Scudo Sports

Neden bisiklet kullanıyorsunuz?

Hangi sebepler bisiklete biniyorsunuz?

• Spor amaçlı sürüyorum.

• Doğayla iç içe olmak güzel arkadaş börtü böcek falan.

• İnsanlardan kaçıyorum.

• Bıktım bu lanet şehir trafiğinden.

• Keyfimin kahyasımın arkadaşım sanane!

• Sosyalleşiyorum, güzel oluyor.

• Yeni yerler keşfetmeyi seviyorum.

• Özgür olduğumu hissediyorum.

• Yol nereye ben oraya arkadaş, rotasızım ben.

• Ulaşım amaçlı sürüyorum.

• Kilo verip, form tutmak için sürüyorum.

• Kafa dinlemek için sürüyorum.

• Toplam katılım
    389
Cünkü otobüs, dolmus gibi "ucuz" degil, bedava gidiyor.

Cünkü "az yakit tüketen otomobiller" gibi havayi "az" degil hic kirletmiyor.

Cünkü pedala basmak "baba parasiyla" degil, alin teriyle oluyor.

Cünkü "yol bossa" degil, her zaman son sürat gidiyor.

Cünkü sürmek icin 18 yasini doldurup "ehliyet" almak degil, gözüne kestirip cesaret etmek gerekiyor.

Cünkü aynaya baktigimda "kocaman göbegimi" degil, kasli bacaklarimi görmek hosuma gidiyor.

Cünkü Pazar günleri ormanda "piknige kadar" degil, finise kadar gitme ayricaligini sunuyor.

Cünkü özgürlügümü "park yerine" degil, kilitli pedala bagliyor.

Cünkü arkadaslarla eglenirken "motoru kuvvetli olan" degil, mangal gibi yüregi olan önde oluyor.

Simdilik bu kadar Serkan'im... Gelirse aklima, daha da yazarim ;)

Scudo
-Kendi saglıgım için...
-Kimseye birşey demeden veya istemeden istedigim yere gidebildigim için...
-Biraz olsun kilo verebilkmek için :D
-Dogayla başbaşa kalmak ( ben - o ve doga )
-Yalnızlıgımı sevdigim için...

slm aslında çok sebebi var..

1.s.s. binmekten vazgeçtiğim için..

2.kafa dinlemek için

3.azıcık adrenalin.(çünkü s.s.'ten sonra adrenalin bulacağım bir kara taşıtı yok.)

4.çok çok fazla yemek yemek için.

5.fazla göbek ten korunmak için,

6.göbek çevresinde sinsi kaslara sahip olmak için.

ve en korktuğum ve koktuğum an kıyıköy'e bir gezi yapmıştık kıyköyden 5 pedalsever tam gaz geliyoruz rampa aşağı (çok virajlı bir orman yolu) ve aniden bir manda sürüsü ve arasında bir dalışım vardı sormayın mandaların arasından kurtulayım derken orman içine daldım ve güzelim bacaklar sıyrık için kanlar da hediyesi biraz ki kıyköy yolunu da çok iyi bilirim s.s kullanırken 30 ila 40 arası s.s. o yollarda yarışırdık

Kıymetini bilmediğin her şeyin altında kalacaksın..

Tanrının alt yazısı

İmansız bir yokuştan (tırmanışta) uyanınca ya imanına kadar terlemiş vücudunda yanıklarıyla vuku bulan kaslarının şerhine dayanamayıp geri düşersin ya da ya bismillah deyip iliklerine kadar hissettiğin acılarına bir yenisini daha ekler ve yoluna tam gaz devam edersin. Deli bir inişteyseniz tercihinizi yapmışsınızdır.

"Çocukken ağaçtan düşüp ayağım kırılmıştı da ağlayamamıştım” s.f. abasıyanık

temel yabancılaşmaların/doğaya, insanlara, mekana, çevreye, sokağa, vücuduna, kendine../ en büyük düşmanı
bir şehir, şehirleşme gurusu

Kuralları çiğnemenin güzel bir yolu olduğu için tercih ediyorum;) ve üstelik kimseye zararım da yok! :)

• Beğen
Tepkiler: alperen bağcı
Bisikletimin üstüne çıktığımda bütün sıkıntılarımı unutuyorum. Ne stres ne üzüntü ne endişe hiç birşey kalmıyor. İlaç gibi geliyor bana son 20 senedir..
Herkese kazasız sürüşler ve keyifli pedallar dilerim.

Rüzgar suratıma çarptığında açılıyorum, başımdaki ağrılar geçiyor. Her derde deva ilaç gibi bu bisiklet hemde yakıtsız. Daha ne olsun.

Ben bisiklete:

1-fiziksel dayanıklılığımı arttırmak,
2-koşu ve yüzmede kullandığım kasların dışındaki kasları güçlendirerek triatlon denememe hazırlanmak,
3-Koşudan farklı olarak, çok daha uzun mesafeleri katederek doğanın keyfini çıkarmak ve yeni yerler görmek,
4-Bakımıyla uğraşarak stres atmak, mekaniğiyle ve malzemelerle haşır neşir olarak kafa dinlemek
5-İstediğim fiziksel görünüme ulaşmama yardımcı olsun diye...
6-Ve en önemlisi, bisiklete binebiliyor olduğum için! Vücudumuza iyi bakmak ve onu kullanmak, bu imkana sahip olmayanalara karşı bir borç gibi. Aksini yaptığımızda onlara haksızlık yapılıyor gibi hissediyorum... Bedensel engelli biri olsaydım, aşırı kilolu, baca gibi sigara içen vs. fakat hiçbir bedensel engeli olmayan kişilerin vücutlarına saygısızlıkları beni çileden çıkarırdı...

1.Trafik cezası ödememek için,
2.Benzin parası ödememek için,
3.Spor salonlarına üyelik ücreti ödememek için,
4.Tansiyon, kalp, şeker hst lıkları için doktorlara,kilo vermek için diyetisyenlere para vermemek için

Çok mu paragözüm ?:D

Farklı olmak için.motorlu taşıtlardaki vergi, benzin, bakım gibi nedenlerle gereksiz para harcamamak için. Spor yapmak için. Sigaraya para verip kendimi öldüreceğime bisikletime para harcayıp daha sağlıklı yaşamak için yatırım yapıyorum.

En önemlisi hayat tarzım olduğu için. Bırakamıyorum :) Günümün en az yarısını bisiklet üzerinde geçiriyorum.

Bağımlılık işte, en tatlı bağımlılıklardan birisi hem de... Bir kere başlayınca bırakamıyorsunuz. Uzun süre ayrı kaldığım zamanlar da oldu bisikletten, ama yine bir şekilde bu spora döndüm. Pişman değilim, geçmişe dönecek olsam yine yaparım, yine yaparım. :p :)

herseyin başı sağlık lafı bu soru için en ideali...
hareketli bir cismi kendi isteğim doğrultusunda kontrol edebilmek ve o kontrolün verdiği özgürlük hissi benim çok hosuma gidiyo...

istediğim yoldan giderim istediğim yere girerim istediğim hızda giderim istediğim sekilde binerim.... iste bu yüzden bisiklete binmeyi severim...

spor,sağlıklı yaşam ,bir yerden bir yere hızlı ve eğlenceli bir şekilde ulaşmak için.

Geri