Scudo Sports

Öğrenci için yazın çalışılacak işler

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
303
15 yaşındayım ailemi bisiklet almaya bir türlü ikna edemedim daha doğrusu bisiklet kullanmamda sakınca yok fakat bir bisikletin o kadar parayı asla hakketmeyeceğine inanıyorlar.yoksa sürekli olarak arkadaşlarımın bisikletlerini kullanıyorum bazen bende bile kaldığı oluyor.durum böyle olunca ucuz bir şey alıp 2 güne haşat edip paramın veya ailemin koyacağı paranın çöpe gitmesini istemiyorum.biraz sert kullanırım arkadaşlarımın bisikletlerinde de her binişimde jant akordu bozulur hoplayıp zıplamamdan.ben de yazın çalışmaya karar verdim fakat pek sosyal biri değilim yani ne çevreyi çok iyi bilirim ne de sürekli insanlarla iletişim içinde olacağım bir işte çalışabilirim.işin yorucu olması benim için pek sorun teşkil etmez su vs taşımak dışında tabii ki.bilgisayardanda iyi anlarım fakat etraftaki bilgisayarcıların eleman alacaklarını sanmıyorum.sonuç olarak 15 yaşında bir öğrenci için yaz boyu çalışıp yapabileceği işler neler ? aylık 300 400 tl arası para toplamam gerekiyor yaz boyu.hem yazları genellikle evde otururum denize gitmeyide seven biri değilim yani tüm gün evde olurum bari zamanımı faydalı bir şeylere harcamış olurum diye düşünüyorum.

Scudo
Komilik yapabilirsin. Ben günlük 50 lira alıyordum (sigortasız) Buradaki oteller 40-50 lira arası bir para veriyor günlükçülere ( ben 5-12 arası çalıştım, 1'e 2'ye kadar mekanı toplayıp çıkıyorduk işten) Açık mekanı olan bir yerde çalışacaksan amele yanıklarına hazır olmalısın bu arada :D

ben ilk bisikletimi alabilmek için, babamın çalıştığı fabrikada çalıştım 2ay. asgari ücret alacaktım ama elime 900tl geçti, heralde babama verdiler kalan parayı, o parayla almıştım ilk bisikletimi

Yazın Bizim ilçede Fındık Oluyor Eş Dost Akrabanın Bahçesine Gittiğim Zaman Zaten Fındığında Fiyatı Arttığından kazandığım parayla Çok Sağlam Bir Bisiklet Alabiliyorum(Minumum:1500 Max:2500 Sadece 20-25 Günde:D)...Ama Yazın Kazandığım Para Her Zaman istediğim bir şeye gitmiyor:D Yapılacak İşlere Örnek İse:GArsonluk cart curt gibi Ayak İşleri Var ki Ben Bu İşleri Hiç Sevmem:D Bisikletle Dağıtım Yapan Dönerciler vs.. var,iş yükü biraz geç saatlere yayılıyor ama en azından bir ayda 700-900 liralık bütçe çıkar.Hatay'da gerçi hep Suriyeli Vardır Günlük Kazancağn miktar yarı yarıya hesapla.

• Beğen
Tepkiler: Emirhan Tangel
Bisikletle dağıtım işi baya iyi fikir fakat, mesai süreleri baya fazla olur. Ama eğer part-time olarak kabul eden birini bulursan süper olabilir.

bende yazin tornacıda çalıştım, daha çok yerleri temizle, getir-götür işleriydi. yazın çalıştım ama bisikleti almak ocak ayına nasip oldu orası ayrı :) mahalle aralarindaki dükkanlarda çırak olarak çalışılabilir, kuzenim zamanında çantacıda çalışmıştı günlük 50 tl'den

düğünlerde çalış gecelik 75 kağıt :D

kardeşim hatayın merkezi işlek biyeri neresiyse çık gez her dükkana gir sor öğrenciyim çalışmak istiyorum bende 16 yaşındaydım 2 sene önce 70 lira haftalıkla çalışır 10 lira zam için uçraşırdım garson komi işinine bi girdim yazın 3 ay boyunca 3500 lira para biriktirdim benden sana tavsiye

@Eren D. günlük 30 lira bile olsa benim için kafi.hem beni çok seven bir aile dostumuz var kafe işletiyor.büyük bir yer değil fakat çok işlek.onunla konuşup orada çalışabilirim fakat komi tam olarak ne yapar bilmiyorum sadece az çok ne olduğunu biliyorum.biraz anlatabilir misiniz komilik tam olarak ne oluyor neler yapıyor ve ne kadar süre çalışıyor günde

Bir fotoğrafçının yanına kameraman olarak girebilirsin kuzenim yapıyor günlük 80 tl

@Angel fabrikada çalışmak bana ters hem tanıdık yok hem de ailemde izin vermez hepsini geçtim 15 yaşında bir çocuk yada genci çalıştırabilecekleri bir iş olduğunu sanmıyorum. ne yapabilirim ki fabrikada :D

@Şükrü Kılıbık
ben tekstil fabrikasında çalıştım o zaman 18 yaşını doldurmuştum. babam sayesinde ilk aydan maaş aldım, yoksa başkası olsa işi iyice öğrenesiye kadar tam maaş vermez. sen en iyisi garsonluk yapabileceğin bir iş ara, ya da ne bileyim hatay da neler yapılır bilmiyorum ki

@Şükrü Kılıbık Neredeyse her işi yapıyor diyebilirim :D Boşları topluyorsun, masaları kuruyorsun, etrafı topluyorsun, iş çıkışı temizlik vs. vs. diye gidiyor. Yorucu iştir ama, komilik yaparken neredeyse hiç oturmadım ben, ilk 8-10 gün ayaklarım ağrıdı (sonradan alışıyor ayaklar) Fazla yoğun olmayan bir cafede falan işe girersen sorun olmaz ama, benim çalıştığım yer dolu oluyordu. Tek gecede 130 küsür kişiye baktığımız zaman oldu 6 kişiyle beraber :D

@can akıncılar

@dcmavideniz

çevreyi pek tanımıyorum ve ana caddeler harici çoğu yeri bilmiyorum bundan dolayı dağıtım işini yapamam.ayrıca evet suriyeliler olduğu için verilen ücret eskiye göre daha düşük fakat belli başlı yerlerdeki esnaflar hiçbir şekilde suriyelilerin ne işini yapıyor nede çalıştırıyor oralarda çalışabilirim.ayrıca sipariş dağıtımı boya badana gibi işlerde genellikle suriyeliler çalışıyor çünkü çok düşük ücretler alıyorlar fakat yaptıkları işin kaliteside ortada oluyor.

Yaşıtların PC başında aylaklık ederken, çalışıp kendi emeğinin karşılığını alma kararını tebrik ediyorum.
Bu tecrübe sana sadece maddi anlamda değil, ileriki hayatında kendi ayakların üzerinde durma konusunda da çok faydalı olacak.
İş fikri olarak ileride yapmayı düşünebileceğin bir işte çalışmak çok yararlı olur.
Ben o yaşlardayken çalıştığım için torna, freze, kaynak makinesi gibi makineleri kullanabiliyordum. İleride de makine mühendisi olup kendi işimin sahibi oldum.

en iyisi pazarda su sat sermaye fazla gerektirmez:) saka bi yana süper marketlerede bakabilirsin

@Mehmet Levent abi ne desem bilemedim :)gerçekten ihtiyacım olmazsa bisikleti alacağım zaman, böyle bir şeyi asla kabul edemem.o parayı bana göndermiş gibi ihtiyacı olan birine yardım ette diyemiyorum benim bisiklet almama katkı sağlayacak adam ihtiyacı olana yardım etmiyor mudur zaten ? çok teşekkür ederim abi böyle bir destekte bulunmayı istemen bile bana yeter.yaşama sevinci doluyor sizin gibi insanlarla karşılaşınca :D

Hem zihnen hem bedenen yoracağım kendimi,insanlarla uğraşabilirim diyosan çaycılığı bi dene bence ha söyliyim yazın iyi kilo verdirir :D

@Şükrü Kılıbık
sendeki azim güzel kardeşim takdire şayan. Jant inin teli de benden bir hatıra olsun istedim hepsi bu.

• Beğen
Tepkiler: olympos
Geri