Scudo Sports

Neden basıkçılarla dalga geçiyoruz?

Scudo
Siz çok yanlış anlamışsınız olayı. :bsmagryr:

@muhiddin

Çok garip bir şey her ne kadar dalga geçsekde insanın izleyesi geliyor :)

Hepside kötü değil bence
3.jpg

@alfa780 yeni nesil kekoların yetişme aşamalarından biri
Bu aşama kalfalık aşaması
Bu aşamaya gelmek için yapman gerekenler
Fosforlu Adidas eşofman takımı
Tesbih
Sigara
Sevgilin varsa kollar façalı olacak
Son olarak Arizona kertelenkesi çiftleşme dansı yapabilmen lazım reis bu bisiklet aşamasından sonra tofas şahin alıp arka cama yıldız tilbe resmi yapistiriyorsun.

@murathan var

Bunu tekeri sokerek dogrudan jant uzerinde de yapabilirdi :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Mustafa Zeybek

Yazdıklarınızı şimdi okudum bakış açınız hoşuma gitti, ben de birkaç fikrimi belirtmek isterim.

Bisikleti hepimiz bir şeyler için kullanıyoruz, kimisi spor için, kimisi gezip bir yerlere gitme özgürlüğünü tatmak için, kimisi sosyalleşmek için. Ben ilk bisiklete ciddi ciddi binmeye başladığımda etrafımı çok güzel, iyi ve temiz kalpli, yönlendirici abiler sarmıştı, hepsinden çok şey öğrendim ve bana çok destek oldular. Hepsini saygıyla anıyor ve sevgilerimi gönderiyorum. Bana büyük akrabalarımdan kalan ağır çelik dağ bisikletimden şu anda kullandığım "lüks" bisikletime geçişimde onlar destek olmuşlardı ve yönlendirmişlerdi. Babama ben daha iyi bir bisiklete geçmek istiyorum dediğinde hay hay diyip bisikletimi almaya Erdoğanlar bisiklete geldiğini de belirteyim. Destek çok önemli.

Ama herkesin karşısına böyle fırsatlar çıkmıyor. Yetiştiğimiz çevre bizi epey yönlendiriyor aslında. Eğer ben de mahalle kültürünün hakim olduğu bir çevrede yetişseydim belki ben de basıkçı olacaktım, karbon kadrolu taytlı kasklı canti görünen bisikletçilere içten içte gıptayla belki de kıskançlıkla hasetle bakacaktım, çünkü her ne kadar içimden ben de onlar gibi olmak, onların grubuna dahil olmak istesem de ya cebimdeki para ya da etrafımdaki insanlar, akrabalar, aile büyükleri vs. bu isteğimi hor görecek, mahallede bin işte ne güzel bisikletin var git onu kullan diye diretecekti. Aileme bakıyorum bisiklete biniyor musun diye sık sık soruyorlar merak ediyorlar teşvik ediyorlar, bisiklet yarışlarını benden daha çok izliyorlar, bu sporu ve bisiklet kültürünü destekliyorlar. Acaba bu gençlerin aileleri nasıl bakıyor bisiklet olayına, merak ediyorum.

İnanıyorum ki birileri çıkıp yanlarına gitse bak sizin bindiğiniz bisikletler iyi güzel de bakın bunlara binin, parası neyse veririz diyip yol veya dağ artık hangisini tercih ediyorlarsa onu temin edip, gelin bikaç kere bizimle sürün dese hayır diyeceklerini zannetmiyorum. Ama ellerindeki imkanlar sanırım buna yetiyor, onlar da bundan memnun olmayı öğrenmişler sanırım. Bakın bu bisikletlerle daha çok yol katedersiniz, hem kaslarınıza kalbinize yararı olur hem de şehri keşfedersiniz dense karşı çıkmazlar ama herkes bu dünyaya eşit olarak gelmiyor, bunun bilincinde olmak lazım :/

Ha bir de coğrafya da önemli, eğer yaşadığımız şehir bisiklet kültürüne uygun değilse veya alenen karşıysa (trafik ve motorlu araç terörü gibi), siz gidin tenha sokaklarda sürün, drift yapın, tekere kalkıp mahallede turlayın ama sakın dışarıya çıkmayın, parklardaki 100-200 metrelik bisiklet yollarında sürün diye bir baskı varsa bu da basık bisiklet kültürünü teşvik eden bir şey olabilir.

@engin kızılcan

göz ardı ettıgını z bır durum var..bu bisikletler bu hale gelmeden evvel kullanılabılır bir bisikletti..bu hale getirilerek basıq oldu:)

Adamlarla dalga geçiyoruz ama Youtube izlenme sayısına bakarsak doğru şeyler yapıyorlar :) Parayı nasıl kazanacaklarını bulmuşlar.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
@Sallamano
ASDADKIJWQPIJWQDAADSDAKĞAOPİDKASDĞOKASDASDASDASDDASDWAQWDQAFASFASD

@CmlCLK

ankara'da sahil mi var? :eek:

Sayin @Mustafa42 ;

CmlCLK demiş ki:
Az biraz apacilikten, ozentilikten siyrilsalar sahil kenarinda, duzluk yerler de surmeye guzel bir seyler cikarirlar sanirim. Aksi durum da son derece itici :D
Hepsini görüntüle...
ankara'da sahil mi var? :eek:

demisim ;) Sadece bir ayrintiya takilmayin :ckskc:

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@epsilon91 çok güzel fikir . Arka amörtisörün bağlantı yerlerine düz tabla bağlayıp , araya da küçük bir körük koyacaksın. Efsane olur ha .

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
4 ay önce bunlardan biri aniden önüme fırladı. sert çarpıştık. kaskım asfalta kıvılcım çıkarırcasına sürtündü. Sağ omuzun hala ağrıyor. Çocuk yerde cansız yatıyor ben bir tarafa savrulmuşum. Neyse kalktım kendimi yokladım iyiyim. Çocuk bayılmıştı. Yol kenarına aldım. Arkadaşları sağdan soldan toplandı. Ambulans ve ailesini aradım. Çocuk hastaneye kaldırıldı 2 kırığı varmış. Yola savrulan vites parçalarını toplayıp arkadaşlarına teslim ettiğimde; abi at zaten çalışmıyorlardı dediler :) Bu veletlerin kasksız, korumasız, frensiz bisikletlere binmesi normal değil yaratıcılık da değil. Bu bildiğin bilinçsiz anne babanın çocukta dışa vurmuş hali. Yani toplumumuzun kısa özeti bu çocuklar. Asla onaylamam, bu şekilde trafiğe çıkana da iyi gözle bakmam. Onların cehaleti benim canıma mal olabilirdi.

Bu ilandaki şey de basık sayılır mı yoksa başka bir şey mi bu?

(link)

Geri