Scudo Sports

Numaralı bisiklet gözlüğü

@isosel
Ben numaralı güneş gözlüğüne aynen devam. Bu gözlüklerle hiç rahat edemedim

Scudo
@soneryen
hocam ben asıl sorunu gece sürüşlerinde yaşıyorum. göz kuruluğu oluyor, gözlerim yaşarıyor. hatta bir keresinde sivri sinek girdi gözüme, neredeyse düşüyordum :acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@isosel
Şeffaf, sarı, mavi, gri her renk ve tonlarda güneş gözlüğü yapıyorlar. Gece için sarı düşünebilirsiniz. Hepimiz aynı sorunlarla uğraşıyoruz. Ben ciddi ciddi gece için düşünüyorum. Şuanda normal optik numaralı gözlüğüme talim

Aşağıdaki ürünü aldım ve kullanıyorum miyop çerçeve ile. Ergonomisi oldukça yüksek, takılı iken kayma ve oynama yapmıyor.Miyop çerçevesi de oldukça sağlam oturuyor gözlüğe.Çerçeve ve ekstra organik numaralı camlar ile birlikte oldukça hafif. Çin malı, ancak bu satıcının ürünlerinin gayet kaliteli ürünler olduğu kanaatindeyim.

(link)

@sariyerli53_34

Katılıyorum sana bende bu gözlüğü kullanıyorum.Çokda memnunum ve öle diğer çin malı gibi ürünler değil kaliteli çin malı :D km sayacını da ben yine burdan sipariş vermiştim ve sorunsuz kullanmaktayım. Cool Change çokda yardımcı oluyorlar takıldığınız bir soru olursa tabi :D

@sariyerli53_34 @ATTy bi de foto veya mini inceleme videosu da atsaniz super olurdu benm de aklimda almak var ama sanirim iki tekerizin tanittigi rockbros var bi tane ondan alcak gibiyim sizinkileri de gercek foto gormek isterdim

@ATTy
Ben de kilometre sayacı olarak bunu kullanıyorum.

(link)

Oldukça sağlam bir ürün. Telefonun ve Gear Fit 2'nin GPS sonuçları ile neredeyse birebir aynı sonucu veriyor.

@mmakif

Rockbros'un buna benzer ürünü var. İkisinden dilediğini tercih edebilirsin. Bu arada son siparişimde ürünler 12 gün gibi kısa bir sürede elime ulaştı.

Arkadaşlar bu akşam üstü biraz turlamadan sonra gözlerimden yaşlar süzüldü ve görmekte zorluk çektim hemen gözlük araştırması yaptım aliexpress güzel ve uygun bir kaç güzel modelde gördüm kargo süresi uzun olduğu için spariş vermedim türkiyedeki diğer sitelere baktığımda n11 vb. Tek lensli ve neredeyse 2 kat fiyatlı gözlükler gördüm en son decathlon bu gözlüğü gördüm 3 lensli diğerlerine göre fiyatıda daha makul geldi,

(link)

ARROYO marka gözlüğe spariş verdim elime ulaşırsa deneyimlerimi sizlerle paylaşırım.

BCD5DE2C-2BEB-4B8A-A3F7-3684E3393336.jpeg @mmakif

• Beğen
Tepkiler: makifir
İçine aparatla cam takılan gözlükler görme açınızı çok düşürecektir. Ben tamamen cam takılabilen gözlük kullanmanızı tavsiye ederim. Hatta eğer isterseniz numaralı güneş gözlüğü camı da takıyorlar. Benim size tavsiye aşağıdaki linkteki gözlük olacak. Hem rüzgari tamamen kesiyor sayılır, hemde görüş açısı çok fazla. Ayrıca çok hafif. Sanki yüzünüzde yokmuş gibi.

(link)

sporcu-bisiklet-gozlugu-1000x1000.jpg

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
@ahmettbilal

Bu gözlüğün de yanları kapalı, at gözlüğü gibi olmasın takınca. o_O

Ahmet Bey sizin ziya optikle bir munasebetiniz var mi?

