Scudo Sports

ng 650 düşünüyorum ne dersiniz?

@sessiz_dj

Öncelikle yardımlarınız için tesekkür ederim. 1.70 boyundayım Salcano ng650 almaya karar verdim.

Fakat su an için Extreme ve doğa gezileri yapmak için uygun olmadıgımı ve bu tarz faaliyetleri ilerleyen zamanlarda dusunuyorum. Öncelikle hızlı bir biçimde bisikletsiz geçen gunlerin acısını cıkartmak istiyorum. :) ve birazda ustalaşabilmek tabiki.

Salcano ng650 170 boyundaki biri için uygun deilmidir.

zorluk çekebilirmiyim?

saygılar

Scudo
155 - 165 35 - 38 cm 14 - 15 "
165 - 170 38 - 41 cm 15 - 16 "
170 - 175 41 - 43 cm 16 - 17 "
175 - 180 43 - 46 cm 17 - 18 "
180 - 185 46 - 48 cm 18 - 19 "
185 - 190 48 - 53 cm 19 - 21 "
190 - 195 53 - 56 cm 21 - 22 "
195 - 200 56 - 58 cm 22 - 23 "

Boyunuza göre alacağınız bisikletin olması gereken kadro boyları cm ve inç(") olarak gösterilmiştir.Kırmızı olan boyunuz, yeşil olan cm cinsinden kadro boyu, siyah inç cinsinden kadro boyudur kafanız karışmasın diye açıklayayım dedim.

(link)

@gokhancan

valla bilmiyorum üstad orasını ben de, seninle aynı boyda olup da rahatım diyen var ama herkes aynı değil, bence yakından görüp dene bisikleti, satıcılar izin verirler genelde.Yani sürmek için değil, üstünde durduğunda rahatlığını anlaman için.

gerçi kadro boyu 17.5" falan yazıyla ama sürmesine çok rahat sürersin bisikleti de, bisikletin o ng650 yazan demiri apış arandan 4-5cm aşağıda olmalı ki ara sıra bisikletin üstündeyken ayakların yere basarken durduğun zaman bisikletin üstünde zorluk çıkmasın senin için.

@celil.mayaoglu

Tesekkürler soylediklerinizi dikkatle okudum. Bu hafta sonu kesinlikle bisikleti alıyorum. Kredi kartı hesap kesim tarihi olmasa hemen gidip alıcam. Ne kadar zormuş ya beklemek. 3 gun daha beklemem gerekiyor ama resmen yolda bir bisikletli görsem içim gidiyor. Kesinlikle bu gon 3 gun tam bir işkenceye dönüşecek.

@celil.mayaoglu

celil kardeş senin isiklet gelmedimi daha merak ettim ,ben 2-3 gündür yoktum forumda,senin görüşlerinide merak ediyorum.Bu arada kullanmaya başladıkça sele borusunun kısa olduğunun farkına varmaya başladım, en son dibine kadar çıkardım hafta sonu, yüksekte daha bi keyifli sürülüyormuş :) acemilik işte napcan, bunun daha uzun olan borularının fiyatı ne civardadır acep bilginiz varmı.Birde gene acemiliğime verin çok uzun süreli kullandığım zaman yani hiç durmadan 10-15 km civarı ellerim ve parmaklarımda uyuşma oluyor bunu sebebi nedir acaba,yada normalmidir merak ettim.

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
@westblood

bisikletinden memnunmusun. bende en az gunde 30 km yol gitmeyi dusunuyorumda.

Geldi sonunda benim efsane!!

Nereden başlayacağımı uzun uzun düşündükten sonra başladım şimdiden yazmaya güncemi ;)

Bisikleti geçen hafta 5 haziranda sipariş ettim bisikletcim.com'dan. İstanbulu baya dolandıktan sonra sezon geldi diye fiyatlarda uçuş fark ettim ve aynı malı biraz daha geç alırım dedim siparişi verdim, kargosuyla beraber 282ytlye mal ettim bisikleti bu arada. Kargosu herşeyi peşin ödendi yani.

Yalnız malı burdan aldım, malım da bu deyip de sonuna kadar övemeyeceğim.resmen kumar oynadım risk alırken.Okuduğunuzda beni anlayacaksınız hatta gülebilirsiniz de düştüğüm durumları anlattığımda.benim bile gülesim geliyo.

İçine düştüğüm resmen yılan hikayesi gibiydi, satın aldığım bisikletçiye siparişi verirken kargoyu PTT seçtim. Seçmez olsaydım

1. Sevk Edildi SİVAS / PİM ANKARA / PİM VASITA, 219017 06/06/2008 17:59:41
2. Sevk Edildi İSTANBUL / 150.YIL PİM İSTANBUL / 150.YIL PİM, 206417 09/06/2008 08:11:50
3. Dağıtıcıya Teslim Edildi, İSTANBUL / 150.YIL PİM, C18 09/06/2008 14:17:54

sipariş takibinde, böyle bir liste hakim, 3gün geçti, pazartesi istanbula vardığını öğrenir öğrenmez havalara uçtum. Hatta evim pttye çok yakın diye gidip göriyim de dedim, gittim, içerdekiler yarın gelir eline bu daha 2de varmış buraya dediler

neyse ertesi gün oldu bütün gün akşama kadar evdeyim, mal sivastan geliyo, bi arıza çıksa hemen iptal edip siparişi kabul etmediğimi beyan edicem yoksa ya hani, dayanamadım saat akşam 5te pttye girdim, saat 6,7 ben hala ptt binasının içindeyim. Mesele de şu, ptt anadolu yakası 2ye ayrılıyomuş yeterli alan yokmuş diye, yani aypim 2ye ayrıldı, biri kadıköy bölgesi diğeri de üsküdar bölgesi diye.Tek dağıtım varmış önceden, tamamı da içerenköydeki pttdeymiş,

neyse bir sürü adamın yanına gittim dün, beni içerenköye gönderdiler. Üşenmeden atladım otobüse gittim e5ten, indim yakında yürüm de, girdim kocaman alana sahip ptt genel müdürlük işte, içerde kolideki adamlara sordum, adamlar koliyi acıbademe gönderdik deyince şaşkına döndüm. Bir de arada sohbet geçti, şu shopping tv de dolandırıcılıklar olmuş, ambarı gezerken bir sürü de kolileri vardı. ordaki adamların söylediği şeyler oldukça endişeye soktu beni kısaca, acaba benim de başıma geldi mi diye de defalarca düşündüm.Ve tövbeliyim bir daha bundan sonra asla hiçbir şeyi uzaktan kredi kartı siparişi verip de almıycam.Neyse oradaki kolide çalışan adamlar acıbademdeki çalışanlardan isim verdi saolsun, bugün gittim yine saat 12.30da çıktım.

Bu arada sabah kargo takip numaramı girdim pttnin sayfasından;

2. Sevk Edildi İSTANBUL / 150.YIL PİM İSTANBUL / 150.YIL PİM, 206417 09/06/2008 08:11:50
4. Dağıtıcıya Teslim Edildi, İSTANBUL / 150.YIL PİM, C18 10/06/2008 16:22:00
5. Teslim Edildi 11/06/2008 16:49:26 (daha yoktu o henüz)

Vardığımda öğlen paydosuymuş, orada bir amca gel dedi bi çay iç benle dedi, memurlarla 1-2 saat vakit geçirip sohbet ettim, shopping tv muhabbeti orada da vardı.Mesele şu kredi kartı numarası ve şifresini asla ama asla banka görevlisi dahil kimseye verilmemesi gerektiğini bilinci herkese aktarılamadığından telefonla alıyolarmış telemarketin dedikleri olay işte o olsa gerek, bir sürü dolandırıcı yakalanmış diyorlar.

Her neyse paydos bittiiii, gitmem gereken kişilere gittim, üsküdar dağıtıma gönderdiler, kocaman bir ambar içerisi, şefi geldi yardım etti.Bir odaya götürdü, bu oda büyük kolilerin olduğu odaymış, girer girmez gördüm koliyi, salcano yazıyo üstünde, adım yazıyo üstünde tamam bu işte dedim, kimliğimi çıkardım kağıt imzalamadan önce de kıza sordum; bu koliyi açıp bakıcam eğer bir sorun olursa bunu kabul etmeyebilirim dimi dediğimde yanıt olumsuzdu(cümlesi aklımda yok şu an) benim başım belaya girebilir dedi, ben sorumluluğu alırım dedim, bu bisiklet uzaktan geliyo dedim bi kırık ya da bozukluk varsa içim içimi kemirdi.Kağıdı imzaladım, çıkardım koliyi ve çıkarmadan önce pttdeki hali işte

http://img294.imageshack.us/img294/8522/salcano678te1.jpg

Valla oradaki adamlardan biri yardım etti gitti araba getirdi bana rahat taşıyım diye o bantlardan tutuyodum, koli kocağıma fazlaydı ama Allahtan da hafifti, yemin ediyorum aklıma gelseydi resmini çekerdim ama kolinin ağırlığı yazıyodu üstünde, 16küsürlü bişeydi.Aklıma gelseydi o an çekerdim ama o dakika sadece bisikleti bulabildiğime şükretmekle meşguldüm aklım.

http://img141.imageshack.us/img141/8694/salcano679ru6.jpg
(link)

Pttnin önüne yürüyüp oradan taksiyle servise götürmeye karar verdim, 2 taksi çevirdim birinci gelene gıcık oldum, yerinden kalkmadı bile koliyi koymaya çalışırken gözlükler gözünde ağzında vıcık vıcık sakızla bakıyo öyle, 1-2cm fazlalık yüzünden olmadı taksisine, adama da canın saolsun neyse vaktini aldım dedim yolladım, başka bi taksici geldi, toyota corolla taksiler daha geniş diye çevirdim önceki albeaydı. Bunda da denedik aynı sonuç çıktı bu adam da yardım etti Allah razı olsun ön koltugu büktü de öyle koyabildik, ben de ön koltukta kolinin bana bıraktığı azcık alanı kullanarak yola çıktık hemen götürdü saolsun da, kadıköydeki bisikletçiyi de aramıştım, anlaşmıştım kadıköy salı pazarının içinde.Zaten orda Cenix,Salcano,bianchi,ümit,cembio.. neredeyse tüm markaların servisi adam orda.Motor işlerine de bakıyo yandaki dükkanda.

Öve öve bitiremedi bisikleti, kaça aldığımı sordu, ben de söyleyince şaşkına döndü,süper dedi.Adam yetkili servisi, bana şunu dedi; eğer ki ürün bozuksa Salcano kendisine parça da vermiş, başkalarına vermiyorum dedi, eğer ki bozuk ya da kırık varsa değişebiliyo garanti kapsamında ücretsiz olarak. Garantisi ve bakım ve teknik servisi olmayan bisikletler onlar dedi o meşhur bisiklet markaları için ayrıca.Aklıma o kazık yiyen arkadaşım geldi, onu da bu foruma davet ettim gecen gün üye yapmaya çalışıyorum onu.

Ustanındaki adam monte etti tek başına 4-5 dakikada iş bitti yani.Kadıköydeki salı pazarının orda turladım (salı günleri dışında boş bir otopark oluyo.) test ettim sürüşü 10-15dk, bir de alışık olmadığımdan trafiğe ufak alıştırmalar yaptım. Adam saolsun gitti vites koruması da taktı, önceki resimlere iyi bakın, orada shimano yazan vites kutusu görünüyo kolinin dışında delik açılmış, biraz yamulma olmuş, düzelttiler, kırılabilirdi dediler kargoyla gelmesi esnasında.

ve Salcanom çıktı podyumuna :)

http://img141.imageshack.us/img141/1192/salcano680so4.jpg

http://img186.imageshack.us/img186/2637/salcano681wi2.jpg
(link) http://img294.imageshack.us/img294/8893/salcano682kg8.jpg
(link)

Adamdan kilit aldım saolsun carrefourda 25milyona bulduğum kilitten aldım 15e, bi de vites koruması taktı saolsun 5milyona. Çocukluğumda da ona götürürdüm adam aynı adam, işi büyütmüş baya motor servisi de yapıyo gerçekten çok tatmin oldum aldığım bisikletten. Bu fiyata bundan iyi bisiklet olmaz asla.Garantisinin olması oldukça tatmin edici oldu.

Bu arada benim salcano koliden gümüş-siyah çıktı resimde fark etmişsnizdir. mavi bekliyodum ama çok hoşuma gitti, hele hele sürerken. yansımalara bakıyorum resmen boyuma da tam uyan bir bisiklet fakat sele borusu birkaç cm kısa, mecburen değişicek, fazla yükseltmemek lazım, en az 4-5cm içeri gömüleli yoksa boru yamulur öyle elimde kalır.

http://img294.imageshack.us/img294/5072/s5001575ie5.jpg
(link)

Oradan süre süre acıbademe varabildim.4 senedir geçen ayki halı saha maçım ve ondan önceki sahil koşusuna kadar hiç spor yapmamış, sigarayı 5 ay önce daha yeni yeni bırakmış kolesterol riski altında biri olarak ilk molamı verene kadar nefes nefese kaldım, gerçekten vücudun yorulduğunu fark edince mutlu oldum gerçekten koşmak, yüzmek, futbol oynamak, basket, voleybol oynamak gibi sayabileceğimiz sporların arasında sayılabilecek bir spor, insanı güçlendiren, rahatlatan bir spor. İlk molamı da verdim büfede patso yiyerek enerji depolamak ve yakmak üzere :p

http://img229.imageshack.us/img229/4364/salcano683zj7.jpg

http://img380.imageshack.us/img380/1527/salcano684el8.jpg

Evime sağlıcakla vardım, yorgunluk hissetmiyorum yalnız trafiğe alışık olmadığımdan biraz ürkütücü geldi gürültü.

Test ettiğim kadarıyla süspansiyon harikaydı, yani kaldırımdan inerken yola doğru ön lastik taş gibi şişkin olmamak kaydıyla ideal hava basıncıyla oldukça rahatlatıcı inişler yapıyordum. Arka lastik taş gibi şişirittim diye de pişman oldum.Valla 270 milyon verip de alüminyum gövdeli, garantili, oldukça servis ağına sahip, çok hafif bir bisiklet almaktan bahsediyorum.

westblood arkadaşımız başka bir siteden aldı, ben de burdan aldım, açıkçası çok iyi davrandı benim satıcım. hepsiburada.com'u tercih etmemenin en köklü sebebi, bilişim suçlarının şu sıralar revçata oluşu, yani oradaki üyeliğimde kayıtlı kredi kartım var zaten ama taksit imkanı seçeneğini kaldırdı, ikinci kredi kartıma oldukça süper imkanlar sağlıyo ama 2. kredi kartımı kaydettirmek istemedim. Çünkü orayla daha önce yaptığım sorunlu alışverişten sonra üyeliğimi veritabanlarından silmelerini istedim, bu benim en doğal ve yasal hakkım ama kabul etmediler, mümkünse bir daha hiçbir web adresinden asla alışveriş yapamayacağım.. Bu stres çekilir cinsten değil, 3gündür bisiklet istanbulda, 3gündür koşturup durdum, bugün almasam yarın gelicekti dediler.

Onlar da haklı, ptt yeni taşınıyo o zamana denk geldi yani.

Bisiklet kilidi de selemin altına yerleştirdim, yay gibi kilit, zorlandım yerleştirmede ama taktiği çözdüm o an.Sağlamca en ortadan taktım seleye.

Yama seti, pompa, km saati, sırt çantası alıcam yanında kask da düşünüyorum hatta diycem ama yolda kaldırımda ya da yolun en tenha kuytusunda sürdüm habire bisikleti, en fazla tamirciye kadar giderim zaten. Yalnız yokuş aşağı frenler acayip hassas olduğundan arka kalkabiliyo hemen. Ben de alışık değilim bisiklete henüz ama çok rahat. Selesi de değişmiş, önceki versiyonunda rahatsızlık verdiğinden değiştirmek zorunda kalmışlar hep. Yeni modelin selesi rahat yani.Bir de vites rahat ama ben mandallılara alışık olduğumdan sürekli yanlışlıkla vites değiştiriyorum elimde olmadan.

Bisikletin kendisi tam not benden ama satıcılar ve satıcıların anlaştığı kargo şirketleri konusunda da titiz olun, bir de garantisiz bisiklet size asla bozulmayacağının garantisini vermeyeceğinden birkaç kez daha düşünün.

Bir de dikkat ettim, bisikletin vidalarından ve sele borusundan başka hiçbir yerde demir yok yani.Eski castello'm tamamen demirdi.Yazlıkta onunla, istanbulda Salcano'yla yola devam :) 2 bisikletim oldu, iyi ki de eskiyi atmadım.

İnternet sayfalarında hep mavi görürsünüz, buyrun benden size siyah salcano ng 650....

http://img229.imageshack.us/img229/7539/s5001574kf4.jpg

http://img380.imageshack.us/img380/5281/s5001581cg7.jpg

Alan herkese hayırlı olsun...Çok kötülerler ya bu bisikleti,bu bisiklet sayesinde kendi bisikletlerini pazarlayabiliyorlar sürekli defalarca kusurunu bulup. Garantisini vermezler ama dünyayı onlar yaratmış sanki..

Bu da sipariş takibim :) eve varır varmaz baktım hemen geçmişler,

4. Dağıtıcıya Teslim Edildi, İSTANBUL / 150.YIL PİM, C18 10/06/2008 16:22:00
5. Teslim Edildi 11/06/2008 16:49:26

Bisikletin elinize nasıl ulaşabileceği ihtimalleri konusunda detaylı bilgi vermek istedim açıkçası.Karşınıza çıkabilecek problemleri de göz önünde bulundurun, bence bizzat görüp alın derim hatta, bu son alışverişim zaten internetten.Allah korusun kırık bozuk ya da yanlışlıkla başka bisiklet gelse geri göndermelerle uzak şehirlere, çok uğraşan oluyo(sadece bisiklet değil)

İşte buyrun internette ilk ve tek olarak siyah salcano ng 650 bende :) :p

@westblood

Önce bizdeki sele borusunun çapını bilmemiz lazım, ben bi tane gördüm çok güzel sele borusu, bir ara şu bisikletini satanlar parça parça bırakıyo ucuza, 10milyona bırakan oluyodu bir ara da ölçmemiz lazım.

Valla elcikler benim de elimi sızlattı daha ilk binişimde eve dönerken. O bence vitesin stilinden kaynaklanıyo, ben mandallı vites kullanıyorum genelde yazlıkta, bunda motosiklete gaz verir gibi ileri geri çeviriyosun, bi de yüzeyi çok pürüzlü ve sert, sıcaktayken elin de yapışınca olası ben buna bağlıyorum.

Alacaklarım arasına polisport çamurlukla, eldiveni de ekliycem sanırım, ellerim şimdiden rahatsız oldu. Bak sen yazmasan aklıma gelmiycekti. (bu arada sabırsızlıkla bekliyorum yorumlarınızı önceki paylaşımım için de arkadaşlar..)

• Beğen
Tepkiler: sessiz_dj
Celil Bey bisikletiniz hayırlı olsun. Biz geçen ay eşim için maltepede bir bisikletçiden aldık NG650 yi. Peşin ödedik ve 250 ytl ye anlaştık bisikletçi ile.
Gerçekten fiyatına göre oldukça güzel ve iş görür bir bisiklet.
Değiştirmeyi düşündüğüm birkaç parçası var:
1-Ön maşa sanırım alüminyum değil. Dolayısıyla param çok gelirse daha iyi birşey ile değiştirebilirim.
2-Ön tekerlek göbeği mandallı değil. Bu da değişebilir.
3-lastikleri asfalta daha uygun birşeyle değiştirmek.

Sele borusunun kısa oluşu zaten bilinen bir unsur.

Bunlar dışında şehiriçi kullanım için fazlasıyla yeterli.

Tekrar hayırlı olsun,

siyah renk te oldukça güzelmiş.

• Beğen
@lordarren

inşallah, cümlemize. çok teşekkür ederim ayrıca..
bence sele borusu hariç olmaya da bilir, şahsen zoom'u çocukluğumdan biliyorum.uyduruk marka sayılmaz. Göbekler arıza verebilir belki bilmiyorum ama bende çıkacağını sanmıyorum.(hoplamayı,kaldırıma burun vurmayı sevmem pek mecbur kalmadıkça)lastikler sadece düz asfalt yolda kullanılıcaksa ideal olabilir yol lastiği, ben kendim için düşünmem şahsen mahalle aralarından geçiyorum mecburen eve kadar çok engebeli yol var, bu sefer de çabuk patlar lastik. diken çivi cam gibi kesici ve delici parçalardan çabuk etkilenir bence.dengeyi de bozar dümdüz yüzeyli lastik.Sele borusu 2-3cm daha uzun olsa iyi olurdu gerçekten.valla şimdilik her şey güzel görünüyo bende yine de.

@gokhancan

ben bisikletimden çok memnunum,bu paraya bu özelliklerde alınabilecek en iyi bisiklet bence,forumda yazdığı gibi alüminyum olması bisikleti oldukça hafif hale getirmiş,vitesler shimano,zoom maşa var, beni ençok ilgilendiren selesi oldukça rahat :) frenler de şu ana kadar beni mahçup etmedi,zaten celil kardeşim yeteri kadar ayrıntılı bilgiyi vermiş,ellerine sağlık. İnanın düşünmeden alın diyeceğim kadar tatmin edici bi ürün.

• Beğen
@westblood

bu arada sele borusunun demirinde yazı var kabartmalı, minimum insertion yazıyo yanında da yukarı ok var, üstte çizgi çizgi belirti yerleri var boruda.o çizgi sınır oluyo demek ki, sanırım güzel bi sele borusu bakmak gerekebilicek ama, ben biraz 2-3cm daha çıkarttım dayanamayıp.

Gerçi yazlıktaki 14yıllık castellom, tabi 9 yaşındaydım alındığında, 24jant :D onu kullanmakta da zorlanmazdım bile, ama gittiğimde onun da eşgalini alıp burda yayınlıyım :p

sanırım bi süre böyle idare ederim. ağrım zorluğum yok henüz. sadece kollarımda eklem yerlerim ağır kaldırmaya alışmadığından hamladı.

@celil.mayaoglu

siz böyle bisikletle ilgili yazılar yayınladıkça, cumartesi gununun gelmesini iple çekiyorum.

valla deliricem bu kadar şansızlık mı olur. Kredi kartı hesap kesin taihi gelmedi.

neyse esas konuya geçelim simdi.

Hangi spor dalı olursa olsun o spor dalında başarıya ulaşmak için en önemlisi kondüsyonumuzu arttırmak ve beslenmemize muntaz bir şekilde dikkat etmektir.

Sizin bahsettiğiniz ufak tefek ağrılar buyuk ihtimalle beslenmenizde yapacağınız değişiklerle gun ve gun bunyenizin güçlenerek ağrı olsa dahi mükemmel bir performans ile dayanıklığınızın artmasına olanak verecektir.

Nedir bu işin sırrı hemen paylaşayım. Aslında bu konuyu beslenme konusunda açmayı dusunuyordum ama buradan ufaktan baslamayı dusunuyorum.

Bu gun insan vücudunun yüzde 65 civarı i su ile kaplı geri kalan kısım yağ kas ve kemiklerden oluşuyor.

performansınızın mukemmel derecelere gelmesi için yapmanız gereken yağ alımını sınırlayarak basit karbonhidratlardan arındırılmış kompleks karbonhidrat ağırlıklı protein ihtiyacınıza göre gunluk protein alımını arttırmaktır.

vücudumuz için iki türlü enerji kaynağı oldugunu unutmayalım.

Yağlar en kaliteli enerji kaynakları 1 gramında 9 kalori olmakla beraber vücudumuzda depolananırlar.

Bu depolanmanın amacı vücudumuzu olası kaza ve daha sonra oluşabilecek olan besinsiz kalma yani kıtlık durumlarında vücudumuzu idame etmemizi sağlamaktır.

Karbonhidratlar ise vücudumuzun en öncelikle tercih ettiği enerji kaynağıdır.

1 gram karbonhidrat 4 kalori enerji sağlar.

Sporcuların ve hatta normal insanların tercih etmesi gereken enerji kaynağı karbonhidratlardır.

Özellikle sabah kahvaltılarında kesinlikle karbonhidrat ağarlıklı beslenmeniz gerekir.

Proteinler ise vücudumuzda bulunan kasların onarılması, yeniden yapılanması gelişmesi için gereklidir. 20 çeşit protein amino asidi vardır ve vücut bunlardan 12 tanesini üretir. sporcuların biraz daha yuksek protein ihtiyacı bulunur.

orneğin normal bir insan gunluk kendi ağırlıgı kadar proteine ihtiyac duyarken, bir sporcu kendi ağırlınıgın bir buçuk katı veya iki katı proteine ihtiyac duyar.

Mineraller ve vitaminler. Spor ile ilgilenen şahısların daha cok bunyesinde bulunması gerekir. Özellikle terleme esnasında vücudumuzdan aşırı miktarda sodyum eksikmektedir.

mesela sporun arkasından evvela maldoteksin alımı olmalı. Butun sporcuların powerade ve iso star gibi ürünleri tercih etmesi içeriğinde bulunan maltoteksin açısındandır. Maltodeksin vücutta boşalan glikojen depolarını hızlı bir biçimde doldurmayı sağlar. bunun yanında vücuttan atılan suyu her zaman yerine koymalısınız.

Suyun azalması demek performansın düşmesi ile aynı orantıdadır. Ama kesinlikle bir litre suyu bir anda içmek tuvalete gidip gelmekten baska yarar sağlamaz. Bir teknik te Suyu çiğnemek diye tabir edilir. Yani gün içerisinde azar azar su almak. Burada gunluk su ihtiyacımızın yuzde 70 kadar kısmını normal sudan yüzde 10 luk kısmını maden suyundan yüzde 20 kadar kısmını ise vücudumuza giren besinlerin işlenmesi esnasında cıkarken kazanırız.

Size önerilerim devam edecek.

ama kesinlikle şeker alımınızı yağ alımınızı sınırlayarak kompleks karbonhidratlar ve protein alımını arttırırsanız. performansınız mukemmel oranda yükselir.

Bu arada yağ alımıda margarinden ayçiçek yağından değilde. Zeytinyağı ve Fındık yağından sağlamanız daha sağlıklı olacaktır.

Bisikletimi almayı sabırsızlıkla bekliyorum surada 1 gun kaldı ve ben delirecem nerdeyse:)

Bisikletimi aldıgımda yapmak istediğim şöyle bayrampaşadan bir belgrat yapıp geri gelmek :))

Bu arada beslenme ile ilgili buyuk detaylara daha sonra gireceğim ve bu konuları beslenme kısmında paylaşmaya devam edeceğim.

saygılar.

paylaşım güzel olmuş saolun da, dikkat ederseniz web sayfasının hiyerarşisine göre bakılırsa

Bisiklet Forum - Dünya`nın En Büyük Türkçe Bisiklet Forumu > Markalara Göre Bisikletler > Markaya Göre Destek Hattı.. > SALCANO

klasör mantığı gibi markaya göre destek hattı bölümü içinde salcanoya ait olan kısımda kondisyondan bahsediyorsunuz. Eminim ki yararlı ama bunu anasayfaya girdiğinizde Sağlık-Antrenman-Beslenme bölümünde paylaşmanız daha uygun olur. Çünkü burada başlığın amacı markalar ve özellikleri hakkında yorumlar ve kritikler yapılıyor görüyorsunuz ki. Benim de başıma talihsizlikler geldi malumunuz.Bu başlığın daha evvelki kısımlarında da daha evvel kredi kartı sorunum yüzünden alamamıştım ilkten sizin gibi bekledim, hatta yetmedi gittim 2. kredi kartına başvurdum ama kullanmaya gerek kalmadı, şansım döndü 1. kartımın borcunu temizledim,piyasaya daldığımda almak istediğim bisiklet 340ytl dendi. Sinirlerim yerinden oynadı, gittim internetten aldım başıma gelmedik olay kalmadı. alan alır karışamam ama ben tövbeliyim almamaya.(komedi gibi, tiyatrosu iyi oynanır bunun fıkra sanki)

Gerçi bakın burda bir arkadaş bahsetti maltepede 250ytlye de peşin bulmuş.Onlar da memnunlar yorumunu okuduğum kadarıyla.

@celil.mayaoglu

ya da rahat ol sen kafan göre yaz sen üstad.samimi olduklarım hep burda yazıyo ben de buraya yazıyorum dönüp durup.dilerim en kısa zamanda alırsın bisikletini.halini iyi anlıyorum, sıkıntını da, pişman olmayacaksın kısaca.
ya arkadaşlar aranızda benim gibi bisikleti kullandıktan sonra elleri tahriş olan var mı? sızlıyo şu an avuçlarım su toplamış gibi. Eldiven almak zorunda kalıcam sanırım daha dün ilk sürüşümde başladı, bu böyle olmıycak, aksesuar alışverişine çıkarım bu hafta muhtemelen.

Bu arada çift süspansiyonlu bisikletleri de merak ediyorum (ng700 falan)bir de onları tatmak isterdim, neden derseniz eğer meselem şu, kaldırımlar yamuk yumuk olduğundan,çarpık olduğundan mecburen yola inerken öndeki süspansiyon rahatlatıyo inişimi, ama arka teker inerken sanki yanlışlıkla dilimi ısırıcam kazara. (espri babında söyledim; yani ağzım açık dolaşmıyorum :) ) Çok fena sarsılıyorum, ön tekerle inişimdeki rahatlığı arka tekerde bulamıyorum,çok fena ses çıkıyo inerken gerçi arka lastiği de taş gibi şişirdim muhtemelen de ondandır, bir de bende sorun var sanırım, ben bu hafif bisikletle hız yapamıyorum. Önceki hi-ten süper götürüyodu beni yokuş aşağı inerken jilet gibi, ama bunda yokuş aşağı inerken bile pedal kasıyorum hala, bir de ilk 7 vites kuş gibi oluyo çevirsem nafile, artık 10lara, 12lere çıkıyor vites ama sanırım bende sorun var :D yelken gibi rüzgarı kesiyorum heralde, kilom çok çünkü, 86 kiloyum 1.79a oranla. hi-ten olsa düşünün en az 16kg bisiklet + ben 86kg, yokuş aşağı da süper inerim artık, dönüşü var tabi bir de bu yokuşun,

önceki bisikletimle %30unu bile tırmanamadığım en az eğimi 40-45derece olan bir yokuşun %70ini çıktım diyebilirim ama bir daha denemem, adamı kalpten götürür o rampa zaten, bi de arnavut kaldırımı mı ne diyolar onun zemininde kullanılan küp şeklindeki bloklara öyle bi yokuş işte.İnecek babayiğit tanımıyorum. Açı olarak, yükseklik olarak rakamla sayıyla ben daha fazla indim diyeni çıkar şimdi şakasına diyorum tabi de olmasın zaten :) de, bizzat gelsin insin o zaman bu yokuşu diyorum sadece peşin peşin :D, yani şundan diyorum, yokuş düz yokuş değil, bazı yerlerde kesin diyorum eğimi 50dereceyi aşıyo, takla atması garanti.Bizim burda öyle 2 yokuş var.Takla atmadan inebilirse ayakta alkışlarım kısaca.Frensiz inmesi lazım, o da yürek ister harbi :D ama bu tip ucuz delikanlılıklara da gerek yok yani aşağıdan da saniyede bir araba çıkar son süratle hızını alıp da yokuşta kalmaması için mecburen, ana caddeye çıkan yokuş oluyo zaten.

Normalde yokuşları inerken 2freni de sıkarım, önceden kalma alışkanlığımdır bu, ön freni hafif sıkarım, arka biraz daha serttir, hissederim zaten frenleri sıkarken dengeyi. Hafif hafif yaşlı amcalar gibi sakin inmeyi tercih ederim. Bir de alüminyum gerçekten çok hafif olduğundan, bazı yokuşları bisikletle yürüyerek iniyorum, ama freni sıksam tekerler kayıyo. Durduramıyorum elimde olmadan hızlanıyorum bisikletle beraber koşmak üzere oluyorum. Eski hi-tenlerde(şimdiki hi-tenler dandik şimdiyi demiyorum), bisikletten inip de yokuş aşağı inince arka freni hafif sıkarak inerken sorun olmuyodu çünkü lastiklerin üstünde tam bi ağırlık vardı ve fren sıkarken istediğim gibi duruyodu, sanırım alışıcam ona zamanla :) deyin ki bisikletle in yokuşu, ben inemem bu kiloyla bi yere :D

Ben eski hi-tenciyim, ara sıra arıycam eski bisikletimi çelik de olsa istanbuldayken, bana iyi dayanırdı, hala da dayanır eminim.90lı yıllarda Türkiye'ye yurtdışından direk gelen o Castello ve Bianchiler on numaraydı.En gözde bisikletlerdi.Avenger, Antitracer(bendeki), Pilot,Dominator, Terminator vardı hatırladığım modellerdi Castello'nun.

Eski eşyalara bakın sırf demirdi çoğu şey, şimdi arasanız demiri bulamazsınız. Elektronik eşyalarda da özellikle öyleydi, ağırdı ama o zamanki eskiler de şimdiden daha uzun ömürlü ve sağlamdı, kısacası 1. kaliteydi.

Şimdiki bisikletim salcanomda vidaları, pedalı bi de sele borusu hariç demir bırakmamışlar bisiklette, ben hiç alışık değilim gerçekten buna ama bakarız artık, diyorlardı ya ağır bisiklet usandırır kendisinden,benimkinden usanmadım , :ci:m vardı o zaman, nefesim kesiliyo hala o yüzden kaldırımda oturup dinleniyorum mecburen ara sıra. Eskiden günde 1.5 paket sigara tüketen biriydim, acısını çekiyorum hala.

Bunlar belki fazla ayrıntı, ama hani paylaşmak istedim.Bu başlıktaki üye arkadaşları samimi bulduğum için rahatça yazdım. Kusuruma bakmayın abartım yazımda, bu yatmadan önceki güncemdi, baya yoruldum bu akşam, yarın becerebilirsem erken saatte çıkıp tura başlamak, çünkü sabahları amaçlayarak aldım, sabah en ideal biisklet saati, hele pazarsa süper.Yollar sana emanet.Kurs bitsin haftasonları beni beklesin :rolleyes: ;) :cool:

Kusuruma bakma gokhancan, önceki yazıyı yazmadım farzet ;)

@celil.mayaoglu

bende eskiden body building ile uğraşmış ve uzman olmasamda bisikletle geçen gunlerim vardır.

Fakat şunu anlayamadım ben şehir ulaşımında hız denemesi biraz anlamsız geldi. Ayrıca araştırdıgım kadarı MTB ile en fazla saatte 45 km/sa hıza ulaşılıyor düz yolda. Bununda sebebi lastik yapısı. Şu an kullandıgın lastikler dişli oldugundan ötürü hızın biraz daha kesiliyormuş.

Çift amörtisörlü bisikletleri pek önermiyorlar. Bununda sebebi downhill diye tabir edilen atlama zıplama gibi dağ bayır tepede tercih edilmesidir. Kısaca adrenalin bisikletidir.

Ancak tavsiyem şehir içi kullanımında dikkat etmeniz. Geçen gun bizim komşudan bir iki tur aldım dedim biraz takılayım. Gerçekten trafik canavarının içimizde olduguna kanaat getirdim. Sanki trafiğe bisiklet değilde düşman çıkmış gibi. Otobanlarda bisiklet yollarınının bulunmamış olmasıda beni epey uzuyor.
Avrupalı ne guzel yapmış be abi.

Cuma akşamına az kaldı benimde niyetim bisikleti aldıgım ilk pazar gunu sabah 4 de kalkıp belgrat ormanına gidip dönüştede bisikletle gelmek. bakalım başarabilecekmiyim. Daha önce iddia üzerine uzun mesafe yürüyüşünde başarılı oldum 8 saatte 40 kilometre yürüdüm. Buda ortalama saatte 5km / sa demek. Bisikletle çok daha iyisi başarılır diye dusunuyorum. ortalama 25km/sa hız ile gittiğimizde ve eğimleride hesaba katarsak bisiklete iyice uyum sağladıktan sora bende uzun turlar dusunuyorum. yalnız epey bir zaman, antreman ve su an alacağım salcano ng650 ile butun acemiliği üzerimden atmayı dusunuyorum.

beslenme konusunu buraya açmayı dusunmuyordum ama yorgunlukların sebebini açıklamak istediğim icin buraya açtım.

Kesinlikle abur cubur dan kaçının demek için size anlattım bunu. Birde dinlenmenize çok dikkat edin gerisi zaman a kalır. Bu konulara sağlık ve beslenme bölümünde giricem.

Bisikletin resimlerini cok beyendim sabırsız bekleyişime1 gun kaldı. Yarın işe gitmek bile işkence olacak :)

merhabalar salcano bisikleti izmirde nerden alabilirim ve servisleri nerdedir bilgi verir misiniz? sitesinin türkiye kısmına ulaşılamıyor:(

@semdekor

salcanonun adresini www.salcano.com sanıyo herkes ama asıl adres bu değil,

adres bu=>> (link) buna tıklayın, servislerle bayilerin listesine ulaşabilirsiniz.. Servis merkezini buradan bulup monte ettirmiştim ben de.

Araştırdğım kadarıyla bu adresten bakın, izmirdeki bayiler listesi burada. Hatta linkin sonundaki 35'i değiştirip de bulunduğunuzun ilin plaka kodunu yazarsanız o ildeki servisleri de bulabilirsiniz ama gerek yok anasayfaya girin kendiniz de bulabileceksiniz..

(link)

Geri