Valla yazmıyım yazmıyım dedim ama dayanamadım.
@Emre Nakipoğlu ile uzun zamandır tanışıyoruz. Sağolsun bisiklet konusunda bana çok yardımı dokundu. Bir çok kez turlar düzenledik gezdik dolaştık.
Kendi gözlerimle gördüklerimi anlatıcam size ister inanın ister inanmayın sizin karar vereceğiniz şeyler.
1- Söylediği gibi yaklaşık 35 dakika kadar yüksek hızını koruduğu doğrudur.
2- Galata Kulesine çıkan arnavut kaldırımlı yolu tek seferde durmadan tırmandığı ve son sürat indiği doğrudur.
3- Büyük Ada Aya Yorgi kilisesine çıkan yokuşu tek seferde durmadan tırmandığı ve son sürat indiği doğrudur. Hatta bende inerken temkinli davranmak isteyip frenleyerek inmiştim en son frenden yanık kokusu geliyordu.
4- Kadıköy vapur iskelesinden Pendik marinaya kadar altında Pınarello Dogma full karbon ve seramik rulmanlı jant seti olan arkadaşı ile kafa kafa gittiğini gördüm. (Artık arkadaşı bastı basmadı orasını bilemem gördüğümü söylüyorum.)
5- Sahil yolunda nice yol bisikletli arkadaşları gerisinde bıraktığına şahidim.
6- İstanbul'da bir yarış organizasyonundan dönen yabancı bir bisiklet grubunu yine sahil yolu Yeşilköy istikametinde geçtiğini ve arayıda ciddi derecede açtığını gördüm.
7- Km sayacı 40.000 kilometreye dayanmış bir kişinin burada tanımadığı bilmediği insanlara hava atacak durumda olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
Son olarak ta burada yaşını başını almış kişilerin kendinden küçüklerinden saygı beklediği ortam varken siz büyüklerin küçüklerinize saygı göstermeme sebebiniz nedir acaba? Takdir edilecek işler başarıyorsunuz saygı duyuyorum ama lütfen iki arkadaş olarak kendinizden küçük kişilere saygı gösterin. Terbiyesiz kelimesi yok duyan duymayan falan gibi kelimeler size yakışır mı bilemem ama ben yaşınıza yakıştıramıyorum açıkçası.
Ben gördüklerimi bildiklerimi aktardım. Ne düşünürsünüz ben bilemem.
İyi akşamlar. Sağlıcakla kalın.
Edit: Yanlış kelime.