@dodobir
Benim anlamadığım,ben inançsız herhangi bir kişiye karşı saygısızlık yapmazken,onu yermezken,siz niçin Müslümanları küçük görüyorsunuz,Bu sizin ne haddinize acaba?Müslümanlar sorgulama yapmıyor sanarak, aslında kendi cahilliğinizi gözler önüne seriyorsunuz.Eğer,kendi köşenizden hiçbir araştırma yapmayarak herhangi bir toplum hakkında bu tarz peşin hükümlü fikirleri benimsiyorsanız,lütfen ortalık yerlerde paylaşıp insanların algısını değiştirmeyin.Toplumun empoze ettiği din de ne demek?!Sokakta karşılaştığınız birkaç kişiden yaptığınız çıkarımlarla böyle bir sonuca varamazsınız. İSLAM dinini araştırmadan,buraya gelip atıp tutmayın lütfen. Hakaret seviyesindeki yergileriniz gerçekten saygısızca.Ayrıca,dindar bir insan,ölümün her an gelebileceğini düşündüğünden ve yaratıcının ,onun yaptığı her hareketi izlediğini bildiğinden,davranışlarında hep iyiyi seçmeye çalışır.Çünkü her an ölüp ahiret hayatına göçebilir.Bu yüzden ölüm anında korkmak yerine,eğer iyi bir insan olarak yaşadıysa,ibadetlerini layıkıyla yerine getirdiyse, mutlu bir şekilde fâni dünyadan ayrılmanın tadını çıkarır. Ateist ise,ahiret hayatına inanmadığı için,artık mutlak sonun geldiğini düşünür ve bundan korkar. Hatta sonunun geldiğine inanmayarak son anda fikir değiştirir ama nafile.Çünkü ayetlerde de geçtiği gibi insanların son nefeste getirdiği kelime–i şehadet,kabul edilmeyecektir.Çünkü bu,korkudan dolayı yapılan ve insan fıtratında olan bir harekettir. Benim verdiğim örnek de insanın fıtratında inanma programının bulunduğunu anlatmaya çalışmaktı zaten..