Scudo Sports

Northwave Spd Ayakkabıda Ayak Numarası

emreayan

Daimi Üye
Tepki
61
Northwave spd ayakkabı almayı düşünüyorum normalde 42 numara giymekteyim , Northwave için kaç numara almalıyım? bilen varmı?

Scudo
ben normalde 41 giyiyorum.Northwave spd 42 oldu. Nike spor ayak kabılarda da 42 oluyor. aynı numaranın olması çok küçük ihtimal en az normal giydiğinizin 1 üzerini sipariş vermeniz gerekiyor

Ben kendi ayakkabı numaramı aldım, sorun olmadı.

Hiç denemedim ama northwave ayakkabıların diğer spd ayakkabılara göre biraz daha büyük olduğu söyleniyor.

NORTHWAVE ayakkabılar bire bir uyumludur.

ÖRNEK :
43 Numara giyiyorsan 43 tam olur. Fakat benim önerim 43,5 almanızdır. Kışın biraz daha kalın çorap giyeceğinizi düşünün. Ben 43 numara giyiyorum. 43,5 bana tam oldu.

Konuyu hortlatmış gibi olacağım fakat yeni bir konu açmak istemedim. Ben de Northwave spd ayakkabı almayı düşünüyorum. Shimano 47 numara da baş parmak burun kısmına üstten değiyor ve rahatsızlık veriyor. Shimano nun tabanlığı çıkartıp ölçtüğüm de 30 cm. Northwave ayakkabı da 48 numara 31,4 cm olarak görünüyor. 47 Numarası 30,4 cm. Bu ayakkabı markasını kullanan arkadaşlar tercih konusun da ne tavsiye edersiniz.

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
@MuratHan

Delta Bisiklet Türkiye distribütörü iletişime geçerseniz yardımcı olurlar

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
Northwave extreme GT model ayakkabı alma düşüncem var , fakat ayakkabı numarası konusunda fikir lazım. Sitenin ayak boyuma göre önerdiği 41 yada 42 , ama ben bu numarada aykkabı giyeli 10 yıl olmuştur.
spor ayakkabı 43 numara giyiyorum, ayaklarım taraklı değil. Bu ayakkabılardan kullanan ve ölçü örneği verebilecek Varmı?

Northwave extreme GT model ayakkabı alma düşüncem var , fakat ayakkabı numarası konusunda fikir lazım. Sitenin ayak boyuma göre önerdiği 41 yada 42 , ama ben bu numarada aykkabı giyeli 10 yıl olmuştur.
spor ayakkabı 43 numara giyiyorum, ayaklarım taraklı değil. Bu ayakkabılardan kullanan ve ölçü örneği verebilecek Varmı?
Normal ayakkabı numaram 41 ama SPD ayakkabilarda hep 42 kullandım. Daha yeni 2 çift northwave revolution aldım ve numaraları gerçek ayak numaram 41. Daha öncesinde kışın kullanmak için northwave 42 numara enduro mid modelini aldım ve ayağıma büyük geldi. Kısacası nortwave modelleri diğer SPD markaları gıbı küçük kalıp değil, bu nedenle gerçek ayak numaranı alman en doğrusu olacaktır.

(link)

northwave tam ölçülü geliyor. Ben 43 giyen biri olarak 2 üründe de 43 sıkıntısız ayağıma oldu büyük gelmedi. Yani geldiyse de rahatsız edici bir büyüklük olmadığından farketmedim. Bu arada bu internette verilen ölçülere göre bana fizik de 42 olması gerekiyorken 42 numara ayakkabıda pek rahat edemedim baya dar oldu uzun sürüşte sıkıntı çıkarır gibi geldi. Yani çok doğru olduğunu düşünmüyorum sitelerin verdiği ölçü cetvellerinin :)

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Normal ayakkabı numaram 41 ama SPD ayakkabilarda hep 42 kullandım. Daha yeni 2 çift northwave revolution aldım ve numaraları gerçek ayak numaram 41. Daha öncesinde kışın kullanmak için northwave 42 numara enduro mid modelini aldım ve ayağıma büyük geldi. Kısacası nortwave modelleri diğer SPD markaları gıbı küçük kalıp değil, bu nedenle gerçek ayak numaranı alman en doğrusu olacaktır.
Merhaba! Revolution 2 modelini almayi düşünüyorum. Normal ayakkabida 45 spor ayakkabida 46 giyiyorum. Su anda Mavic 46 numara giyiyorum. Boyu iyi aslinda ama ustten sıkıyor sol ayak bas parmagimi. Northwave lwrin biraz daha genis kalip oldugunu okudum. Ne dersiniz acaba bu konuda?

Merhaba! Revolution 2 modelini almayi düşünüyorum. Normal ayakkabida 45 spor ayakkabida 46 giyiyorum. Su anda Mavic 46 numara giyiyorum. Boyu iyi aslinda ama ustten sıkıyor sol ayak bas parmagimi. Northwave lwrin biraz daha genis kalip oldugunu okudum. Ne dersiniz acaba bu konuda?

Normal ayak numaranızı almanızı tavsiye ederim. Evet diğer markalara göre biraz kalıbı daha geniş.. Daha öncede yazmıştım yukarıda 42 numara denedim büyük geldi ayağıma hatta kalın havlu çorap vardı ayağımda.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov

Northwave'den iki ayakkabı aldım. Storm ve Scorpius 2 modelleri. İkisi de 47 numara. Normalde spor ayakkabı 47, klasik ayakkabı 46 giyiyorum. Ekstra bir genişlikleri olduğunu ben hissetmedim açıkcası. Santimetre ölçüsünü kontrol edip almanızı öneririm. Ben o şekilde aldım, iki ayakkabı da tam oldu. Ayrıca o fiyatlara çıkmayı düşünüyorsanız Lake ayakkabılara da bakabilirsiniz.

• Beğen
Northwave'den iki ayakkabı aldım. Storm ve Scorpius 2 modelleri. İkisi de 47 numara. Normalde spor ayakkabı 47, klasik ayakkabı 46 giyiyorum. Ekstra bir genişlikleri olduğunu ben hissetmedim açıkcası. Santimetre ölçüsünü kontrol edip almanızı öneririm. Ben o şekilde aldım, iki ayakkabı da tam oldu. Ayrıca o fiyatlara çıkmayı düşünüyorsanız Lake ayakkabılara da bakabilirsiniz.
(link)

Bu model icin ne dersiniz su anda vergi haric 150 usd civarina alinabiliyor. İstediğim all rounder tipi bir ayakkabi. Hem konfordan cok ödün vermesin hem de iyi guc transferi sunsun. Arastirdigim kadariyla bu fiyat bandinda iyi ayakkabilardan biri ama onerilere de acigim tabiki.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
(link)

Bu model icin ne dersiniz su anda vergi haric 150 usd civarina alinabiliyor. İstediğim all rounder tipi bir ayakkabi. Hem konfordan cok ödün vermesin hem de iyi guc transferi sunsun. Arastirdigim kadariyla bu fiyat bandinda iyi ayakkabilardan biri ama onerilere de acigim tabiki.

Taban rijitliğinin güç transferine etkisinin göz ardı edilebilecek seviyede olduğunu gösteren bir araştırma var. Bulabilirsem atarım buraya. Ben ona dayanarak Boa sistemli en ucuz ayakkabıyı almıştım. O yüzden o fiyat bandındaki ayakkabılara aşina değilim. Ama genel olarak Northwave'den memnunum kaliteli ürünler, iyi yapılmışlar. Kullandıkları Boa sistemi orjinal Boa değil ama çok iyi çalışıyor. Sürüş sırasında kolaylıkla ileri/geri teker tık olarak ayarlayabiliyosunuz. Konforun kişiselliğinden dolayı o konuda bir şey diyemiyorum ama benim herhangi bir rahatsızlık şikayetim olmadı. O ayakkabılardan pişman olacağınızı sanmıyorum, gayet iyi de bir indirim bulmuşsunuz. Tek soru işareti sanki o seviyedeki ayakkabılara göre biraz ağırlar, ama problem edilecek bir şey değil.

• Beğen
Northwave Extreme GT2 ayakkabi almistim. Bugun teslim alinca kisa bir video cektim ilgilenenler olursa referans olsun diye. Cok ilkel olduguna eminim ama normalde video vs cekmedigim icin kusura bakmayin lutfen. Kullandikca deneyimlerimi de yazarim.
Videoya edit: Tabiki ayak uzunluğu 36 degil 30cm olacakti. Markanin kendi olcu tablosu ile wiggle inkiler farkli oldugu icin chatten sorup teyit edip siparis verdim. Ayagimin uzunluğu da corapsiz 29.3cm. Ilk intiba ayagim cok konforlu ama birkac surus sonra degerlendirmek daha iyi olacaktir.

Geri