@bianchimania
saolasın valla Mehmet, resmen kendime dijital iş yeri merkezimi tasarlıyorum,inşaat gibi resmen.
Kişiye özel odaları belli, denetim ve kontrol merkezleri de belli her şeyi planda hazır, 7-8 ayımı verdim planı tasarlayana kadar.
mimarı mühendisi de, işçisi de, tesisatçısı da tek başına benim,
kendi başıma ev yapıyor gibiyim, kısmetse bu yaz bitireceğim.Kursa gidene kadar kanırta kanırta kasılıyodum yazarken ama şimdi çok şükür burada sohbet eder gibi rahatlıyorum, planlıyorum senaryoyu ama bu sefer de kendi gücüme göre gene gücümün sınırında işler yapmaya karar verdim, tek katlı prefabrik 2 odalı bir yer iken, şimdi en az 4-5 katlı camekan görünümlü adam gibi şirket binası görünümündeymişcesine plan tasarlıyorum
somutlaştırmayı çok severim yazarken dikkat etmişsinizdir

, valla bugün dinlenmeye kararlıydım, kafamı dinlendirdim biraz ama yarın iş başı olucak. Malesef ki tekim, çünkü yakın dost bildiğim, zamanında beni evine çağıran bir arkadaşım benden gizli gizli ağzımı da arada bir yoklayarak tasarlamaya çalıştığım web üzerinde çalışan yazılımın veritabanını indirmenin yollarını aramanın derdine düştüğünü fark edince kimseye güvenimin kalmaması normal.Allah'tan ki akıllılık ettim veritabanını çalıştıran yazılım aynı klasörde değildi veritabanıyla ve beni en az kendisi kadar aptal olmam gereken oyununa getiremeyen o daracık beynindeki 2.5 milyar hücre müsvettesinin tamamını tüketse asla bulamaz.
Hal böyleyken ben de işimi tek yaparım ama en azından %100 tek kontrol bende olur, hem kendi yaptığım, hem de sadece ben malımı çok iyi tanımış olacağım için en iyi ben yönetebilirim dedim başladım işte geçtiğimiz ay.
Hatta daha çok memnunum, başkasını da başkasından da bir iş yapmasını beklemeden kendi hızında gitmesi çok harika bir şey.
Bunun gibi 8-9 tane daha var yapmam gereken, bunlar 1 yıl içinde tamamlanırsa o zaman mezun olmadan kısmetse tam istediğim gibi olucak her şey.O zaman da beni bir yıl yolumu uzatmaya zorlayan birtakım şerefsiz hoca bozuntularının da kafalarına gönül rahatlığıyla atabilicem.Hatta öyle ki megafonla suratlarına karşı ana avrat küfür etmek istiyorum bazen delirip.
Kısmet olur belki o günler de belli olmaz hiçbir şey ama hedef gibi gözümün önünden ayıramıyorum, gerçi çok teşekkür edicem hepsine,onlara bu kadar gıcık olmasam bu kadar ciddiyetle sarılmazdım işime.Okumaktan nefret ettiren soğutan bir ortam yüzünden hala acısını çekiyorum.Elbet düzelicek ama her şey.Bunun artık farkındayım ve en büyük riski aldım uzatarak, endişem kalmadı işsiz kalırım korkusunu hissetmiyorum eskisi gibi. Nasılolsa Allah vermiştir herkesin rızkını, bize de koşturmak geliyor arkasından.Benim rızkımı o yüzden kimse alamaz, bellidir yani herkesin olduğu gibi.
neyse yazdıkça canım sıkıldı, ne güzel bunları burada unutup yazıyorum hep bir hevesle. gene öyle olmaya devam etsem sanırım en güzeli.bunlardan uzaklaştırıyo beni bisiklete binip turlar yapmak, bugün de onun rahatlığı ve hevesiyle geldim yazmaya özellikle. Gittiğim yol gene 5.5km ama olsun günaşırı sporum var en azından. İyice kondisyonu artırayım o zaman katılıcam bu arada aklıma da modifiye fikirleri geldi ilerde elimde para olduğunda yapmayı arzuladığım çok güzel bir modifiye. Onu da yarın yazarım artık uykum geldi