Scudo Sports

Normal bir bisiklette yapılabilecek hareketler

Scudo
@HIZLI

öncelikle böyle hareketler için bisikletin boyunun uygun ve nispeten hafif olması lazım. ikincisi de pratik pratik ve pratik. bisikletle hareketler yapmak doğal gelen birşey değil. o gördüğün cambazlar o hareketleri on binlerce defa denedi ve düştü.

merdivenden inerken önce birkaç basamaklı bir merdiven bul orda pratik yap. bir arkadaş ağırlığı arkaya ver demiş ama ben merdiven inerken ağırlığımı hiç arkaya vermedim. zaten veremezsin de. birincisi frene basıyorsun ağırlık doğal olarak öne geçiyor, ikincisi bisikletin burnu aşağıda ve ağırlığın doğal olarak ön tekere biniyor. dikkat etmen gereken frenleri çok sıkıp kilitlememen. daha çok arka tekeri sıkman. ağırlığın çoğu önde olduğundan arka teker hafif kilitlense bile momentumu korursan düşmezsin.

@efeozata fırsat buldukça pratik yapıyorum gelişmede var açıkcası ama sorun şu arka göbek :D guli arka göbek var ama daha 3 gün hoplama zıplamada hafiften sallanmaya başladı :D ya ben yanlış yapıyorum hareketleri ya da gerçekten ekipmanlarım dandik bunu sormamdaki amaç yolda hafif bi yükselti bi engel gördüğümde yavaşlayıp bisikleti elime almaktansa atlayıp üstünden geçmek bazı gereksiz diyen arkadaşlara duyurulur

@CmlCLK teşekkürler

@HIZLIMuhtemelen parçaların kalitesizliğindendir. Tabi bisikleti üçüncü kattan atar gibi merdiven inmiyorsanız [emoji28]. Yani hakimiyeti elden bırakmadan kendinizi biraz yumuşatmanız lazım bir de.

Cemal Ç.

Normal bisikletten kastın nedir önce onu bı öğrenelim.
Ne dağ ne yol bisikleti olmayan hibrid bisikletler midir?
Komponentleri çok yüksek düzeyde olmayan bisiklet midir?
Yoksa başka bir şey midir?

Hibrid bisiklet ise yapacak fazla şey yoktur. Ön arka kaldırıp az biraz da yanlayabilirsin. Bir de belki bunny hop yaparsın. Toprak parkurlarda rampadan uçup havada gidonu 90° çevirmeyi falan düşünme.

Componentleri çok yüksek olmayan dağ bisikleti ise rampalardan uçmayı deneyebilirsin. Shimano Tourney hatta SunRun componentler bile iş görür yeter ki kadro geometrisi araziye yönelik yapılmış olsun. Yine de trial, dirt jump kadar havalı sonuçlar almayı bekleme.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri