Scudo Sports

SORA Road Racer Manta pedli askılı tayt

lrfan

Cyclist
Tepki
11.684
İsim
İrfan Türetgen
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese merhaba,

Sora taytların neredeyse tüm modellerini farklı pedlerle (HT90, Armadillo, TM EVO vb.) kullanmıştım. Pedlerin içindeki sünger, jel veya foam cell insertler kalın ve rijit olduğu için pek rahat etmediğimi açık açık dile getiriyordum. Keza önceki modellerdeki daha az esnek olan askılar da benim ölçülerimde biri için kısa geliyor, taytı gereğinden fazla yukarı çekerek genital bölgede sıkışma ile rahatsızlık veriyordu. Bu nedenle Santini, Nalini, Gonso, Scott, Sportful ve Castelli gibi markaların taytlarını uzun zaman kullandım, halen de kullanıyorum.

Forumdaki Sora Tekstil başlığında gördüğüm yeni Sora tayt merak uyandırdı. Öncelikle fiyatı dikkatimi çekti. Bu fiyata bir tayt olduğuna göre ya gerçekten elit seviye bir ürün olacaktı veya yeni bir hayal kırıklığı. Pazara hakim markaların taytlarına hatırı sayılır bir para veriyoruz ve tayt en kritik ürünlerden biri bizler için. Ben de bu taytı 3 saatlik ilk sürüşümde test ettim. Dergiden alışık olduğum tarzda bir yazıyla sizlere aktarmak istedim.

Kilo: 74 kg
Boy: 177 cm
Basen: 97 cm
Üst Bacak: 55 cm (kasığa doğru en kalın nokta)
Tayt: Sora Road Racer (Large) Manta Ped, Askılı

Öncelikle taytın L bedeninin bana özel yapılmış kalıp gibi oturduğunu söyleyeyim, nispeten ince olmanın bir faydası sanırım. Tam sarmasının yanı sıra bolluk, potluk veya sıkma gibi bir durum olmadı. Ürün etiketinde hem kumaşın hem de pedin İtalyan malı olduğu yazıyor. Güzel bir kutuda ürün elime ulaştı. Manta pede daha dokunduğunuz an yumuşak dokusunu hissetmek mümkün. Ama bunu uzun yol sürüşü ile test etmeden olmayacaktı. Taytın minimum miktarda dikiş içermesi ve bacak kısmında lastik veya bant olmayışı konfora katkı sunarken uçta iç kısımdaki silikon kaydırmazlar geniş tutulmuş ve işini güzel yapıyordu, en ufak bir kayma veya geriye doğru kıvrılma olmadı 3 saatlik sürüşte. Ayrıca, sürüş sonunda taytı çıkardığımda herhangi bir sıkma izine rastlamadım bacak, kalça veya bel bölgemde. Pedal çevirirken kalça bölgesine toplanma veya kayma olmuyor, elastik askılar kumaşın bel bölgesini stabil şekilde tutuyordu. Biraz daha ince yapıda olsam Large beden taytı üzerimde hissetmeyebilirdim muhtemelen. Ama XL bedeni benim ölçülerime büyük gelirdi. Bugün itibariyle bilinen tüm markalarda Large beden tayt kullandım ve kullanıyorum. Zamanla bir miktar esneme olabilir belki. Gerçi taytın kaymaması için bedene tatlı sıkı oturması (kompresyon) beklenen bir özelliktir.

Manta pedin genital kısmı önden tamamen kapatması da büyük bir artı benim için. Zira uzun zamandır sektör öncüsü farklı markaların bu ve benzer özelliklerine alışmıştım. Taytın elastik ve geniş askılarının malzemesi oldukça yumuşak ve fonksiyonel. Kimi arkadaşların ilk sorduğu ise “Askılar meme ucunu kapatıyor mu?” oldu, evet. Bende tam üstlerine denk geldi.

Manta ped yarım ay şeklinde dizayn edilmiş, ortada dikişi olmayan bir ped. Ergonomi ve konfor açısından memnun edici. Pedin yumuşak üst katmanı, kanatlarda bacağın iç kısmında tahrişe yol açmayacak bir yapıda. Çok kalın formda olmadığı için selenizin şeklini ve bike fit ayarınızı doğru şekilde hissediyorsunuz. Manta pedin erkek anatomisine uygun dizayn edildiğini de kendi web sitesinden (teosport.it) okudum. Umarım kadın tayt-ped versiyonu da seçenek olarak ileride yerini alır. Tayt üzerinde herhangi bir reflektif öğe bulunmuyor. Manta pedli bu tayt ayakta sürerken, oturarak gidonu üstten tutuş ve aero pozisyonda oldukça rahat ve esnek.

3 saatlik ilk sürüşten notlar şimdilik bu kadar, tayt yıkandı ve kurudu. Tekrar denemek için giydim, herhangi bir kayma, daralma vb. olumsuz bir durum yok. Elbette 3-5 sürüş sonra ve uzun vadede bu yazdıklarım açısından tekrar bir yoklama yapacağım. Taytın herhangi bir yerinde cebi bulunmuyor, belki sırt kısmında mini bir mesh cep fonksiyonel olabilirdi. Kumaşın UV (50+) koruması da var. Sora web sitesinde bir bilgi yok ama kumaşın üretici sitesinde var olduğunu gördüm ((link)). Daha uzun ve sıcak havadaki sürüşlerde de benzer konforu sağlayacağını tahmin ediyorum. Bunu da deneyeceğim ilk fırsatta.

Fiyat konusuna gelince, pazara hâkim markaların başlangıç modelleri bile şu an 2000 TL’nin üzerinde satılıyor. Üst model ürünlerinin fiyatı 4000 TL’ye dayandı yazıyı yazdığım gün itibariyle. Sora Road Racer (Large) Manta Pedli Askılı Tayt bence etiket fiyatını hak eden, elit markalarla konfor ve performans açısından rekabet edebilecek bir ürün. Sade tasarımıyla mini logo dışında herhangi bir yazı içermemesi sayesinde her marka bisiklet veya forma ile rahatlıkla kullanılabilecek olması da ayrı güzel.

Bir kaç ay sonra taytın durumunu (yıpranma, ter atma, esneme) tekrar aktarırım buradan.

Dosyalar

• c76cf777-b235-4728-9d81-2ba909bab99b.jpg
    c76cf777-b235-4728-9d81-2ba909bab99b.jpg
    98,7 KB · Okunma: 239
  • f177acce-7c7b-4fec-b87a-825fcbce115f.jpg
    f177acce-7c7b-4fec-b87a-825fcbce115f.jpg
    179,4 KB · Okunma: 234
  • 22d7b737-76f0-4769-8219-c614aa063be8.jpg
    22d7b737-76f0-4769-8219-c614aa063be8.jpg
    47,9 KB · Okunma: 219
  • d3b218d3-2523-4dff-926f-c49f4d0bff5e.jpg
    d3b218d3-2523-4dff-926f-c49f4d0bff5e.jpg
    106,9 KB · Okunma: 210
  • a4c4fc03-1076-4e33-818c-3f02ff7f48d5.jpg
    a4c4fc03-1076-4e33-818c-3f02ff7f48d5.jpg
    96,4 KB · Okunma: 210
  • 1ac18e89-5160-427a-a774-c34a72bfc1b4.jpg
    1ac18e89-5160-427a-a774-c34a72bfc1b4.jpg
    56,2 KB · Okunma: 208
Son düzenleme:
Scudo
Detayli aciklama olmasi iyi oldu, aklimda bir urundu.
Ayrica ustunuzdeki formada cok yakismis hocam :)

IMG_20220522_071335.jpg

Tayt alma arefesinde çok iyi oldu incelemeniz. Elinize sağlık. Kafamda bu bütçeyi ayırmakla ilgili ciddi sorularım vardı oldukça azaldı açıkçası. Kış başlamadan Boost+ kumaş uzun kol forma almıştım Sora’dan o zamanki fiyatının çok üstünde bir kaliteye sahipti. Tekrar çok teşekkürler yorumlarınız için.

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm ve lrfan
Tayt alma arefesinde çok iyi oldu incelemeniz. Elinize sağlık. Kafamda bu bütçeyi ayırmakla ilgili ciddi sorularım vardı oldukça azaldı açıkçası. Kış başlamadan Boost+ kumaş uzun kol forma almıştım Sora’dan o zamanki fiyatının çok üstünde bir kaliteye sahipti. Tekrar çok teşekkürler yorumlarınız için.

Aynı formadan ben de aldım, tayt ile beraber geldi, ama denemek için mevsimi kaçırdık :)

Öbür ay asgari ücrete ve memura zam ayı, %40 civarı zam alacak memurlar, doğal olarak her şeye tekrar zam gelecek, atmış oldum kenara.

boost.jpg

Hocam ürünü nereden temin ettiniz?

Hocam ellerinize sağlık çok güzel olmuş yazı. Sanırım taytı almanıza ben vesile oldum ve memnun kalmanıza çok sevindim. Önceki modellerden çok memnun kalmamaniza şaşırmıştım ve gerçekten bu tayt hakkındaki yorumlarınızı merak ediyordum.

Bahsettiğiniz gibi taytın kalıbı o kadar rahat ki sürüş sonrası eve gelince formayı , çorabı çıkartıyorum fakat taytı cikarasim gelmiyor. O kadar konforlu ki taytla oturasim geliyor saatlerce.

Benim de üst bacaklarım kalındır. 190cm-88 kg civarındayim şu sıralar. L almayı düşündüm fakat kışlık taytım L idi ve soraya sordum XL daha iyi olur dediler ve ben de bu bedenin Boy ve kalıp olarak benim olculerime göre oldugunu düşünüyorum. Herkes bedenlerde böyle hissediyorsa kumaşın esnekliği ve kalıbın güzelliği en iyi şekilde kullanılmış ve herkes kendine ait hissediyor.

Ülkemizde bu seviyede bir ürün üretilmesi çok güzel bir şey. Ne mutlu !

PXL_20220529_100827954.jpg

Hocam ellerinize sağlık çok güzel olmuş yazı. Sanırım taytı almanıza ben vesile oldum ve memnun kalmanıza çok sevindim. Önceki modellerden çok memnun kalmamaniza şaşırmıştım ve gerçekten bu tayt hakkındaki yorumlarınızı merak ediyordum.

Bahsettiğiniz gibi taytın kalıbı o kadar rahat ki sürüş sonrası eve gelince formayı , çorabı çıkartıyorum fakat taytı cikarasim gelmiyor. O kadar konforlu ki taytla oturasim geliyor saatlerce.

Benim de üst bacaklarım kalındır. 190cm-88 kg civarındayim şu sıralar. L almayı düşündüm fakat kışlık taytım L idi ve soraya sordum XL daha iyi olur dediler ve ben de bu bedenin Boy ve kalıp olarak benim olculerime göre oldugunu düşünüyorum. Herkes bedenlerde böyle hissediyorsa kumaşın esnekliği ve kalıbın güzelliği en iyi şekilde kullanılmış ve herkes kendine ait hissediyor.

Ülkemizde bu seviyede bir ürün üretilmesi çok güzel bir şey. Ne mutlu !

:harika:

Kesim, kumaş, askılar, ped. Hepsi değişince bir atılım olmuş. En son geçen sene EVO TM pedli Pro serisinden yazlık tayt almıştım Sora'dan. Aralarında ciddi farklar var yazdıklarım gibi, keza fiyat olarak da. Malum konu, bir ürün hem daha ucuz hem daha kaliteli olmuyor ne yazık ki. Girayhan Bey aylarca bu yeni şort için çalıştıklarını söylemişti. Çalışmalara değmiş.

Umarım farklı ürünlerde de elit seviyede modeller ve alternatifler çıkar, mesela kışlık ceket konusu kanayan yaradır. X markasından bir ceketim var, içine file içlik giy kışın sür, üşümezsin. Boost+ kışlık formalardan daha öte bir ürün beklentim var mesela :D Uzun kollu yazlık formayı da merak ediyorum, henüz satışta görmedim

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Aklıma gelmişken taytın durumuyla ilgili güncelleme yapayım. On kere kullandım, on kere yıkandı, yumuşatıcı kullanmadan sıvı deterjanla 30°C’de bir saatlik programda yıkıyorum bütün bisiklet giysilerimi. Pedinde, askılarında, kumaş veya kaydırmaz silikonlarda herhangi bir deformasyon yok, sökülen veya atan dikiş yok. Taytın bacak uçlarında herhangi bir geriye kıvrılma da görmedim. Yıkama veya kullanma ile ilişkili olarak herhangi bir bollaşma veya çekme doğal olarak yok. Yaz aylarında ter ve tuz ile terbiye ediyoruz taytı, bakalım yaz sonunda ne olacak paylaşırım.

