Scudo Sports

Numaralı bisiklet gözlüğü

Scudo
@trainspotting35
Allah allah ilginç bende 3.75 ve 4.25 miyop. Kavisli olduğu için fiyat uçuk olur dedi. Ama bir daha sorucam. Aklıma bir kurt düştü şimdi. Şu meşhur optikçiye falan bir daha sorayım.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu hort!
Numaralı yaptirdigim bisiklette de kullandığım gözlük kırıldı (sapı) yapacaklarını sanmıyorum.
Bir bisiklet gözlüğü alıp cam yaptırmak gerektiğinde her iş için kullanmak istiyorum. Gözler 0.75 ama astigmat biraz ileri. Gözlükçü çerçeveli modelleri ve fazla kıvrımlı olmayan lari tavsiye etti.
Tanıma yakın gözlük su

(link)
Bayilmasam da alternatif arıyorum olabilirse altta çerçeve olmayanlar i seviyorum. Benzer bir durum ile karşılaşmış olan var mı acaba?

Gözlükçü ler çerçevesiz olanları güvenli bulmuyor camın ağırlık yapıp düşeceğini veya kırılmaya dayanıklı olmayacağını düşünüyorlar. Bir yıldır bu sorunu yaşamadım ama 2gozlukle de gezmek istemiyorum tam kurtulduk derken yine gözlük bakıyorum

Gözü karartip bunu alır da performans alamazsam diye çekiniyorum
(link)
Ya da bunu alıp cam yaptıracağım
(link)

Uvex en azından farklı cam veriyor...

@alper 76 Benim gözler de 4,50 ye 4,25 miyop astigmat da var biraz.Ben Shimno s20r bisiklet gözlüğü aldım yanında da rx clip denilen bir aparat var optik camlar için kullanılan ondan aldım.Klipsi daha yeni gözlükçüye verdim henüz numaralı haliyle kullanma imkanım olmadı.Bence klips uyumlu shimano gözlüklerine bakabilirsiniz.

@Emir Taha Kenar Valla hocam öyle meseleleri biliyorum klips vs kullanmak istemiyorum.
Amacım bisiklet gözlüğünde numaralı kullanmak numaralar da ileri olmayınca 1 sene idare ettim. Keşke öyle olsa da tek gözlük ve 3 camla gerekince değiştirerek kullanabilsek. En kötü ihtimal bir tane alıp cam yaptıracagım az koyulaştırılmış bir cam taktıracagım ve idare edecegim. Kışın karanlıkta da yine decathlon sarı ile iadre ederiz artık

(link)
şundaki küçük deliği yapabiliyorlarsa bu kullanılır, çünkü camı çerçeve tutabilir. Ancak yoksa kesin çerçeveli almak lazım

bende bir adet gözlük aldım ancak cam yaptırmak ne kadara patlar bilmiyorum yardımcı olurmusunuz en f/p camı almak istiyorum... :D

Ben aşağıdaki gözlükten satın aldım. henüz gelmedi kaliteli ve kullanışlı görünüyor. siyah cam polarize diğerleri uv400. gelince buraya sonucu yazarım.

(link)

Ben xlcnin gözlüğünü yeni aldım. Yıllardır gittiğim gözlükçüme gittim. Kavisli camların pahalı olduğunu söyledi. 90 tl ye taktırdım. Şöyle bir durum var, cam ne kadar kavisli ise fiyat o kadar artıyor. Xlcnin gözlüğünde kavis ciddi oranda fazla ama bununda görüş açısı ve rüzgardan daha az rahatsız olma olayından memnun kaldım.

(link) buda linki.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Bu olay cidden problem... Benim numarali cam kırıldı şimdi çerçeveli bir spor gözlük aldım bu kez de ona cam yaptıracağım

Merhaba,

Forumdan arkadaşım Oktay Erkan aracılığıyla, yurt dışından bir alışveriş sitesinden gözlük edinmiştim. Hala kullanıyorum ve çok memnunum. içinde bir aparat var ve ona numaralı camı taktırdım. Kutu içinde 5 ayrı renkte gözlük camı var çerçevesiyle birlikte. GENUINE diye bir marka. Kılıfından edindiğim bilgiye göre. Ayrıca fiyatı çok çok uygundu. O tarihlerde İstanbul'da fiyat araştırmıştım. Uçurum vardı arasında. Benim gözlük ile aynıydı üstelik..Sağlıklı sürüşler dilerim.

• Beğen
Öncelikle merhaba, kask arayışı içerisindeyim ancak gözlük takmayı sevmediğim için kendinden gözlüklü giro air attack gibi bir kask arıyorum. Giro fiyatları malum bütçemin çok üzerinde bu tarzda ancak daha makul fiyatlı önerebileceğiniz marka model var mı?

giro-air-attack-shield-review-2.jpg

Merhaba,
Şu anda ben de bu konuyu araştırıyorum. XLC' nin gözlüğünü almaya karar verdim. Henüz optikçime gidip danışmadım ama kullanan arkadaşların genel olarak memnun olduklarını gördüm forumda.

@bitinya_s
Kavisli olduğu içi yüksek fiyat veriyorlar. Benim numarama göre çift 250tl

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@Taxonera
Baya bir pahalıymış. Büyük çerçeve numaralı bir güneş gözlüğüm var ama rüzgardan yeteri kadar korumuyor. Shimano da (link) bir ürün yapmış.

XLCnin 3 camlı ve içten klipslenebilen numaralı lens için çerçevesi bulunan modelini aldım. Çok rahat ettim. Siyah cam varken içteki çerçeve hiç belli olmazken, sarı ve şeffaf camlarda çerçeve biraz enteresan görünebilmekte Numaralı cam kullananlara tavsiye ederim. Bu arada miyop ve astigmat lenslerim bu çerçeve için 100₺ ye mal oldu. İç çerçevede kavis çok az.
Ayrıca hem torba kılıfı var, hem de sert bir saklama kılıfı. Tavsiye ederim.

(link)

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s ve Seya
@Emrggl
Ben de aynısını kullanıyorum. Son derece memnunum. Benim numaralı camlar 50 liraya mal oldu.

Icte duz numarali dista kavisli renkli camlar duz bakista gayet kullanislidir fakat yanlara baktiginizda goruntu kalitesi bozulur heleki astigmatizmaniz varsa. Takilabiliyorsa kontak lens en iyi cozum tum spor dallarinda herturlu goruste gayet iyi sonuc alinir.

@Makula 06

Bu konuda haklısınız. Maalesef korneam doğuştan ince olduğundan lens seçeneği direkt iptal oluyor. Benimki mecburiyetten. Ama zamanla alışılıyor.

Kornea ince oldugundan lens kullanilmaz diye birsey duymadim belki baska birseydir.

@Emrggl

Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben de en yakın zamanda bir tane edinicem kendime.

• Beğen
Tepkiler: Emrggl
Geri