Neden cyclocross

gabalı

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ağustos 2006
Mesaj
1.169
Tepki
511
Şehir
küba
İsim
ertuğrul
Merhaba Arkadaşlar Bölümdeki konuları kısaca inceledim neredeyse cyclocorss bisiklet almak isteyen arkadaşların tamamına yakını bisikleti amacına uygun kullanmak niyetinde değil.
Genelde kalın asfalt lastikli bir yol bisikleti arayışında kullanıcılar.
 
Scudo

Murat Aras

Üye
Kayıt
12 Ekim 2014
Mesaj
28
Tepki
49
Şehir
Manavgat, Antalya
Bisiklet
Salcano
Doğru. haklısınız. Keşke cyclocross u amacına göre kullanıp, yol için yol, dağ için dağ, down hill için ayrı vb. Ayri ayri bisikletlerimiz olsaydı. Bu kadar parası yada yeri gibi başka nedenlerle tek bisikleti olabilecek lere en iyi öneriniz nedir? Yön gostermenizi rica edebilir miyiz?
 

gabalı

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ağustos 2006
Mesaj
1.169
Tepki
511
Şehir
küba
İsim
ertuğrul
Ben asfalt sürüşü için bisiklet alacak kişilere Merida speeder,Trek FX,Specialized Sirrus gibi FITNESS BIKE almalarını öneririm.
Bu bisikletlerin orta ve üst serilerinde compact (50-34) aynakol 11-28 yada 11-30 yol bisikletti componentleri bulunuyor.
Bu bisikletlerin kadroları genelde kalın lastik kullanımına (700X28-32) ve çamurluk bagaj gibi aksesuarların bağlantısınada olanak sağlıyor.
İstediğinizde birebir olmasa bile cyclocross bisiklete dönüştürmeniz mümkün.
Babamdan size bir örnek vereyim 10 sene kadar önce kendisini bisiklete başlattım.
Babam gün aşırı 60km civarı yol katediyor, üsküdar Pendik arası .
Merida speeder T3 kadrosu üzerine SRAM APEX 50-34 aynakol ve 11-28 dişli kombinasyonuna sahip disk frenli fatbat bir bisiklet topladım.
http://i23.photobucket.com/albums/b400/deore79/DSC_0601.jpg
 

Sadettin Z.

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
2.207
Tepki
11.769
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Cyclocross
@gabalı
Babanız bu 60 km'lik mesafeyi safkan bir yol bisikleti ile daha hızlı ve daha az eforla katedebilecekken, siz bir fitness hibrit toplamayı tercih etmişsiniz.
Babanızın drop gidon tercih etmemesi veya daha konforlu sürüş pozisyonu bunda etkili olmuş olabilir.
Bizler de cyclocross tercih ederken drop gidon'dan ve yol geometrisinden vazgeçmeden (hemen hemen) gerektiğinde araziye de girebilecek, bagaj takılabilecek, çok amaçlı bir bisiklet sahibi olmak istedik.
Dediğiniz gibi sadece asfalt zeminde kullanım için cyclocross gereksiz derecede sağlam, yani ağır. Lakin yoldan giderken yandaki patikaya dalıp mtb'cilerin şaşkın bakışları arasında yanlarından şimşek gibi geçmenin de keyfi başka.
 

Ahmetgitar

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Ağustos 2015
Mesaj
1.284
Tepki
5.634
Yaş
44
Şehir
Ankara
İsim
Ahmet
Yol bisikletine tutkuyla bağlanmış birisiyim. Her gün düzenli antrenman da yapıyorum ama yağmur, soğuk hava ve hatta karda da bisiklet sürmek istiyorum.
Bu durumda önümüzdeki 5-6 ay için cyclo-cross bisiklet almak, bu sayede antrenmanlara ara vermemek hatta işe güce bisikletle gitmek iyi olabilir mi? Yoksa yine yol bisikletine devam mı dersiniz?
 
  • Beğen
Tepkiler: Berkayesenkaya488

Fatih Çetin

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Mayıs 2013
Mesaj
709
Tepki
681
Şehir
İstanbul-Maltepe
Bisiklet
Focus
@Ahmetgitar yol bisikletini yağmurda, soğuk havada kullanmaya devam edebilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken nokta yeni ıslanmaya başlamış asfaltın buz pateninden farksız olmasıdır. Ki böyle bir zeminde mtb lastiği bile tutunmuyor.

Cyclocross karlı zeminde yol bisikletine göre avantajı vardır fakat bu avantajı gözünüzde büyütmeyin. Zira dişli lastik karda tutunabilir ama alt kısmındaki buz tabakasında kaymaya devam ediyor. Tıpkı kar lastiği takılı aracın buzlu zeminde ilerleyememesi gibi.

Bu ufak avantaj için 2000 TL (Başlangıç fiyatı) değer mi değmez mi düşünün derim. Ona göre karar verebilirsiniz.

Cyclocross'un asıl avantajı karlı zeminde değil hafif arazi ve balçık olmayan çamurlu zeminde ortaya çıkar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar