Scudo Sports

Odtü Yarışı... Son Bilgiler...

@memocy

uygulama otelinde yer kalmadığı söyleniyor orduevlerini sordum ama onlarda çok uzak... tek isteğim o oteller kadar yakın olmasada 10km civarı mesafelerde uygun 1 otel bulabilmek, niye kimse yardımcı olmuyor anlamıyorum, ben istanbulda yarış olduğunda kaç kişiyi evimde misafir ettim , ankaradan arkadaşlara yarış sonrasında yemek bile verdim, ama ankara gibi büyük 1şehirde ve odtü gibi bir kurumun organizayona katıldığı 1 yarış için uygun yer bulamıyoruz ve burda söylenen oteller ya dolu ya çok uzaklar...

Scudo
@duyguny

Malesef öyle kanka ve sanırım senin kadar misafir seven arkadaşlarımız yok orda...

Pazar günü programı saatlerinde düzeltme yaptık;
09:00 60 Dakika Yarışı

40-49 Yaş Büyük Erkekler
+50 Yaş Büyük Erkekler
15-18 Yaş Yıldız - Genç Bayan
15-16 Yaş Yıldız Erkek
11:00 90 Dakika Yarışı

17-18 Yaş Genç Erkek
19-29 Yaş Amatörler
30-39 Yaş Amatörler
14:30 UCI Elit Sporcular Yarışı

Elit Erkekler
Elit Bayanlar (1 dakika ara ile start verilecektir)
17:00 Ödül Töreni

Gürol abi bu arada bir önerim var bu startlarla ilgili...

Biliyosun 90dk yarışları çok kalabalık ve startıda biraz sıkıntılı oluyor... nekadar düzenli bir sistem oturtulmaya çalışılsada start sıralamasında hızlı olanlar geride kalabiliyor çok yavaş ve deneyimsiz olanlar ise öne düşebiliyor... Bunun için elit yarışında lduğu gibi 90dk yarışı içerisindeki kategoriler arasındada 1dk yada 30 sn gibi bir fark konamaz mı startta... böylece masterlar ayrı, juniorlar ayrı ve elit-b kategorisi ayrı ayrı dizilip ayrı ve daha rahat bir start sağlanmış olabilir...

Çağrı, olabilir tabi. Ancak eğer 1 dakika gibi kısa fark koyarsak bu sefer arkada start alanın iyileri, öndeki gruba en kritik single track içinde ulaşıyor. Bu durum daha fazla şikayet oluşturuyor. Eğer 1 dakikadan büyük mesela 5 dakika gibi farklar koyarsa bu sefer de 90 dakika ile ilgili hesap sorunu ortaya çıkar, her sporcunun kaç dakika kaldı sorusuna finish çizigisinde maruz kalırız.

Sanırım en iyi yöntem Gaziantepde uyguladığımız gibi her kategoriye 2'li sıra ayırıp starta toplam 6lı sıra olarak dizmek. Böylelikle her kategorinin iyileri önde oluyorlar.

İşin açıkcası iyi olan sporcular diğer parkurlarda daha ilk 2-300 metrede önlerde yerini almış oluyorlar. Ankara parkurunda da start loop olacağından sorunsuz bir start olacağını düşünüyorum.

Benim ilk yarışım olacak ve 22 yaşındayım. Kategorim 19-29 Yaş Elit B Erkekler mi?

@H.Çağrı

kesinlikle haklısın,
örneğin büyükada yarışında hızlılar önden start alacak denildi ama yarışa full süspansiyonlu 20 kglik bisikletiyle eğlencesine giren bir sporcu en önden start aldı,eski balkan şampiyonu Yakup Eşlik en arka sıradan.. ( bu iki sporcuyu yakından tanıdığım,performanslarını bildiğim için bu örneği veriyorum)

edit: gerçi Gürol abinin dediği gibi 1 dk. da single tracklerde sorun yaratır arkadan başlayan grup için.

@erkuty

istersen elite yarışında da koşabilirsin ama ilk yarışın olacağından elite b daha uygun olur.

@Fatih Özgenlik
Açığa kavuşturmak için soruyorum, diyelim elitelerden orta seviye sonuç alabilecek birisi elite b'ye katılıp birinci olamaz mı? Nedir eilte ve elite b'yi ayıran kriter?

