Scudo Sports

Niçin yaşıyoruz? Var mı bir amacımız, olmalı mı?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@devilmycarlos
Bence bu konuyu biraz daha araştırın.farklı kaynaklardan

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Scudo
@Murat Cömez Kendimi ateist vs gibi kategorilere sokmuyorum. Bence her birey belli kaliplara sikismadan evreni kendini tatmin edecek sekilde algilama yolunu secmeli. Arasira dusunup, okuyup kendi ozgur iradem ile beyin jimnastigi yapiyorum. Mutluyum. Onemli olan da bu.

Sayin forum yöneticileri ve üyeleri,

eger kurallar bölümündeki 6nolu kural artik geceli degilse müsadenizle dini ve siyasi konular acmak istiyorum.
Ilk konu basligi ise "kim hangi dine bagli" diye olcak ve böyle geriside gelir artik.

site kurallari.png

@ateizus

Kardeşim aslında yazma işini oldu bitti beceremem, konuşma sanatında ise aksine oldukça iyiyimdir, ömrü hayatımda bu kadar uzun yazı yazdım mı onu bile hatırlamıyorum, üşenirim zaten yazmaya :)

Ama bir başladım nasıl o kadar uzun yazmışım ben dahi şaşırdım..

İnan ki hataları kontrol etmek için bir daha okumaya fırsatım bile olmadı.. Sanırım dolmuşum ve bir yerlere anlatma ihtiyacım varmış :)

Cennet konusuna gelecek olursak ise ben şöyle düşünüyorum;

Cennette gitmeyi herhangi bir ahiret olan her insan ister , ama ben ibadetlerimin büyük bir kısmını rabbim in rızasını kazanabilmek için yapıyorum, elimden geldiğincede hayatımı ona göre yaşamaya çalışıyorum, zaten bu yola girdikten sonra başınıza öyle ilginç şeyler geliyor ki, cennete gitmişsiniz veya gitmemişsiniz pek önceliğiniz olmuyor, ama Allah'ın razısı kazanmak için yapmayacağınız şey kalmıyor..

Adana da yaşayan bir insan olarak trafikte bile daha az kavga eder oldum :))

@THE DAME

Kardeşim inan ki çok mutlu oldum, inşallah durgun bir suya atılan bir taş misali gönlün genişler

• Beğen
Tepkiler: THE DAME
@Murat Cömez 6 nolu kurali bu baslik ihlal etmiyor. Dil, din ayrimi falan yok burada. Insanlar felsefi sohbet icinde. Bu mu gerdi sizi? Sizin inanc kaliplarinizin disinda bazi seyler soyledi diye uyelerin bir kismi hemen konuyu kapatmak icin ali cengiz oyunlari falan.

Ayrica sizi niye bu kadar alakadar ediyor kisilerin inanclari? Isteyen istedigine inanir.

Cok sinirinizi bozduysa bu konu, girmeyin bu basliga. Bu kadar basit yahu!

@vebag
Âmin İnşallah abicim,tekrar teşekkür ederim.[emoji4]

@Berke Şimdi ben bir şey sormak istiyorum, fikirlerimizi konuşturalım yani. Ben seni bir nebze genel olarak anlıyorum. Fakat her şeyi dine göre yorumlamak derken neden bahsettiğini anlamıyorum. Ben Allah'tan başka ilahlık iddiasında bulunup, insanlara düzen emreden kitap ve peygamber yollayan başka bir İlah daha görmedim. Kaldı ki Allah, gönderdiğini iddia ettiği kitapta, ben sizi yarattım ve sizi sizden iyi bilirim diye çoğu zaman insanoğullarını tembihliyor ve ben dahil bir çok insan buna iman ediyor. Şimdi eğer Allah'tan aşkın başka bir varlık var ve o bir düzen koydu da sadece benim mi haberim olmadı şu koca dünyada ? Yok eğer insanoğlu ben Allah'tan iyi biliyorum ama Allah'ın varlığına da inanıyorum diyorsa bir Meksika açmazına giriyoruz. Burada çok büyük bir çelişki var. Hangi tarafın doğru olduğuna kim karar verecek öyle değil mi ? Mantık mı yürüteceğiz ?

Yani inanan insanların bir çok şeyi din ile açıklamasından doğal başka bir şey yoktur. Çünkü Allah bir düzen gönderdiğini söylüyor ve ben dahil bir çok insan Allah'ın yaratılmışlardan aklen üstün olduğuna ve aklı yarattığına inanıyorsak, nasıl oluyor düzeni kendi imkanlarımızla kurup maksimum derecede adil olmaya ve Allah ile boy ölçüşmeye kalkıyoruz ben bunu anlayamıyorum.

Doğanın bir dengesi var örnek olarak. Dünyanın 7 milyar yıldır var olduğunu söylüyorlar. Bu tip ölçüler insanlar için mevcuttur. Din size bunu şöyle açıklar "Allah zamandan münezzehtir". Yani zamanı yaratan nasıl içine dahil olabilir ki ? Kendini kütleye hapseder mi ? Mekana sınırlar mı ?

Berke ben hala okuyorum ve şunu söylemek istiyorum. Ben okudukça acizliğim altında ezilmekteyim. Son cümlemi şöyle kurmak istiyorum.

"Hal böyle iken nereye gidiyorsunuz"
Tekvir 29

@Atilla Gobel

Abi her şeyi dine göre yorumlamak derken söylemek istediğim mesela geçen yıl bu zamanlarda forumda bir mevzu vardı tayt giymek günahtır falan diye bir konu görmüştüm yok vücudun bütün her yeri meydana çıkıyormuş yok özellikle de kadınlar hiç giyemezmiş, harammış vs. gibi bana göre oldukça cahilce yorumlar okumuştum.
Hani bir spor kıyafetini bile dine bağlayan kişilere o sözüm. Bisiklet sporunun olmazsa olmazı bir giysiyi dine bağlamak neyin kafası onu anlayamamıştım yani.

4000 lira olan GSS borcunu 650 liraya düşürdüm ödedim onu sonra düzenli olarak takip ediyordum.Borç çıkarsa ödeyim diye.Hiç borç gözükmüyordu allah allah falan diyordum.Geçenlerde yine girdim 330 lira olmuş borç yine...Sonra durdum düşündüm biz devlet için yaşıyoruz ve devlet için çalışıyoruz...

@Berke Tamam işte ben seni anlıyorum bundan bahsediyorum. Mesela ben tayt giymiyorum. Fotoğraflarıma baktıysan beni pantolonla görebilirsin. Kıyafetin nasıl olması gerektiğine dair kurallar mevcuttur. Merak edersen okur bulursun. Fakat giyilmesinde sakınca olduğunu biliyorum. Ben giymedim diye gerici oluyorum, sen giydin diye haram işlemiş oluyorsun, yanlış olan bu. Bizim inanıyorsak doğruları uygulamaya ihtiyacımız var. Eğer aksine hareket ediyorsak geri kalanı gerici, cahil, bağnaz olarak suçlamaya veya tam tersine inanırken, giyenleri tenkit etmeye bu zamanda hakkımız yok. Ancak insanlara bildiklerinizi ve inandıklarınızı nazikçe telkin edebilirsiniz. Ben sana zorla tayt giyme diyemem, veya seni buna zorlayamam. Sen aksine daha çok giymek isteyecek ve bunu onur meselesi haline getirebileceksin.

Mesele insanları yasakları dikte ettirmek değil. Mesele insanlara Allah'ı doğru anlatabilmek. Allah'ı tanıyabilmek.

@Atilla Gobel Kesinlikle katiliyorum. Herkes istedigi ve kendini mutlu eden inanca inanma ve ona gore yasama hakkina sahiptir.

Ben mesela isin ozunde kara carsaf giyen kadinlara karsi degilim, eger hur iradesiyle onu giymek istiyorsa ne mutlu ona. Fakat ben bir kadina o kiyafeti giydiren zihniyetin benim inanc ozgurlugume dokunmayacagina emin olamiyorum iste. Sikinti orada. Cunku kotu ornekler bir dolu var malesef. Inanclarindan dolayi yobazlar tarafindan yakilan insanlar vs. Yoksa mukemmel bir dunyada her birey kendi inanci dogrultusunda yadirganmadan yasayabilmeli.

@Atilla Gobel
Abi öncelikle konunun başından beri attığın objektif yorumlardan dolayı teşekkür ederim. Ben de bir yerde senin gibi düşünüyorum mesela dediğin gibi, bana zorla tayt giyme diyemezsin ben de sana giy diyemem. Fakat öyle bir kesim var ki bütün dini sebepleri baştan sona yazıp öyledir böyledir deyip sana zorla tayt giydirmemeye çalışıyor. Kızdığım bölüm tam olarak da bu. :)

az önce akşam ezan ı okundu arkadaşlar ... abdest alında 2 rekat namaz kılın...belki iyi gelir........:)

edit: belki iyi gelir derken. ben kılıyorum siz de kılın manasında.gerçekten iyi geliyor.......;)

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
Allah'a ve Ahiret gününe iman eden bir müslüman; "Niçin yaşıyoruz, var mı bir amacımız, olmalı mı?" sorusunun cevabını hem kalben hem de mantıken çoktan anlamış ve kabul etmiştir zaten. Bu arkadaşlar cevap yazınca bazıları "soruyla ne alakası var, Kuranı hatim mi ettin, herkesin dini kendine" gibi saçma cevaplar ile kendi gerçekleri dışında bir cevap görmeye tahammül edemediklerini gösteriyorlar. Madem iman etmediniz o zaman başlığa açık açık yazın "Ben İslam dinine (veya başka bir dine) inanmıyorum, yaşama amacımı arıyorum" diye. Böyle herkesin görüşüne saygılıyız ayaklarına yatıp cevap yazılınca da müslümanları küçük görmek, dalga geçmek sizin gibi aydın, ileri görüşlü insanlara yakışmıyor.

Ayrıca yaratanı görmezden gelip yaşama amacını aramak ne kadar komik ve mantıksız bir eylemdir! Allah yardımcınız olsun (Benim iman ettiği Allah) ne diyeyim.

Çünkü başlığa açık açık "ben inanmıyorum" yazmayı gerek duymamalı.Ayrıca şu ana kadar müslüman arkadaşlara alay edici veya küçük düşüren bir mesaj iletildiğini sanmıyorum.Eğer bu tarz bir düşünce aklından geçen arkadaş varsa onun inandığı ideallerine ters düştüğüne inanırım.Ayrıca inanmayan arkadaşların varlık amaçlarını sorgulamak en doğal hakları değil midir?Onlar da de tıpkı sizin gibi insan değil mi?
Lütfen konuşmalarımızda olaylara birazcık daha objektif bakalım.

• Beğen
Tepkiler: dodobir
@Atilla Gobel'in hos yazilarindan faydalanma firsati ve cesur sorun icin tesekkurler @cumali55 cesur diyorum cunku yillar evvel ustad sormustu bu sorunun benzerini, "sonum yokluk olsa bu varlik niye?" muhtesem gelmisti bu soruyu kisinin kendine sormasi, hala tuylerimi diken diken eder.

@ateizus sorunuza kendi adima cevap vereyim. Benim gibiler cennet arzusu ya da cehennem korkusu icin ibadet eder. Fakat bu islamin degil benim noksanligimi gosterir. "Allah'im olunce bedenimi o kadar buyuk hale getirki cehenneme benden baska kimse sigmasin". Hz. Ebubekir

Dolayisiyla muslumanlar arasinda cennet-cehennem icin ibadet etmeyenlerde var. Ekstra ornekleride mevcut bu arada.

@Hami Tabi Alay edici mesajları göremediysen tekrar okumanı tavsiye ederim mesajları. Tek tek alıntı yapıp iyice polemik konusu olmasını istemiyorum. Paylaşmış olduğun video bile dalga geçme, genelleme yapma ve aşağılamaya bir örnek zaten. Madem etrafınızdaki yanlış yapan cahil müslümanları görüyorsunuz, eğer müslümansanız siz dininizi okuyun araştırın örnek müslüman olun biz de sizden feyz alalım. Neredeyse tamamı Müslüman olan bir ülkede yanlışa düşmüş kişileri seçip böyle müslümanlık olmaz olsun benim kalbim temiz, daha bilinçli bir bireyim, bu daha önemli diyerek işin içinden sıyrılmak kolay, Dinini öğrenip Allah ın emrettiği şekilde yaşamaya çalışmak zor geliyor tabi. Dinini çevresinden
gördüğü kadarıyla yani taklidi bir iman ile yaşayan insanlarla dalga geçersiniz. Dinini araştırıp emredildiği şekilde yaşamaya çalışan gerici, yobaz olur! Ondan sonra herkesin inancına saygı deniliyor! Yani müslümanı her türlü eleştir ateiste, deiste, hıristiyana, museviye vs. saygı duyulacak eleştirilmeyecek, birşey söylemeye kalkıncada "herkesin dini kendine" "hatim mi ettin" "senin gibi düşünmek zorunda değilim" "herşeyi dine bağlıyorsunuz" vs. Bende diyorum ki eğer sorguladığınız sorunun dini açıdan cevaplanmasını istemiyorsanız ki istenmediğini her türlü belli ediyorsunuz (sadece felsefi, bilimsel, doğa vs. ile ilgili açıklamaları beğenip dini açıklamaları "konuyla alakasız yazmayın" "herkes inanmak zorunda değil" "hatim mi ettin" vb. cevaplar ile) Baştan yazın dini inancım yok sadece bilimsel cevaplar yazın diye.

Ayrıca düşünce özgürlüğü olsa da bu forumda bu tarz konular bence olmamalı, çoğunluk kendi düşüncesini kabul ettirip karşısındakini yanlış olduğuna ikna etmeye çalışıyor. Siyasi ve dini konularda daha karşısındakini ikna edebileni de görmedim, aksine forumda kutuplaşmaya sebebiyet veriyor, ana amacı bisiklet üzerine yardımlaşma ve paylaşım olan bir ortamda bu konular hiç hoş durmuyor. Ben de böyle bir konuya cevap yazıp dahil olmak istemezdim açıkcası.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri