Scudo Sports

ng 650 düşünüyorum ne dersiniz?

@sessiz_dj

Benim hiç arkadaşım yok mesela :) yalnız basımayım. Bir tek ailem var. Çok basit sebeplerden dolayı arkadaşlarım üzerime geldiler. hepsinide hala cok severim ama gerçekten beyinlerinin önüne bir set çekilmiş. Birşeyler yapmayı düşündüğünde olmaz olamaz diyorlar.

Kendi ilginç fikirlerim yuzunden tek başıma kaldım. Ama en bundanda sıkılmıyorum kendimi tanıma fırsatını ancak bulabilmişim. Meğerse ne kadar azim sahibi hayalperest bir insanmışım diyim ben :)

Gerçekten niyetleri kötü olmasa bile, düşünce tarzları baltalayıcı olan kişiler bana simdiye kadar hep zarar verdi.

Kız arkadaşıma bile, yapmak istediklerimi anlattıgımda bir destek alamadım.

O yuzden istediğim kafa yapısına sahip arkdasım olmadığı için, yalnlızlığı tercih ederim.

saygılar.

Scudo
valla öyle güzel içinizi dökmüşsünüz ki, demek bu konuda yalnız değilmişim dedim, hatta yazacağım bunun üzerinde bir sürü şeyim daha var ama vaktim yok malesef şimdi kapatmak zorundayım, gerçekten çok sevindirdiniz beni,
teşekkürlerinizi de görünce iyice cesaretlendim burada.

Hatta gökhan arkadaşım demiş ya yalnız başımayım, ben de kimi zaman dediğin durumlara düştüysem de kendi yolumu çiziyorum artık. Okulum uzadı, kep de atmadım hatta şerefsizlerin arasında durup iyice sinirlerim bozulmasın diye. Kendi yolumdayım ve bugün bütün gün kod yazdım,arayüz tasarladım msnde chatleşir gibi tüm cesaretimle ve özgüvenimle, benim işsiz güçsüz kalma korkum kalmadı artık, en büyük riski alıyorum ve moralimin bozulmasının aksine memnunum verdiğim kararlarımdan.dün bisikletime binmekten yoruldum bayağı, bişey yapamadım, bugün de eve kapanıp tasarım işime devam ettim, yarın sabah sıcaklar basmadan hemen çıkmam lazım benim baya da yorgunum, belim çok ağrıyo hatta, iyi geceler hepinize arkadaşlar.

Geldiğimde gerçekten sizlerden gelen yazılarınızı ve yorumlarınızı da okumanın hevesiyle yatıyorum hemen yarın olmalı çünkü :)

@westblood

hatta ben beklemedim de değil uzun uzun yazmanı :) özellikle senden bekledim hatta.

@celil.mayaoglu

gerçekten bisikleti kullandıkça açıldım. google earthdan yaptığım araştırmaya göre geçen pazar 75 km yol aldım. :) hiçte yorulmadım ama cok su kaybettim.

birde önemli olanın hız olmadıgını bir kere daha tekrarlamak istiyorum.

15-20 km/saat cok ideal bir hız. Pedalları zorlamak yerine, beslenme sisteminde ufak değişikler yaparak yavaş gibi görünen ama uzun mesafe sürüşleri Mtb ile yapılabiliyor. 75 kmyi 5 saat gibi bir zamanda aldığım göz onune alınırsa, bunu salcano ng650 ile başardım. (daha servise gitmedim fakat ayarları yapıldıgında bisiklet gerçekten hızlanacak eminim)

Yolun şekli ve şemalide bisikletin yapısına uygun olmalı. Öncelikle şunu soyliyim, bisikletin pedal göbeği değişmeli, en önemli yer bu göbek oldugunu dusunuyorum hafif ve dayanıklı olmalı.

bisikletin göbek diye tabir edilen kısımları dayanıklı olursa bisikletle yol almak kolaylaşıyor

(sert pedal yüklenmeleri diz kapaklarında ağrıya sebeb oluyor)

O yuzden sertlik yerine hızlı çevirme tekniğini geliştirmekte fayda oldugunu dusunuyorum.

Pedal sisteminde ufak bi değişiklik ve göbeklerin değişimi ile bisikletimdeki sürüş keyfi ve performansı canavara dönüşebilecekmi?

Bu parçaları shimano ile değiştirmeyi dusunuyorum.

saygılar.

Sevgili Gökhancan ve Celil bir akşam buluşup turlayalım nerelerde oturuyorsunuz.

@gokhancan

ne yaptın sen? daha benim toplam mesafem 22km bile değil :D ama helal olsun diyorum sana gerçekten ama yerinde olsam bu kadar çok abanmam yine de, dediğin gibi gerçekten tüm günümü vermek isterim doğrusu ama zaman sorunu var bende, zaten acıbademden kadıköye, oradan modaya kadar uzansam bana yeter.Bizim orada çok yokuş var, inişi çıkışı çok fazla, ben de aynen hıza bakmıyorum ama kesiyo beni yokuşlar, sigara içen adamın kalbi dayanmaz asla.Zaten ben yeni bıraktım yavaş yavaş alıştırıyorum üstad ama sende o zaman sağlam bünye var derim de dikkat et sen yine de.

Hatta yerinde olsam o göbekleri de ara sıra yağlarım madem o kadar yol kat ediyorsun. Hatta değiştirip marka olmasa da sağlamlığı tescil edilmiş 3 tane sağlam göbek (ön,orta,arka) al bence, araştırıp uygun fiyata da bulursun çok rahat.

@bianchimania

ben acıbademdeyim Mehmet, kpss kasıcam bu haftasonu bi arkadaşla planımız var haftaya beşiktaşta veya kabataşta buluşup, oraya kadıköyden vapurla geçmeyi planlıyorum ama kendime de güvenemiyorum şu an pek daha yeni başladım, 4 yıldır sporla alakam olmadı anlarsın ne demek istediğimi bi de zorlanarak bıraktım sigarayı. Daha 1 ay olmadı zaten spora başlayalı, açılayım gücüm yerine gelsin o zaman davet edicem, hatta ortam da organizasyon da hazır, şu temmuzun ortalarına kadar vakit geçirmek var yakın mesafelerde planımda.

şimdilik kadıköye - modaya inebilirim ama rahat rahat, 15-20km mesafeden fazlası beni kasar diye tahmin ediyorum..

Kafana takma Celil bizde oturur sohbet ederiz bisiklet bahane bu hafta mı geçeceksin karşıya bende düşünüyorum yarın ve pazar günü sarıyer taraflarına belki iskelede bir merhaba deme şansım olur,neyse kendini hazır hissettiğinde buluşuruz o zaman hep beraber,sınav için şimdiden başarılar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
@bianchimania

Hocam cok özür dilerim. Geç cevap verdim. Sizinle tanışmayı bende çok isterim. Yarın uzun yol mu yapacaksınız. Yalnız benim bir gurupla uzun yola cıkabilmem için performansım zayıftır cunku bu ibreli bir km saati aldım. orada baktımki ortalama 25 km / sa hız ile gidiorum. Bisikletin göbekleri ancak buna izin veriyormuş. yani beraber sürüş yapacaksak çıldırmayacaksanız okeydir :))

Bir yüz ytl daha harcamam gerektiğini öğrendim. Ayrıca ekipmanlarım eksik :(

Ama diyosanız beraber hafta sonu muabbet, çay, tavla temizhava vs için size sonuna kadar eşlik ederim :) ve sizi tanımaktanda onur duyarım.

saygılar

@celil.mayaoglu

Celil dostum merhaba. Sana teşekkür ederim. Şimdi bu yazdıgın mesajı okudum. ve Daha sıcağı sıcağına 7 gidiş 7 geliş olmak uzere bayası yokuşlu bir yolu tırmandım. Şimdi dostum bu yüklenmeme fikrine katılamıyorum. Dostun arkadaşın olarak senide bu düştüğün yanlışlıktan cıkarmak istiyorum.2. hafta performansımda 4 saatte 80 km yol aldım. ve geri dönüşteki o yol yaklaşık 15-20 km si eğimli zemindi. Kimiyerleri de acayip dikineydi ama bir an bile duraksamadım, cunku bir kere inat etmiştim performansımı sonuna kadar geliştirecektim. Demişsinki yokuşlu yolda fazla süremiyorum. Bunun sebeblerinden bir tanesi yokuşta kesilmendir. Sigara içmişsin ama bunu büyütme ve hayatında böyle bir dönemin olmadıgını dusunmelisin.

Eskiden yaptıgın hatanın bedeli VOX = maksimum oksijen kullanımı yani akciğerlerinin yüksek performanstaki oksijeni enerjiye çevirme kapasitesini azaltmış olabilirsin.

Yalnız şöyle bir durum var. İnsan vücudu her durum ve şarta uyum sağlamak için yaratılmış haiz bir makine gibidir. Ama senınde bir takım sıkıntıları ve acıları çekmeyi göze almaya(no pain no gain), beslenme sistemini değiştirmeye ve uyku zamanını iyi ayarlaman gerekiyor. Çünkü eskiden yaptıgın yanlışları yapmayı sürdürürsen bu performansını yükseltmen daha yavaş olacaktır.

üstadım kesinlikle yanlış anlama o kadar güzel dusuncelerin sahibi olan bir insana yardım etmeyi kendime zorunluluk sayıyorum.

Bisikletini kullanırken pedalı çok fazla çevirerek kullanma yöntemini izlemelisin. Bu durumda hızın daha az olur ama bacaklarının çalışmasıi ve oksijen alımı en üst seviyede olur.

Birde hafta nın bazı gunleri cok dik yokuşları en sert viteslerde çıkma antremanını denemelisin. Örneğin 21. viteste 1km tırmanış yapmak gibi.

Birde su en buyuk eksiklik kesinlikle su içmek şart bisiklette gunluk tüketimin iki misli su alımı şart bunun en az 2litrelik da maden suyu ve powerade olması lazım.

beslenmenizde antioksidanlarada çok fazla yer vermelisiniz. Özellikle çiğ sebzeler ve meyveler karbonhidratlarla beraber en fazla tüketilmesi gerekendir.

Şeker kullanımınızıda sıfırlayın. Çayınızı şekersiz içmeye başlasanız çok ii yaparsınız. Çaya ve kahveye şeker kullanmayın performans otomatikman artar.

hocam tekrar özür dilerim ama beraberce canavar gibi sürüşler yapmak dileği ile anlattım bunları.

saygılar.

@gokhancan

Yok Gökhancan grup falan değil tek başıma çıkıcağım ben pazar günü genelde zaten tek çıkıyorum ben, gideceğim Sarıyer gezim iptal oldu ama yarın buluşabiliriz Celil ne der bilmiyorum ama fark etmez, yarış yapmayacağız maksat pedal çevirmek tanışmak takma kafana.
Aynı şekilde bende sizleri tanımaktan Onur duyarım,yeteri kadar samimiyetten sevgiden saygıdan uzak insanlarla dialog kurduk, sizler gibi dostların olması insanı sevindiriyor

Saygılar :)

@bianchimania

saolasın, sınav berbat geçti diyebilirim ama gene de saol :)

baya bir yorgunluk var şu an üstümde, 2 saatimi gereksizce öldürdüm forumda cevap vermekten millete, bu sayfaya da uğramadım, uğradım da tam dikkatle okuyamadım burda yazılanları, biraz kötü yorum yapıp puanımı da kırmışlar biraz ama canları saolsun.

zaten 1 adam puan verse 5 puan ediyo, 5 adam kırsa puanım siliniyo, demekki 5i 1 adam etmiyo demek oluyo :D

bu hafta içi oldukça yoğunum kodlamalarım var bu haftaiçi yapmam gereken, çarşamba da geçtiğimiz cumartesi günü kpss yüzünden giremediğim dersin notlarını alıcam bir yerden, onların telafisi yapamazsam kuru bitiremem, bu kuru bitirip direk başka seviye kursa devam etmem şart.

ama şöyle olabilir, kadıköyde veya beşiktaş civarlarında bulunabilirim şu perşembe cuma veya cumartesi günleri. bakalım yani belli olmaz da tam söz verip de mahcup olmak istemiyorum :)

gerçekten ben de sizi yakın hissettim birer dost gibi, kimi zaman insan burnunun dibindekilerden göremiyor böyle samimiyeti.

@celil.mayaoglu

Celil devenin neresi doğru ki be kardeşim ben puan olayını bile bilmiyordum şimdi senden öğrendim puan olsa ne olur olmasa ne olur :)

Hiç planını programını bozma, işlerin karışık zaten kod yazmak her babayiğidin harcı değildir valla bravo müsait olduğun bir ara buluşuruz Gökhancan müsait olursa gelir sohbet ederiz.

İyi Haftalar

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
@bianchimania

saolasın valla Mehmet, resmen kendime dijital iş yeri merkezimi tasarlıyorum,inşaat gibi resmen.

Kişiye özel odaları belli, denetim ve kontrol merkezleri de belli her şeyi planda hazır, 7-8 ayımı verdim planı tasarlayana kadar.

mimarı mühendisi de, işçisi de, tesisatçısı da tek başına benim,
kendi başıma ev yapıyor gibiyim, kısmetse bu yaz bitireceğim.Kursa gidene kadar kanırta kanırta kasılıyodum yazarken ama şimdi çok şükür burada sohbet eder gibi rahatlıyorum, planlıyorum senaryoyu ama bu sefer de kendi gücüme göre gene gücümün sınırında işler yapmaya karar verdim, tek katlı prefabrik 2 odalı bir yer iken, şimdi en az 4-5 katlı camekan görünümlü adam gibi şirket binası görünümündeymişcesine plan tasarlıyorum :D

somutlaştırmayı çok severim yazarken dikkat etmişsinizdir :), valla bugün dinlenmeye kararlıydım, kafamı dinlendirdim biraz ama yarın iş başı olucak. Malesef ki tekim, çünkü yakın dost bildiğim, zamanında beni evine çağıran bir arkadaşım benden gizli gizli ağzımı da arada bir yoklayarak tasarlamaya çalıştığım web üzerinde çalışan yazılımın veritabanını indirmenin yollarını aramanın derdine düştüğünü fark edince kimseye güvenimin kalmaması normal.Allah'tan ki akıllılık ettim veritabanını çalıştıran yazılım aynı klasörde değildi veritabanıyla ve beni en az kendisi kadar aptal olmam gereken oyununa getiremeyen o daracık beynindeki 2.5 milyar hücre müsvettesinin tamamını tüketse asla bulamaz.

Hal böyleyken ben de işimi tek yaparım ama en azından %100 tek kontrol bende olur, hem kendi yaptığım, hem de sadece ben malımı çok iyi tanımış olacağım için en iyi ben yönetebilirim dedim başladım işte geçtiğimiz ay.
Hatta daha çok memnunum, başkasını da başkasından da bir iş yapmasını beklemeden kendi hızında gitmesi çok harika bir şey.

Bunun gibi 8-9 tane daha var yapmam gereken, bunlar 1 yıl içinde tamamlanırsa o zaman mezun olmadan kısmetse tam istediğim gibi olucak her şey.O zaman da beni bir yıl yolumu uzatmaya zorlayan birtakım şerefsiz hoca bozuntularının da kafalarına gönül rahatlığıyla atabilicem.Hatta öyle ki megafonla suratlarına karşı ana avrat küfür etmek istiyorum bazen delirip.
Kısmet olur belki o günler de belli olmaz hiçbir şey ama hedef gibi gözümün önünden ayıramıyorum, gerçi çok teşekkür edicem hepsine,onlara bu kadar gıcık olmasam bu kadar ciddiyetle sarılmazdım işime.Okumaktan nefret ettiren soğutan bir ortam yüzünden hala acısını çekiyorum.Elbet düzelicek ama her şey.Bunun artık farkındayım ve en büyük riski aldım uzatarak, endişem kalmadı işsiz kalırım korkusunu hissetmiyorum eskisi gibi. Nasılolsa Allah vermiştir herkesin rızkını, bize de koşturmak geliyor arkasından.Benim rızkımı o yüzden kimse alamaz, bellidir yani herkesin olduğu gibi.

neyse yazdıkça canım sıkıldı, ne güzel bunları burada unutup yazıyorum hep bir hevesle. gene öyle olmaya devam etsem sanırım en güzeli.bunlardan uzaklaştırıyo beni bisiklete binip turlar yapmak, bugün de onun rahatlığı ve hevesiyle geldim yazmaya özellikle. Gittiğim yol gene 5.5km ama olsun günaşırı sporum var en azından. İyice kondisyonu artırayım o zaman katılıcam bu arada aklıma da modifiye fikirleri geldi ilerde elimde para olduğunda yapmayı arzuladığım çok güzel bir modifiye. Onu da yarın yazarım artık uykum geldi :)

@gokhancan

az önce tekrar okudum tavsiyeleri de düşündüm zaten istemdışı söylediklerini yapıyorum Gökhancan, ama çabuk yoruluyorum. Erkenden çöküyorum bi kenara ama zamanla fark ediyorum ki tıkanana kadar kat ettiğim yollar uzuyo öncekine göre.

Bu arada kesinlikle öne ve arkaya güzel iş görür ve uzaktan da fark edilir 2 adet far almalıyım, sabah hiç çıkamadım, yani kalkamıyorum sabah erken.Hep akşam çıktım yola. Gündüzün de tadını çıkarmak istiyorum artık ama sıcaklar da tahammül edilir cinsten değil.

@celil.mayaoglu

bende surekli aksam kullanıyorum. Bisikleti bakıma sokma vaktim geldi. cunku tam tamına 450 km yol devirmişim :)) jantlar yamuldu tabi balans lazım, bisikletin amörtisörü tozdan kilitlendi gibi.

yani ben bile bu kadarını yapabileceğimi tahmin etmiyordum. pedal basarken arkadasım dumur içerisinde kalmış. Bacak kasların resmen şişiyor dedi :))

Simdi yokuşları bile Sert viteslerle tırmanıyorum. Kesinlikle de yorgunluk yapmıyor.

çok dik olmadığı sürece hafif viteslerle yokuş tırmanmayın hatta biraz zorlanın.

ortalama 25-20-30 km / sa arası suruş yapabiliyorum.

cok dik yokuşlarda pedalı bayır aşağıda bassam 54 ün uzerinde göremedim. Rüzgar acayip tutuyor. bi müddet sora.

Simdilik gnel kanı böyle iyi bir bakımdan sonra ve gerekli performansı yakaladığımda bir veya en fazla 2 günlük periyotta ortlama 18 saatte istanbul - lüleburgaz arası mesafe yapmayı dusunuyorum. buda yaklaşık olarak 150 km mesafe yapar.

Azimin önünde hiç bir egel duramaz. Celil dostum. Kesinlikle yorulmaktan korkma ve bilsenki ertesi gunu cok ağrılar çekeceksin yinede azimli pedalına bas.

Ağıran kas gelişiyor demektir. Aynı zamanda 1-2 şer gunluk aralıklar ve protein alımındaki artış, kaslarını daha cok guclendirir. Kesinlikle kaslarımız çalışırken gelişemez. Kaslarımız çalışırken yıkılır ama aynı zamanda daha güçlü olarak tekrardan yapılanır.

Antremanlar iki veya 3 türlü oluyor. bir uzun mesafe boş pedal prensibi.

2. Sert pedal uzun mesafe (kasa hacim verme)

3. Yokuş antremanları. Sert ve boş pedallı olmak uzere.

performansınızın artması için dinlenmek ve beslenmek en az da sürüş kadar önemlidir.

saygılar.

@gokhancan

2gün önce bakıma verdim bisikleti, amotisörü yağladı adam ama fazla yumuşak geldi, sevmedim, yerinde olsam döktürmem yağ falan.Özliyceksin, ön dişliyi kaldırıma çarptım inerken, aşırı yumuşak oldu bu sefer, 2. bakıma girdi bisiklet, yalnız bir endişem var göbek değişmek durumunda olabilir. Çok kaldırım inip çıkıyorum bisikletle, bi de arka vitesten cırcır böceği gibi ses geliyodu pedal çevirirken, önden ufak bi ayar yaptı vites kolundan o da gitti.

Zamanı gelsin maddi imkanları denk getirirsem yükselticem komple bisikleti aylar sonra. Göbek kesinlikle değişicek, usta hasar vericek falan diyo ama kendime de güveniyorum sağlam bakarım diye.

Yalnız olay süper Gökhancan, para vermedim hiç servise, bakıma. Fatura gibi o defterden sayfa kestirip içini doldurup verdim, parasını salcano veriyo bakımının.Ayda bir gidip böyle bakıma götürücem böylece. Ben de mutlu usta da mutlu, bıraktım bisikleti 1-2 saat dolandım kadıköyde, alışverişimi yaptım sırt çantama doldurdum her şeyi vardım eve ara ara dinlenerek. 10km yol aldım ama baya yokuşlu bizim buralar.Eğimi çok fazla özellikle.

Bu arada kadans(cadence) ölçen km saatini al bence de sen, çünkü daha faydalıymış o dediğin.Okudum bir yerde.

@celil.mayaoglu

Hocam bi hafta sonu beraber bi sürüş yapalım. Sizi fazla yormicak bi mesafede akabinde güzel bir muhabbet eder çay kahve içeriz. Ben sizin için karşı tarafa geçerim, benim için hiç problem olmaz hemde akabinde super olur. Karşı yakada bisiklet kullanmanın avrupa yakasından daha kolay olacağına inanıyorum. cunku yollar daha elverişli ve trafikte araç sürücüleri daha saygılı olacaktır diye dusunuyorum.

saygılar.

salcano astroyla ilgili yazdıklarınla beraber burada yazıyorum cevabını Gökhancan :)

tüm söylediklerin konusunda aynen haklısın da işlerim var burda haftasonu ağırlıklı çalışıyorum mecburen, haftaiçi aslında daha rahatım Gökhancan, önümdeki 2-3 haftadan sonra zaten uygun zamanım olucak istanbuldan ayrılmadan önce haftasonları da.

Bu arada burada sele borusunu masaya yatırıyorum arkadaşlar, çok kısa olduğundan benim giib şikayet eden var mı?

Ben rahat süremiyorum en tepeye çıkarınca ama riski var bu sefer, kadroya zarar verip kırabilir ağzını.Alüminyum çünkü kadro, sele borusu ama çok sağlam ve çok güzel, keşke 10cm daha uzun olsaydı.

http://img375.imageshack.us/img375/3393/s5001612xs7.jpg
By (link)

Bu arada sele borusu sıkıntısı var bende, çok kısa ya, 20cm.

Bisikletçilerin bazılarına gittim; yaklaşık 40milyon parayı sırf boyalı süslü motifi güzel diye işleviz metal parçasına vermek istemiyorum açıkçası. Bendekiyle aynı kalınlığa sahip 2. el bulabilirsem ya da uygun fiyata bakıcam bisikletçilere uğrayıp, hatta bisikletle geçebilirim zamanı geldiğinde. En az 30-35cm arası yüksekliği olsa mükemmel olurdu, benim gibi boy sıkıntısı çeken varsa tavsiye etmiyorum açıkçası çok yükseltmeyi seleyi.

Bunu değiştirdim diye ille de sele kelepçesi almak zorunda mıyım? fikri olan var mı? ona da ayrı para vermek istemyorum açıkçası.

Ayrıca altına baktım selenin, markası da varmış: "iberoselle"
web sayfasına da baktım portekizce ve ingilizce arayüze sahip, ve şu ortaya çıkıyo, portekiz malı avrupada üretilen sele markası, yılda 3milyon sele üretimi gerçekleştiriyormuş sayfasından çevirdiğimden elde edilen sonuca göre.

Dandirik fasonların ellerindeki ucuz formül markalardan olmayan bir parçası var en azından :)

@passkeygeotec sherpa modeli bisikletler var fitaı 330ytl 430ytl ye geotec fun çok rahat biisklet veya çok konforlu ve dayanıklı olmasını istiyorsanız scott aspect 610ytl karar sizin

Geri