.Bu ülkeye hayatını feda eden bir insan bu şeklide ölemez diyorsunuz.Ama takdir-i ilahi işte.Fazla uzatmayayım,bu kitabı okuduğuzda her satırda "vay be" diyeceksiniz.Türkiye'de hiçbirşeyin göründüğü gibi olmadığını öğrenmek için okuyun.Tavsiye ederim.

valla yalan yok yaşama çevrilen pedalı 1 yıldır bitiremedim forumdan fırsat bulupta bir türlü kitabın diğer yarısını bitiremedim. ama yarısına geldim:D

William Indrick - Senaryo Yazarları İçin Psikoloji

Şuanda bu kitabı okuyorum; psikoloji ile ilgilenen sinemaseverlere öneririm.

lev tolstoy - kreutzer sonat

aşk' a bakış açınızı KÖKÜNDEN sallayabilecek bir eser..

Paul Davies - Tanri ve Yeni Fizik
R.A Salvatore - The DemonWars Trilogy

belki ahlak çatışmasını konu edinen kitaplarda türk edebiyatını tercih edebilirsin goethe den etkilenmiş olsa da peyami safa nın bazı romanları bu çizgi üzerinde kendi kültürümüzün farklı yanlarını ve çatışmalarını işlemiştir... bakınız yazarın üstadlaştığı son romanı ''yalnızız''...
benim bu aralar okuduğum kitap oğuz atay ın ''tutunamayanlar'' adlı eşsiz eseridir. türk edebiyatında çağdaş türk romanının temelini attığı bu eser inanılmaz bir mizah anlayışı ve birikimin eseridir fakat
ne yazık ki nice güzel edebi örneklerimiz gibi fazla bilinmemektedir.

Kaşağı-Mavi çocuk-Kendini arayan adam-MehmeD-İslami bilimler ansk. v.s

Sare onun üstüne de filmini izle. Birçok otorite tarafından bir kitabın filme uyarlanması alanında en iyi olarak gösteriliyor. Nadir duygulandıran filmlerden biridir. Bir de kitabın ingilizcesini okumanı tavsiye ederim esas; Türkçe çevirisini ben iyi bulmadım.@nyx

zaten ingilizce okuyorum..
yazarı alman ya da ingiliz olan eserleri orjinal dilinde okumaya çalışıyorum..

Geri