Nedir bu İzmir? Biri bana anlatsın...

Scudo

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
@k.kartal Diğer illerimiz ne oluyor , o zaman ? İstanbul , Antep , Rize , Muş?

Yok , kızmam . Benim öyle fanatikliğim yoktur . Karşıyaka'da otururum , yalnızca o kadar . Türkiyeliyim , ben

Merakım , İzmir hakkında bizim göremediğimiz neleri gördüğünüz ?
 

Yusuf Z. Şipal

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Nisan 2010
Mesaj
1.792
Tepki
1.476
Şehir
Aydın, İzmir
Bisiklet
Cannondale
Ankara da doğdum büyüdüm, yetiştiğim şehirdir, ayrı seviyorum
İstanbul da bir yıl kaldım, hala yılda birkaç defa giderim, belki de dünyanın en güzel şehri (kısmi yurtdışı tecrübeme dayanarak)
İzmir de 15 yıldır ayda en az 2 gün kalırım, tarif etmesi güçtür, Adana Kebabı da çok severim ama onu da anlatamam, İzmir de böyle, çok güzel şehirdir.
Kişiden kişiye, durumsal farklılıklar gösteren bu soruya nesnel birşeyler yazmak güçtür ama İzmir İzmir dir işte :)
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
@k.kartal

Bu tip sembollerin taklidi Atatürk sevgisini gösterdiğine inanmıyorum .Bunlar şov amaçlı . Ülke için daha çok çalışmak , üretimi artırmak , teknolojik gelişimler için çalışmak , insan haklarında ilerleme sağlamak daha medeni Atatürkçü yaklaşımlar olur .

Bu tip şeylerle vakit harcanacağına , kafayı daha ciddi şeylere yormak lazım . Anca Kuzey Kore'de kaldı bu semboller . Dünyada kaldı mı böyle şeyler ?
 

Baran Altilar

Aktif Üye
Kayıt
30 Ekim 2012
Mesaj
140
Tepki
109
Şehir
Antalya
Bisiklet
Scott
@Cem Unden

Eline sağlık hocam,nede güzel söylemişsiniz....''Anca Kuzey Kore'de kaldı bu semboller . Dünyada kaldı mı böyle şeyler ?''
 

Ahmet SARI

Daimi Üye
Kayıt
18 Kasım 2012
Mesaj
315
Tepki
220
Şehir
İstanbul
Sürekli Atatürk ile ilişkilendirildiği için artık gözüme oldukça itici gelen bir şehirdir. Bende bıraktığı iticilik, isimden nemalanma adına olduğundandır.

Gördüğüm kadarıyla katılaşmış bir sosyal yaşantı var. Biraz ötekileştirme de diyebiliriz. Siyasetçisi, işadamları, önde bayrak sallayanları ciddi ciddi lokalleşmiş hatta yabancıyı ayırt ettiklerini de bilirim. İzmirde hayat sadece Kordon eşrafına güzel gibi gözüküyor. Madalyonun arka tarafını unutmamakta gerekir.

Yani hepi topu 10 kmlik bir alanda birkaç sağlam pub'ı ve ön yüzdeki cici evler ve gerisindeki 4.sınıf mekanları olan bir şehir.....
 
  • Beğen
Tepkiler: ahlaksahibi

Bülent Gökmen

Forum Demirbaşı
Kayıt
5 Ağustos 2006
Mesaj
499
Tepki
148
Yaş
49
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cannondale
İzmir siyasallaştırılmadan ve bazı odaklara hizmet etme adına ön plana çıkartılmadan önce çok severdim. A şehri veya B şehri ile kıyaslama mantığını anlarım ama bahsi geçen A şehri insanı yahut B şehri insanı ile mukayese etme gafletinde bulunanlar çıkınca aklıma 'Beyaz Türkler'i oluşturma çabası gibi geliyor ki bu büyük bir hata. Neticede en aptalımız bile bilir ki İzmir düşmandan sadece izmirlilerle kurtarılmadı. Keza vatanın her karış toprağıda öyle. İzmir, toplumun belli kesimlerinden veya harita üzerinden elit tabaka yaratma çabasında kendini kullandırmaktan rahatsız olmayan bir şehir olarak algılanıyor artık.
Ancak illa bir tercih yapmak durumunda olsaydım yine yaşamak için İstanbul'u seçerdim. Son 10 yılda çok değişti ve hala Ankara'ya rağmen merkez konumunda. İstanbul zaten Türkiye'nin özü konumunda. Burada yaşayabilen Tr nin heryerinde yaşayabilir.
 

Bisikletgazetesi

Daimi Üye
Kayıt
26 Kasım 2010
Mesaj
353
Tepki
121
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
ben İzmir'in merkezini diyarbakırdan çok ta farklı görmedim şehir kalabalık aynı fakat ilçeleri ve sahili farklı onun dışında bir kaç büyük avm güzel bir kaç park vs. :) tabi bunlar benim gezdiğim yerlerden izlenimim :) insanlarına gelirsek çoğunluk olarak daha medeni :) diyarbakır medeni değilmi aslında son yıllarda fazlasıyla medeni tabi herşehrin kötü yanları var iyi yanları var :) bu benim gözümden kısaca :)))
 

fleylak

Üye
Kayıt
23 Kasım 2012
Mesaj
7
Tepki
2
Şehir
İzmir
Bisiklet
Carraro
Ben doğma büyüme İzmirliyim.
Ancak ben de bu kadar İzmir Fanatikliğine karşıyım.
Kimse doğduğu yeri seçmiyor ki!
Bir Futbol takımı tutar gibi körü körüne inançlar hoş değil.
Dünyanın her yeri kendine göre özel ve güzel..
İnsanlar da,kültür de her yerde kendine göre özel ve güzel.
Herşeyin fanatikliğine karşıyım...
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
@Bülent Gökmen

İzmir , kendini Türkiye siyasetinde bir yerlere koymaya çalışıyor . Bir tarz olduğunu sanıyor . "Biz şöyleyiz , biz böyleyiz , herkesten farklıyız" diyerek aslında büyük bir topluluk içinde yalnızları oynayan zengin , züppe çocuğu gibi . Kimileri için günahlarını işleme , kimileri için yiyemedikleri haltları yeme yeri İzmir .

Bülent ,çok güzel söylemiş . İzmir , kendini kullandırıyor . Bu da en çok İzmir'de yaşayan ama diğer Türkiyelilerden farklı olmayan insanlara önyargılı yaklaşılmasına yol açıyor . İzmir , bir örnek ama neyin örneği ? İçi boş bir safsata, bir hayal İzmir ve Atatürkçülüğün , medeniyetin kötü taklitçisi . Kendinden başka hiç bir düşünceye saygısı olmayan çakma sosyal demokratların yeri İzmir . %36'sının AKP'ye oy verdiği ama kimsenin AKP'ye oy verdim diyemediği yer İzmir . Bu kadar demokrat , bu kadar başkasına saygılı işte :)
 
  • Beğen
Tepkiler: ahlaksahibi

Serkan.Ç.

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mayıs 2012
Mesaj
942
Tepki
764
Şehir
Cennet
Bisiklet
Mosso
izmire oy zamanı otobüslerle taşınan insanları görmemişsizin siz..
bu başlık acilen kapanmalı

yoksa çok kalp kırılır siyasete girersek
 
  • Beğen
Tepkiler: k.kartal

can akıncılar

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Aralık 2010
Mesaj
1.553
Tepki
897
Şehir
Fatsa
Bisiklet
Salcano
@Serkan.ÇABAŞ

Adam zaten siyaset yapmak için açmış konuyu,neymiş bu tür şeyler Korede olurmuşta,hükümet ağzından konuşuyor.
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
@can akıncılar

:) :) :) Ben kendi ağzımla konuşuyorum , arkadaşım. Yaşadıklarımı , gördüklerimi söylüyorum . Herkes aynı kalıptan çıkmak zorunda değil
 

özel

Üye
Kayıt
14 Mayıs 2012
Mesaj
96
Tepki
55
Şehir
İZMİR
İsim
Umut
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Cem Unden

Niye tepkilisiniz ki Cem bey? Günümüzde hükümetin politikası bu değil mi zaten? Yapılanlara karşı çıkan oldumu ağzını kapat sustur.
 

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mart 2011
Mesaj
3.874
Tepki
4.683
Şehir
Altındağ, Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
İzmir'i Dikili ilçesinden Selçuk ilçesine kadar bisikletle gezdim... Araçlada daha önceleri gittim ama en güzel bisikletle İzmir'i tanıdım... Gezip görmek, dinlenmek, tatil yapmak için güzel bir şehir İzmir...

Bisiklete binen çok kişi vardı... Benim en çok sevdiğim yanı buydu... Ama insanlarından hiçbir yardım görmediğimide söylemem gerekir... Ne kadar sıcakkanlılar orasını bilemem artık... Belkide tatil ve turizm şehri olduğu için bisikletli bir yolcu onlar için sıradan bir öge olabilir... Bu yorumu Çanakkale'den Alanya'ya kadar olan için tüm kıyı şeridi için yapabilirim... Bu benim gözlemimdir... Biz dışarıdan gelenleri nasıl kazıklarım, nasıl yolarım diye bakıyorlar...

Gittim, gezdim, gördüm, geldim... Yaşamak ister miydim? -Hiç sanmıyorum
 

k.kartal

Üye
Kayıt
15 Mart 2013
Mesaj
68
Tepki
25
Şehir
Aydın
Bisiklet
Kron
@Cem Unden

İzmir dışardan nasıl görünüyor diye sordunuz ben de Aydından nasıl gördüğümü yazdım.Olayı siyasallaştıtmak istemiyorum ama Atatürk adının unutturmak için herşeyin yapıldığı son yıllarda(en basitinden ülkede neredeyse ismi Atatürk Stadyumu olan stad kalmadı.Hepsine yok yenilemeydi yok restoreydi derken farklı isimler verildi.Bunlar belki ufak şeyler ama şeytan ayrıntıda gizlidir.) İzmirin ve İzmir halkının gösterdiği bu davranış bir semboldür ve bazı değerlerin unutturulamayacağını simgeler.Dünyada böyle semboller kalmadıysa bu, onu hakeden adamların olmayışındandır.




İstanbula ise 2 kere geldim.İlkinde bir hafta avrupada diğerinde 2 gün anadoluda kaldım.Çok güzel bir şehir.Tarihi bir çok gezilcek yer var.Kadıköy-Kartal sahili karşıda adalar manzarasıyla oldukça etkili bir yer ama bence istanbulda yaşanmaz.Kafayı yedirtir adama.Trafik sorun, toplu ulaşım sorun(bir yerden bir yere gitmek için en az 2 taşıt değiştiriyorsun.), hayat pahalı, insanlar kaba ve vurdumduymaz.Yılda bir kere gidip 1hafta 15gün kalıp bütün güzelliklerini sömürüp kaçıp gitmek lazım.Daha fazla kalınca istanbul seni sömürmeye başlıyor çünkü.
Geçen seneye kadar Mezun olduktan sonra ya Antalya ya da İzmirde yaşarım diyordum.Geçen sene temmuz ayında antalya sıcağını görünce orayı da eledim.Yazın Antalya da cehennemi yaşatıyorumuş insana.

Kısacası bence İzmir havasıyla. suyuyla yaşamak için son derece ideal bir şehir.Ne çok kalabalık ne çok ıssız.Yazı yaz gibi kışı kış gibi
Kimine göre ülkenin en büyük köyü olsada benim ileride yerleşip yaşamak istediğim tek şehir.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
7 yıl izmirde yaşadım. ailem izmirli ve 33 yıldır izmirdeler. her tatilimde soluğu yanlarında alırım. izmir güzel(di). ama artık ikinci istanbul olmak için kolları ve paçaları sıvadı. izmir-istanbul arasına yapılan otoban ile izmir artık istanbul. bir çok firma önce yedek operasyonlarını ufak ufak izmire taşımaya başladı. bornova ovasında kuleler yükseliyor. bir urlalı olarak, urlada emlak ve toprak fiyatlarının uçtuğunu söyleyebilirim. istanbullular urlaya sökün etti resmen. izmir güzel(di), yol yakınken kaçmak lazım. şimdilik selçuk kaçılası bir yer, ilerde belki çine daha cazip olur. bilemiyorum.
 

laka

Üye
Kayıt
15 Ağustos 2019
Mesaj
73
Tepki
184
Yaş
96
Şehir
malatya
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Cube
İzmir eskiden güzelmiş. Osmanlı döneminde, bir liman kentiyken ve ticaretin merkeziyken, "levanten" dönemini yaşarken güzelmiş. Biraz araştırın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bugün izmirin "modern, çağdaş vs." hatta "gavur" diye anılmasının sebebi işte o levanten dönem kültürünün izleri. O izler de siliniyor zaten. Yakında sıradan bir anadolu kenti olacak. Emekliler akın ediyor sanki bişey varmış gibi ama bence çok yanlış seçim yapıyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: ZX_Ride ve sccetin

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
İzmir eskiden güzelmiş. Osmanlı döneminde, bir liman kentiyken ve ticaretin merkeziyken, "levanten" dönemini yaşarken güzelmiş. Biraz araştırın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bugün izmirin "modern, çağdaş vs." hatta "gavur" diye anılmasının sebebi işte o levanten dönem kültürünün izleri. O izler de siliniyor zaten. Yakında sıradan bir anadolu kenti olacak. Emekliler akın ediyor sanki bişey varmış gibi ama bence çok yanlış seçim yapıyorlar.
hatta o emeklilerden bir çift babamın asker arkadaşı. artvinli. izmirin belediyesini beğenmiyor. on yıla yakın izmirde yaşamasına rağmen, hangi bayram denk gelsek, izmirde bize ankara belediyesini överdi. ben de 25 yıldır falan ankaradayım. kime neyi övüyorsa artık. evet izmir, levant iken izmirmiş. aydın ovasının tarımsal zenginliklerini kolay taşımak için demiryolu yapılmış. levantenler at yarışları gibi avrupaya özgü şeyleri izmirde yapagelmişler osmanlı zamanı. belediye kurulması için devrin valisini zorlamışlar vs.