@ahmettbilal

konuyu bir hortlatalım

Gözlük kullanıyorum ve bisiklet sürerken rüzgardan çok etkileniyorum,bisiklet gözlüklerine bakıyorum eski konularda numaralı cam ile entegre olan xlc ürünlerinden bahsedilmiş lakin şu anda hiçbir mağazada stoklarında yok bu ürünler ne yapabilirm,önerebileceğiniz bir ürün var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
Aliexpressten Rockbros almistim 1 yili tamamladim. Değerlendirilebilir.Numarali gözluk aparatı var cam kestirmistim, 5 degistirilebilir 1 tanesi polarize cam. Hafif bi burunu rahatsız edebilir ama kafaya takılcak bişi değil o paraya bu konfor. Severek takiyorum:harika:

Tabiki param olursa ben Sirocco yönelmeyi düşünüyordum. Acil gerekmiorsa Sirocco ucuz ve iyi gibi :kötü:

@mmakif
Aynısından almıştım aparatı görüş alanını kısıtlar gibime geliyordu fakat gayet iyi. Fakat sadece burun kısmı değil, uzun kullanımda özellikle kulak üstüne oturan kısımları tahriş ediyor. Önümüz yaz ve sıcak, uzun yollarda kullanacaksanız bütçe de varsa kaliteli bir gözlük alın bence. Tahriş çok can sıkıcı olup sürüş keyfi bırakmıyor.

• Beğen
Tepkiler: ozelemre1963
Eğer numaralarınız çok büyük değilse (gözlük camlarınız çok kalın değilse) bir kaç optikçi gezip, yüzünüze tam oturan, kavisli, üst tarafında havalandırma delikleri olan (yoksa buğulanıyor) ucuz bir güneş gözlüğü beğeniyorsunuz. Sonra optikçiye diyorsunuz ki, buna numaralı fotokromik (gündüz kararan, gece açılan) cam takılacak. Önce optikçiniz biraz nazlanıyor, olmaz filan diyor, bazlı cam (kavisli cam) gerekli filan diyor, siz üsteleyin. Oldurtanlar var diyin. İki gün sonra gözlüğünüzü alıyorsunuz ve mutlu mesut bisikletinize biniyorsunuz. Bu fotokromik camların da farklı fiyat aralıklarında olanları var. Size pahalısını satmaya kalkarlar. Lüzum yok, bendeki en ucuzu. Gündüz gece günün her saati kullanıyorum.

Bu yöntemin bir başka avantajı şu. Aliexpress'den de gözlük alıp denemişliğim var mesela. Fakat yüzüme tam oturmadığı için sattım. Gözlük ayakkabı gibi arkadaşlar, yüzünüze tam oturmazsa tüm rüzgarı içine alıp gözünüze gözünüze sürüyor. Ondan sonra gözlük takmanızın hiç bi anlamı kalmıyor, kuruyor gözler. Çerçevenizi kendiniz beğendiğiniz zaman bu ihtimali de ortadan kaldırıyorsunuz. Geçen gün gidip aynı çerçeveden bi tane daha var mı diye sordum, bulsam yedek olarak alacaktım, malesef kalmamış. O denli memnunum.

NOT: Numarası çok büyük olanlar optikçinin "bazlı cam" ısrarını kabul etmek zorundalar, nitekim başka çareniz yok. Ancak fiyat neredeyse iki katına çıkıyor bazlı cam kullanıldığında malesef. Yine de diğer tüm seçeneklerden çok daha iyi olacağı kesin. Bir kere alın, tam alın.

şunu şöyle köşeye bırakayım. vergisiyle beraber 780 dolar ediyor. nasıl bir (link) olduğunu anlamak adına videoya göz atılabilir. giro air attack shield kaskı varsa onu vizör ve numaralı gözlükle beraber kullanmak da bir seçenek olabilir.

edit: gözlük belli ülkelere kargolanıyor ve 90 dolar indirim var. amerikaya giden biri getirebilir dersek 570 dolares. 3 hafta önceden siparişi vermek gerekiyormuş hazırlanması için.

Screen Shot 2019-05-23 at 18.36.37.pngaerohelmet1-2.jpg

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@boing
4.5 miyop ve 2 astigmat var hocam
nornal gozlugun uzerine ya da kaska takilabilecek pratik bir cozum olsa keşke

@mmakif
rockbross düşündüm lakin şu anda gümrük kanunun değişmesinden dolayı bir süre çin alışverişlerimi askıya aldım ne yazıkki bakalım ne olacak ne bitecek bir görmem lazım

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: makifir
Geri