Dosyalar

• 2990E5BE-C887-450D-A119-F58C0CB7B1C6.jpeg
    2990E5BE-C887-450D-A119-F58C0CB7B1C6.jpeg
    61,7 KB · Okunma: 92
  • EAAA45C9-26C3-48F7-BCB8-86C2743D1FFF.jpeg
    EAAA45C9-26C3-48F7-BCB8-86C2743D1FFF.jpeg
    62,8 KB · Okunma: 93
  • F9B87AFE-427F-48FD-B719-371F0B82536A.jpeg
    F9B87AFE-427F-48FD-B719-371F0B82536A.jpeg
    83,6 KB · Okunma: 90
Aklıma gelmişken taytın durumuyla ilgili güncelleme yapayım. On kere kullandım, on kere yıkandı, yumuşatıcı kullanmadan sıvı deterjanla 30°C’de bir saatlik programda yıkıyorum bütün bisiklet giysilerimi. Pedinde, askılarında, kumaş veya kaydırmaz silikonlarda herhangi bir deformasyon yok, sökülen veya atan dikiş yok. Taytın bacak uçlarında herhangi bir geriye kıvrılma da görmedim. Yıkama veya kullanma ile ilişkili olarak herhangi bir bollaşma veya çekme doğal olarak yok. Yaz aylarında ter ve tuz ile terbiye ediyoruz taytı, bakalım yaz sonunda ne olacak paylaşırım.

3 ay geride kaldı, foto eklemedim zira taytın genel görünümü, kumaşı, fonksiyonu, esnekliği ve formu halen aynı. Yılın en terli ve tuzlu zamanları geride kaldı. Düzenli olarak haftada 2 kez giyiyorum. 15 gün kadar güneydeki tatilde yaptığım sürüşlerde de kullandım. Hatta bir kere sıcağa dayanamayıp formaları atıp taytla denize bile girdik :ssrtcbya: Neyse ki finalde yaptık bu işi yoksa o tuz derimi yakardı herhalde sürmeye devam etsem.

Tek bir husus var ekleyebileceğim, Marmaris gibi İstanbul'a nazaran daha sıcak yerlerde göbeği saran kısım fazla geldi sıcaktan :hhhhhh: , o kısım biraz daha esnek, nefes alan bir kumaş (file) ile yapılsa veya biraz daha aşağı doğru oyuk olsa bu durum olmayabilirdi belki. Ürünü alan arkadaşlarım kalıbını alışıldık bedenlere göre biraz dar buldular. Bazı markalar 1-2 kullanım ve yıkamada hafif bir esneme yaparken bu taytta henüz öyle bir şey olmadı. Naçizane

Ürünü kullanmaya devam...

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Ürünü alan arkadaşlarım kalıbını alışıldık bedenlere göre biraz dar buldular. Bazı markalar 1-2 kullanım ve yıkamada hafif bir esneme yaparken bu taytta henüz öyle bir şey olmadı. Naçizane

Ben de yaklaşık 2 haftadır ürünü kullanıyorum. Yorumlarınıza aynen katılıyorum. Özellikle söylediğiniz gibi beden konusunda önceden kullanmış olduğum ürünlere kıyasla bu ürünün kalıbının dar olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Ancak ben ikinci yıkamadan sonra daha rahat giyebilmeye başladım. İlk yıkamadan sonra giymeye çabalamak oldukça zorlayıcı bir eylemdi :D

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Bende 2 ay civarı kullanıyorum. 10 sürüşte kullandım diyebilirim ve genelde 3-4 saatlik sürüşlerde kullandım. Açıkçası beden konusunda çok fark hissetmedim. Belki yapısal olarakta fark ediyor olabilir. Ürün, sanki üzerinde yokmuş gibi çok rahat ve hafif. Uzun sürüşlerden sonra 0 hissiyat ile üründen çok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Geri