@gurol

Gürol abi sende haklısın doğal olarak sizede sıkıntı yaratacak durumlar olabilir hakem ve bitim noktasnda... Bende sadece kendi fikrimi söylemek istedim... Bende Polenezde orta grupta kaldım ve startta kilitlendik gene ilk düzlükte asılsamda kalablıktan sorun yaşadım ve ilk ve en kolay inişte önümde düşenler sebebiyle oldukça takıldım ve sorunlar yaşadım... Dertli biri olarak içimden geçen bu...

@erkuty

Elit ve Elit b yi ayıran büyük kriter sporcunun isteği... Yani elitte ortalarda olup elit b de derece yapıcaksın diye bişey yok aslında Elit b dede iyi giden fakat yarışın tadını çıkartmak isteyenler olabiliyor... Yani tamamen senin isteğine bağlı sonuçta Elit yarışında tur zamanları ve Tur sayısına göre yarışıyorsun... Elit b de ise en az 90dk...

ARKADASLAR YENI BULDUGUM BIR MISAFIRHANE VE ODTU'YE 500mt MESAFEDE!

PTT Misafirhanesi : (0.312) 284 45 95

grup indirimi yapiyorlarmis ve bana soyledikleri fiyat 14YTL civari. en buyuk artisi odtuye cok cok yakin olmasi. acele edin derim...

Ankaralı arkadaşlara birşey soracağım. bahçelievler-emek odtüye ne kadar mesafede? bir de yol düz mü yokuş mu? çok teşekkürler şimdiden...

bahcelievler veya emek'ten asti'ye 7-8dk'lik bir mesafe var tahminimce. asti'den de odtu'ye 7-8dk desen toplamda 15-20dk'yi gecmez. zaten yol da ya asti'nin tam onunden ya da yakinindan geciyor. yollar genel anlamda duz. fakat odtu'ye cukurambar(balgat-100.yil) tarafindan gidecek olursan 1-2 yokus cikar inersin. onerim, astiden eskisehir yolu uzerinden gelip odtu'ye a1 kapisindan girmeniz. hem yolu karistirmazsiniz, hem de bosuna yokus inip cikmazsiniz.

bir de fikir vermesi amaciyla soyluyorum: kizilay'dan odtu'ye 20-25dk'lik ya da 30dk'lik bir mesafe var. yollun buyuk kismi duz, hatta yokus asagi sayilir.

arkadaşlar bilginiz olsun diye söylüyorum parkurun bazı kısımları böcek kaynıyor.. Yani bulut gibi sinek sürüleri çıkabiliyor karşınıza.. Ağızınıza gözünüze heryerinize yapışıyorlar.. Terliyseniz daha da beter.. Ona göre önlemlerinizi almanızı öneririm..

@H.Çağrı

bence son yarış polonezde emre abinin yaptığı start düzeni gayet uygundu, her kategoriden 1er sıra dizdi start çizgisine... bu sporcuları da puanlarına göre sıraladı... yoksa 1dk yada 5dk gibi zaman farkı ile start olsa gürol abinin dediği gibi işler iyice karışır 90dk yı tutmak açısından...

@erkuty

bu soruya en iyi cevabı ben veririm heralde...
ben elit kategorilerde orta sıralarda sonuç alan 1 sporcuydum, elit b kategorisi açılınca bu kategoriye katılıp önlerde sonuç almaya başladım, bu kategorileri ayıran en büyük olay %80 dir... senin gibi yeni başladığımda ben ancak 2 tur atabiliyordum, oysa şimdi 90dk boyunca gönlümüzce yarışabiliyoruz üstelik oldukçada çekişmeli oluyor, daha önceden de belirttiğim gibi belirli 1 seviyeden sonra elit kategorilerle aynı seviyede olmak çok zor...

@H.Çağrı

bu gayet normal, eğer elite yarışındada olsa kalabalığa kalırdın, start list sporcuların puanlarına göre diziliyor...

@erdeme07

bu bilgi için çok teşekkürler umarım yarın yer bulabiliriz...

@duyguny

Zaten Emre abi kendine göre verdiği bir puanlama var ona göre diziyor kafasına göre dizmiyor....

Geri