Scudo Sports

nihayet gerçek bisiklete geçiş

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@hayatçokgarip

Nesnelliği olmayan bir yorum bu. Bilimsel araştırmalar bisiklete binmenin spor, yarış ve performans dışında çok sayıda motivasyonu olduğunu gösteriyor. Bu konuda çalışan Faik Ardahan'ın araştırma sonuçlarını takip etmenizi öneririm. Yaptığı bir ölçümde tam 71 tane sebep listelemiş. Yazıyla yetmiş bir. Bu forumdaki performans, yarış ve rekabet takıntısı, bu ve benzeri kelimelerle yapılan bisikletçi tanımları insanların neden bisiklete bindiklerini açıklamakta, bir bisikletçi profili çıkarmakta çok yetersiz kalıyor. Eğlence, laylaylom gibi nitelemeler de bisiklet kültürünün çok uzağında; çok farklı motivasyonlarla bisiklete binen insanları küçümseyici, onların etkinliklerini hafifseyici, ötekileştirici, dışlayıcı nitelemeler. Gönül isterdi ki bisikletforum bisiklet kavramını hak ettiği yere yerleştirsin, ait olduğu topluluğa teslim etsin ama bu forum bisiklete teknolojik, sektörel ve sportif bakışın ötesine henüz ulaşabilmiş değil. Neyse, uzatmayayım, vaktiniz olursa aşağıdaki yazıya bir göz atın.

(link)

@Emre Nakipoğlu

10000 km'yi saniyede 301000 km/sn de gitmeniz imkansız.
10000 km'yi 0.03322sn'de geçmeniz gerekir.
:D

@cahitakin

Yine döktürmüşsün ortak :)

@cahitakin

cahit bey sizden zati yarışçı olmaz

@Kuzey Ege

aynı kafadasınız

forum zati artık ikiye bölündü bile

onun için acilen forumun yenilenmesi gerekmekte

@hayatçokgarip

sen bakma yazılanlara ,şunu unutma yanlız ,benle aynı etapta yarışan ismail çavuşoğlu 18 yaşında fırtına çocuk 43 km 'de 40 ortalama ile birinci oldu aynı etapta pedal çevirdiğim bu çocuk ile gurur duydum bu başka bir şey bunu anlamak lazım hırs lazım yoksa birinci olamazsın

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi, çok rica ediyorum abi, hayatın her alanında yarışıyoruz zaten, işte yarış, trafikte yarış, zamanla yarış, amirle yarış, müşteriyle yarış, evde hanımla yarış, oğlanın dersleriyle yarış, bu kadar yarışın içerisinde tek huzur kaynağımız bisiklet var, onda da yarışırsak kendimizi boğaz köprüsünden, çok pardon 15 temmuz şehitler köprüsünden atalım daha iyi :)
Tüm bu performansmış, bilmemneymiş gibi gereksiz şeylere inat olarak ben single speed kullanıyorum. çok meraklısı var ise oranlarım 48t-16t.
önde veya arkada başka dişli yok.

@Kuzey Ege

dediğim gibi forum derhal değişmeli artık sıkıntı diz boyu olmaya başladı ,artık topikte açmıyorum bu yüzden
gereksiz mesajları performans topiğimde görmekten sıkıldım ,benimde haklı taraflarım var ,kişileri ben sececeğim zati ,bu adamlar belli ,kimlerin olduğu, kendi topiğimde aynen kafamı dinlerim gül gibi geçiniriz
kimse diğer topiğede giremez ,isteyen açar ve istediğini alır, bu iş bu kadar basit, bunun için kafa patlatacak kişi aynen savaştır ..

Böyle bir konu nerelere geldi. Tartışmalar oluyor ama kimse karşısındakinin sorusuna cevap vermiyor , konuyu genişlettikçe genişletiyor. Mtb yi savunmak tamam onu anladık ama @Kudret Kurtcebe abi o sahil boyunca 40 km ortalamanın mtb ile mümkün olmadığını yazdı ama mtb düşmanı ilan edildi. Ben o güzergahta süren birisiyim eminönü , galata, dolmabahçe zaten çok ışık , araç ve yaya trafiği olan bir yer. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu yapıldı trafiğe kapalı o yolda keşke sizide görseydik özel bir lisansla çünkü ortalamanız yarışanlara çok yakın.

@Emre Gülen

artık sıkıldım yani ,çok şey istemiyoruz yetki istiyorum kendi topiğimi açacağım ve oraya kişileri aynen ben alacağım

@Emre Gülen

43 km 'de ortalama 28.6 yolda düşüktür burayada aynen yazarım kendi eleştirimide yaparım ..

