Scudo Sports

O kadar paraya değer mi? (set karşılaştırması)

@H.T
Teşekkür ederim :tskler: Aslında fotoğraf açısından daha güzel olacaktı ama hem fotoğrafları çektiğim gün sis vardı, hem gözlük buğu sorunu vardı hem rüzgardan bisiklet devrilip duruyordu. Üstüne bazı fotoğrafları farketmeden bulanık çekmişim. Genel anlamda hem bisiklet hem yazı güzel oldu. Soru işaretlerini yanıtladığımı düşünüyorum :D

Ucuz setleri soranlar için bir örnek
Screenshot_20180117-231830.png

Scudo
Arkadaşın xt'li bisikleti denedim, vites geçirirken çok hor kullandım, pedala asılırken vites geçirdim ve hiçbir şey olmadı zaten o da öyle kullanıyor. Aynı hareketleri tourney ya da altus ile yapsam aktarıcı çok tan janta girmişti. Şu anda deore arka aktarıcılı bir bisiklet kullanıyorum hız olarak mükemmel fakat dayanıklı değil ayarı hemen kaçıyor.

@mariokaldato
Şimdi baktım sadece orta göbek yok sette. Aynakolda biraz kozmetik sıkıntı var ama iyi fiyat :harika:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Serkan Mıstınoğlu
Teşekkürler Serkan abi. Hep inceleme yazılarına özenip bir gün kendim de yazmayı istemiştim. Özene bezene yazdım ve kendim de beğendim açıkçası :D

Bugun sevdigim bi dostum olan @Bisikletreis i de hoş bir fitness sahibi yaptik. Letgodaki bi ilani çapraz sorguya alip makinayi uyguna kapadik :D ustunde manyetik aydinlatmasi, jelli ergo selesi olan sempatik bir Giant escape 1 aldik hehe
Testinide yaptm makina akiyor keh küh :D
2018-01-28_14-34-26_HDR.jpg
2018-01-28_13-34-05_HDR.jpg

5500 km'dir full tourney set biniyorum. Bakımlarını eksik etmedim (son 1 haftadır orta göbek bakımı istemesi haricinde, yarın o işi yaptıracak.) Geçen yaz tatile gittiğimiz yerde full acera setli bisiklet kiralamıştık, her yerinden bakımsızlık akıyordu; her yeri yolda giderken dağılacak gibiydi ve vites geçişleri benim bisikletten daha kemikliydi. Bana full tourney tx35'li bisikletimin verdiği keyfin yarısını veremedi. Bence "tourney b*k gibidir, deore xtr candır" gibi bir anlayış doğru değil. Shimano genel olarak kaliteli mekanizmalar üreten bir Japon firmasıdır ve belli bir kalite standardında çeşitli bütçelere göre bisiklet mekanizması üretimi yapar. Mekanizmaların çalışma performansı da fiyatına göre olur. Bence shimano marka groupsetler kendi bütçe grupları içinde gayet de makul performansa sahiptir. Kendim de full tx35 setimden memnunum.

@Knight Rider aynen hocam tourney düzenli bakımlarla ve düzgün kullanma ile bence uzun süreler kullanılabilecek kadar kaliteli bence.kendim 8 yıllık bisikletimde de tourney vardı ve hala takır takır çalışıyordu yeni bisikletim de tourney ön vites geçişi biraz yavaş olsa da gayet iyi gidiyor zaten bisiklet fiyatları uygun oldu da biz tourney aldık bir de bu var kendim öğrenci olarak kendi bisikletimi kendim aldım

@Knight Rider
Öncelikle bisikletininizin şehir bisikleti olduğunu görüyorum. Arazide kullanılan dağ bisikleti ile şehir bisikletinde tourney kullanımı arasında oldukça büyük fark var. Örneğin ben arka aktarıcıda altus ve acera kullandım, tourney' i ise bir arkadaşımda gördüm. Tourney aktarıcıda bisikleti kaldırıp bırakınca zincir meksika dalgası yapıyordu. Altus da öyle ama biraz daha az. Acera ise bariz bir şekilde daha az.

Şehir bisikletinde değil ama dağ bisikletinde tourney berbattır xtr candır yaklaşımı gayet yerindedir.

Size yetiyorsa, memnunsanız çok güzel ama dikkat ettiniz mi bilmiyorum; büyük üreticiler tourney setli dağ bisikleti üretmezler. Shimano' nun kendisi de dağ serisinin en az altus tan başladığını söylüyor. Tatlı sert kullanımı aceradan aşağısı maalesef kurtarmıyor. Ben demiyorum shimano kendi diyor
Screenshot_20180128-214807.png
Ha xtr a ihtiyacın var mı da alıyorsun derseniz çok ucuza bulduğum için aldım. Bir parçam kırılsa yenisini alamayabilirim bile. Maksat bu keyfi tatmaktı. Yoksa kendim de öneri verdiğim herkese ortalama kullanıcıya acera yeter diyorum.

Son olarak forumda * koysak bile argo kullanmıyoruz.

@Mustafa Zeybek Zincirin Meksika dalgası yapması o zincirin km'si ile de alakalı bir durum. Benim bisikletimde zincir yaklaşık 200 km önce değişti, ilk zincirim değişmeden hemen önceki zamanlarda (bollaşmanın etkisiyle) bisikleti olduğu yerde azcık sallasam bile göbek atıyordu. Yeni zincirim eskisine göre bariz bir şekilde daha az sallanıyor. Çünkü daha yol yapmadı, yepyeni gıcır gıcır uzamamış bir zincir.

@Mustafa Zeybek şu resmi nerede bulabiliriz hocam attıgın resmi incelemek istiyorum

• Beğen
@Desert Fox
Katalogdan aldım. Buyrun (link) sayfa 10

@Knight Rider
Aktarıcı kafesinin sallanması ile zincir ömrünün alakası yok :naslyany:

Dostum hayırlı olsun. Gerçekten güzel olmuş
Çalınan bisikletimde beni full slx vardı. İlk bindiğimde güzel normal demiştim ama arkadaşımın deoresine binince vayy fark varmış gerçekten dediğimi hatırlıyorum.
Bu yüzden çok güzel bir tercihte bulunmuşsun hatta arka artırıcı XTR efsane olduğunu tüm dergilerde okumuştum.
Senin de dediğin gibi bir tek maşa kalmış.
Bence maşayı hemen alma parayı biriktir ve Fox maşa al. Foxu kullanan herkes bu başka birşey diyor hem yorumlar hemde yabancı forumlarda.
Daha hiç fox maşa kullanamadım ama Allah izin verir de Alabilirsem bisikleti Fox maşalı alacağım

• Beğen
@Anıl Erdoğan
Teşekkürler. 2 keçesi 200 lira fox un. Ayrıca yedek parçası tr' de karaborsa gibi bir şey.
@mariokaldato
Düz maşa takacak kadar yumuşak sürsem dağ bisikleti almazdım ;)

Güzel olmuş. Ellerine sağlık.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri