Scudo Sports

Neden bisiklet kullanıyorsunuz?

Hangi sebepler bisiklete biniyorsunuz?

• Spor amaçlı sürüyorum.

• Doğayla iç içe olmak güzel arkadaş börtü böcek falan.

• İnsanlardan kaçıyorum.

• Bıktım bu lanet şehir trafiğinden.

• Keyfimin kahyasımın arkadaşım sanane!

• Sosyalleşiyorum, güzel oluyor.

• Yeni yerler keşfetmeyi seviyorum.

• Özgür olduğumu hissediyorum.

• Yol nereye ben oraya arkadaş, rotasızım ben.

• Ulaşım amaçlı sürüyorum.

• Kilo verip, form tutmak için sürüyorum.

• Kafa dinlemek için sürüyorum.

• Toplam katılım
    389
Scudo
Beni anlayıp dinleyen yegane kişi o olduğu için

benim : arakamdan hiç konuşmuyor ve iki yüzlülük yapmıyor
benim : her dediğimi ve her isteğimi hiç sesini çıkarmadan yerine getiriyor
benim : yaptıklarımı sorgulamıyor
benim : her huyumu iyi ve kötü kayıtsız şartsız kabul ediyor

ve tüm bunların karşılığında benden istediği tek şey 15 günde bir yarım litre mazotla temizlenmek :)

-Kendimi özgür hissettiğim için
-Kendi gücümle gezmeyi sevdiğim için
-Doğayı dinleyebildiğim için
-istediğim yerde rahatça durup o anı yakalayabildiğim için.

*bakkala markete pazara sorunsuzca gitmek için
*spor yapmak için
*masrafsız ve sınırsız özgür bi ulaşım aracı oldugu için
*benim tek ulaşım aracım oldugu için

adana gibi fiziki şartları uygun olan bir yerde omür boyu binebilmek için.....

Merhabalar,

Eminim bir çoğunuz Fred Çakmaktaş ve Barniyi kullandıkları arabaları hatırlarsınız...

Günümüzde aslında pek çok hastalığın, ruhi sıkıntıların başında hareketsizlik, sağlıksız yaşantı koşulları, egzos dumanları ve benzeri gelmekte...

Bunun bir çözümü heryere bisiklet ile gitmek olabilir... Onda da gittiğiniz yere kadar terlemek ihtimaliniz var... Aslında, tabii, neden olmasın gittiğiniz yerde hızlı bir duş, temiz giysiler vs...
Yine de yorgunluk, sırılı mesafeler cabası...

Aslında elektrikli bisikletler, henüz glişmediilerse de, bizim çakmaktaş mobilimiz olabilir...

Gerek pedallar ile, gerekse üzerine takacağımız rüzgar jeneratörleri, solar celler ile az miktarda pedal çevirip, çok miktarda yol kat etmek mümkün, bu konuda dış ülkelerde yarışlar başlamış durumda,

Aslında, bisikletin yol bisikletlerinin tasarımları filan bile tekrar göz önüne alınmış durumda, sanırım yol bisikleti gidonundan tutunarak daha güçlü pedal basmak filan mümkün oluyor...

Sanırım, bizim elektrikli, güllü, aynalı bisikletler en çok kaptı kaçtı sektöründe iş görürler, sonrada arkası gelir diye zannediyorum..
ngn

kışın yağmuru yersiniz,üstünüz başınız çamur olur
yazın güneşten kavrulur,esmer tenli çocuklar gibi olur,teriniz gözlerinize kadar girer.insan olduğunuzu bir an bile unutmazsınız...

Bir de tüm bunlara ek olarak Aydan Çelik'in yazdığı bisiklet manifestosu her şeyi özetliyor sanırım:)

Bisiklet Manifestosu?

AYDAN ÇELİK / Çizer-Bisikletsever

* Eşitliktir: Bazen o sizi taşır, bazen siz onu.

* Özgürlüktür: Ferman padişahın, dağlar bizimdir.

* Kardeşliktir: Bir ağaç gibi tek ve hür öte yandan.

* Tevazudur: Estağfurullah beri yandan.

* Çocukluktur: Hayatla izdivacın balayı günlerinden.

* Aylaklıktır: Akreple yelkovana nispet.

* Sükunettir: Ne der filozof: gürültü, zekayla ters orantılıdır.

* İdraktir: Hepimiz Gogol’un Palto’sundan çıktık.

* Rüyadır: Üç yaşında başlar, hayat boyu sürer.

* Hayal gücüdür: Durduğunda devrilir.

* Dengedir: Statükoyla alakasız.

* Şeytan arabasıdır: İtaat mi, o da kim?

* Aşktır: Her bahar sırtınızı ürpertir.

* Libidodur: Düz duvarlar sizindir.

* Bahardır: Papatyalarla aynı nebatattan.

* Yazdır. Yaz yaz bitmez bir metnin iki noktası.

* Kıştır: Her mevsim Vivaldi.

* Kendisidir: Doğan görünümlü Şahin değil.

* Devrimdir: Gerçekçi olur imkansızı ister.

* Ütopyadır: Ayaklar hep havada.

* Kırmızıdır: Hayali cihan değer, hele bir ihtimal iken.

* Muhaliftir: İktidara müdanasız.

* Mesttir: Ömer Hayyam’ın üzüm suyundan.

* Bir lokma bir hırkadır: Derviş soyundan.

* Şehrazat’tır Bağdat’ta: Binbir geceden süzülür.

* Kerameti kendinden menkuldür: Bir bilen bilir, bir de binen

* Bi tur versenedir: Boş arsaların rant’a yenik düşmediği zamanlardan.

* Aşüftedir: Yoldan çıkartır.

* Mor Külhanidir: Kendi kendine çalan bir davul zurna.

* Rosinantedir: Don Kişot’un altında olsaydı değirmenler bizimdi.

* Rüzgargülüdür: Kır evinin verandasında.

* Yelken, balık dümen, su: Hepsi birdendir.

* İsyandır: Bush’u iki kere dehledi üzerinden.

* Şarabi eşkiyadır: Şan verir ortalığa her bahar.

* Köroğludur: Otomobil icat olur mertlik bozulur.

* Tek kişilik karnavaldır: Dünyanın sokaklarından.

* Müslüman mahallesinde salyangozdur: Eyvallahı yoktur aleme.

* Kel-âlâkadır: Bütün bağlamlardan muaf.

-bisikletle saçma sapan şeyler yapıp fark var demek için
-bisikleti ulaşım aracı olarak görmeyenlere gittiğim yolları sıralamak için.
-kel ve bisikletli denildiğinde herkesin aklına denizin gelmesi için....

bunların hepsinden bende de var. ama anlayamadığım birşey var.bacağımdaki gücün zincirde taşınıp arka dişliği çekmesi ve tekeri döndürmesi... işte bu mekanizmaya hayranım bakmaya doyamıyorum. ben delimiyim ???

• Beğen
Tepkiler: murat özkan
Son 40-50 gündür, iki günde bir işime bisikletle gidiyorum. 33 X 2 km'lik bir mesafe. Birincisi; Otobüsten daha kısa zamanda gidiyorum.
İkincisi; Otobüste ayakta gidiyorum, bisiklette hep oturuyorum :)
Üçüncüsü; 33 km, 75 dakika, 100 tane insanla dipdibe, tam bir işkence, bisiklette sadece ve sadece BEN varım :) Üstelik otobüs gibi kapalı, havasız da değil, Full Cabrio :) Son olarak, otobüste ayakta durduğunuz için her türlü diz-eklem ve bel rahatsızlıkları mevcut, daha günün başında enerjinizi tüketiyor, ayakta durmak kadar yorucu birşey yoktur herhalde, bisiklette sürekli ve düzenli hareket halindesiniz, günlük aktiviteleri aksatmadan spor yapmış oluyorum...

Otobüsten bana tip tip bakan Eryaman ahalisi, bisikletin ne rahat bir taşıt olduğunu bir keşfetseler, EGO otobüsleri yolcu bulamaz hale gelir herhalde :) (İnşallah o günleri de göreceğiz)

adrenalın , spor , hobi vb. herseyı ıcınde barındırdıgı ıcın severek kullanıyorum kendı gucumle yaptıgım hızın tadını cıkarıyorum ıcımdekı enerjını harekete cevırıyorum :)

@Furkan Emre Tutumlu

bu hava atma işi hoşuma gitti :D

@Ahmet Gürkan

Benzer bir duruma dayalı kullanımda bende var;

En az haftada 2 gün,geride bıraktığımız haftada ise 4 gün işe bisikletle gittim.
Günde 20 x 2 lik mesafe kat ediyorum.
İşyerinin servisi var fakat bisikletle 20 km süren yolu güzargahı gereği 30 km+trafik olarak alıyor:mad: Ve son inende ben oluyorum.
Servis le yolculuk olarak bir günde 3 saatim geçiyor,
Bisikletle geldiğim zamanlarda ise 45 dk x 2 :)
Sabahları 20-30 dk daha fazla uyuyorum,akşamları ise daha erken evde oluyorum.Hemde "iş saatleri" olarak bilinç altımızda yer alan süre kısaldığından insan iş sendromundan daha az etkileniyor.
Gayet iyi oluyor fırsatı olabilen herkese öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Ali Ozan
1-Spor yapmak için
2-Doğayı daha iyi tadabilmek
3-stresden uzaklaşmak
4-Bisiklet insanın bütün organlarını çalıştırır
5-Arkadaşlık ve gruplarla beraber olmak
6-Trafikden uzak egzoz alanı olmayan oksijeni bol yerlerde gezmek antreman yapmak
7-Sağlıklı yaşam için
8-Havayı kirletmeyen taşıt olduğu için
9-Ben bisikletimle spor yaparken diğer insanları teşvik etmek için
10-Bisiklet bir kültür olduğu ve o kültürü bildiğim için
11-Her yere rahat bir şekilde istediğim gibi gitmek şehir içide olabilir dışıda istediğim yerde çadırımı kurar doğa ile başbaşa kalmak için.

@reha genç

merhaba bisikletle işe gidebilen insanları duymak bilmek çok hoş :)
bende spor kullanımı dışında her türlü kullanımda bisiklete geçmeyi düşünenlerdenim ancak merak ediyorum terleme olayını nasıl hallediyorsunuz... buna uygun nemi alan tarzda giysilerle mi gitmeliyiz... tavsiyelerinizi bekliyorum...

@sahildevriyesi

İşyerinde giydiğim kıyafetleri giymiyorum tabi, günlük kıyafetleri ya işyerinde bırakıyorum ya da çantama atıyorum. Bisiklette bagaj ve çanta var, her türlü yükü rahatlıkla aldığı için sorun olmuyor. Şort ve tişört giyiyorum, tişört pamuklu değil tabi ki, spor için tasarlanan sırtı ve bazı bölgeleri hava alan, ter tutmayan polyester tişörtlerden. İşyerine gelince de 5 dk'da ıslak mendil ile bel üstü bölgeleri temizliyorum, sonra da parfümümden bir iki tane fıslatıp oturuyorum işin başına :) Bisiklete uygun kıyafetler giyip, uygun tempoda sürüş yaparsanız terleme problemini minimum seviyede yaşıyorsunuz.

Bir de Ankara karasal bir bölge olduğu için sabahları hava serin ve kuru olur, çok fazla terleme olmuyor aslında. Ama İstanbul, İzmir gibi nemli bölgelerde biraz problem olur tabi. Otobüste terlediğimden daha az terliyorum desem yalan olmaz yani, hele ki bizim yeni model CNG'li MAN'ların sauna özelliği sayesinde epey ter atıyor insanlar :)

Bu aralar hava durumu sapıttığı için 1 haftadır aksatıyorum servisi, ama yine devam edeceğiz tabi... Ama en güzel yanı da şu; otobüsle gittiğim zamanlarda 1-2 saat kendime gelemiyorum, bir uyku hali, bir bitkinlik bezginlik... ama bisikletle gittiğim zamanlarda yolda rüzgarı yemekten uyku falan kalmadığı için işyerine vardığım zaman zıpkın gibi oluyorum, iş performansını da epey etkiliyor. İnsanların gözünde kazandığın karizma da cabası yani :in:

Geri