@cahitakin beni de aç kapa yapanlar vardı. Bazısı yazılarını okumaktan keyif aldığım kişilerdi. Ancak istenildiği zaman engel koyup sonra açmak bana faşizan geldi. Onu yapan herkesi engelliyorum artık engelim kalktığı anda.
Neyse gelelim konuya.
Sırf performansçı bisikletçilerin forumdaki hırs ve egosunu gördükçe yarış işlerinden iyice soğudum.
Geçen adamın biri yazı yazmak yerine kalk biraz bisiklet sür diyor. Ona ayda 1000km bisiklet sürdüğümü söyleyince, beni ilgilendirmez ben performansçıyım diyor. Yani sizin 1000km sürmeniz kimi performansçı için anlam ifade etmiyor. Elbette ki çoğu arkadaşım bu laflarıma alınmasın. Bisiklet her haliyle güzel ve özel bir "şey".
Bir mtb'ci arkadaş baya hızlı olduğunu, belirtmiş, üstelik asıl konu bu değil bunu da vurgulamış. Ne terbiyesizlik kalmış ne yalancılık.
Ben dün tur bisikletimi 6700km sonrası komple bakıma verdim. Eve yaya dönmemek için de ustadan dağ bisikletini iki günlüğüne aldım. Km saati yok. Eve geldiğimde gördüm ki 26" bu bisikletle 40'ları görmüşüm stravaya göre. Hayır yanlıştır diyenlere bunun uzun süreli (evet 500km boyunca değil!) ve grafikli olarak gördüğümü söylemek isterim. Akşam evde otururken az daha süreyim şu bisikleti dedim, daha yüksek süratleri gördüm. Ayrıca diğer bisikletlerle hemen her gün 60-80km yol yapan biri olarak performansımın ne olduğunu biliyorum.
E ne olacak şimdi, dağ bisikletine geçiş mi yapacağım? Hayır.
Yukarıda bir arkadaşımız yarışın temel motivasyon olduğunu söylemiş.
Katılmıyorum.
Aramızdaki çoğu performans bisikletçisinden aylık iki kat yol yapan biri olarak, hergün yeni heyecanla bisiklet süren birisi olarak benim temel motivasyonlarım çevrecilik, özgürlük, dostlarla park yeri ve trafik derdi olmadan her yerde rahatça buluşabilmek, ayda yakıttan 300 lira kâr etmek ve istediğim kadar çikolata yiyebilmek.
Bu sebeple daha şubat ayı bitmeden 850km, 2017'de ise 1700km geride kaldı bile. Üstelik bu kadar yağmur, kar, soğuk ve ankara'nın bisiklete dair berbat durumuna rağmen. Demek ki yarış olmadan da insanlar fazla fazla bisiklet sürüyor, kendisine motivasyon kaynakları bulabiliyor.
Forumda aç kapa yapanları engellediğimi söylemiştim. Ama bu kişiler nasıl mesajlar atıyor ki o mesajları görmememe rağmen kendilerine ısrarla verilen karşılıklar yüzünden yine bazı başlıklara yoğunlaşamaz oldum.
Mesela mtb'ci arkadaşımız ısrarla aynı cevabı verip duruyor birisine. Karşıdaki artık kimse, herhalde aynı şeyleri sorup duruyor anlamamaya çalışıyor.
Demek ki engel de kesin kurtuluş sağlamıyor.
Bu arada yaş kesen baş keser
Saygılar, sevgiler...