Scudo Sports

ng 650 düşünüyorum ne dersiniz?

@celil.mayaoglu

yok yaa bianchi dediğine bakma 2 sene önce bi grafiti fs almıştım cahillik işte
o yüzden koydum hep var dı o zaten ;)

Scudo
@westblood

aldığın zaman özelime veya buraya fikrini yazarsan sevinirim gerçekten, çünkü ben de bu bisiklete odaklandım doğrusu.

@sessiz_dj

Salcano NG 650yi almaya karar kıldım, bizzat gidip denedim boy ölçüme göre selesini ayarlayıp 1-2 pedal çevirebilme imkanım oldu. Tam istediğim gibi test edemedim ama mal belli marka belli model de belli. standart kadrosu zaten.

yeni bisiklet konusunda sana hemfikirim fakat o kadar parayı verebilecek imkanım yok bu aralar, aylar sonra belki , yani yazın bitiminde kullanmaya başlayabileceğim fakat bu yazı da boş geçirmeden kullanmaya başlamak istiyorum kısaca,

bahsettiğin bisikletler içinde en harika bisiklet kron xc 1000'in hatta aşağısına inilmez.Sedonalar da çok güzel bisikletler fakat en iyisi hatta ama saydıklarının içinde en harikası xc1000, imkanın varsa bunu disk fren yapıp 2000 almak, arkadaşım 2000 aldı aralıkta 520ytlye, şimdi almak istesem en az 800ytl.

kışın çürütmek ya da hava düzelene kadar beklemek de istemem doğrusu.

duygusal davranıp kısaca alamayacağım bisikletlere bakmayı tercih etmiyorum şimdilik, aylar sonra en güzelini de alabilirim fakat aylar sonra,

bir seferde elden serbest kurdan dövizle eş değer para verip alasım yok kısaca, bir de bu benim düşüncem bir bisiklet bu sonuçta.

Salcano kötü marka mı? hiç sanmıyorum, ingiltereye çine ve o çevredeki asya ülkelerine bisiklet ihrac ediliyo salcano marka.Hatta yabancı sitelere bakın, buradaki salcanolar oradakilerden daha ucuzdur ve o sayfalarda para birimi ₤ (sterlin) üzerindendir doğal olarak, oradaki sayfalarda
hatta bazı modellerde kadro boyları belirtilmiştir. Assos, istanbul, bodrum, ngf24 ... falanca modellerini görmeniz mümkündür.

Sedona ve Kron yerli montaj yerli markalar, kadroları parçaları tayvandan getiliriyo orda üretilip.Henüz yeni isim oldukları için pek bilinmez buradan başka.Ama iyi bisikletlerle başlamışlar ilk adımlarını atmaya.Kalitelidirler, organizasyon ve dağıtımı iyidir, bilmeyen ya da anlamayan adamlar satmaz, memnuniyet garantisini, kullanım uygunluğunu kesinleştirmeden satmazlar.Kısaca geri dönüp de memnun kalmadığını söyleyen de bu forumda görmedim açıkçası.

Ben kendi işimi yapabilirim, montajı da becerebilirim, arkadaş çevremden de anlayan olduğu için sıkıntı çekmediğim için kendime güveniyorum, maddi kısım ağır bastığı için salcanoyla başlayıp kendi bisikletimi yaratabilirim diyerekten bunu almaya kararlıyım. Masrafım daha çok ama zamanla kademe kademe ufak ufak değişiklikleri yapmak daha çok işime geliyo. Ben bir seferde asla yüklü miktarda elden para vermem, bugüne kadar da vermedim, yıllardır da alışveriş yapıyorum özellikle elektronik eşya delisiyimdir, araştırmadan, 50dükkan gezmeden almam asla bir malı.

Benim istediğim sadece şimdi stres atmak, sigarayı bırakalı 4 y oldu, vücut strese karşı direncini kaybetti neredeyse, aftlar, sinir bozuklukları, ergenlik çağına gelmiş çocuklar gibi sivilceler uçuklar , ağzımdan stresten oluşan yaralar çıkıp durdukça bunalıma giriyorum iyice. Kendime bir hobi edinmeye karar verdim kısaca, canım sıkıldıkça kafamı işim dışında yorabileceğim bir uğraş edinmeye kararlıyım.Bana zarar vermiycek, hatta oldukça keyiflendirecek, sağlıklı yollarla edinmek üzere bisiklete başlamaya karar verdim. Dilerim hayırlısıyla istediğimi gerçekleştirdiğimde ilerde diğer başlıklarda okuyup ta imrendiğim uzun yollara çıkarım inşallah..

@westblood

yetkili servis konusunda yardımcı olamıycam ben de bilmiyorum ama ben de senin gibi taksitle alıcam sanırım, şöyle bir ikilemdeyim sadece,

daha önce hepsiburada.comda aldığım bir alışverişte ölü pilli kablosuz kulaklık almıştım, sorun yaratmadan değiştiler fakat böyle bir olay yaşadım mı soğudum kısaca. bulduğum bisikletçide de test ettim yani bisikleti, yani kargoyla söylediğim bisiklet ya aynı gelmezse malzemeden çalarsa diye endişem oluyo sadece. Bir de bunun satış bölümünde terminolojiye göre adam çıkmıyo, herkes anlamadığı için de ikna etmek zor değişmek için. Elimizdeki mal böyle deyip gönderebilir endişesi sadece bendeki, ben de acıbademdeyim. Eğer memnun kalırsan ve buraya nasıl teslim aldığını belirtirsen muhteşem bir yardım olur yapmış olacağın..

• Beğen
Tepkiler: westblood
@celil.mayaoglu

Merhaba, bu ürünle beraber kardeşime birde koşu bandı siparişi vermiştim koşu bandı aynı gün kargoya verildi ve teslim edildi :) benim bisiklet için üretici firmada bekleniyor diyor hala, inşallah bugün ümitliyim geldiğinde fikirlerimi ielticem merak etmeyin,bu güne kadar hepsi buradadan çok alışveriş yaptım genelinde sorun yaşamadım sadece dikkat edilmesi gereken ürün ne olursa olsun geldiğinde kargoyu getiren kişinin yanında kutusunu açıp bi kırık yada ezilme varmı bakılması gerekiyor,eğer kargoda böyle bi sorun çıkmışsa kargocular daha sonra itiraz ettiğinizde kabul etmiyor.Ben bir sorun çıkacağını zannetmiyorum yada öyle ümit ediyorum:) artık gelsede bende şöyle zevkle bostancı sahilde turlasam.

Arkadaşlar bende forumda yeniyim bianchi düşünüyordum forumu okuyunca vaz geçtim hepsiburada dan SALCANO Ng-650 siparişimi dün verdim.Renk seçeneği yoktu hangi renk geleceğini merak ediyorum birde kadro boyu uygun çıkar inşallah. Alan arkadaşlar bilgilendirirlerse çok sevinirim.iNŞALLAH İYİ BİR BİSİKLETTİR.

@sevcanla

öncelikle hayırlı olsun, kadro boyu bellidir bu bisikletlerin 17" veya 17.5"dir (yaklaşık yani)

yani boyu 1.75-1.80 arası olanlar için uygun olur genellikle,

daha kısası için NG 450 var, parçaları daha gelişmiştir, daha pahalıdır biraz.

KAdro boyları ve boya göre uygun kadro boyu ölçümlerine bakınız derim, oralardan bilgi alarak araştırıp almakta yarar var,

Evet arkadaşlar.......

Sonunda ben de bisikletimi aldım sonunda, siparişimi verdim ben de NG 600ümü aldım :)

Sipariş Sivas'tan gelicek :eek: :D ,

ama beklemiycem en azından artık çok fazla,ertelemiycem yani kısaca, kredi kartıma peşin fiyatına adam gibi taksit yapabilen başka bir bisikletçi bulamadım.Kargoyu da 15ytlden peşin ödedim.

Hafif, alüminyum, boyuma uygun kadroya sahip bir bisikleti almış olmanın mutluluğu yaşıycam inşallah yakında sizler gibi.,

NG 650 ile arasında neredeyse hiçbir fark yok, boy da kadro da aynı, NG 650nin kadrosu (link), demirleri daha kalın 650nin.

NG 600ün alaşımı (link)

NG600 2006 model olsa gerek, NG650 2008 model.

NG650den belki de miligram açısından daha ağır olabilir :D

çünkü alüminyum alaşımı modeli daha farklı ve kütle yoğunluğu daha fazla alaşım açısından.

İlk başlangıç bisikletimin ödemesini kargosu dahil peşin peşin ödedim, sadece elime ulaşmasını bekliycem, mutluyum şimdiden..
Moda, Çamlıca, (uzak ama ara sıra belki..) bostancı sahil beklesin beni :cool:

Sabah erken saatlerde yürüyüşteydim bostancı sahilde, imrendim baka baka bisikletlilere resmen, hadi bakalım en kısa sürede ulaşır elime inşallah, bu bisiklet modeli satışından, alışından sonra bisiklet donanımıyla ilgili upgrade, satış, alış kısımlarına da geçiş yaparım forumlarda yavaş yavaş :rolleyes: ;)

Forumda fikir paylaşımında bulunan herkese teşekkür ediyorum,umarım gerçekten faydam da dokunmuştur bu forum içerisinde paylaştığım fikirlerimden ötürü, bu başlığa sık sık bakıyorum, güzel haberlerimizin devamı dileğiyle...

Arkadaşlar sonunda bisikletim geldi Ng-650 kadro boyu uymayacağı için endişeleniyordum ama 1.65 olan boyuma uygun o yönde sıkıntı yok renk olarakda illaki internet sitenizdeki rengi istiyorum dedim kırmadılar o renkden göndermişler.

Bisiklet gayet hafif özellikle ilk almayı düşündüğüm Bianchi- Jump Modeline göre.
Alimünyum kadro vitesler şhimano Bisiklet güzel İnşallah ilerleyen zamanlardada sorun çıkarmaz.
Servisde bisikleti toplayan ustada olumlu yorumlar yaptı.

İnşallah bu bilgiler faydalı olur. Doğru seçim yapmış olmak keyifli bir sürüş açısından gerçekten önemli.

SalcanO

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
@sevcanla

hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanman dileği ile, :( ama sana bi sorum olacak bidiğim kadarı ile sen benden sonra sipariş vermiştin ne zaman geldi bisiklet ve sipariş tarihin nedir ben hb den bakıyorum hala tedarik sürecinde diyor,çıldırcam bu hafta sonu gelir diye çok heveslenmiştim ama kursağımda kaldı neyse hayırlısı bakalım

• Beğen
Tepkiler: sevcanla
@westblood

Ben hepsi b.com. dan geçen çarşamba istedim bisikleti cuma günü kargoya vermişler cumartesi kargodan aldım. Arayıp sorman bence faydalı olur.
İnşallah en kısa zamanda ulaştırılar bisikletini.

Kazasız sürüşler dilerim

• Beğen
Tepkiler: westblood
@tuberkuloz

saol üstad, ortasından yaylı bisiklet hoşuma gitmiyo,

satıcıyla hala irtibat kurmaya çalışıyorum, iptal etmişler mecburen.

Üretimi durmuş NG600ün.Garanti problemi çıktı o yüzden, başka önerdiler de bakalım ne olucak.

@celil.mayaoglu

650 yi neden düşünmüyorsun acaba,600 le arasında çok fark yok gibi gözüküyor,bu arada ürünüm kargodaymış cumartesi evde kimse yok diye teslim edememişler bu bilgiyi hepsi buradadan alamadım bende mecburen salcano firmasını aradım orda mürüvvet hn diye bir bayan vardı inanılmaz alaka gösterdi ve cep ten arayıp ürünümün akibeti konusunda ayrıntılı bilgi verdi,kendisine çok teşekkür ederim.Salcano nun bu ilgisi gerçekten hoşuma gitti senelerdir bilgisayar satışı yapan biri olarak satış sonrası hizmetin önemine çok inanırım,bence ürünü almak değil aldıktan sonra hizmeti alabilmek önemlidir.

• Beğen
@westblood

artık düşünüyorum ama istanbulda satan yer varken de internetten sipariş verip sivastan buraya 10gün gelmesini beklemek istemiyorum,

istanbuldan almam daha mantıklı, hbnin yerini biliyorum baya da uzakta arabayla gitmezsen olmaz, görsen bu mu o koskoca hb. dersin.ümraniye inkılap mahallesinde.

otomobil mezarlığı gibi bi ambarın içinden geçiyosun oldukça ıssız, zamanında iadeye gittim oraya 2 kere, bir daha da almam bir şey ordan.

NG600 de baya övülen bisiklet olmuş önceki eski forumlarda, onu gördüm sıfır buldum hevesiyle verdim siparişi bir anda.

HB cardfinansa taksit yapmıyo eskisi gb çok iyi.

maximum açtırıcam bu hafta mecburen, NG650 harika bisiklet de bi foruma baktım adamın biri NG600ü süper hale getirince heveslendim baya, bi de dış görünümü daha hoş geldi o an.

Ama dediklerini dikkate alarak şimdi istanbulda arıycam birkaç yeri, bundan almak için, hem denerim test ederim, dediğin gibi satış yapıldıktan sonra gösterilen ilgi her zaman daha önemli, ben de elektronik eşya alışverişi çok yaparım özellikle, çok sık incelerim alırken bi malı. Bunda da aynı alışkanlığa devam edelim

arkadaşlar merhaba,en sonunda dün akşam bisikletime kavuştum.kargodan geldikten sonra maltepe servisine götürüp montaj ve garanti işlemlerini yaptırdım,servis gayet güleryüzlü ve işini bilen biriydi bir bisiklet için 3 kişi aynı anda çalışmaya başladı :) biz tek kişinin çalıştığı bisikletçilere alıştığımız için biraz garip geldi açıkçası.Neyse ilk izlenimlerimi söyliyim daha sonra kullandıkça burda gene anlatırım.Bisikletçi ye ilk girdiğimde zaten çocuklar genemi ng650 diyince şaşırdım meğer bugün gelen 3. ng 650 imiş, abi benim bisikletimde bundan çok iyi seçim yapmışın deyince içimin yağları eridi şu an bianchi ile karşılaştırılan bi bisiklet almışın dedi çok sevindim :)
Birincisi bisiklet çok hafif yani tahmin ettiğimden iyi ,rengi ve görünümü oldukça iyi, ben 1.81 boyundayım ve gayet rahat bir kullanımı var artık akşamları bostancı sahilde görüşürüz.

• Beğen
Geri