Scudo Sports

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

@Mustafa Zeybek izlerken ben korktum düşecek diye.demekki istenilirse yol bisiklet bile gidiyormuş o kötü yolda

Scudo
@Mustafa Zeybek

Duddırııı, duddırıııı :komik:
Adam tüm monotonluğu yıkmış ama çok gaza gelip şey yapmamak lazım.

@Desert Fox Gidiyor gitmesine de, meselenin bir de sonrası var :krktm:

@Desert Fox
Adamın kolları rockshox boXXer world cup, bacakları rockshox super deluxe RC worldcup olunca süspansiyona ihtiyaç duymuyor :komik:

Neyse konuyu bulandırmak istemem. İsteyen istediği yerde sürsün, yeter ki sürsün. Sanki sokaklarda her yer bisiklet dolu da türünü tartışıyoruz.

Bu arada dağ bisikletine ince lastik takıp asfaltta sürünce auuvvv; yol bisikletine disk fren ekleyip tekeri genişletip arazide sürünce oooo. (gravel bike)

Ben atlama zıplama yapmayı sevdiğim için aldım ☺️

Dağ bisikleti titreten yollarda daha az titreşim yapıyor. Yarış bisikleti kullandığım zamanlarda yolda biraz hızlandığımda kendimi güvende hissetmiyordum. Dağ bisikletinde ve katlanır bisiklette böyle bir hissiyat yaşamadım. Yarış bisikletinde şehir içi hız yaptığında durma mesafesi uzuyor. bu bana göre bir handikap. Yarış bisikleti ile ani bir duruşta havada mı takla atarım arabanın altına mı girerim tam olarak kestiremiyorum. Dağ bisikletinin yola hakimiyetini yarış bisikletine göre daha tercih edilebilir olarak görmekteyim.

Dağ bisikleti kullanmak çok ayrı bir zevktir yani özgürlüktür dağ bisikleti. yol bisikleti aman çukura girmiyim aman mazgallara dikkat edeyim kaldırımdan inmeyeyim falan derken sizi zorlar ama dağ bisikletiyle şehir içinde kaldırımlardan atlamak çukurlara kafalama girmek hatta atlayabilmek için merdiven vb aramak çok ayrı bir zevktir

İlk basta dag bisikleti kullaniyordum. Gayet guzeldi sorun yoktu. Sonra yeni bisiklet alirken bir degisiklik yapayim dedim sehir bisikleti aldim. 700*35 tekeri diger 26*2.10 a gore ince olunca cok titretiyor insani onu farkettim. Sehir ici orman orman da betonarme sehir haline gelince sehir bisikleti bile o bozuk parke tasli yolda beni zorladi. Sanirim bu yuzden dag bisikleti daha mantikli demistim. Hata yaptigimi dusundum. Bir sure sonra alisimca anladim ki yol bisikletli de olsa o ince tekerlerine alistiktan sonra dert etmiyor. Heralde kimi alismisliktan kimi rahatliktan kimi yollarin ormana donmesinden(corluyu bilen bilir) kimi de sevdiginden aliyor. Genel ve net bir nedeni yok gibi. Yine de mtb cok daha rahat. Alttan isitmali selesi eksik sadece. Niye uretmiyorlar anlamis degilim sadece arabada mi var bunlar?:kötü::) (Not: Genellikle sehir bisikleti kullaniyorum.)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Bizim İstanbul yollarına bakacak olursak, uzun sahil yollarını ve otobanları saymazsak dağ bisikleti gerekecek yol ile yol bisikleti gerekecek yol arasında habire değişiyor.
Merak ettim acaba benim şehrimin yolları sadece yol veya dağ bisikletini gerektiriyor/yeterli oluyor diyen var mı ve hangi şehir ?

Arkadaşlar dağ bisikleti ve yol bisikleti tecrübemden sonra merakımdan şehir bisikleti aldım disk frenli 700x35 lastikli. Yol bisikletinden sonra konforlu geldi ama yordu ve o kadar tat alamadım. Yol bisikleti için şahsi yorumum kesinlikle narin değil, aynı şekilde mtb ci arkadaşlarla hafif araziyede girerdim bir kaç basamak merdivende inerdim, hiç birşey olmazdı biraz kişinin kabiliyetine kalmış. Birde yol bisikleti ile kesinlikle araçlardan uzak haraket etmek, şehir içi mazgalları ezberlemek ve ıslak yoldan kaçınmak gerekiyor. Şu an şehir bisikleti ile mantık evliliği yapmış gibi hissediyorum kendimi. Yol bisikleti kullanmak zor ancak bir o kadar da zevkliymiş.

Oncelikle merhabalar arkadaslar ben pazar gunu ilk bisikletim olan mtb dag bisikletimi almis bulunmaktayim tercih sebebime gelecek olursak ben guce dayali salon sporu yapan biriyim artik sıkıldım farkli bir spor arayisina girdim ve bisikleti sectim lakin yolmu sehirmi dagmiyi da 1 2 hafta dusundum ve mantikli olanin dag bisikleti olduguna karar verdim cunku macerayi dogayi zor yollari seven biriyim patikalara girip tepelere tirmanip yanlaya yanlaya inis yapmak bir golet kenarinda kamp yapmak ve sehirde kondisyon amacli turlama dusuncesinden dolayi mantikli olan mtb bence

@61016 senin durumun başka sen bisikletini amacına uygun almışsın bu konu dağ bisikleti alıpta hiç araziye girmeyenleri elestiriyor:)

insaların dağ bisikletine binmelerinin temel sebebi , en az 20 senedir bisiklet kültüründen payını almamış satıcıların gelene geçene bu bisikletleri dayamaları . oysaki şehir içinde amortisöre ne gerek var . 26 jant ve ağır makinaları almanın ne anlamı var. bisiklet kültürü oluşmamış olmasından dolayı bisiklet türleri ve kullanım alanları hakkında bilgi yok . bisiklet denince akla dağ bisikleti geliyor. trekking , fitness bisikletleri gibi bolca alternatif var fakat bisiklet satıcılarının bu konuda alıcılara yardımcı olmaları ve yanlış bisiklet alarak 2 ay sonra adamın bisikletten soğumasını engellemektir.

@selim82 bence biraz da alıcılarda suç var.mesela bir araç alırken araştırıyorsun kronik sorun var mı,yakıtı nasıl vs vs.biraz internette araştırma yapınca birçok şeyi kolayca öğreniyorsun

bakıyorum çarşıda giderken her çocugun altında bir amörtisörlü bisiklet ne daga gitmeye uygun ne sehire kompenentleri iyi değil zaten.

@selim82 haklısınız büyük bir istekle başlanılan bisiklet kullanma olayını dağ bisikletinin ağırlığı altında yok olup gidiyor. Bu yüzden daha önce hiç binmemiş biri hafif bisiklet tercih etmeli . Diğer bir mevzu ise yeni başlayan bu kişilerin mtb olsun hibrit olsun trekking olsun alınca hemen uçacaklarını zannetmeleri . Abi sen kaç senedir en fazla yaptığın spor arada bi koşmak olmuş yapma etme sabret biraz kasların ciğerin açılsın zamanla ama yok gitmiyor bu bisiklet diye tutturmaları.

@Desert Fox
O çocukları görünce acıyorum hadi yokluk diyeceğim de amörtisörlü vitesli frenli alıp arka amörtisörü söküp vitessiz dolaşıp diyenlere ne demeli . Ufkunuz niye bu kadar dar ki diyesim geliyor ama sebep belli . Denk getirdiğime örnek olmaya çalışıyorum bak benim de çift amörtisörlü mtb ' m var . Koltuğa yüksek biniyorum nedenini anlatıyorum şöyle vites artırıyorum şuralara gittim sende yaparsın bakımını yap şu bisikletinin şu parçaları kullan hem ucuz hem kaliteli (Shimano tourney) . Bir gün beraber gidelim falan gibisinden . Bazıları alıyo bazıları aynı .

Günün birinde eve doğru gidiyorum bisikletle sizin dediğiniz çift amörtisörlü mtb ki çocuk denk geldi neyse ben bastım oğlanı geçtim . Sonra ters yola mecburen girdim arkadan o oğlandan tabi o kısadan gitti ben biraz uzattım yavaşladım tabi oğlan geçti beni biraz böyle gittim . Yaklaşık 500 mt bi düzlüğe geldik geçip gidiyorum önüme geleni acımıyorum kendime lamba da durdum oğlan geldi kaça satarsın dedi ? Dedim satmam baya bi iyi gidiyor dedi . Oğlum iş bisiklette değil ki bende kaç zamandır sürüp o seviyeyi yakaladıysam Ne mutlu bana

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Geri