@Kudret Kurtcebe abi o sahil boyunca 40 km ortalamanın mtb ile mümkün olmadığını yazdı ama mtb düşmanı ilan edildi.

düşman ilan edildik 5 adet mtb eskidende benim üstelik, bunları hep yazıyorum sonrada birileri kalkıyor diyorki ammada benci bu adam,
o zamanda adama derlerki 1976 'da nerdeydin arkadaş, dünyada yoktun, bana saygısı olmayana bende asla saygı duymam bu kadar basit

@barış barış

Barış bey merhaba ... Sanırım sizin uslup benden daha güzel. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Ama duyduğuma göre başka forumlarda açılmış. Bu forumda bir erozyon var. Ben burayı çok seviyordum ama son 2 senedir gerçekten şiyatçiyim. Ama eski tutkularıma bağlıyım malesef. Ayrılamadım burdan. Ama artık yeni paylaşımlar yapmıyorum ya da sabit konuluk olucak yazılar paylaşmıyorum. Böyle tartışmalar çok yorucu oluyor takdir edersiniz ki. Siz gibi dostlar oldukça bir şey olmaz. Yeter ki birbirimizi doğru anlayalım gerisi önemli değil.... Teşekkür ediyorum.

**** KİM NERDE NE AÇMAK İSTERSE HANGİ ŞEYİ İSTERSE BENCE DE YAPMALI. ÇÜNKÜ ANLAŞILMADIĞIM BİR ZİHNİYETLE HER ŞEYİ ZERRE ZERRE DİDİK DİDİK ANLATMAK BİLE YORUYOR. O NEDENLE BEN BU TARTIŞMADAN ARTIK MÜSADİNİZİ İSTİYORUM. HERKES SEVGİ VE SAYGIYLA KALSIN DOSTLAR.

herkesin gönlü hoş olur inşallah ne diyelim

yanlış anlaşılmazsa neden rekabeti sevmediğimide yazayım buraya
bir yarışa 1000 kişi katılsa ve bunların hepdide çok çalışmış olsa kendini bu işe adamış olsa hepside aşırı derecede iyi olsa insan üstü olsa süper olsa
yinede bu yarışı 1 kişi kazanacak sonunda geriye kalan 999 kişi kimsenin umrunda olmayacak hakbuki hepside çok iyi çok çalışmış ama bir önemi yok önemli olan birinci
1 kişi mutlu olacak 999 kişi mutsuz çünkü hepside birinci olmak istiyor
bizim insanımızda bir hastalık var en basit oyunlarda bile hep kavga ediyoruz tek derdimiz kazanmak birinci olmak halbuki maksat sadece eğlenmek olsa durum bambaşka olur
para için yapılan sporlar farklı tabi ben onları spordan saymıyorum spor sağlık ve eğlenmek için yapılır

yazdıklarım bu konuyla alakalı değildir düşüncelerim yanlış olabilir
aklıma geldi yazdım sadece kimse üzerine alınmasın
tüm gönüller hoş olsun gerisi boş olsun

insanız hepimiz en iyimizde en kötümüzde

Vallahi yazılanları oturup uzun uzun okudum. Açıkçası ben doğma büyüme avrupa yakasında oturuyorum. Belirtilen yollarda @Emre Nakipoğlu nun anlattığı hızları gitmek mümkün olabilir, Bende fatbike var mesela geçen küçükçekmeceye 30-35 sabit gidip geldim. Birde arkadaşın biri yüksek kaldırım yokuşundan bahsetmiş, orası bizim grubun rutin yokuşu herkes çıkıyor :) Çağlayan ve keçi deresinden akşamları tura çıkan bir grubuz. Veysel var yazıyı yanlışlıkla görür ise o da sağlamdır mtb konusunda, her neyse. Ama şunda herkesle hem fikirim artık stravayı kullanmıyorum fazla, çünkü olay sidik yarıştırırmış gibi bir hale geldi. @Kudret Kurtcebe ye gelince bence adamı tamamen yanlış anlamışsınız, bi kere bu adam benim çocukluğumda tanımış olduğum bir sanatçı, sanatla uğraşan adam saldırgan olmaz, aksine yapıcı olur. Devamında kendisi hakkında onca yazılanlara rağmen üslup bozmadan devam etmiş ve yanlış konuşmaları var ise özür dilemiş. Büyüğün küçüğe, küçüğün büyüğe saygı olayını bence çok fazla kafanıza takmayın, çünkü zaman artık değişti ve insanlar farklılaştı. Bu kadar sağlam mtb ciler varsa tanışmak isteriz açıkçası, araziye girecek adam bulamıyoruz, çoğunun ütüsü bozuluyormuş, Diskler kirleniyormuş. Birde son olarak, biri bir konu açınca devamında o konu ikiye bölünerek bombalanıyor ya sonra konuyu silin konu dışıdır, hükmünü yitirmiştir bu konu diyoruz kimse silmiyor, bu konu ile kim ilgileniyor Allah aşkına şu işe bir çare bulsun. Birde rica ediyorum yazdığım yazıya saldırı ile cevap vermeyin, yoksa sizi bulmak zorunda kalırım :koptum::koptum:

@Gökhan Kuş

olay emre dostumun 40 km hızla giderim demesi ile başladı bende soru sordum ,konu oraya gitti açıkça artık foruma bir düzenleme getirilmesi için bu gün deltaya uğrayacağım savaş ile konuşacağım.
bu arada emre gerçekten iyi bir mtb 'ci

Aynen abi, aynı olay geçende bana da oldu. Yazımı okumuşsundur. Gruplar içerisinde neden tartışmalar oluyor diye bir konu açtık, gruptan ayrılan bir arkadaşın ağlama duvarı haline geldi, birde işin kötüsü olayın sonunda ben suçlu oldum, beni tanımadan bir sürü saldırı geldi bana, klavye üzerinden yazmak ile yüz yüze konuşmak arasında fark var. Bence forum üyeleri yer yer bir yerlerde toplanıp sohbet edebilir ve birbirilerini tanıyabilirler, bu çok güzel olur. Geçen bana forumdan giydiren senmiydin filan :D makara olur.

Kısa süre önce edindiğimiz hobimizle ilgili bir şeyler öğrenelim, azcık stres atalım, keyif alalım diye üye olduğum bu forum sitesinde ne kadar boş gereksiz tartışmalar, polemikler varmış meğer. Ülkemizde bisikletin neden hakettiği yere gelemediğini şimdi daha iyi anlıyorum. Sidik yarışından, hava atmaktan, sataşmaktan, kötülemekten başka bir şey yok gibi neredeyse. Bir şeyler öğrenmek için en iyisi yurtdışı forumlara göz atmak lazım gibime geliyor. Sanırım bu forum sitesinde bir şey öğrenmenin imkanı kalmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
@silent_ship Hem yurtdışı sitelerinde dil de geliştiriyorsun, süper oluyor :)

Akşam verilen söz sabah yok hükmünde olmuş, yine engelliyiz. Aç kapa Artema :)

@cahitakin beni de aç kapa yapanlar vardı. Bazısı yazılarını okumaktan keyif aldığım kişilerdi. Ancak istenildiği zaman engel koyup sonra açmak bana faşizan geldi. Onu yapan herkesi engelliyorum artık engelim kalktığı anda.

Neyse gelelim konuya.
Sırf performansçı bisikletçilerin forumdaki hırs ve egosunu gördükçe yarış işlerinden iyice soğudum.
Geçen adamın biri yazı yazmak yerine kalk biraz bisiklet sür diyor. Ona ayda 1000km bisiklet sürdüğümü söyleyince, beni ilgilendirmez ben performansçıyım diyor. Yani sizin 1000km sürmeniz kimi performansçı için anlam ifade etmiyor. Elbette ki çoğu arkadaşım bu laflarıma alınmasın. Bisiklet her haliyle güzel ve özel bir "şey".

Bir mtb'ci arkadaş baya hızlı olduğunu, belirtmiş, üstelik asıl konu bu değil bunu da vurgulamış. Ne terbiyesizlik kalmış ne yalancılık.
Ben dün tur bisikletimi 6700km sonrası komple bakıma verdim. Eve yaya dönmemek için de ustadan dağ bisikletini iki günlüğüne aldım. Km saati yok. Eve geldiğimde gördüm ki 26" bu bisikletle 40'ları görmüşüm stravaya göre. Hayır yanlıştır diyenlere bunun uzun süreli (evet 500km boyunca değil!) ve grafikli olarak gördüğümü söylemek isterim. Akşam evde otururken az daha süreyim şu bisikleti dedim, daha yüksek süratleri gördüm. Ayrıca diğer bisikletlerle hemen her gün 60-80km yol yapan biri olarak performansımın ne olduğunu biliyorum.
E ne olacak şimdi, dağ bisikletine geçiş mi yapacağım? Hayır.

Yukarıda bir arkadaşımız yarışın temel motivasyon olduğunu söylemiş.
Katılmıyorum.
Aramızdaki çoğu performans bisikletçisinden aylık iki kat yol yapan biri olarak, hergün yeni heyecanla bisiklet süren birisi olarak benim temel motivasyonlarım çevrecilik, özgürlük, dostlarla park yeri ve trafik derdi olmadan her yerde rahatça buluşabilmek, ayda yakıttan 300 lira kâr etmek ve istediğim kadar çikolata yiyebilmek.
Bu sebeple daha şubat ayı bitmeden 850km, 2017'de ise 1700km geride kaldı bile. Üstelik bu kadar yağmur, kar, soğuk ve ankara'nın bisiklete dair berbat durumuna rağmen. Demek ki yarış olmadan da insanlar fazla fazla bisiklet sürüyor, kendisine motivasyon kaynakları bulabiliyor.

Forumda aç kapa yapanları engellediğimi söylemiştim. Ama bu kişiler nasıl mesajlar atıyor ki o mesajları görmememe rağmen kendilerine ısrarla verilen karşılıklar yüzünden yine bazı başlıklara yoğunlaşamaz oldum.
Mesela mtb'ci arkadaşımız ısrarla aynı cevabı verip duruyor birisine. Karşıdaki artık kimse, herhalde aynı şeyleri sorup duruyor anlamamaya çalışıyor.
Demek ki engel de kesin kurtuluş sağlamıyor.

Bu arada yaş kesen baş keser :)

Saygılar, sevgiler...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri