15 yaşındayım ailemi bisiklet almaya bir türlü ikna edemedim daha doğrusu bisiklet kullanmamda sakınca yok fakat bir bisikletin o kadar parayı asla hakketmeyeceğine inanıyorlar.yoksa sürekli olarak arkadaşlarımın bisikletlerini kullanıyorum bazen bende bile kaldığı oluyor.durum böyle olunca ucuz bir şey alıp 2 güne haşat edip paramın veya ailemin koyacağı paranın çöpe gitmesini istemiyorum.biraz sert kullanırım arkadaşlarımın bisikletlerinde de her binişimde jant akordu bozulur hoplayıp zıplamamdan.ben de yazın çalışmaya karar verdim fakat pek sosyal biri değilim yani ne çevreyi çok iyi bilirim ne de sürekli insanlarla iletişim içinde olacağım bir işte çalışabilirim.işin yorucu olması benim için pek sorun teşkil etmez su vs taşımak dışında tabii ki.bilgisayardanda iyi anlarım fakat etraftaki bilgisayarcıların eleman alacaklarını sanmıyorum.sonuç olarak 15 yaşında bir öğrenci için yaz boyu çalışıp yapabileceği işler neler ? aylık 300 400 tl arası para toplamam gerekiyor yaz boyu.hem yazları genellikle evde otururum denize gitmeyide seven biri değilim yani tüm gün evde olurum bari zamanımı faydalı bir şeylere harcamış olurum diye düşünüyorum.