Scudo Sports

Neden bisiklet kullanıyorsunuz?

Hangi sebepler bisiklete biniyorsunuz?

• Spor amaçlı sürüyorum.

• Doğayla iç içe olmak güzel arkadaş börtü böcek falan.

• İnsanlardan kaçıyorum.

• Bıktım bu lanet şehir trafiğinden.

• Keyfimin kahyasımın arkadaşım sanane!

• Sosyalleşiyorum, güzel oluyor.

• Yeni yerler keşfetmeyi seviyorum.

• Özgür olduğumu hissediyorum.

• Yol nereye ben oraya arkadaş, rotasızım ben.

• Ulaşım amaçlı sürüyorum.

• Kilo verip, form tutmak için sürüyorum.

• Kafa dinlemek için sürüyorum.

• Toplam katılım
    389
bu soruyu "bisiklete binmeyi çocukça, aptalca" olduğunu ima eder gibi o anlamlı bakışlar ve ses tonuyla soranlar olduğunda bir şey diyemiyorum, daha doğrusu düşünüyorum. Yani ben bi amaç için almadım bisikleti daha doğrusu, yani bana katılıyor musunuz bilmiyorum ama insanlar keyif alacakları bir eylemi yapmadan önce niçin yapacağını sorgulamazlar, sorgulandığında ilk akla geldiğiyle doğan heves yok olabilicektir, böyle soran adamlara nasıl cevap vereceğim konusunda fikrim yok ama umrumda olmuyo bisikletimi alıp yola çıkıp da eve vardığımda. Bunu geçen günlerde birisi sormuştu, adama da zaten gıcık olmuştum ama neyse ki sabrım dolmadı o an, bir iş için gitmiştim yerlerine işi almaktan vagzeçtim adamlardan sırf gıcık olduğumdan, belki de bazen böyle şeyler yüzünden vazgeçiyorum çoğu kişiyle samimi olmaktan. Cıvık insanlara katlanamıyorum, daha doğrusu katlanmayı tercih etmiyorum doğal olarak, buna önceden cevabımı yazmıştım ama aklıma geldi şimdi bu bahsettiğim, yani bu soruyu samimiyetle sorulduğunu düşünerek ve önceki cevapların sahibi arkadaşların yazdıklarındaki aynı samimiyeti de kendime referans alarak yazdım neden bindiğimi. Ama açıkçası bisikleti aldım ve binmemin nedenleri daha sonra oluştu daha çok, ilk başlarda spor yapmaktı tabiki ama sadece spor yapmaktı, yani ille de canımın istediği bir etkinliğin olması için etrafımdaki insanlar bana katılmıyo diye vazgeçicek değildim, aynı şekilde umursamadım kendi ortamımı kurdum, kendi imkanımla kendi aktivitemi kendi başıma gerçekleştiriyorum.

Bugün kendimi aştım doğrusu; acıbademden maltepenin bittiği nokta (tabelalarla maltepe belediyesi güle güle yazarlar ya hani..) olan dragos sahili yazan otobüs durağına kadar sahil yolu boyunca pedal çevirdim. Gidiş ve dönüş toplam 48km yol kat etmişim, önceki turumda 38.2km idi. Kendimi oldukça dinç hissediyorum, çıksam gene pedal çeviririm, çok da keyif aldım diyebilirim, yolda kartaldan gelen doğrultuda yaşça benden büyük hafif tempoyla yoluna devam eden grupla selamlaştım, kısaca selam verildi ve aynı hassasiyet ve mutlulukla selamı aldım. Hatta yetmedi vardığım 200. kmde durup bisikletimin orada resmini çektim.

manzaradaki ada da sanıyorum kınalı ada, sahilden bakıldığında en sağdaki ada.Artık bostancıdan çıkalı çok olmuştu, küçükyalı yazan bi yer vardı orayı da baya aşmış olduktan sonra ilerdeki teknelerin yanaştığı dalgakıranların az ilerisi işte, çok önemi yok ama hevesle ekledim işte :)

Scudo
Neden Bindigimi bilmiyorum..:D
Spor, Ulasim, temiz hava, cevre veya zayıflama gibi nedenlerim olmadi ama ben bisikletten inmeyi sevmiyorum:D

• Beğen
Tepkiler: Fanonn
sağlıklı yaşam
özgürlük
sigaraya tekrar başlamamak
işe gidip gelirken yol parasından yırtmak
bide bisiklet sporu bacaklara harika şeki,l veriyor 500-1000 km antrenman sonunda bunu göreceksiniz

• Beğen
pedallara basmak, sinirimi alıyor, arabalara artistik yapmak ise bir hoş:D

herkes kırmızı ışıkta beklerken siz geçiyorsunuz:)

hız yapma tutkusu bisiklette çok kötü sonuçlar getirmez max 70 yaaprsınız ancak arabada hız tutkunuz varsa 290 a kadar 350 ye kadar çıkabilirisniz bu adnan sorna da bir kaza yapmanız demek hayattan silinmeniz demek:)

bisiklet, çevreci bir ulaşım aracıdır,yakıt yok su yok, ye iç gez, ulaş işini hallet araba da öylemi:D

• Beğen
Bisikletin üzerindeyken, pedal basarken herşeyi unuttuğum için. Sadece ben, bisiklet ve altımda akan yolla başbaşa kaldığımız için.

• Beğen
Arkadaslar.Sen cocukmusun neden hala bisiklete binmek istiyosun diyenler icin verebilicegimiz goz alici cevaplari ariyorum.Siz neden bisiklet kullaniyorsunuz.bisiklet size neyi cagristiriyor.cocukmusun sen,buyudun artik,napicaksin bisikleti diyenlere cevaplari verelim.

ilk cevabi ben vereyim.Bisiklet bana ozgurlugu cagristiriyor.kendi gucumuzle kendimizi asabildigimiz tek alet

@ecanaksoy

Trafikte, Dünya üzerinde tek bir zararlı gaz salmayan başka bir taşıt var mı diye sorabilirsiniz?
Bu sorunun cevabı yeterince açıklayıcı olur bence:)

• Beğen
Tepkiler: tugche
:Skull-175 :Skull-175 :Skull-175
alinti:
Trafikte, Dünya üzerinde tek bir zararlı gaz salmayan başka bir taşıt var mı diye sorabilirsiniz?
Bu sorunun cevabı yeterince açıklayıcı olur bence

gercekten aciklayici olur. Guzel

Doğayı korumak,eğlenmek,spor yapmak,adrenalin,bisiklet aşkı,insanı kendi gücüyle özgürlüğe kavuşması,pedala bastığım an yoldan başka bişey düşünmemem,yeni dostlar edinme isteğim ve çevreki gezemediğim yerleri gezmem gibi sebebler en baş sebeblerden.Ama daha çok şey var.Bisikletin üstünde acayip duygulara kapılıyorum.Onların kelime karşılığı olmadığı için yazamadım:)

• Beğen
tutku,sınırlarını senin belirlediğin bir özgürlük,rüzgarla dans,güzel bir hafta sonunun en önemli öğesi,sağlıklı yaşam klavuzu,daha çoook şey söylenebilir söylenmişte zaten:) kötü anıma gelince tabiki kazalar ve dikkatsiz sürücüler bozuk yollar bilinçsiz yayalar vb.

• Beğen
"İnside Man" İçerideki Adam filmini sanırım birçoğumuz izlemişizdir. Orada Clive Owen'in banka soyguncusu rolünde ve filmin başlarında söylediği bir söz vardı: "Neden banka soyduğuma gelince; Çünkü yapabiliyorum!" Bu söz çok hoşuma gitmişti. Ben de hem bu sporu seviyorum, hem insanı dinç tuttuğuna inanıyorum ve Allaha şükür! çünkü yapabiliyorum!

• Beğen
Ekşınnn :D :D hızı çok severim hiç kimseyi geçirmem :eek: :p ve hükmedebildiğim şeyleri severim ;) Bkz: ßisiklet + araba

• Beğen
benim için, bisiklet en büyük özgür olma biçimini yaşamak.
buna ilaveten sosyal duyarlılık, çevreye insana dogaya karşı.
Keşfetme, kendini tanıma fırsatı ve kendi sınırları zorlama.
sonrası duygularda pek çok insan gibi aynı mutluluk, sağlık, heyecan v.s.

* Kendi ekonomime göre en mantıklı ulaşım aracım olduğu için.

*Başka birisinin kontrolünde olan bir araç olmadığı için.

*Gezdiğim yerleri sindirerek gezmek için. (Motorlu taşıtlar çok hızlı, yürümek ise çok yavaş, bisiklet tam kararında )

*Yeni insanlarla tanışmak için. (Daha doğrusu yüreği temiz insanlarla tanışmak için.( Gariptir bisiklete binen insanların geneli temiz kalplidir.(Hepsi değil !!!) )

* Yeri geldiğinde insanlardan uzaklaşmak, kafamı dinlemek için.

*Ama asıl nedenine gelince içimde garip bir bisiklet tutkusu var. Bunu anlatmak mümkün değil. Gerçekten aşık olduğunuz birisine tam olarak neden aşık olduğunuzu bilmemeniz gibi bişey. Sanırım bir hormonal olay bu :D

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar :p

Geri