Scudo Sports

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

@MAERKEK bende carraro sportive 321 var sabit maşa-14,5 kg fitness bisiklet kendim baya ıyı gidebiliyorum,gittikçe açıldım.
bugün arkadaş ortamına gittim hiç bisiklet sürmeyen arkadaşım sürmek istedi (arkam dönükken kapmış benim aleti yoksa verir miyim) 4-5 tur attı sokak boyunca indi senin bisiklet baya iyiymiş,baya iyi akıyor dedi
dağ bisikleti kullansaydım bu nasıl bisiklet,ağır gitmiyor diyebilirdi mesela

bir şey alırken bazı bahanelere,bazı önyargılara sıgınıyoruz mesela bu bisikleti alma arifesindeyken sabit maşa konusunda çok tereddütlüydüm,yapabilir miyim dedim,kafamda bir önyargı vardı.şimdi iyiki sabit maşa diyorum hiç pişman olmadım.burada giriş seviye bisiklet önerisi isteyenlere hep sabit maşa önerdim,zoom maşa yerine sabit maşa önerdim hep ama yok yollar bozuk,yok dağa çıkıyorum (%95 i bunu yazar acaba dağ derken nerelere gidiyorlar merak ettim),yok yapmam diye bahanelere sığınıyorlar bazılarını ikna edebiliyorum bazıları tınlamıyor.

kendimde bu bisiklet var haftasonları klup ile turlara gidiyorum 1 carraro crt world oluyor,bende sportive 321,diğerlerinde dağ bisikleti oluyor.şu bisiklet ile onların gidebildiği her yerden gittim.toprak yollardan gittim,asfaltta arkada bırakarak uçtum,bir yokuş vardı çok taşlık orada dağ bisikleti olanlar çıkamadı ben de çıkamadım elle çıkarttım bir süre.meslea bu bir sadece örnek dağ bisikletinin o yolda sürtünme sesi mükemmel oluyor adamlar yokuş aşağı bile pedal çevirirken benim sadece süzülmem yeterli oluyor ve ikimiz de yanyan gidiyoruz,yokuşlarda tıkanıyorlar yanlarından vız geçiyorum

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Scudo
Dağ bisikleti daha çok efor sarf ettirdiği için benim gibi kiloluların biçilmez kaftanı diye düşünüyorum.

@Bisikletliyaşam
bencede haklisiniz. Bisikler yolu yapmis adam kaldirima in cik in cik. Birde inis cikislara sozde rampa yapmis mtb canti bile zorluyor.

@Desert Fox

yok hocam araba alanlarda ayni fark yok toplumun genel tuketim mantigi. En pahalisini alayim varsin olsun ozelligini kullanmayayim.
Arkadasimda iphone 7 var bi alo deyip kapatiyorim diyor. Honda civic 2017 var arabanin farlarini otomatikten cikarmayi bilmez. Yollarda goruyorum teyzeler boyle suslu puslu altinda 4cekerler. Arabaya camuru birak toz değmemiş. Ee haliyle boyle adamlar bisiklet alincada 5haneli etiketi olanlari alir sonra ilan acilir 100km bile surulmedi...(simdi oyle ilan acan biri saldiracak bana :) )

@Mustafa Zeybek
Benim için mesafe yada hız önemli değil :D Dağ bisikletinin daha yorucu olduğunu düşünüyorum lastiklerden dolayı. Yanlış mıyım? Birde dağ bisikleti olunca hoplama zıplama çok yapıyorum. Diğerinde o biraz zor gibi

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
bizde şehir içi yolar parke taşı gibi.diğer bisikletlerle her türlü sarsıntıyı hissediyorsunuz.ama kalın dişli teker ve güzel bir süspansiyon ile rahat bir sürüş oluyor.bu yüzden şehir içinde dağ bisikleti :)

@Berke ben de acemilik zamanlarında asfaltta dağ bisikleti kullandım.hatta bir Çanakkale turunda 450 km civarı sürdüm.ama asfaltta dağ bisikleti sürmenin de güzel yanları var.belli bir tempodan sonra inanılmaz bir lastik sesi insanı büyülüyor resmen.özlemiyor değilim.

@parathoner

Simdi bu dogru,

@Mustafa Zeybek

E bu da dogru :)

@parathoner

E bu da kismen dogru :D Sonucta isteyen istedigini kullansin karismayalim :komik:

• Beğen
Tepkiler: parathoner
@parathoner
Şöyle anlatayım; yol bisikletinde 10 birim güç ile 50 birim yol alıyorsanız, dağ ile 10 birim güçte 30 birim yol alırsınız. Dağda gücünüz bittiğinde 500 birim mesafe gitmiş olursunuz, yolda 3000. Aradaki fark bu. Yoksa dağ ile de yorulmadan sürülebilir
@parathoner
Olay sadece lastikten ibaret değil ama
@parathoner
Evet, basitçe öyle de denebilir. Yol bisikletine göre daha kısa mesafede/zamanda yorulursun.

@parathoner
Dağ bisikletlerinin geometrisi ve dolayısıyla dike yakın sürüş pozisyonundan dolayı bisiklete ve sürücüye etkiyen aerodinamik kuvvetler çok daha fazladır.Oluşan bu drag kuvveti sürücüyü yorar.Dağ bisikletlerinin yüksek olan ağırlığı da başka yorucu bir etken.Tek suçlu lastikler değil.

Güvenlik için heralde..
Bir ara bir arkadaşın yol bisikletine bindim hep dağ bisikleti sürdüğüm için korktum , fren yapıp durdum. Dağ bisikletinde düşünmeden geç atla mazgalı falan dusunme..
Ha bide klasik lafimiz vardir : mtb tutkudur :)

Beyler herkesin tercihi kendine ister yol bisikleti alıp düz yoda 40-50 yapar isteyen antrenan için fitnes bike alır isteyen dağ bisikleti alır dere tepe duz gider:)

(Özel düşünce: dağ bisikletinle duz yolda yol bisikletine yetişemeyince triplere girip yol bisikletini kötülemeye başlayanlara sözum su ki yapmayın böyle şeyler sirf siz yanlış bisiklet rürünü seçtiyseniz bizim suçumuz ne :snzdglsn:)

Merhaba arkadaşlar sanırım bu mtb-yol tartışması Dünya'nın sonuna kadar sürecek.Bu konuda @selim82 arkadaşımızın da belirttiği gibi bilinçsiz satıcı-alıcıların çok etkisi var. İlk bisikletini mtb alıp sonra yola geçen arkadaşlar var.
Fakat artık bisiklet satıcıları da alıcılar da artık eskisi gibi bilinçsiz değil, zira basit birşey bile alsak google amcaya yada bir tanıdığımıza soruyoruz. Bu noktada hangi amaç için kullanacaksak tercihimizi bu yönde yapıyoruz.
Fakat dağ bisikleti konusunda da birçok kişinin önyargılı olduğunu düşünüyorum. Zira birçok arkadaşımız (özellikle yollular) mtb denince akıllarına 20 kg'lık yaylı hantal lar akıllarına geliyor. Onları ben bisiklet olarak değerlendirmiyorum bile. Ama kullananlara da saygılı olmak lazım. @selim82 belki o 20 kg lık bisikletleri alanların gücü ona yetti, veya o bisiklet ihtiyacını karşılıyor. Bu konuda bizim söz söyleme hakkımız yok.
Mesela ben 130'ar mm çalışma mesafeli fs bisiklet kullanıyorum. Benim için en iyi tercih bu. Bundan önceki dört bisikletim de mtb idi. İlk bisikletim olan mtb yi satıp yol a geçmedim, daha iyi bir mtb aldım. Çünkü yol bisikletinin çıktığı astronomik hızlara çıkmaya ihtiyacım yok, benim ihtiyacım mtb. Haftaiçi şehirde bisiklet sürüyorum ama araziye girmediğim bir gün dahi olmadı, bisikletim çamurdan hiç kurtulmadı. Kışın dahi erzurumda karlı tipili, arabaların karda kaldığı günlerde bile sürdüm ve bundan aşırı zevk aldım. Haftasonu normal uyandığım saatten çok çok önce uyanırım ve bir an önce kendimi araziye, dağlara atarım. Gerektiğinde yolda da giderim, ama sandığınız gibi kaplumbağa hızında değil.
Velhasılkelam kim ne kollanıyorsa kullansın saygı duyalım, yol şöyle mtb böyle demeyi bırakıp pedallamaya devam edelim.
Hepinize ister kilitli, ister platform bol pedallamalar

Neden ikisini de almıyoruz
Madem böyle bir tutkumuz var
2 ay çalışıp kazanacağınız parayla alabileceğiniz bir cihaz için
senelerce tartışmak anlamsiz değil mi

@trattataa
Mesele 2 ay çalışıp bisiklet almak değil, 2 ay çalışıp bisiklet alabilecek lükse sahip olmak :D bisiklet alınca maaş gününe kadar kadroyu kemiririm diyen varsa başka :ssrtcbya:

Ben dağ seviyorum. Şimdi xc bisikletim var, 2. Çift süspansiyon, 3. Gravel olacak. Umarım o zamana "neden yol bisikleti alıp dağda kullanıyoruz" tartışması çıkmaz :D

@palabeyi beni yanlış anlamışsınız. Anlattıklarımınn para ile ilgisi yok. Çok yakım bir arkadaşım bende bisiklet alacağım dedi.nerede bineceksin dedim. Şehir içinde ufak turlar yapacağım dedi. O zaman ya şehir yada hybrid bişeyler önerdim. Adam bildiğini okudu gitti bianchi dağ bisikleti aldı. Şuanda bodrumunda yatıyor. Zaten bahsi geçen insanlar para
sı olmayanlar değil. Yanlış seçim yapıp bisikletletten soğuyanlar

• Beğen
Tepkiler: Levent Kırça
@selim82

dediğiniz gibi aslinda para sıkıntısı olmayan insanlar alıyor para dert olmadigi icinde az buz birsey almıyor. Gidiyor yaris seviyesinde komponentlere yoneliyor. Sonra ilanlar goruyoruz 5 hanelo fiyatta bisiklet 100km bile surulmedi, sifirdan farksiz, cizik bile yok...
Gibi. E haci abi niye aldin o zamam diyesim geliyor bazen. :)

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Sanki Norveç'te yaşıyoruz. Kaldırımların, yolların halini görmüyor musunuz da dağ bisikletine laf atıyorsunuz?

Bir de insanları cahil kendini süper zekalı sananlar toplanmış. Yok araştırmıyormuş, yok efendim ne olduğunu bilmiyormuş, cart curt.

Eminim, burada yorum yapanların parası olsun, kocaman kocaman v6, v8 motorlu 4x4 jip alıp şehirde asfaltta sürerler o araçları. Ama efendim millet cahal, satıcı uyanık halbuki bak ben ne güzel yol...

@10urr öss de neden çok fazla paragraf sorusu çıktığını insan forumda hemen anlıyor.para ile ne alakası var Anlatılanların yada asfalt kalitesinin.v6 arabam yok. Ama şükür yazılanları anlamaya yetecek algım var.dağ bisikletine laf edende yok. Burada uygun koşullara göre seçim yapmak konuşuluyor.yoksa adam almış 53-39 aynakol 11-25 ultrega seti 4 derecelik yokuşu çıkamıyor .konu para değil konu doğru seçim

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Geri