@yunus koç
kardes baslıkta normal bir bisiklet dior hem kolaya kacmak deil alısma safhasında spd ile daha kolay olur daha sonra spd ile yapan normal bi pedalda kolaylıkla yapabilir
aslında bisikletin müsade ettiği sınırlarda yaparsın kendi yeteneğine bağlı olarak çinki trial bisikletindeki düşük inç in amacı biliyorsundur üzerinde hareket alanısağlaması yine bazı hareketler için çok çok güçlü frenlerin şart olması vbbuda demektirki bisikletin verdiği ölçüde hareket yapa bilirsin
hem normal bisiklet hemde spd. hareketten kastın streetteki gibi hareketlerse zaten normal bisikletle yapmayın kadronuz kırılır garanti dışı kalır.spd kullanırsanız olası bir ters harekette bileğiniz kırılabilir.
normal bir bisiklette bunny hop yapmak yeter.sadece bunny hop yaparak kadro kıran arkadaşlarım var
el bırakma
teker izi bırakma(rekorum 5 metre civarı)
kadro üzerine ayak basma (normal bir hızda giderken eller gidonu sıkı sıkı tutar ve basamak basamak kadronun en üstüne ayak basılır ve öyle düz yolda gidilir)
arka ve ön kaldırma (arka kaldırmada yavaş başlanılır ve sonra bir anda hızlanarak patinaj çekilir aa bunu yaparken düşük vites kullanılır, arka kaldırmada ise normal hızda giderken ön frene basma ve bisiklet arkaya goğru alçalırken freni bırakmak)
bir tümsekte (eğer ön amortisor varsa)hızlanarak uçmak
merdivenden aşşağı salmak
kadroya oturularak sürmek(düşük yüksekliklte kadrolarda önerilir)
el bırakarak viraj dönmek(en az 1 at tecrübe ister)
virajlarda bisikleti yan yarırmak
benim yapabildiklerim ve aklımda kalanlar bunlar
iz bırkama ( lasitklere yazık gerek yok)
bunny hop (bisiklet hafifliği ve gidon açısı önemli) bol pratik ister
en son 3 merdiveni arka teker üstünde indim. (gereksiz risk )
el bırakma (benim için en kolayı) 2 elimi bırakıp uzun süre giderim , virajlar da aşırı keskin ve dar olmadığı sürece problem yok
wheelie (kolay sayılır ama önü kaldrıdıktan sonra hem dengede tutup hem pedal basmak biraz zor oluyor )
stoppie (bu da nispeten kolaydır sağlam ön fren olduktan sonra)
daha cok var ama bunlar başlangıç için yeter ne de olsa ben freerider değilim onlar cevaplasın bütün hareketleri yazsınlar . Keyifli pedallamalar
Ben sedona 741 le denemiştim. Açıları itibarıyla çok havalanmiyo. Bence çokta kasmamak lazım sonuçta sağlam değiller. Alın bi tane street dj bisiklet herşeyi yaparsnz.
Her gün düzenli olarak bisiklete biniyorum ama merdiven inmek bisikleti bi yerden hoplatmak gibi hareketleri zerre yapamıyorum bunu için tavsiyeleriniz varmı merdiven görünce elime alıp indirmek zorunda kalıyorum.İyi Forumlar
Agirligini arka teker uzerine ver, frenleri cok sikma (ozellikle on freni), dumeni saglam tut, pedallari mumkun oldugunca yere paralel tut. Yani bu gibi seyler, aklima pek gelmiyor.