Scudo Sports

Neden tayt?

Tepki
20
İsim
Gökmen Şenova
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar forumda yeniyim, arattım fakat bulamadım konuyla ilgili yanıt.

Bisiklet sürerken tayt giymenin faydası nedir, neden giyinilir ? :) :eek:

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Scudo
@GökmenN

her spor yapılırken performansı en yüksek tutan bir giyim tarzına sahiptir. bisiklet sporununki de tayt forma ve soguk havalar için termaldir.

bu giysiler yolda gidiş esnasında paraşüt etkisi yapmaz ve sizi yavaşlatmaz. ayrıca teri dışarı atar ama sizi üşütmez. hatta çok pahalı olan bazı modeller su geçirmez ve aynı zamanda terletmeyen bir yapıdadır. ayrıca taytların üzerine oturtudugumuz bölgesinde yaklasık 1.5cm kalınlıgında ped vardır. bu ped sizin uzun sürüşler sırasında agrı çekmenizi engeller daha rahat bir suruş saglar.

eğer tayt kullanmak istemiyorsanız gel sele veya gel sele kılıfı tercih edebilirsiniz. yada tayt kullanmaktan utanıyorsanız tayt üzerine şort ya da eşofman giyebilirsiniz. ama bence bunların hiç biri sadece tayt giymek kadar performans veremez.

Aslında "Neden tayt giyilmez?" denilebilir.

Meslekleri meslek yapan biraz da kıyafetidir. Beyaz yakalılar gibi...

Bisiklet sporunda da bisiklet kadar üstünüzdeki donanım da önemli.Paramız fazla olmayabilir. İster 2. el alırsınız, ister para biriktirir alırsınız. Albenili canlı renkler bisikletinizin şeklini, güzelliğini daha da belli eder; tayt, kask gibi donanımlarla da rüzgar direncini azaltmış olursunuz, vücut hararetini, terini dengelersiniz.
Yazın t-shirt giyip, bisiklete binin ne kadar rahatsız olursunuz, özellikle bir de pişik olursa vaziyet daha da vahim. Mantar sorunu da cabası.

Yani

estetik, sağlık, ciddiyet olarak tayt-kask lazım.

insanlar her spor dalında başarıyı yükseltmek için çalışmalar yapıyorlar.beslenme giyim antreman şekilleri yıllar geçtikçe değişiyor.özellikle giyim konusunda gelişen teknoloji ile cok büyük değişiklikler oluyor kumaş yapısı açıcından.Emin ol şalvar daha makbul olsaydı fransa turunu şalvar ile yaparlardı.en basit düşünce tarzıyla tayt nefes alması rüzgara karşı sürtünmesi minimum seviyede tutması ve pedi sayesinde biraz konfor vermesi sebebiyle şu ana kadar icat edilenlerin en makbulu.Bazı şeylerin anlatımı yetersiz kalır denemeden bilemezsin spd pedal-tayt-barend böyle şeylerdir bir defa dene beğenmediğin taktirde yada faydasız olduğunu düşünürsen kullanmazsın ama tayt için şunuda söyleyim içine giyip üstüne başka birşeyler giyersen cok faydalı değil.direk tayt ile sürmelisin bisikleti.

• Beğen
Tepkiler: Gökmen Şenova
aerodinamik olarak hızınızın kesilmesini engeller.

sıcak tutar.

paçalarınızın zincire ya da bisikletin diğer aksamlarına takılmasına engel olur.

"pedli tayt" ise uzun yol konforunu arttırır.

tabii ki psikolojik olarak da motive eder.

Bisiklet taytı sporcular için zorunludur. Performansı ve konforu en üst düzeye çıkarır. Şöyle ki:
  • Rüzgar direncini en aza indirir.
  • Güneşin zararlı ultraviyole etkisini keser.
  • Soğuk etkisini keser, azaltır.
  • Su geçirmez, yağmur etkisini azaltır ve teri dışarı atar
Bisiklet taytı giymek zorunda mıyım?

Amatörler ve hobi kullanıcıları için yanıt hayır. Bu kişiler için tayt yalnızca bir konfor aracıdır. Bir de yeni başlayanların en çok şikayet ettikleri sele acısı ve pişiklere karşı çözüm olabilir...

Konfor olayına yol bisikletinde neden bu kadar takılıyorsunuz arkadaşlar? Düzgün bir sele alınca sorun çözülmüyor mu?

Söylemesi ayıptır brooks alın totonuz rahat eder ve tayt kullanmanıza gerek kalmaz dediler, tayt ile henüz yüz göz olmadan aramızda ilişki hiç başlamadan sona erdi :islik:
(Giyebilir miydim? - Hayır.) :naslyany:

Bisiklet sürecekseniz,tayt şart..Tayt giymediğiniz zaman,arka tarafta ciddi acı ortaya çıkıyor..

Sürtünme, pad vs. kısımlarını bir kenara bırakırsak her spor dalı ile özleşmiş kıyafet olabiliyor.

Güreş, karate vb., futbol, voleybol vs.vs.

Güreşcinin şortlu, futbolcunun taytlı, bisikletçinin kapri pantolon giymesi gibi bir şey :)
Giyemez mi giyer tabi ki ama abes kaçar hemde gerçekten o sporla uğraşmıyor izlenimi verir.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Taytın ped türü bile pedal çevirişi etkilediği için hızı etkiliyormuş. Bunu 1.5 ay bisikletten uzak kalıp tekrar başladığımda farkettim. Sünger ped afedersiniz resmen araya kaçıyor, kaçmasa bile özellikle mtb gibi hop otur hop kalk sürdüğün zaman seleye adam akıllı oturmuyor.

Jel öyle mi? durduğu yerde duruyor. Pozisyonu hep aynı kaldığı için pedal çevirirken verim fazlasıyla artıyor. İşin konfor yanına hiç girmeyelim.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman ve uslsy
Tek sebebi var benim için. Motive ediyor. Onun dışında tayt üzerine şort giyen tayfadanım. ''Hayatta sadece tayt giymem kötü görünüyor fikrine sahipken artık acaba şortuda mı atsam'' kafasına geldim. Asla giymem demeyin o yüzden benim gibi :)

• Beğen
Tepkiler: Kadir_sedona
Geri