Scudo Sports

Obezite tedavisinde bisiklet

SametAksuoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
434
obez kişiler, bize oranla misliyle yağ depolarına sahip olduğundan, obez birini 40km üstü eğimsiz rotalarda sınarsak(örneğin kadıköy-kaynarca-kadıköy), obez kişinin vücudu ilk başta karbonhidrat depolarına saldıracak, bunlar bittiğinde de yağ yakmaya başlayacaktır.

Benim tezim, uygun dişli oranıyla, bir obezi saatlerce bisiklet tepesinde tutabiliriz çünkü develerin hörgüçlerinde olduğu gibi, obez birinin de vücudunda bitmek tükenmek bilmez bir yağ deposu bulunmaktadır.

Örneğin ben zayıf biriyim; vücudumdaki yağ oranı %3,5 civarlarında. Dolayısıyla karbonhidratı tüketen bünyem, saldıracak başka bir şey bulamadığımdan, 100km ve üzeri rotalarda bittiğimi/tükendiğimi açıkca hissedebiliyorum. Ancak obez biri, bu duyumsamayı zengin yağ depoları sayesinde çok daha geç ya da hiç hissetmeyecektir.

kendini yorgun hissederse, uygun dişli oranına geçerek pedal çevirmeye devam edebilir. bu da beraberinde zayıflamayı getirecektir.

yukarıdakiler benim şahsi görüşlerim ve doğruluğu hakkında en ufak bir fikrim yok. bilen biri varsa, ya da bir fikriniz, aydınlatabilirseniz sevinirim.

Scudo
Obez birisinin bisiklete binmesi sandığından çok daha zor, bir kere kalçasına aşırı yük binecek, kendini zor kaldıran birisinden sen bisiklete binmesini bekliyorsun, teoride tamam da pratikte çok zor.

yağlar mazot deposu gibi değildir, öyle her dakika emrinde beklemiyorlar, öyle olsaydı 8-10 saat bisiklete biner hiç acıkmazdı kilolu bir insan, ama öyle olmuyor yine mekanizmalar farklı işliyor. yağ yakımı daha yavaş o yüzden yemeden olmuyor.

önce doğru beslenme herşeyin temeli bu. Doğru ürünler, doğal gıdalar, düzgün öğünler... bunlarla birlikte tabiki bisiklet çok hızlı bir kilo vermeye yardımcı araç. Tabi önce istemek ve terlemek gerekiyor.

99 kiloyum 27 kiloya yakın yağ var vücudumda. L-carnitine kullanarak uzun süreli yorulmadan spor yapabiliyorum. L-carnitin glikojen depolarına dokanmadan direkt yağ yakmamızı sağlıyor ve bolca terletiyor. 1 ayda 6 kilo vereceğine 10 kilo verebiliyorsun ama sporla beraber kullanırsan. Sporsuz hiç bir faydası yok.

Obez birisi için yürümekten daha kolay bir spor bisiklet.Ama sizin dediğiniz gibi uzun mesafeleri gidebilmesi pek mümkün değil.

sağlık bakanlığının hesaplarına göre bende aşırı kilolu obez arasında sınırdayım.. Boyum 1.76 kilom 92 -93civarı . Ayrıca benim bildiğim vucüt söylediğiniz şekilde çalışmıyor, yani önce karaciğerdeki glikojeni bitieyim sonra yağa en son proteinlere geçeyim gibi bir durum yok. Aktif olarak spor yapanlar bilgi verirse sevinirim.

obezitenin çeşitli seviyeleri vardır. Belirli bir aşamayı geçtikten sonra ne yazık ki sporun çok fazla bir faydası olmuyor. Bu durumda olan bireylerin tüp mide ya da doktorun belirlediği farklı obezite ameliyatlarıyla tedavi olması gerekiyor. Bu yüzden siz siz olun obezite olsanız bile daha geç olmadan kararlı bir duruş sergileyin. Sonrası gerçekten çok zor oluyor.

obeziteturk.com/tedavi-detay/tup-mide-ameliyati-nedir

Kimse araştırmadan böyle riskli bi ameliyatı yaptırmasın, ayrıca boğazını tutmayanlar 2 seneye kalmadan eski haline dönüyo.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
@lburakl Ooo klinik reklamı alırım bi dal. Bisikletforum'a girip ilk atacağınız post bu mu oldu?

Ayrıca, @firestone'un dediği gibi, bir kişide gırtlağını tutacak irade yoksa 2-3 sene sonra aynı kiloya çıkıyor (bkz. Kaan Kural'ın son hali). İrade varsa zaten ameliyata gerek kalmıyor, dişini sıkıp zayıflıyor insan.

obezitenin çeşitli seviyeleri vardır. Belirli bir aşamayı geçtikten sonra ne yazık ki sporun çok fazla bir faydası olmuyor. Bu durumda olan bireylerin tüp mide ya da doktorun belirlediği farklı obezite ameliyatlarıyla tedavi olması gerekiyor. Bu yüzden siz siz olun obezite olsanız bile daha geç olmadan kararlı bir duruş sergileyin. Sonrası gerçekten çok zor oluyor.

obeziteturk.com/tedavi-detay/tup-mide-ameliyati-nedir
Ne güzel bir reklam veriyorsun öyle, insanların hayatları ile oynamak ne kadar kolay. Her şey inanmaktan geçer. Ben 150 kg den 91 kg ye düştüm boğazımı tutarak ve yürüyüş yaparak. Şimdi ise bisiklet sürüyorum keyifli bir şekilde çünkü 150 kg de bisiklete binmem imkansızdı.

Yüksek kiloda bisiklet çok zor, 140 kg olduğum bir dönem vardı oradan biliyorum. Ben bolca yürüyüş ile başlamıştım, birkaç ay sonra bisiklet ve yüzmeyi ekledim. Bu şekilde 50 kg verdim. Kişiden kişiye değişecektir. Bu tip sözde yol gösterici yorumlar sakınca doğurur.

Obezite de en doğru spor yüzmedir.

En iyi spor yüzme ve bisiklet !!

Ben 96 kg'dan 84 kg'a düzenli bisiklet kullanmaya başladıktan sonra düştüm. Boyum 1.9 metre.

Geri